Προς το περιεχόμενο

Software να αντικαταστήσει το APERTURE

Jiakometi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum

Η Apple έχει δημοσιοποιήσει το σταμάτημα της υποστήριξης του Aperture ήδη από το 2015.

Με την προοπτική άφιξης του Mac OS Sierra το φθινόπωρο, (που κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με διεθνή fora) δεν θα υποστηρίζει καθόλου το Aperture, (ίσως να μην γίνεται καν launch), όσοι από τα μέλη του forum ασχολούνται με την φωτογραφία έχουν υπ όψιν τους κάποια ενναλακτική, εκτός του ADOBE LIGHTROOM CC. ?

Εννοώ αν κάποιος έχει πράγματι μεταφέρει σε κάποιο άλλο προγράμμα τα events & assets του Aperture....

Θεωρώ δεδομένο ότι δεν συζητάμε για το Photos, γιατί είναι ένα απλό utility...

Δεν θα ήθελα να μείνω με το El Capitan μόνο και μόνο για συνεχίζω να δουλεύω Aperture....... Το El Capitan ήταν από τα Os που δεν με ενθουσίασαν .....

Θεωρώ την μετάβαση από El Capitan σε Siera αντίστοιχη αυτής από Tiger σε Lion......

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα δοκίμασε το lightroom,capture one,pixelmator,affinity photo.

Yπάρχουν δοκιμαστικές εκδόσεις νομίζω εκτός από το pixelmator.

Νομίζω για πιο εύκολη χρήση θα σε βοηθήσει το pixelmator.

Το capture one είναι πολύ καλό σε απόδοση - χρώματα - αξιοποίηση αρχείων.

To lightroom είναι πολυεργαλείο,μετά από λίγο ενασχόληση μαζί του θα δείς ότι τελικά είναι απλό.

@ Tsonos

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε.

@ GiannisRethymno

Το Capture One νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Τα Pixelmator και Afinity Photo τα είχα δει αλλά δεν προκρίνονται μια και είναι (σχετικά) περιορισμένου βεληνεκούς.

Ειδικά στα θέματα Cataloging/File-Library management.

Θα κάνω ένα trial στο Capture one και βλέπουμε.

Στο LR με απωθεί το θέμα της μηνιαίας συνδρομής. Προτιμώ να επιβαρυνθώ ένα ποσό στην αρχή.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.

• Like 1

Το Lightroom νομίζω πως, εκτός από το πακέτο του Creative Suite, μπορεί να αγοραστεί και ως stand-alone εφαρμογή, στα $150. Έτσι βλέπω εδώ τουλάχιστον.

Κατά τα άλλα, δε νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί κάτι άλλο με το Aperture (βασικά, μιας και το Aperture είχε να ενημερωθεί τόσο καιρό πριν την κατάργηση του, το Lightroom το είχε ξεπεράσει προ πολλού).

• Like 1

Ωραίο Γιώργο αυτό με το lightroom, δεν το ήξερα γιατί έχω συνδρομή.

Πάντως αφού τα lightroom - capture έχουν δοκιμαστική, δε χάνεις τίποτα να τα δουλέψεις για ένα μήνα.

Πάντως εδώ που τα λέμε, αγοράζοντας το ως stand-alone με $150, είναι το ίδιο σαν να κάνεις συνδρομή για 15 μήνες, μόνο που με τη συνδρομή παίρνεις και το Lightroom και το Photoshop και Mobile Apps και cloud storage & sync. Προσωπικά, η συνδρομή μου φαίνεται καλύτερο πακέτο...

Καλησπέρα και πάλι

Γιώργο ευχαριστώ πολύ για την ευρεση του stand alone application. Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος οπότε δεν με πειράζει να μην είμαι τόσο up to date  αλλά και να μην έχω μία (ακόμη) συνδρομή. Αν και μάλλον είναι περισσότερο "ψυχολογικό" το θέμα.

Πέρα από το καθαρά δημιουργικό κομάτι του software η τελική μου επιλογή θα βασιστεί στην καλύτερη επιλογή import των βιβλιοθηκών μου από το Aperture και το Photos.

Σε 15 μήνες (stand alone vs συνδρομής) ίσως αγοράσω το (τότε) update της stand alone εκδοσης η θα περιμένω λίγο αν οι αναγκες μου ικανοποιούνται με την version που εχω.

Αυτή την στιγμή δοκιμάζω τα trial του Capture One και του Lightroom.

Λογικά θα καταλήξω σε ένα από τα δύο.

Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το LightRoom σε ένα session εργασίας των 25 λεπτών προσπάθησε να κάνει 62 (!!!!) connections στο internet σε διάφορα sites - services. (Adobe / Google / amazon κλπ).

Οπως και να έχει σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες και συμβουλές.

Eδωσες λιγο χρονο στο fotos? Χρησιμοποιουσα και εγω aperture, σε ερασιτεχνικη φωτογραφια  βεβαια, και στο τελος μπορω να πω πως το fotos με βολεψε περισσοτερο και απο το lightroom. Εχει αρκετα καλα features αν δεν σε ενδιαφερει κατι πιο εξειδικευμενο οπως το photoshop.

• Like 1

Αν το Photoshop είναι στην κορυφή της κλίμακας το Photos  νομίζω είναι στην βάση της. Τα εργαλεία για editing είναι πολύ βασικά σε δυνατότητες και ελάχιστα σε αριθμό.

Το Photos χρειάζεται έναν external editor. (π.χ. SnapHeal ή  Afinity Photo). για να αποδώσει.

Τα LightRoom / Capture one είναι κάπου στην μέση νομίζω και θα μείνω με ένα από τα δύο. Να πώ την αλήθεια με ενοχλεί που το LightRoom προσπαθεί να κάνει όλα αυτά τα connections παρ όλο που νομίζω ότι κερδίζει (ελάχιστα) σε λειτουργικότητα έναντι του Capture One. Βέβαιa  τώρα το trial είναι σε μορφή CC οπότε ίσως είναι λογικό με το να προσπαθεί να κάνει sync κλπ. Γι αυτό αντιμετωπίζω το ενδεχόμενο να το πάρω stand alone.

Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε να δεις και τις αλλαγές που φέρνει το macOS Sierra στο  Photos. Έχει κατά πολύ βελτιωθεί. Γενικότερα θα πρότεινα να κάνεις το upgrade σε Sierra και μετά να σκεφτείς τι θα αγοράσεις. Γιατί μπορεί και πάλι να έχεις ζητήματα συμβατότητας στο μέλλον, αν το ξεκινήσεις με λειτουργικό που "αποχωρεί".  

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση sariil .....ανωτερα βία. !

Ναι έχεις δίκιο.

Ισως θα πρέπει να περιμένω πρώτα τα Sierra αν και δεν νομίζω ότι η Adobe θα άφησει το LR να είναι ασύμβατο με το νέο OS.

Τουλάχιστο δεν το έχει ξανακάνει μέχρι τώρα. Σαφώς μπορεί να καθυστερήσει να δώσει update για Sierra.

Θα δούμε...... Πάντως μετά από αρκετές  δοκιμές κατέληξα στο LR το οποίο και θα πάρω αμέσω μόλις γίνει διαθέσιμο για Sierra.

Η βασική λειτουργικότητα που με έπεισε είναι η δυνατότητα εισαγωγής μεγάλων libraries από Aperture πράγμα στο οποίο το Capture1 δυσκολευεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...