Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ήξερα πώς αλλιώς να το περιγράψω στο θέμα, είδα κάπου αυτά τα μικρά gadget που κόβεις τη ζώνη και σπας το τζάμι για να βγεις άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος. Αν βάλουμε για λίγο στην άκρη την ψυχραμία που χρειάζεται γενικά η κατάσταση αυτή, τί γνώμη έχετε για τα συγκεκριμένα; Πχ. είδα αυτά:

http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-Escape-Safety-Hammer-Mini-Window-Glass-Breaker-Seat-Belt-Cutter-Tool-/122076748986?hash=item1c6c575cba:g:aLwAAOSw9NdXqDK~

http://www.ebay.com/itm/Pleasing-2in1-Car-Glass-Window-Breaker-Safety-Escape-Hammer-Seat-Belt-Cutter-/331790733858?hash=item4d4044d222:g:wikAAOSwll1WzCgq&vxp=mtr

• Like 1
Δημοσ.

Παντα εχω στα αυτοκίνητα μου και ας μη χρειαστεί ποτέ. Αυτο που ειναι σα του δεύτερου Λίνκ και το εχω με χρατς κάτω απο την κολώνα του τιμονιου

Στα αμάξια που κυκλοφορούν στη Γερμανία μαλιςτα ειναι υποχρεωτικό οπως ο πυροσβεστήρας εδω...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα το γνήσιο που λέγεται resqme αλλά και πολλές απομιμήσεις στο eBay (είναι το δεύτερο πρώτο σχέδιο, που η θραύση λειτουργεί με πίεση πάνω στο τζάμι και ελατήριο, όχι με χτύπημα όπως το πρώτο). Σε σχόλια στο Amazon πολλοί λένε καλύτερα το γνήσιο επειδή πολλά από τα άλλα δεν έχουν αρκετά σκληρή μύτη για να σπάσει το τζαμί άμεσα. Το γνήσιο κάνει περίπου 15€ σε Ελληνικά καταστήματα.

Paylidis έχεις το γνήσιο; Το έχεις δοκιμάσει σε κανένα τζαμί αυτοκινήτου (κανένα ερείπιο δηλαδή);

Επεξ/σία από arxaggelos
Δημοσ.

Το έχω πάντα στο αυτοκίνητο (το "σφυράκι").

Μάλιστα ήταν από τα πρώτα πράγματα που ενημέρωσα τη γυναίκα μου αναφορικά με το αυτοκίνητο γιατί και μαζί να είμαστε δεν ξέρεις ποτέ (ανάλογα με την έκβαση του όποιου συμβάντος) ποιος θα πρέπει (και κυρίως θα μπορεί) να το χρησιμοποιήσει.

Πρέπει βέβαια πάντα να είναι σε προσιτό σημείο όπως και ο πυροσβεστήρας (το πορτ-παγκάζ δεν είναι ακριβώς τέτοιο :-) )

Παντα εχω στα αυτοκίνητα μου και ας μη χρειαστεί ποτέ. Αυτο που ειναι σα του δεύτερου Λίνκ και το εχω με χρατς κάτω απο την κολώνα του τιμονιου

Στα αμάξια που κυκλοφορούν στη Γερμανία μαλιςτα ειναι υποχρεωτικό οπως ο πυροσβεστήρας εδω...

Έχεις κάποια καλή ιδέα αναφορικά με τη στήριξη του "χρατς";

Ρωτάω γιατί στο δικό  μου το "χρατς" που κολλάει στο σταθερό σημείο (εγώ το είχα στην κολόνα ανάμεσα στο μπρος και πίσω παράθυρο) με τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού πάντα "ολισθαίνει" προς τα κάτω

Δημοσ.

Το έχω πάντα στο αυτοκίνητο (το "σφυράκι").

Μάλιστα ήταν από τα πρώτα πράγματα που ενημέρωσα τη γυναίκα μου αναφορικά με το αυτοκίνητο γιατί και μαζί να είμαστε δεν ξέρεις ποτέ (ανάλογα με την έκβαση του όποιου συμβάντος) ποιος θα πρέπει (και κυρίως θα μπορεί) να το χρησιμοποιήσει.

Πρέπει βέβαια πάντα να είναι σε προσιτό σημείο όπως και ο πυροσβεστήρας (το πορτ-παγκάζ δεν είναι ακριβώς τέτοιο :-) )

Έχεις κάποια καλή ιδέα αναφορικά με τη στήριξη του "χρατς";

Ρωτάω γιατί στο δικό μου το "χρατς" που κολλάει στο σταθερό σημείο (εγώ το είχα στην κολόνα ανάμεσα στο μπρος και πίσω παράθυρο) με τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού πάντα "ολισθαίνει" προς τα κάτω

Με 3Μ χρατς δεν είχα θέμα. Απλα καθάρισα πρωτα τις επιφάνειες καλα με οινόπνευμα και το άφησα να στεγνώσει και μετα το κόλλησα.

@ts του eBay εχω, δεν ήξερα καν οτι υπαρχει "γνήσιο". Ολα τα μαγαζιά με είδη αυτοκινητου εχουν κάποιο τετοιο. Οχι δεν το εχω δοκιμάσει κάπου αλλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοκιμαστεί απο μεςα προς τα έξω (απο έξω δε θα κανει τιποτα).

• Like 1
Δημοσ.

Με 3Μ χρατς δεν είχα θέμα. Απλα καθάρισα πρωτα τις επιφάνειες καλα με οινόπνευμα και το άφησα να στεγνώσει και μετα το κόλλησα.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά χρησιμοποίησες την κόλλα που είχαν πάνω τους τα velcro ή έβαλες κάποια άλλη;

Δημοσ.

σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοκιμαστεί απο μεςα προς τα έξω (απο έξω δε θα κανει τιποτα).

Στα video reviews του αυθεντικού resqme δείχνει ότι δουλεύει κανονικά και από την έξω πλευρά του τζαμιού.

Δημοσ.

Κι εγώ έχω από ένα τέτοιο (με το σφυράκι και το ξυράφι για κόψιμο ζωνης...του ελατηρίου μου φάνηκε πιο πολυπλοκο-χρονοβορο σε περίπτωση άμεσης ανάγκης) σε κάθε αυτοκίνητο μας.

Αχρειαστο να 'ναι, το κόστος του είναι αστείο για το τι μπορεί να προσφέρει αν παρ' ελπίδα χρειαστεί.

Δημοσ.

Διάβασα τον τίτλο και νόμισα οτι βγήκε gadget που αν προκαλέσεις εσύ ατύχημα εγκαταλείπεις με το αμάξι σου και καλύπτονται αυτόματα οι αριθμοί πλαισίου για να μη σε βρουν.... :-D

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ έχω από ένα τέτοιο (με το σφυράκι και το ξυράφι για κόψιμο ζωνης...του ελατηρίου μου φάνηκε πιο πολυπλοκο-χρονοβορο σε περίπτωση άμεσης ανάγκης) σε κάθε αυτοκίνητο μας.

Αχρειαστο να 'ναι, το κόστος του είναι αστείο για το τι μπορεί να προσφέρει αν παρ' ελπίδα χρειαστεί.

To Resqme λειτουργεί με ελατήριο οπότε ίσως είναι πιό πρακτικο από το σφυράκι, επειδή θέλει πίεση απαυθείας στο σωστό σημείο του παραθύρου. Το καρφί του τραβιέται μέσα και απελευθερώνεται πάνω στο τζάμι μόνο του. Τουλάχιστον έτσι το κατάλαβα. Ενώ αντίθετα το σφυράκι θέλει σχετικά δυνατό χτύπημα, που λογικά απαιτεί και άνεση χώρου για να κινηθεί το χέρι έτσι ώστε να αποκτήσει φόρα πριν χτυπήσει το τζάμι. Το κακό με αυτά (και τα δύο) είναι ότι θα διαπιστώσεις εάν δουλεύουν όταν έρθει η στιγμή που ειναι πλεόν απαραίτητο να δουλέψουν. Ή ψάχνεις χρέπια παρατημένα ή σε μάντρες ανταλλακτικών και δοκιμάζεις εκεί, ελπίζοντας ότι τα τζάμια και στο δικό σου αυτοκίνητο θα έχουν σχετικά την ίδια συμπεριφορά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...