graphist83 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Ώπα, λες ότι ένας στους δέκα είναι σε θέση να αντιληφθεί καταστάσεις όπως αυτή που περιγράφει ο kirileman πιο πάνω με τις κυλιόμενες λεζάντες; Είναι δυνατόν εννιά στους δέκα να μη μπορούν να αντιληφθούν κάτι τέτοιο; Εκτός κι αν αντί για την τηλεόραση κοιτούν στο παράθυρο ξέρω 'γω. Ποσες λεζαντες βλεπουμε καθε μερα για να εχουμε τετοιο θεμα? Στις ταινιες δρασης η κινηση δεν εχει τέτοια θεματα καθως ειναι αόριστη και απρόβλεπτη. Ερωτηση 1# Ακομα ομως και εαν προσκολησουμε στην λεζάντα, Στα 599 τι βρίσκεις που να παιζει καλύτερα την κίνηση και μάλιστα στις 50'?? Η 40C750 τοτε αγοράστηκε σχεδον 1000€+' τοτες.. Ερωτηση 2# Τι πιστευεις θα σε κερδιζε? η ελαφρώς ομαλότερη κίνηση η το μεγεθος της οθόνης? Μιας και η απάντηση ειναι γνωστή (τουλάχιστον για τους περισσοτέρους) εκει επένδυσαν και οι εταιρίες. Κατ εμε, δεν ειμαι κατα...Size matters...... π.χ. snooker στο Eurosport HD που λόγω της σχετικής στατικότητας της εικόνας, μπορείς πιο εύκολα να αντιληφθείς διαφορές, η 40C750 παράγει καλύτερη εικόνα στην περίπτωσή μου. Bold, γιατί ενδεχομένως να παίζει ρόλο και η (πιο) σωστή ρύθμιση της εκάστοτε τηλεόρασης. Π.χ. τη σκιά που έβλεπα στο πάνω μέρος της κόκκινης μπάλας, δεν την έβλεπα στην 40C750. Μπορεις, αλλα μιλας για μεμονωμένες περιπτώσεις. Αν κάποιος ενδιαφερθεί κυριως για το υλικο που βλεπει παρα για το πως το βλεπει, οτι λες θα περάσει απαρατήρητο. Ακομα και εγω με την σχετική εμπειρία αν δω μια ταινια που με κρατάει, πολυ λιγο θα ασχοληθώ αν η TV μου εκανε artifact στιγμιαία. Αυτο που σιγουρα θα με εντυπωσίαζε θα ηταν το μεγεθος...
phanispal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Καλημέρα. 1. Η ένστασή μου έγκειται στο ότι θα περίμενε κανείς με την εξέλιξη της τεχνολογίας κάποια πράγματα να βελτιώνονται και από ένα σημείο και μετά να θεωρούνται δεδομένα. Ούτε νομίζω ότι είναι τόσο ήσσονος σημασίας η κίνηση ενός panel, ώστε να σκεφτόμαστε «α, με αυτά που έδωσα πάλι καλά που δεν είναι χειρότερα». 2. Όσον αφορά στο μέγεθος, καταλαβαίνω ότι ο πολύς κόσμος προτιμά το μεγαλύτερο απ' το καλύτερο, αλλά εγώ (μέχρι στιγμής) δεν είμαι έτσι, γι' αυτό και ενίσταμαι. 3. Αν υποθέσουμε ότι μας ενδιαφέρει το υλικό που προβάλλεται, τότε τι σημασία έχει πού το προβάλλεις; Δηλαδή αν είναι να δω Κουροσάβα ή Ταρκόφσκι, ας το δω στη 14άρα αν είναι έτσι, αφού ποιος νοιάζεται για την εικόνα όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, και τι να το κάνεις το μέγεθος σε ταινίες 60 ετών. Τέλος πάντων, το βασικό είναι το 1., τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά. Αλλά το θέμα της κίνησης νομίζω δε θα έπρεπε να το προσπερνάμε έτσι ξερά.
zakailiou Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μην το κουράζεται. Τα low budget μοντέλα έχουν θέματα. Είτε τα βλέπεις και τα γράφεις είτε τα αγνοείς επιδεικτικά σαν να μην υπάρχουν. Δυστυχώς οι εταιρείες μας σερβίρουν σαβούρα 50Hz. Τα ips είναι μόνο για τηλεοπτικό σήμα σε καφετέριες. Βλέπω τις φωτό στις προηγούμενες σελίδες και αγανακτώ. Αλλά αγανακτώ ακόμα περισσότερο με την πρόταση " βάλε 2 λεντάκια από πίσω να κρύψεις το πρόβλημα ". Αν δεν πέσουν οι OLED εικόνα δεν θα δούμε. Αυτή την στιγμή στο Σκρουτζ η μόνη προσιτή είναι η LG 55EG910V.
KINGLUCAS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ δεν αγοράζω του φίλε .Θα πάρω καμιά σαβουρα απλά να παίζει μέχρι να πέσουν τιμές
Rebel21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μην το κουράζεται. Τα low budget μοντέλα έχουν θέματα. Είτε τα βλέπεις και τα γράφεις είτε τα αγνοείς επιδεικτικά σαν να μην υπάρχουν. Δυστυχώς οι εταιρείες μας σερβίρουν σαβούρα 50Hz. Τα ips είναι μόνο για τηλεοπτικό σήμα σε καφετέριες. Βλέπω τις φωτό στις προηγούμενες σελίδες και αγανακτώ. Αλλά αγανακτώ ακόμα περισσότερο με την πρόταση " βάλε 2 λεντάκια από πίσω να κρύψεις το πρόβλημα ". Αν δεν πέσουν οι OLED εικόνα δεν θα δούμε. Αυτή την στιγμή στο Σκρουτζ η μόνη προσιτή είναι η LG 55EG910V. Τι ακριβώς συγκρίνεις.τηλεοράσεις του κιλου με oled?έχεις υπόψιν σου τα προβλήματα που έχουν οι oled?ιδιαίτερα οι πρώτες σειρές.βέβαια ακόμα και η 910 που ανέφερες σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή από την σειρά ku αλλά και από όλες της Led για τα πανηγύρια της lg. Επίσης η συνολικά καλύτερη τηλεόραση της αγοράς είναι η z9d της Sony και δεν είναι oled.
dfokas21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Με μόνο 5500$......Αυτά ειναι.....Που έφτασε το thread lol
zakailiou Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνεται , έγραψα ότι οι OLED είναι φθηνές ? Το συμπέρασμα είναι ότι οι εταιρείες μας έχουν φλομώσει στο ψέμα ( marketing, το λένε τώρα ).Μία με τα Hz , μία με τα Panel , μία με τις αλλαγές στην ονομασία του φωτισμού , μία με τα ψευτο 4Κ ... ε ! Βαρέθηκα να διαβάζω μαλακίες .Υπόσχεται απόλυτο μαύρο και στην καλύτερη περίπτωση βλέπεις ΓΚΡΙ . Υπόσχεται 4Κ και γεμίζει με λευκά pixel το Panel. Η μόνη αλήθεια στα χαρακτηριστικά είναι οι inches ... χαχαχαχα άντε και βάρος διαστάσεις ... Οι OLED λογικά θα είναι έτοιμες για ευρεία κατανάλωση σε 2 χρόνια ... Υπομονή λοιπόν ... Φυσικά και καταλαβαίνω όσους έχουν περιορισμένο badget και δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι καλύτερο. Εκεί προτείνω "μην μασάτε στα ψέματα" π.χ. τα 50Hz είναι μετριότητα ! τέλος ! προσωπική μου λοιπόν άποψη είναι, καλύτερα μία τηλεόραση με καλύτερη εικόνα παρά 5 inches παραπάνω ...
graphist83 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Καλημέρα. 1. Η ένστασή μου έγκειται στο ότι θα περίμενε κανείς με την εξέλιξη της τεχνολογίας κάποια πράγματα να βελτιώνονται και από ένα σημείο και μετά να θεωρούνται δεδομένα. Ούτε νομίζω ότι είναι τόσο ήσσονος σημασίας η κίνηση ενός panel, ώστε να σκεφτόμαστε «α, με αυτά που έδωσα πάλι καλά που δεν είναι χειρότερα». 2. Όσον αφορά στο μέγεθος, καταλαβαίνω ότι ο πολύς κόσμος προτιμά το μεγαλύτερο απ' το καλύτερο, αλλά εγώ (μέχρι στιγμής) δεν είμαι έτσι, γι' αυτό και ενίσταμαι. 3. Αν υποθέσουμε ότι μας ενδιαφέρει το υλικό που προβάλλεται, τότε τι σημασία έχει πού το προβάλλεις; Δηλαδή αν είναι να δω Κουροσάβα ή Ταρκόφσκι, ας το δω στη 14άρα αν είναι έτσι, αφού ποιος νοιάζεται για την εικόνα όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, και τι να το κάνεις το μέγεθος σε ταινίες 60 ετών. Τέλος πάντων, το βασικό είναι το 1., τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά. Αλλά το θέμα της κίνησης νομίζω δε θα έπρεπε να το προσπερνάμε έτσι ξερά. Συμφωνώ οτι δεν πρέπει να προσπερνάμε οχι μονο την κίνηση αλλα οποιοδήποτε χαρακτηριστικο που εχει να κανει με επιδόσεις στην εικόνα. Βεβαία υπάρχουν χαρακτηριστικα που ειναι μείζονος σημασίας και κάποια άλλα δευτερεύοντα. Οταν κραταμε ομως μια ισορροπία τοτε η θέαση γίνεται ανώτερη. Κάποιος που εχει σοβαρες απαιτήσεις και γενικώς ψάχνει βελόνα στα άχυρα, οφείλει να παει σε προϊόν που ειναι ανώτερης κατηγορίας και θα υπερέχει σε ολα αυτά που αδίκως κρίνουμε σε entry level μοντέλα. Δεν μπορούμε να τα έχουμε ολα απο μια TV 50'' (ουκ ολίγες ίντσες) με φουλ εξοπλισμό στα 600 εκατοστάρικα. Ουτε σαφώς μπορούμε να το συγκρίνουμε με την 40αρα που αγοράσαμε 1000 - 1200 ευρώ πριν 3 χρόνια. Η τεχνολογία σαφώς και εχει προχωρήσει, έχουν βγει TV που έχουν πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα. Αυτη όμως δεν μπορει να ''σερβιριστεί'' τσάμπα. Ποτε δεν ίσχυε αυτό και ούτε θα ισχύσει. Το μεγάλο θετικό ομως οτι με την πρόοδο της τεχνολογίας μπορούμε να έχουμε ενα προϊόν που και καλούδια εχει και καλή εικόνα άνω του μέσου όρου σε χαμηλή τιμή. Για έμενα το μέγεθος παίζει ρολο, οτι υλικό και να προβάλω ειτε παλιά ταινία ειτε σύγχρονη 1080 και εν αναμονή 4Κ, θα εχει τεράστια διάφορα αν το προβάλω σε μια 40αρα η σε μια 60αρα. Ποσο μαλλον σε προβολέα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ειδε ταινία σε μεγάλη οθόνη και η εμπειρία του να μην ήταν εντυπωσιακή.. Σαφώς βεβαία το ζητούμενο ειναι η υψηλή ευκρίνεια στην εποχή που ζούμε και εκει οδεύουμε. Τωρα αν κάποιοι θελουν να βλεπουν ταινίες ακομα σε VHS τοτε παράμετροι οπως μέγεθος, αντίθεση, κίνηση, χρωματική ακρίβεια, θα επρεπε να μην τους απασχολεί καν. Ας μείνουν με την 14αρα crt.
kirileman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Η ρύθμιση «μείωση τρεμοπαίγματος» (κάπως έτσι, έχει κλειστό και αυτόματο ως επιλογές) βελτιώνει αρκετά την κίνηση, αλλά δεν κάνει θαύματα. Χωρίς αυτή, είναι χάλι, έβλεπα πχ το tonight show που ουσιαστικά δύο κεφάλια κουνιούνται όταν μιλούν και πήγαιναν σπαστά. Θα έλεγα ότι μεγαλύτερο πρόβλημα έχει σε τέτοιες εκπομπές, παρά σε ταινίες. Στις ταινίες είμαι ευχαριστημένος. Πχ σε ταξιδιωτικά 4k βίντεο στο youtube, νομίζεις ότι βλέπεις μια πανάκριβη τηλεόραση και σε ξεγελάει, κατά κάποιο τρόπο, γιατί αποδίδει πολύ καλά (και με motion plus ανοιχτό). Για μένα είναι μια μεταβατική φθηνή τηλεόραση, μέχρι να γίνουν mainstream οι oled. Να είμαστε καλά, δεν θα την κρατήσω παραπάνω από 5 χρόνια max (οι υποχρεώσεις πολλές).
modechristo_13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 παιδια μια ερωτηση σχετικη με την τηλεοραση αλλα ασχετη με το θεμα!! βλεπω οτι στα πλαγια εχει 3 θυρες hdmi: 1)hdmi in 3 (ARC) 2)hdmi in 2 3)hdmi in 1 (STB/DVI) Σε ποια απο τις 3 να συνδεσω το ps4 ? η δεν εχει σημασια σε ποια!!
graphist83 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Για το ps4 δεν παίζει ρόλο. Απλά ίσως χρειαστεί να δηλώσεις την θύρα ως game για να ρίξει το input lag. Η συγκεκριμένη έχει χαμηλό. Από ότι θυμάμαι κάτω από 25ms 2
Godaemon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 649€ στον Κωτσοβολο η 55αρα κ λέω αύριο να την πάρω. Μόνο το θέμα με την κίνηση με φοβίζει... Τόσο χάλια να είναι πια??
FromDusk_TillDawn Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 παιδια μια ερωτηση σχετικη με την τηλεοραση αλλα ασχετη με το θεμα!! βλεπω οτι στα πλαγια εχει 3 θυρες hdmi: 1)hdmi in 3 (ARC) 2)hdmi in 2 3)hdmi in 1 (STB/DVI) Σε ποια απο τις 3 να συνδεσω το ps4 ? η δεν εχει σημασια σε ποια!! Eγω το ps4 pro το εχω βαλει στο hdmi 1 για να εχω hdr supported και uhd color,στην αρχη που το ειχα στο hdmi 2 δεν μου αναγνωριζε ουτε hdr ουτε ειχα επιλογη για uhd color.
graphist83 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Και πως το δηλωνω αυτο graphist ? Πανω στην εισοδο εχει βελακι. Εκει δηλωνεις τυπο συνδεσης. Πχ blueray, game, pc κτλ. 649€ στον Κωτσοβολο η 55αρα κ λέω αύριο να την πάρω. Μόνο το θέμα με την κίνηση με φοβίζει... Τόσο χάλια να είναι πια?? Παιζει και να μην καταλαβεις τιποτα. Εκτος εαν ειχες TV 2000+ € σχετικα συγχρονη και εδινες βαση εκει. Ακομα και εμενα η κινηση της δεν με ενοχλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα