Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι, επανέρχομαι για να (ξανα)ρωτήσω για ρυθμίσεις.

Ξαναλέω ότι γνωρίζω πως χρειάζεται καλιμπράρισμα για σωστή δουλειά.

Εγώ όμως ρωτάω για βασικές ρυθμίσεις, όχι τόσο για τα offsets κ.λπ..

Π.χ. διάβασα ότι στο Movie είναι πολύ κοντά στο «σωστό».

Με ρυθμίσεις όπως το HDR όμως, τι κάνουμε; Το έχουμε απενεργοποιημένο ή όχι;

Ή με την ομαλότητα κίνησης ας πούμε.

Εγώ έχω

Backlight 15

Φωτεινότητα 45

Αντίθεση 90

Ευκρίνεια 15

Χρωμα 55

Θερμο 1 στης ταινιες η τυπικό degia.

Δυναμική αντίθεση μετριο.

Gamma 0

Χρωματική περιοχή αυτόματο.

Να ξέρεις παιζει μεγαλο ρολο η ισορροπία λευκου.

• Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Εγώ προς το παρόν έχω:

Backlight 12
Φωτεινότητα 45
Αντίθεση 90
Ευκρίνεια 10
Χρωμα 45
Θερμο 2 παντού
Δυναμική αντίθεση μετριο.
Gamma 0

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος πάντως.

Χθες παρακολουθούσα snooker στο Eurosport 1HD και στις κόκκινες μπάλες παρατήρησα κάτι σκούρες σκιές γύρω τους.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα ρυθμίσεων ή διαφοράς ανάλυσης μεταξύ της τηλεόρασης και του καναλιού, αλλά στην LE40C750 η εικόνα ήταν τρομερή.

Όπως επίσης παρατήρησα και ότι είναι πολύ λάθος η εικόνα σε περιπτώσεις όπως ένα φωτεινό λευκό πουκάμισο, που δε μπορείς να διακρίνεις τίποτα.

Τι κάνουμε με την ισορροπία λευκού;

Δημοσ.

@phanispal

Κοίταξε να δεις εγώ και σε hd υλικό και σε ps4 η εικόνα που βλέπω είναι κρύσταλλο ακόμα και σε ote tv.Το δε μαυρο σε άριστα επίπεδα για led.

Νομιζω πως κάτι δε κανει σωστα.

Δοκίμασε αυτές στο βιντεο και πείραξε λίγο την αντίθεση παραπανω την ευκρίνεια και αν θες την δυναμική αντίθεση δοκίμασε και άνω του μετρίου.

Εμένα ας πούμε ποδόσφαιρο μαρεσει να βλέπω σε δυναμική αντίθεση στο υψηλό.

Επίσης βγάλε το θερμο 2 γιατί δεν αρέσει σε ολους αυτό το κιτρίνισμα και κάνε το τυπικό.

https://m.youtube.com/watch?v=zsnPBuI7xIU

Δημοσ.

Το βράδυ λογικά θα έχει πάλι snooker στο Eurosport 1HD, αν τύχει και είσαι σπίτι ρίξε μια ματιά γι' αυτό που λέω για τις σκιές.

Θα δοκιμάσω και τις ρυθμίσεις σου, αλλά δε νομίζω πως θα αλλάξει κάτι, πάνω-κάτω στα ίδια είμαστε.

Εν τω μεταξύ, κάτι άλλο που παρατήρησα, αλλά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ περαιτέρω, είναι ότι σύνδεσα το Pico HD media player στο HDMI 1 και έχανε καρέ.

Όπου και να το έχω συνδέσει στο παρελθόν, δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Πήρα και εγώ το 40αρι μοντέλο, ερώτηση ίσως χαζή, εκτός από οπτική πως αλλιώς συνδέουμε ηχεία; Είχα κακομάθει από τη ju που είχα με bluetooth την ηχόμπαρα και τώρα την πάτησα.

Δημοσ.

Εγώ έχω καταλάβει πάντως ότι οι ρυθμίσεις είναι ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Εμένα ας πούμε το movie preset μου κάνει κάπως μουντό. Το dynamic μ'αρέσει περισσότερο. Οπότε παίξτε με τις ρυθμίσεις και επιλέξτε αυτές που θα ικανοποιούν εσάς.

Δημοσ.

Πήρα και εγώ το 40αρι μοντέλο, ερώτηση ίσως χαζή, εκτός από οπτική πως αλλιώς συνδέουμε ηχεία; Είχα κακομάθει από τη ju που είχα με bluetooth την ηχόμπαρα και τώρα την πάτησα.

Οπτική στον ενισχυτή ή HDMI στον ενισχυτή. (Έχεις ενισχυτή φαντάζομαι)

ΥΓ τη λέξη "ενισχυτή" την έγραψα? Χαχαχα

Δημοσ.

Εγώ έχω καταλάβει πάντως ότι οι ρυθμίσεις είναι ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Εμένα ας πούμε το movie preset μου κάνει κάπως μουντό. Το dynamic μ'αρέσει περισσότερο. Οπότε παίξτε με τις ρυθμίσεις και επιλέξτε αυτές που θα ικανοποιούν εσάς.

Στη συγκεκριμενη πιο μουντο και θολο απο το τυπικο δεν εχω ξαναδει.Οτι ρυθμισεις και να εβαλα.

Το movie mode με τις αρχικες ρυθμισεις ηταν λες και γυρισα 10 χρονια πισω και οταν εβαλα τις πιο σωστες ας το πουμε ειναι λες και πηρα αλλη τηλεοραση.

Αν αφησεις την τηλεοραση με τις αρχικες ρυθμισεις νομιζω τη πιο καλη εικονα την δινει το φυσικο.

Καλα για δυναμικο δεν αναφερομαι τα κανει ολα τα χρωματα cartoon.

Δημοσ.

Οπτική στον ενισχυτή ή HDMI στον ενισχυτή. (Έχεις ενισχυτή φαντάζομαι)

ΥΓ τη λέξη "ενισχυτή" την έγραψα? Χαχαχα

Ενισχυτή; Δυστυχώς δεν έχω ενισχυτή. Έχω αυτή την ηχόμπαρα :http://www.crystalaudio.gr/el/crystal-acoustics-teevy-5-reference-5-drivers-bt-wi-fi-multiroom-speaker.html

Στην οποία μπορείς να συνδέσεις με wifi, bluetooth, audio jack , rca και οπτική που δυστυχώς μου κάνει πρoβλήματα, οπότε ψάχνω τρόπο να τη συνδέσω. Στη προηγούμενη Tv ju6400 τα είχα με bluetooth και ήταν τέλεια, τώρα τι κάνω; 

Αν η λύση είναι μόνο ενισχυτής για τι τιμές μιλάμε;

Οι εξόδοι component και composite είναι μόνο για video?

ΥΓ. ενισχυτής x 3 :P

Δημοσ.

RCA δεν έχει ή τβ? Ή οπτική γιατί σου κάνει προβλήματα? Μήπως τσακίζει πουθενά το καλώδιο?(δεν πρέπει να τσακίζει)

Από όταν το πήρα το ηχείο παίζει για λίγη ώρα με την οπτική και μετά σταματάει, και ξαναρχίζει όταν του θυμιθεί, δοκίμασα και με άλλο καλώδιο το ίδιο, το έστειλα 2 φορές πίσω στο e-shop και μου λένε ότι είναι οκ, επίσης και με 2 διαφορετικές τηλεοράσεις δοκιμασμένο.

Ανέβασα εικόνα με τις εξόδους τις tv εκτός οπτικής, εκεί μπορώ να συνδέσω ηχεία ή είναι μόνο για είσοδο ήχου;

post-73238-0-97858000-1481733852_thumb.jpg

Δημοσ.

Απο χθες δε δουλευει το κουμπι του return στο youtube οταν βρισκεται στην αναπαραγωγη το βιντεο.Οταν ειμαι εκτος youtube δουλευει κανονικα. Aν μπορει ας το δει καποιος και στη δικη του να μου πει .

Δημοσ.

Ούτε σε εμένα δουλεύει :/ , και εκτός αυτού μετά τη τελευταία αναβάθμιση δεν μου δουλεύει το wifi της Tv, βάζω να συνδεθώ ασύρματα εκεί που έχει επιλογή - ασύρματα ή ενσύρματα, κάνει και καλά έλεγχο και με βγάζει πάλι στο ίδιο μενού, δεν με πάει στο επόμενο βήμα που διαλέγεις σε πιο δίκτυο να συνδεθείς. Καμιά ίδεα;

Δημοσ.

Κάποιο κόλλημα πρέπει να ήταν γιατί ούτε wifi direct έβλεπε την tv , έκανα reset ρυθμίσεις και αποσύνδεσα την tv απο το ρεύμα και όλα καλά, το return στο youtube εξακολουθεί να μην δουλεύει, λογικά έιναι θέμα της εφαρμογής του youtube

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...