chipakos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Οπως το λέει ο τίτλος. Θέλω να χρησιμοποιήσω τα καλώδια του ΟΤΕ μπλέκόκκινο από το σαλόνι μου μέχρι το δωμάτιο περίπου 15 μέτρα και να δώσω ιντερνετ καλωδιακό μέσω Ethernet στον υπολογιστή μου. Το θέμα είναι θα πάει στον υπολογιστή σήμα αξιοπρεπές ή θα χαθεί το μισό σήμα στο δρόμο??
soteras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εννοείς ότι έχεις το μοντεμ στο χ χώρο και δεν θες να το μεταφέρεις και να δώσεις ιντερνετ στο α χώρο
chipakos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εννοείς ότι έχεις το μοντεμ στο χ χώρο και δεν θες να το μεταφέρεις και να δώσεις ιντερνετ στο α χώρο Οχι ακριβώς έτσι.Η ευρυζωνική τηλεφωνία θέλει να συνδέσω το τηλέφωνό μου πάνω στο ρούτερ.Το σαλόνι λοιπόν είναι το καταλληλότερο μέρος διότι εκεί έρχονται όλα τα συστραμμένα καλώδια των δωματίων.Θέλω λοιπόν να τοποθετήσω το ρούτερ στο σαλόνι και από ένα ζεύγος συστραμμένο να δώσω Ethernet μόνο στο ένα δωμάτιο που είναι ο κεντρικός υπολογιστής και δεν χρειάζεται να έχει τηλέφωνο. Μετά να πάρω από πίσω από το ρούτερ την γραμμή τηλεφώνου (έχει δύο θύρες γι αυτό το σκοπό) και εφόσων είμαι στο σαλόνι να μεταφέρω μέσω των υπόλοιπων ζευγών συστραμμένων την γραμμή του τηλεφώνου στα άλλα δωμάτια. Το ερώτημα είναι αν συνδέσω Ethernet και το στείλω στο δωμάτιό μου περίπου 15 μέτρα θα δουλέψει?? Το έχει κάνει κανείς αυτό να κάνει δίκτυο από αυτά τα καλώδια που έχει μέσα η εγκατάσταση του σπιτιού??Αυτά όλα έχουν σχέση με το καλωδιακό κομμάτι διότι οι υπόλοιποι θα συνδεθούν μέσω WiFi. ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.Το Ethernet χρειάζεται τέσσερα καλώδια για να λειτουργήσει οπότε εγώ έχω μόνο δύο .Δεν γίνεται αυτό που σκέφτηκα.
Knight of Mercy Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δεν θα σου έλυναν το πρόβλημα ενα σετ Powerlines (or homeplugs)?
chipakos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δεν θα σου έλυναν το πρόβλημα ενα σετ Powerlines (or homeplugs)? Ναι τώρα που το είπες μάλλον κάνω την δουλειά μου με κάτι τέτοιο. Απλά δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν το είχα σκεφτεί καθόλου.
anonymous-root Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.Το Ethernet χρειάζεται τέσσερα καλώδια για να λειτουργήσει οπότε εγώ έχω μόνο δύο .Δεν γίνεται αυτό που σκέφτηκα. Πέρα από αυτό, χρειάζεται και καλώδια άλλων προδιαγραφών.
11demian111 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Αλλαξε ολα τα ρασιμ του οτε με utp. Και καλυτερης ποιοτητας καλωδιο και αν θελησεις να αλλαξεις χρηση (πχ να τραβηξεις ethernet) απλα αλλαζεις πριζα
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Αλλαξε ολα τα ρασιμ του οτε με utp. Και καλυτερης ποιοτητας καλωδιο και αν θελησεις να αλλαξεις χρηση (πχ να τραβηξεις ethernet) απλα αλλαζεις πριζα για να γινει αυτο θα πρεπει να ανοιξεις ολα τα πριζακια και ολες τα κουτια διακλαδωσεων στους τοιχους για να περασεις καινουρια.δεν ειναι κατι ευκολο εκτος αν μιλαμε για εξωτερικα τα καλωδια. Οχι ακριβώς έτσι.Η ευρυζωνική τηλεφωνία θέλει να συνδέσω το τηλέφωνό μου πάνω στο ρούτερ.Το σαλόνι λοιπόν είναι το καταλληλότερο μέρος διότι εκεί έρχονται όλα τα συστραμμένα καλώδια των δωματίων.Θέλω λοιπόν να τοποθετήσω το ρούτερ στο σαλόνι και από ένα ζεύγος συστραμμένο να δώσω Ethernet μόνο στο ένα δωμάτιο που είναι ο κεντρικός υπολογιστής και δεν χρειάζεται να έχει τηλέφωνο. Μετά να πάρω από πίσω από το ρούτερ την γραμμή τηλεφώνου (έχει δύο θύρες γι αυτό το σκοπό) και εφόσων είμαι στο σαλόνι να μεταφέρω μέσω των υπόλοιπων ζευγών συστραμμένων την γραμμή του τηλεφώνου στα άλλα δωμάτια. Το ερώτημα είναι αν συνδέσω Ethernet και το στείλω στο δωμάτιό μου περίπου 15 μέτρα θα δουλέψει?? Το έχει κάνει κανείς αυτό να κάνει δίκτυο από αυτά τα καλώδια που έχει μέσα η εγκατάσταση του σπιτιού??Αυτά όλα έχουν σχέση με το καλωδιακό κομμάτι διότι οι υπόλοιποι θα συνδεθούν μέσω WiFi. ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.Το Ethernet χρειάζεται τέσσερα καλώδια για να λειτουργήσει οπότε εγώ έχω μόνο δύο .Δεν γίνεται αυτό που σκέφτηκα. γινεται αλλα οπως ειπες θελει 2 ζευγαρια το ιντερνετ και ενα το τηλεφωνο.κατα τα αλλα θα παιξει μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα