djnet71 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Η αναβάθμιση σε ι5 δεν έχει νόημα και η αναβάθμιση σε ι7 δεν είναι εφικτή. Ο ι3 που έχεις έχει TDP 37W ενώ ο ι7 47W.Το σύστημα ψύξης σου δε θα μπορεί να ψύξει το πιο θερμό (κατα 10 watt) επεξεργαστή οπότε θα λειτουργεί σε χαμειλότερη συχνότητα για αρχή και σε δεύτερη φάση θα ανεβάζει τη θερμοκρασία και στο gpu με ότι συνέπειες θα έχει αυτό μακροπρόθεσμα Καλή συνέχεια Α μάλιστα!!! Οπότε το ξεχνάω αυτό το σενάριο. Thanxxx
mphxths Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Η αναβάθμιση σε ι5 δεν έχει νόημα και η αναβάθμιση σε ι7 δεν είναι εφικτή. Ο ι3 που έχεις έχει TDP 37W ενώ ο ι7 47W.Το σύστημα ψύξης σου δε θα μπορεί να ψύξει το πιο θερμό (κατα 10 watt) επεξεργαστή οπότε θα λειτουργεί σε χαμειλότερη συχνότητα για αρχή και σε δεύτερη φάση θα ανεβάζει τη θερμοκρασία και στο gpu με ότι συνέπειες θα έχει αυτό μακροπρόθεσμα Καλή συνέχεια Μην εισαι απολυτος. Εκανα μεταβαση απο επεξεργαστη των 35w σε επεξεργαστη των 45w. (Απο i5 2/4 σε i7 4/8) Προφανως και παραγεται περισσοτερη θερμοτητα..αλλα στην περιπτωση των 10w ειναι διαχειρισιμη απο το συστημα ψυξης. Για αυτο αλλωστε και αναγραφονται και διαφοροι επεξεργαστες στις "πιθανες" συνθεσεις καθε μοντελου http://shop.lenovo.com/gr/el/laptops/lenovo/g-series/g510/#tab-Τεχνικά_χαρακτηριστικά Μην νομιζεις οτι αλλαζουνε το συστημα ψυξης... Απο κει και περα , αν χρησιμοποιει καποιος καποιο προγραμμα που φουλαρει τον επεξεργαστη για πολλη ωρα..τοτε πολυ πιθανο το συστημα ψυξη οσο και να προσπαθει δεν θα μπορει να ψυξει τον επεξεργαστη πολυ..και θα διατηρειται σε τετοια θερμοκρασια ωστε να throttle-αρει.Αυτο συμβαινει σε μενα σε μερικα προγραμματα 3d επεξεργασιας που τυγχανει να χρησιμοποιω που και που.. Σε καθημερινη χρηση ομως ο επεξεργαστη δεν φουλαρει ποτε για παραπανω απο μερικα δευτερολεπτα και δουλευει στις κανονικες συχνοτητες του χωρις προβλημα. Συν οτι θα δει και μικρη αυξηση αποδοσης στην καρτα γραφικων....
tsaptsap Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Η αναβάθμιση σε ι5 δεν έχει νόημα και η αναβάθμιση σε ι7 δεν είναι εφικτή. Ο ι3 που έχεις έχει TDP 37W ενώ ο ι7 47W.Το σύστημα ψύξης σου δε θα μπορεί να ψύξει το πιο θερμό (κατα 10 watt) επεξεργαστή οπότε θα λειτουργεί σε χαμειλότερη συχνότητα για αρχή και σε δεύτερη φάση θα ανεβάζει τη θερμοκρασία και στο gpu με ότι συνέπειες θα έχει αυτό μακροπρόθεσμα Καλή συνέχεια Ωραιο το σκεπτικο αλλαhttp://www.skroutz.gr/s/5269935/Lenovo-G510-i7-4700MQ-6GB-1TB-W8.html Το διναν με i3 για ριξουν την τιμη (κανει και ριμα) Οχι μονο αυτοι πολλοι κατ/στες http://m.ebay.co.uk/itm/Lenovo-G500-heatsink-cooler-i7-/302030482225 Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2016 από tsaptsap
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Απόλυτα είναι τα νούμερα Σε οτι αφορά εμένα μπαίνω στο κόπο να τα διαβάσω και σε δεύτερη φάση να κατανοήσω την σημασία τους. Δε νομίζω τίποτα παρά μπαίνω στη διαδικασία της σκέψης (ωραίο σκεπτικό). Το τι θα κάνει κάποιος στο σύστημα του είναι δικό του θέμα. Η τεχνική μου προσέγγιση αυτή είναι. Έχω 30 υπολογιστές ,εχω πραγματοποιήσει πολλές δοκιμές εκτός προδιαγραφών. Αν είχα ένα και μοναδικό σύστημα δε θα έμπαινα στο διαδικασία να κάνω αυτό που πιθανότατα θα κάνει ο φίλος. Ειδικά όταν ακόμα και στη πιθανότητα που όλα πάνε καλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ανεπαίσθητο. Ο καθένας όμως έχει τη δική του άποψη και πράττει αναλόγως. Σαν επίλογο θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής,ο μεγαλύτερος αριθμός πυρήνων και η περισσότερη ενέργεια που χρειάζονται παρέχεται απο ένα κύκλωμα.Αν απλώσεις 20% περισσότερο ρεύμα στους παροχείς που συνήθως δε ψύχονται γνωρίζεται ποιό είναι το αποτέλεσμα στο διάνυσμα του χρόνου. Τέλος οι περισσότερες στροφές του ανεμιστήρα στο σύστημα ψύξης θα μειώσουν το χρόνο ζωής του ρουλεμάν και επιπλέον θα δημιουργήσουν την ανάγκη πιο συχνής συντήρησης (μεγαλύτερη ροή αέρα->περισσότερη σκόνη). Αυτά είναι καλό να τα γνωρίζει κάποιος που σκοπέυει να δώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό. Καλή συνέχεια υγ αν ο κατασκευαστης για να ρίξει τη τιμή αλλάζει τον επεξεργαστή και δε μειώνει πχ τον αριθμό των φάσεων στη κεντρική πλακέτα ή βάζει πιο φθηνό σύστημα ψύξης το ξέρει αυτός και αυτός που θα αγοράσει και τα δύο συστήματα και διαπιστώσει αν υπάρχουν διαφορές.Όλοι οι υπόλοιποι αρκούμαστε στα ωραία σκεπτικά
mphxths Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 @decentintocerberon 1. "Ειδικα οταν ακομα και στη πιθανοτητα που ολα πανε καλα το τελικο αποτελεσμα θα ειναι ανεπαισθητο" Πες μου οτι τρολλαρεις..μονο ανεπαισθητη δεν ειναι η μεταβαση απο 2/4 (cores/threads) επεξεργαστη σε 4/8. 2.Ο καθε κατασκευαστης σε πολλες σειρες μοντελων κραταει καποιον βασικο κορμο/σασι/εντοσθια και παιζει με συνθεσεις... Βαζει μνημες..βγαζει μνημες..βαζει δισκους..αλλαζει δισκους..βαζει i3..βαζει i5 κλπ κλπ. Για ποιον λογο?Για να καλυψει ολα τα πορτοφολια..αν εβγαζε το εν λογω φορητο που συζηταμε μονο με i7 και τιμη πανω απο 700-800 θα χανε μια μεριδα πελατων που δεν μπορουν να το αγορασουν...Του ριχνει εναν i3 το κοστολογει πιο κατω..και ειναι ολοι ευτυχισμενοι. Αν νομιζεις οτι σε καθε διαφορετικη παραλλαγη/συνθεση αλλαζει σασι (σχαρες εξαερισμου) , εξωτ. υποδοχες , "αριθμο φασεων κεντρικης πλακετας" (wtf...το καψες εδω περα ) , κλπ κλπ..θα το κλεινανε το εργοστασιο... Ισως υπαρχει περαιτερω ρυθμιση του υλικου (αυτο που υπονοεις εσυ) οταν μιλαμε για extreme συνθεσεις..και παλι πιθανολογω οτι μπορει και οχι. Απορω γιατι το κουραζουμε?Σου μιλαω απο φορητο που ενω ειχε i5 2/4 , εδω και τουλαχιστον 1 χρονο δουλευει με i7 4/8 χωρις παρατραγουδα ...παρα μονο οτι περιεγραψα στο προηγουμενο ποστ μου. Tραβας και ενα "dust removal" by Lenovo μια φορα το μηνα αν εχεις κεφια (σπινιαρει τα φανς να φυγουν ο,τι σκονες μπορουν)...το κατσαβιδιαζεις μια φορα τον χρονο και πολυ λεω για αλλαγες παστων και τα σχετικα και η ζωη κυλαει ομαλα. Ολα αυτα για νορμαλ χρηση φορητου σε νορμαλ περιβαλλον..οχι να πας να ακουμπησεις το φορητο σε κανα γιαπι ...
tsaptsap Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 http://www.ebay.com/itm/INTEL-CORE-i7-4700MQ-2-4GHz-Socket-G3-Laptop-CPU-Gen-4-Processor-SR15H-/331916643013?hash=item4d47c60ac5:g:mKgAAOSwtnpXkyJF
george kesoglu Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 και μην ξεχνάμε εάν πανε όλα καλα, μετά συνήθως θέλει και φορμάτ
Sheogorath Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Με αλλαγη επεξεργαστη δεν θελει φορματ. Δεν υπαρχουν 37αριδες QM i7 οπως υπηρχαν 35αριδες ivy οπως πχ ο 3612qm? Αν βρει αντιστοιχο για το socket θα ειναι μια χαρα.
george kesoglu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 στο λενοβο που είχα από πεντιουμ σε ι5 δεν φόρτωνε τα windows παρόλο που εχει κάνει bios update για να το αποφύγω αναγκάστικα σε φορμάτ
Sheogorath Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δεν το εχω ξανασυναντησει, για να το λες κατι θα ξερεις
kotsos72 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Με αλλαγη επεξεργαστη δεν θελει φορματ. Δεν υπαρχουν 37αριδες QM i7 οπως υπηρχαν 35αριδες ivy οπως πχ ο 3612qm? Αν βρει αντιστοιχο για το socket θα ειναι μια χαρα. https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-4712MQ+%40+2.30GHz http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-4702MQ+%40+2.20GHz αλλα δεν τους βρισκεις ευκολα και σιγουρα οχι για 100 ευρω 1
meletis_m Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις Ram(εάν υπάρχει κενή θέση) & τοποθέτηση 1 SSD 240Gb. Τι χρήση κάνεις με το συγκεκριμένο μηχάνημα?
djnet71 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις Ram(εάν υπάρχει κενή θέση) & τοποθέτηση 1 SSD 240Gb. Τι χρήση κάνεις με το συγκεκριμένο μηχάνημα? Λοιπόν παίδες...αφού διάβασα όλες τις συμβουλές σας και μιλώντας και με έναν φίλο κομπιουτερά...προχώρησα σε : 1.αλλαγή του εσωτερικού δίσκου αγοράζοντας έναν SSD 128GB για τα windows 2.είχε άλλη μια θέση για RAM και πήρα μια 4gb και τώρα είμαι στα 8GB RAM 3.έβγαλα το dvd player/writter και έβαλα τον 1T που είχε μέσα και πέρασα εκεί μέσα όλα τα mp3 μου* *Η χρήση που κάνω στο laptop είναι μόνο για να παίζω μουσική(djing software) και τίποτε άλλο. Τώρα το laptop Bootάρει σφαίρα και γενικά χρησιμποιώντας το VirtualDj (djing software) έχει ένδειξη χρήσης cpu και είναι μονίμως πολύ κάτω από την μέση ακόμα και την ώρα που ''έπαιζα'' σε μαγαζί!!! Τώρα για τον επεξεργαστή που έψαχνα διαβάζοντας και τα σχόλια σας το βλέπω δύσκολο να το κάνω-καταφέρω-βρω και νομίζω πως είμαι οκ με τις τελευταίες αλλαγές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα