Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λεει και ο τιτλος, αγορασα πριν λιγο τον crucial MX200 στα 240gb.

Υπαρχουν καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω συγκεκριμενα? Δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ssd.

Στο κουτι μεσα εχω ενα activation code, πρεπει να το ενεργοποιησω καπου για να ισχυει η εγγυηση ή το δινουν μονο για το tool που κανει μεταφορα αρχειων? Επισης, διαβαζω στο ιντερνετ κατι για ρυθμισεις που πρεπει να κανω για να μην ερχονται τα temporary files στον ssd και τον εχουν συνεχως σε read/write, κατι που μειωνει την ζωη του (???). Αν ναι, ποιες ρυθμισεις ειναι αυτες? Στον ssd σκοπευω να βαλω λειτουργικο, skype/firefox/chrome και dota 2/csgo. Πρεπει να προσεξω κατι σε αυτα?

Ξερω οτι οι ερωτησεις μπορει να φαινονται καπως over the edge αλλα θελω να ξερω πριν κανω οτιδηποτε :lol:

Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι απλά περνάς στον ssd καθαρή εγκατάσταση windows με τα προγράμματα σου κτλπ και αν εχεις και εναν 2ο δίσκο για παιχνίδια backup κτλπ ακομα καλύτερα , απο εκει και πέρα καλο ειναι αν δεν ειναι ενεργοποιημένο να ενεργοποιήσεις το ahci για τους δίσκους στο bios καθώς και στα windows αφου έχεις περάσει προηγουμένως drivers για το chipset τα sata κτλπ για την μητρική.

Αφου τα κάνεις ολα αυτα μπορείς να δεις ορισμένα tips που προτείνονται εδω

SSD tips - tweaks & trim support
  • Like 1
Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι απλά περνάς στον ssd καθαρή εγκατάσταση windows με τα προγράμματα σου κτλπ και αν εχεις και εναν 2ο δίσκο για παιχνίδια backup κτλπ ακομα καλύτερα , απο εκει και πέρα καλο ειναι αν δεν ειναι ενεργοποιημένο να ενεργοποιήσεις το ahci για τους δίσκους στο bios καθώς και στα windows αφου έχεις περάσει προηγουμένως drivers για το chipset τα sata κτλπ για την μητρική.

Εχω αλλους 2 δισκους στο pc.Εναν για αποθηκη/downloads, τον μπλε που χρησιμοποιω τωρα για λειτουργικο ο οποιος θα γινει δευτερευον για παιχνιδια και τον ssd για main.Απλα ρωταω για να μη γεμιζει απο αχρηστα πραγματα π.χ

Το φορματ δεν πειραζει ετσι?

Δημοσ.

Στον ssd θα κάνεις καθαρή εγκατάστη των windows ουτε clone ουτε τιποτα τώρα αν στους αλλους θέλεις να ρίξεις και ενα format να φύγουν άχρηστα πράγματα ναι το κάνεις

• Like 1
Δημοσ.

Στον ssd θα κάνεις καθαρή εγκατάστη των windows ουτε clone ουτε τιποτα τώρα αν στους αλλους θέλεις να ρίξεις και ενα format να φύγουν άχρηστα πράγματα ναι το κάνεις

Ναι για τωρα κατευθειαν καθαρη εγκατασταση.Στο μελλον εννοω, αν θελησω να βαλω τα 10 π.χ, το φορματ δεν πειραζει σε κατι στον ssd ετσι?

Δημοσ.

Όχι και μην μπερδεύεσαι γιατι αρκετοί νομίζουν οτι οι ssd διαφέρουν με τους αλλους δίσκους δηλαδή δεν πρέπει να κάνεις format στον ssd κτλπ , οι ssd ειναι το ίδιο πράγμα οπως ολοι οι δίσκοι απλα ειναι διαφορετική τεχνολογία

• Like 1
Δημοσ.

Εγινε, σ'ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις :)

Κατι τελευταιο, τα temporary files κλπ που γεμιζουν με 'σκουπιδια' τους δισκους γενικοτερα, γινεται να τα βαλω να αποθηκευονται σε αλλο δισκο η ειναι αμελητεα?

Επισης, τωρα που θελω να κανω φορματ τον μπλε δισκο (που θα γινει δευτερευον) και δε θελω να χασω μεγαλα αρχεια οπως το GTA V π.χ, να κανω copy/paste τον φακελο του στον τριτο σκληρο μου δισκο? Και αφου τον κανω φορματ το ξαναπερναω παλι πισω?

Δημοσ.

Οπως λεει και ο τιτλος, αγορασα πριν λιγο τον crucial MX200 στα 240gb.

Υπαρχουν καποια πραγματα που πρεπει να προσεξω συγκεκριμενα? Δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ssd.

Στο κουτι μεσα εχω ενα activation code, πρεπει να το ενεργοποιησω καπου για να ισχυει η εγγυηση ή το δινουν μονο για το tool που κανει μεταφορα αρχειων? Επισης, διαβαζω στο ιντερνετ κατι για ρυθμισεις που πρεπει να κανω για να μην ερχονται τα temporary files στον ssd και τον εχουν συνεχως σε read/write, κατι που μειωνει την ζωη του (???). Αν ναι, ποιες ρυθμισεις ειναι αυτες? Στον ssd σκοπευω να βαλω λειτουργικο, skype/firefox/chrome και dota 2/csgo. Πρεπει να προσεξω κατι σε αυτα?

Ξερω οτι οι ερωτησεις μπορει να φαινονται καπως over the edge αλλα θελω να ξερω πριν κανω οτιδηποτε :lol:

Ο συγκεκριμένος δίσκος έχει πολύ καλές επιδόσεις όσο είναι ελεύθερο πάνω από το 50%. Κράτα εκεί τα προσωρινά αρχεία για να κερδίσεις σε ταχύτητα, πρόσεχε όμως τον ελεύθερο χώρο σου, 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα!Εχω μια απορια πανω στο bold part. Πως βλεπω αν ειναι AHCI οι δισκοι η εστω ο ssd? Στο bios τα εχω ρυθμισμενα να ειναι AHCI αλλα οταν μπαινω στο device manager λεει τα παρακατω (open spoiler)

post-265521-0-00321600-1471231697_thumb.jpg

post-265521-0-21703900-1471231702_thumb.jpg

post-265521-0-66126400-1471231705_thumb.jpg

Τα drivers για sata μου δινουν 3 αρχεια. Ενα .sys, ενα .info και ενα .cat τα οποια δε ξερω πως να τα χρησιμοποιησω :mellow:

Δημοσ.

Κοίτα εφόσον εχεις ενεργοποιήσει το ahci στο bios αν δεν ειχε drivers στα windows για το ahci δεν θα σου ξεκίναγαν καν , ποια motherboard έχεις ?

Δημοσ.

Κοίτα εφόσον εχεις ενεργοποιήσει το ahci στο bios αν δεν ειχε drivers στα windows για το ahci δεν θα σου ξεκίναγαν καν , ποια motherboard έχεις ?

Ημουν εκτος και δε μπορουσα να απαντησω!

Η μητρικη ειναι αυτη της υπογραφης μου

Παιζει να μην εχω sata drivers?

Δημοσ.

Όχι και μην μπερδεύεσαι γιατι αρκετοί νομίζουν οτι οι ssd διαφέρουν με τους αλλους δίσκους δηλαδή δεν πρέπει να κάνεις format στον ssd κτλπ , οι ssd ειναι το ίδιο πράγμα οπως ολοι οι δίσκοι απλα ειναι διαφορετική τεχνολογία

Το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι ανασυγκρότηση, και δεν ωφελεί πουθενά και μειώνεις την ζωή του ssd

Δημοσ.

Κατέβασε τους ahci drivers και δες

https://www.asus.com/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/

Τους κατεβασα, εγιναν installed με το amd catalyst center γιατι αλλιως δε γινοταν, αλλα παλι τα ιδια, δεν αλλαξε κατι.

Στο bios λεει AHCI και στο device manager λεει IDE

Δημοσ.

chipset drivers θα περάσεις απο amd.

ούτε απο asus ούτε απο πουθενά αλλου.

Για 10αρια βλέπω δεν έχει chipset driver, το ίδιο και για 8.1

Αυτός που έχει για 7αρια ειναι του 2013,έχουμε 2016.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...