Undertaker25 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα. Έχω την Asus Radeon R9 270 2GB DirectCU II OC, η οποία αν και εξαιρετική σε επιδόσεις, έχω παρατηρήσει ότι ανεβάζει θερμοκρασία αρκετά εύκολα. Πχ στο Fear 3 που παίζω τώρα με όλα τα settings τερματισμένα, όταν κάνω alt-tab βλέπω στο Open Hardware Monitor ότι η θερμοκρασία βρίσκεται τους 85ο Κελσίου. Και γενικά για ψύλου πήδημα, ακόμα και σε load πχ 40%, αγγίζει εύκολα τους 70 βαθμούς. Είναι υπερβολική η θερμοκρασία της ή δε χρειάζεται να ανησυχώ? Να προσθέσω ότι το κουτί έχει εξαιρετική ψύξη με 3 ανεμιστήρες (ο SSD ειναι στους 16ο αυτή τη στιγμή, οι δύο σκληροι στους 29, ο επεξεργαστής 36 και η GPU 54 με 0% load). Οι στροφές των ανεμιστήρων της GPU ειναι ρυθμισμένες στο αυτόματο. H καρτούλα.
Fulgore Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2754827/amd-radeon-270-max-temperature.html Απο οτι βλεπω και αλλοι τετοιες θερμοκρασιες εχουν αρα δεν νομιζω να υπαρχει καποιο θεμα. 1
Dantε Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Βεβαια οι 16 βαθμοι στον ssd ειναι λιγο παραλογοι. 1
cpttony Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Σε review φαίνεται να δουλεύει max στους 66-70*C. Γενικά, οι ASUS (και Gigabyte) στις AMD, για τις σειρές 200-300, τα συστήματα ψύξης ήταν εφάμιλλα με της Nvidia, και δεν δούλευαν σωστά με τις AMD. 1
Undertaker25 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Να μη φοβάμαι μη τυχόν λιώσει, λοιπόν. Σε review φαίνεται να δουλεύει max στους 66-70*C. Γενικά, οι ASUS (και Gigabyte) στις AMD, για τις σειρές 200-300, τα συστήματα ψύξης ήταν εφάμιλλα με της Nvidia, και δεν δούλευαν σωστά με τις AMD. Το αστείο της υπόθεσης ειναι ότι στο κουτί η ASUS λέει πως η κάρτα ειναι κατά 20% ψυχρότερη. Lol. Βεβαια οι 16 βαθμοι στον ssd ειναι λιγο παραλογοι. Οι σκληροί μου είναι τοποθετημένοι στο σύστημα ψύξης iCage της Thermaltake, γι' αυτό. http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00000235
aOUaS88 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 παστουλα εχεις αλλαξει ποτε??μπορει να βοηθησει.. 1
aetos1988 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Είναι μέσα στα όρια λειτουργίας της κάρτας και ειδικά για καλοκαίρι είναι λογικό να ανεβαίνει λίγο παραπάνω από το κανονικό . Μια λύση πάντως είναι να ενεργοποιήσεις το v-sync μέσα από το παιχνίδι για να μην δουλεύει η κάρτα στο 100% 1
ledaque Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Εαν δεν εχεις stuttering, throttling και γενικα χαμηλο performance μην ανησυχεις, οι GPU ειναι σχεδιασμενες να αντεχουν θερμοκρασιες αρκετα μεγαλες. Παντως μπραβο για τη θερμοκρασια του επεξεργαστη σου, ειχα ακριβως τον ιδιο και μπορουσες να βρασεις αυγο πανω στο pc... Εχεις βαλει ψυκτρα δικια σου?
Fulgore Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 παστουλα εχεις αλλαξει ποτε??μπορει να βοηθησει.. Σε καρτα γραφικων?
mkp Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Βεβαια οι 16 βαθμοι στον ssd ειναι λιγο παραλογοι. όχι αν έχει 10C στο δωμάτιο
Undertaker25 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 παστουλα εχεις αλλαξει ποτε??μπορει να βοηθησει.. 1,5 χρόνο την έχω. Ειναι νωρίς ακόμα πιστεύω... Εαν δεν εχεις stuttering, throttling και γενικα χαμηλο performance μην ανησυχεις, οι GPU ειναι σχεδιασμενες να αντεχουν θερμοκρασιες αρκετα μεγαλες. Παντως μπραβο για τη θερμοκρασια του επεξεργαστη σου, ειχα ακριβως τον ιδιο και μπορουσες να βρασεις αυγο πανω στο pc... Εχεις βαλει ψυκτρα δικια σου? Εννοείται. Έχω βάλει την Scythe Samurai ZZ η οποία μου έχει βγει λίρα εκατό. Με τη μανίσια ψύκτρα, εκτός απο το ότι χτυπούσα σε μόνιμη βάση 60αρια, έκανε τρομερό θόρυβο σε βαθμό να ακούγεται απο το διπλανό δωμάτιο. Η τωρινή ψύκτρα μου http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835185176 Σε καρτα γραφικων? Όχι ότι ειναι απαραίτητο αλλά αλλάζεις. Είχα αλλάξει στη 5670 που είχα όταν έσπασα κατα λάθος τον ανεμιστήρα και αναγκάστηκα να της αλλάξω ψύκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα