poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ενδιαφέρον θα ήταν να υπήρχε μια εφαρμογή στην οποία θα φόρτωνες πολλά βίντεο, κάθε είδους και ποιότητας, και με 2 κλικ να σου τα έκανε όλα ίδιας έντασης την οποία θα του όριζες εσύ. Κάτι σαν το mp3gain αλλά για κάθε είδους βίντεο βέβαια. Ξέρουμε φυσικά πως ο τομέας βίντεο είναι πολύ πιο περίπλοκος στο κομμάτι του ήχου του. Απλά καημό το έχω τόσα χρόνια.. Είμαι συλλέκτης παλιών βίντεο κλιπ (κυρίως από youtube) και θα μου άρεσε να μπορούσα να τα κάνω όλα ίδιας έντασης για να μην την ανεβοκατεβάζω συνεχώς μέσω τηλεχειριστηρίου στην τηλεόραση. γιατι νομιζω οτι καποτε υπηρχε κατι που μπορουσε ομως με τραγουδια να τα κανει ολα ιδια ενταση πανω κατω.χωρις να δινω ορκο.
eliasjuve Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ενδιαφέρον θα ήταν να υπήρχε μια εφαρμογή στην οποία θα φόρτωνες πολλά βίντεο, κάθε είδους και ποιότητας, και με 2 κλικ να σου τα έκανε όλα ίδιας έντασης την οποία θα του όριζες εσύ. Κάτι σαν το mp3gain αλλά για κάθε είδους βίντεο βέβαια. Ξέρουμε φυσικά πως ο τομέας βίντεο είναι πολύ πιο περίπλοκος στο κομμάτι του ήχου του. Απλά καημό το έχω τόσα χρόνια.. Είμαι συλλέκτης παλιών βίντεο κλιπ (κυρίως από youtube) και θα μου άρεσε να μπορούσα να τα κάνω όλα ίδιας έντασης για να μην την ανεβοκατεβάζω συνεχώς μέσω τηλεχειριστηρίου στην τηλεόραση. Θα ήταν πολύ χρήσιμο κάτι τέτοιο. Mp3gain λεγεται και υπάρχει ακόμα φίλε poulinos. Εγώ έχω άλλο θέμα τώρα. Το αρχείο mkv που πάω να επεξεργαστώ με το avidemux έχει περασμένο υπότιτλο μέσα και το avidemux κάνει hardcoding τον υπότιτλο χωρίς να υπάρχει κάποια επιλογή να τον αφαιρέσω.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 μηπως εχει περαστει default Πανω στην ταινια ειτε βαλεις υποτιτλους ειτε οχι? Θα ήταν πολύ χρήσιμο κάτι τέτοιο. Mp3gain λεγεται και υπάρχει ακόμα φίλε poulinos. Εγώ έχω άλλο θέμα τώρα. Το αρχείο mkv που πάω να επεξεργαστώ με το avidemux έχει περασμένο υπότιτλο μέσα και το avidemux κάνει hardcoding τον υπότιτλο χωρίς να υπάρχει κάποια επιλογή να τον αφαιρέσω.
micos000 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Θα ήταν πολύ χρήσιμο κάτι τέτοιο. Mp3gain λεγεται και υπάρχει ακόμα φίλε poulinos. Εγώ έχω άλλο θέμα τώρα. Το αρχείο mkv που πάω να επεξεργαστώ με το avidemux έχει περασμένο υπότιτλο μέσα και το avidemux κάνει hardcoding τον υπότιτλο χωρίς να υπάρχει κάποια επιλογή να τον αφαιρέσω. Αν βάλεις το video στο copy και επιλέξεις σαν output mkv ή Mp4 δεν θα ενσωματώσει τους υπότιτλους. Αν το θέλεις σε avi και πας αναγκαστικά σε re-encoding, πέρασε πρώτα το mkv στο mkv toolnix gui, διέγραψε τους υπότιτλους και σώσε πάλι σε mkv (10 δευτερόλεπτα το πολύ)
eliasjuve Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Το δοκίμασα σε δύο ταινίες σήμερα και δεν το κάνει. Ίσως να είχα βάλει στο output άλλη μορφή. Το βίντεο το είχα αφήσει στην "αντιγραφή", μόνο ήχο πείραζα. Τι να πω...
CheOnWeb Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ναι σε ένα που δοκίμασα είναι λίγο το auto. Θα βάλω manual όπως είπες. Πέραν όλων των άλλων τεχνικών θεμάτων που μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα είχε υπ' όψιν και τα εξής. Οι ταινίες (που είναι μοξαρισμένες για σινεμά) συνήθως έχουν μεγάλο εύρος έντασης. Πολύ χαμηλά και πολύ δυνατά σημεία δηλαδή. Ακόμη κι ένα καρέ ήχου στο maximum της στάθμης να υπάρχει μέσα στο αρχείο (ακόμα κι ένα ελάχιστο digital click), το normalize (εφόσον κάνει σωστή δουλειά) δεν θα κάνει τίποτα αφού ήδη το δυνατότερο σημείο της ταινίας είναι στην υψηλότερη στάθμη της δυναμικής περιοχής. Το normalize δεν είναι compressor ώστε να επηρεάσει την ισορροπία της έντασης μεταξύ των σκηνών. Αν στη δική σου περίπτωση το normalize έγινε σωστά, το να το κάνεις manual μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στα δυνατά σημεία. Αν θες να κάνεις ένα (ας πούμε) "remastering" του ήχου για σαλόνι πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς compressors.
eliasjuve Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Πέραν όλων των άλλων τεχνικών θεμάτων που μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα είχε υπ' όψιν και τα εξής. Οι ταινίες (που είναι μοξαρισμένες για σινεμά) συνήθως έχουν μεγάλο εύρος έντασης. Πολύ χαμηλά και πολύ δυνατά σημεία δηλαδή. Ακόμη κι ένα καρέ ήχου στο maximum της στάθμης να υπάρχει μέσα στο αρχείο (ακόμα κι ένα ελάχιστο digital click), το normalize (εφόσον κάνει σωστή δουλειά) δεν θα κάνει τίποτα αφού ήδη το δυνατότερο σημείο της ταινίας είναι στην υψηλότερη στάθμη της δυναμικής περιοχής. Το normalize δεν είναι compressor ώστε να επηρεάσει την ισορροπία της έντασης μεταξύ των σκηνών. Αν στη δική σου περίπτωση το normalize έγινε σωστά, το να το κάνεις manual μπορεί να προκαλέσει παραμορφώσεις στα δυνατά σημεία. Αν θες να κάνεις ένα (ας πούμε) "remastering" του ήχου για σαλόνι πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς compressors. Με ενδιαφέρει το θέμα. Αν μπορείς δώσε κάνα λινκ.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Με ενδιαφέρει το θέμα. Αν μπορείς δώσε κάνα λινκ.Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο (εγώ τα έμαθα πριν την εμφάνιση του internet) αλλά μ' ένα απλό ψάξιμο στο Google, τύπου "sound compression for movies at home" θα βρεις χρήσιμα πράγματα.https://www.google.gr/search?q=sound+compression+for+movies+at+home&rlz=1C9BKJA_enGR659GR660&oq=sound+compression+for+movies+at+home&aqs=chrome..69i57.13347j0j7&hl=en-GB&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 1
eliasjuve Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο (εγώ τα έμαθα πριν την εμφάνιση του internet) αλλά μ' ένα απλό ψάξιμο στο Google, τύπου "sound compression for movies at home" θα βρεις χρήσιμα πράγματα. https://www.google.gr/search?q=sound+compression+for+movies+at+home&rlz=1C9BKJA_enGR659GR660&oq=sound+compression+for+movies+at+home&aqs=chrome..69i57.13347j0j7&hl=en-GB&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 Διάβασα λίγο αλλά τα περισσότερα αναφέρονται στο vlc, να το κάνεις on the fly που λένε στα μέρη μου. Βρήκα πάντως ότι έχει και το avidemux DRC. Εφτιαξα δύο ταινίες και θα τις δοκιμάσω στην tv.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα