george1703 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Γεια σας, έχω το Toshiba satellite l500d 163 m300, 4gb ram και σκέφτομαι να το πάω στα 8gb. Είδα στο Skroutz για 2*4 αλλά είναι αρκετα ακριβές. Τι προτείνετε να κάνω; αξίζει η αναβάθμιση η όχι;
mphxths Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αν αυτο που βλεπω ειναι αληθεια...οτι δηλ παιρνει ddr2 μνημες..για μενα δεν αξιζει..ειναι μνημες που δεν θα μπορεσεις να τις βγαλεις και να τις βαλεις σε επομενο φορητο..μιας και ολα πλεον εχουν ddr3/ddr4 μνημες. Αρα θαναι ακυρη αγορα. Απο την αλλη αν εχεις σκοπο να κρατησεις το φορητο για καιρο ακομα...κανε την κινηση.
george1703 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αν αντέξει δεν σκοπεύω να αλλάξω το λαπτοπ για τα επόμενα δύο χρόνια. Από εξωτερικό είναι πιο οικονομικές ή πάλι δεν αξίζει; επίσης ξέρεις που μπορώ να βρω μεταχειρισμένες από Ελλάδα;
pita_kontosouvli Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 2x4 ddr2 δύσκολα θα βρεις. Αν δεν έχεις ssd - βάλε και δεν θα χρειαστείς μνήμες.
george1703 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Έχω βάλει ssd ,απλά έλεγα για το max των επιδόσεων
mphxths Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 2x4 ddr2 δύσκολα θα βρεις. Αν δεν έχεις ssd - βάλε και δεν θα χρειαστείς μνήμες. Γιατι ως γνωστον οταν βαζεις ssd , προστιθεται αυτοματα και ram...αλλου βοηθαει ο ssd , αλλου η ram..Δεν ειναι λυση ο ssd για τα παντα. Έχω βάλει ssd ,απλά έλεγα για το max των επιδόσεων Το θεμα ειναι οτι οι μνημες αυτες παιζουν στα 40-45ευρω.Βρισκονται ευκολα , ειδικα απο ebay..το θεμα ειναι οπως προειπα αν το κρατησεις αρκετα το φορητο ή οχι και κατα ποσο διατιθεσαι να σκασεις τοσα χρηματα. 8gb ddr3/1600 που πηρα για το φορητο μου ..φτηνοτερα βγηκε....για να καταλαβεις τα κοστη .
pita_kontosouvli Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Γιατι ως γνωστον οταν βαζεις ssd , προστιθεται αυτοματα και ram...αλλου βοηθαει ο ssd , αλλου η ram..Δεν ειναι λυση ο ssd για τα παντα. ΄Αν είχε χρεποδίσκο των 4200 στροφών (μιας και τα Τοσίμπα εκεινης της εποχής ουτε καν 5400 στροφές δεν είχαν), τότε ναι, αν ΔΕΝ είχε ssd - θα έβλεπε τεράστιες διαφορές. Λες και θα καταλάβει διαφορά από τα 4gb στα 8gb σε περίπτωση που στο λαπτοπ κάνει καθημερινή χρήση - net, office κλπ
mphxths Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 ΄Αν είχε χρεποδίσκο των 4200 στροφών (μιας και τα Τοσίμπα εκεινης της εποχής ουτε καν 5400 στροφές δεν είχαν), τότε ναι, αν ΔΕΝ είχε ssd - θα έβλεπε τεράστιες διαφορές. Λες και θα καταλάβει διαφορά από τα 4gb στα 8gb σε περίπτωση που στο λαπτοπ κάνει καθημερινή χρήση - net, office κλπ 1. http://www.toshiba-greece.com/discontinued-products/satellite-l500d-163/ -- καλυτερα να μασας παρα να..γραφεις.. το συγκεκριμενο εχει δισκο στις 5400. 2.Προφανως και η αντικατασταση οποιουδηποτε μηχανικου δισκου με SSD επιφερει τραγικα μεγαλη αυξηση αποδοσης...ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. Απο κει και περα σε καποια αλλα θεματα....ο SSD αν και θελει δεν μπορει να βοηθησει.. Και οταν λεω αλλα θεματα..εννοω ποσα προγραμματα μπορεις να χεις ανοιχτα ταυτοχρονα...tabs στον browser..κανα skype ανοιχτο..κλπ κλπ κλπ. Γιατι αν νομιζεις οτι η "καθημερινη χρηση" δεν θελει ram..σου εχω νεα...και δεν θα σου αρεσουν. Αυτην την στιγμη στο φορητο μου με windows 10 και ανοιχτα chrome (10-12 tabs) , thunderbird , skype και κατι ψιλα που τρεχουν στο background και εχω καταναλωση 5.3gb ..και ειμαι σιγουρος το 1.5γιγα ειναι το chrome μονο του... Με λιγα λογια ..οσο περισσοτερη RAM τοσο το καλυτερο..απλα στην περιπτωση του φιλου...μπαινει ο παραγοντας του "αν αξιζει"..πραγμα που ανελυσα 2 φορες στα ποστς μου... Απορω γιατι το κουραζουμε αλλο...
pita_kontosouvli Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Αυτην την στιγμη στο φορητο μου με windows 10 και ανοιχτα chrome (10-12 tabs) , thunderbird , skype και κατι ψιλα που τρεχουν στο background και εχω καταναλωση 5.3gb ..και ειμαι σιγουρος το 1.5γιγα ειναι το chrome μονο του... Την απάντηση την έδωσες από μόνος σου. Και 16gb ram να βάλεις - όσο έχεις κρόμ, το ξέρεις εκ των προτέρων ότι το 1/4 θα στο φάει ο Κρομ. Και μιας και αλλάζω συχνά configuration στο λαπτοπ μου, είτε 4gb ram - είτε 16gb του έχω, σε καθημερινή χρήση = browsing - office, διαφορές δεν βλέπεις. Παρέα βέβαια με ssd και i5. Όταν τρέχω Visual studio και κωδικοποιήσεις, ναι, εκεί η ραμ κάνει την διαφορά. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα