tvagge Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Την καλημέρα μου στο forum. Ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βάλω στο footer σε ένα excel document (Excel 2007) την πλήρη σημερινή ημερομηνία. Δηλαδή να αναγράφεται πχ "Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016" και όχι "12/8/2016". Τονίζω το "Αυγούστου", γιατί υπάρχει τρόπος να αναγράφεται "Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2016", αλλά δεν βρίσκω τρόπο να μπαίνει ο μήνας στη γενική πτώση. Εννοείται ότι η ημερομηνία με τη μορφή αυτή θέλω να μπαίνει με αυτόματο τρόπο. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2016 από tvagge
demessakis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Θα πω 2 λύσεις, όποια σε βολεύει την κρατάς: 1. Αν οι ημερομηνίες είναι στην στήλη Α, βάλε στο πρώτο κελί μιας άλλης στήλης τον τύπο: =CHOOSE(WEEKDAY(A1);"Κυριακή";"Δευτέρα";"Τρίτη";"Τετάρτη";"Πέμπτη";"Παρασκευή";"Σάββατο")&", "&DAY(A1)&" "&CHOOSE(MONTH(A1);"Ιανουαρίου";"Φεβρουαρίου";"Μαρτίου";"Απριλίου";"Μαΐου";"Ιουνίου";"Ιουλίου";"Αυγούστου";"Σεπτεμβρίου";"Οκτωβρίου";"Νοεμβρίου";"Δεκεμβρίου")&" "&YEAR(A1) 2. Έχοντας επιλεγμένη την στήλη των ημερομηνιών, από την μορφοποίηση κελιών, πήγαινε στην "Προσαρμογή" και στον τύπο γράψε "ηηηη, η μμμμ εεεε".
tvagge Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Θα πω 2 λύσεις, όποια σε βολεύει την κρατάς: 1. Αν οι ημερομηνίες είναι στην στήλη Α, βάλε στο πρώτο κελί μιας άλλης στήλης τον τύπο: =CHOOSE(WEEKDAY(A1);"Κυριακή";"Δευτέρα";"Τρίτη";"Τετάρτη";"Πέμπτη";"Παρασκευή";"Σάββατο")&", "&DAY(A1)&" "&CHOOSE(MONTH(A1);"Ιανουαρίου";"Φεβρουαρίου";"Μαρτίου";"Απριλίου";"Μαΐου";"Ιουνίου";"Ιουλίου";"Αυγούστου";"Σεπτεμβρίου";"Οκτωβρίου";"Νοεμβρίου";"Δεκεμβρίου")&" "&YEAR(A1) 2. Έχοντας επιλεγμένη την στήλη των ημερομηνιών, από την μορφοποίηση κελιών, πήγαινε στην "Προσαρμογή" και στον τύπο γράψε "ηηηη, η μμμμ εεεε". Thanks for the help! Λιγο καθυστερημένα βέβαια, λόγω αδειών, αλλά πως βάζω τη δεύτερη λύση στο footer ενός xls αρχειου ? Γράφω το [&DATE], αλλά αυτό πως διαμορφώνεται ?
demessakis Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ωχ, άλλο ζήτησες, άλλο έγραψα. Είδα πως η μορφή ημερομηνίας και σε απλό κελί, είχε την μορφή "Αύγουστος", και παρασύρθηκα... Για footer, λίγο που έψαξα γίνεται μόνο μέσω macros, αλλά σε μια εντολή που δοκίμασα αν και ο μήνας είχε την μορφή "MMMM" πάλι τον αναφέρει στην ονομαστική. Αν κατέχεις από macros, μπορείς να φτιάξεις μια εντολή, αλλιώς όταν βρω χρόνο.
l3ft3r1s Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Το παρακάτω θα τρέχει και θα ανανεώνει το footer κάθε φόρα που ανοίγεις το excel, εισάγοντας την τρέχουσα ημερομηνία. Αν εννοούσες κάτι άλλο λέγοντας "με αυτόματο τρόπο", διευκρίνισε! Sub Auto_Open() Dim months As Variant months = Array(" Ιανουαρίου ", " Φεβρουαρίου ", " Μαρτίου ", " Απριλίου ", " Μαΐου ", " Ιουνίου ", " Ιουλίου ", " Αυγούστου ", " Σεπτεμβρίου ", " Οκτωβρίου ", " Νοεμβρίου ", " Δεκεμβρίου ") ActiveSheet.PageSetup.RightFooter = Format(Now, "dddd, d") & months(Month(Now) - 1) & Year(Now) End Sub Σημείωση: Πρέπει να τρέχει σωστά με Ελληνικά regional settings. Αν θες να το τρέξεις ενώ είσαι σε Αγγλικά regional settings, πες το να το δούμε.
tvagge Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Το παρακάτω θα τρέχει και θα ανανεώνει το footer κάθε φόρα που ανοίγεις το excel, εισάγοντας την τρέχουσα ημερομηνία. Αν εννοούσες κάτι άλλο λέγοντας "με αυτόματο τρόπο", διευκρίνισε! Sub Auto_Open() Dim months As Variant months = Array(" Ιανουαρίου ", " Φεβρουαρίου ", " Μαρτίου ", " Απριλίου ", " Μαΐου ", " Ιουνίου ", " Ιουλίου ", " Αυγούστου ", " Σεπτεμβρίου ", " Οκτωβρίου ", " Νοεμβρίου ", " Δεκεμβρίου ") ActiveSheet.PageSetup.RightFooter = Format(Now, "dddd, d") & months(Month(Now) - 1) & Year(Now) End Sub Σημείωση: Πρέπει να τρέχει σωστά με Ελληνικά regional settings. Αν θες να το τρέξεις ενώ είσαι σε Αγγλικά regional settings, πες το να το δούμε. Καλημέρα, Thanks for the reply! Λοιπόν τώρα συμβαίνει το εξής: Ναι μεν μου βγάζει την ημερομηνία στο footer σωστά (με ενδιαφέρει να βρίσκεται στο center footer, οπότε άλλαξα τον κώδικα ανάλογα), αλλά μου διαγράφει ότι άλλο έχω στο footer, δηλαδή ενώ είχα: [&DATE] [&PICTURE], έχοντας την ημερομηνία να εμφανίζεται από πάνω και μια εικόνα που έχω εισάγει να εμφανίζεται από κάτω, τώρα μου άφησε μόνο την ημερομηνία (και λογικό είναι, αφού με τον παραπάνω κώδικα, διαγράφει τα πάντα στο άνοιγμα και τοποθετεί μόνο το συγκεκριμένο). Επίσης μου εμφανίζει την ημερομηνία μόνο στην πρώτη σελίδα. Να ρωτήσω επίσης, γίνεται με τον παραπάνω κώδικα να "φορμάρω" το text της ημερομηνίας, δηλαδή να ορίσω γραμματοσειρά, size, bold, italic, κτλ ?
l3ft3r1s Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Για να προσθέσεις εικόνα από κάτω πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής Sub Auto_Open() Dim months As Variant months = Array(" Ιανουαρίου ", " Φεβρουαρίου ", " Μαρτίου ", " Απριλίου ", " Μαΐου ", " Ιουνίου ", " Ιουλίου ", " Αυγούστου ", " Σεπτεμβρίου ", " Οκτωβρίου ", " Νοεμβρίου ", " Δεκεμβρίου ") ActiveSheet.PageSetup.CenterFooter = Format(Now, "dddd, d") & months(Month(Now) - 1) & Year(Now) & Chr(10) & "&G" ActiveSheet.PageSetup.CenterFooterPicture.Filename = "C:\mypic.jpg" End Sub Σε όλες τι σελίδες θα έπρεπε να βγαίνει. Τσέκαρε ότι δεν έχεις τικάρει το "different first page".
tvagge Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 ΟΚ, done! Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι και με το θέμα του "φορμαρίσματος" που ρώτησα πιο πάνω? Edit: Ναι μεν μπαίνει η εικόνα τώρα, αλλά κάθε φορά που ανοίγει το αρχείο, χάνει το positioning, το scaling, κτλ.
l3ft3r1s Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Λογικά όλα αυτά είναι παραμετροποιήσιμα και με macro. Google it λίγο...
tvagge Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Λογικά όλα αυτά είναι παραμετροποιήσιμα και με macro. Google it λίγο... Πριν δημοσιεύσω μια ερώτηση, εννοείται ότι γκουγκλάρω! Αλλά αυτά που βρίσκω, ή κάτι κάνω λάθος, ή ως εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου...
demessakis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Λοιπόν, έχω μια διαφορετική λύση.Φτιάχνεις ένα νέο Φύλλο με το όνομα "date".Στο Α1, βάζεις την συνάρτηση: =TODAY() Στο Β1, βάζεις την συνάρτηση, που έγραψα και παραπάνω, για να εμφανίζει την ημερομηνία όπως θέλεις: =CHOOSE(WEEKDAY(A1);"Κυριακή";"Δευτέρα";"Τρίτη";"Τετάρτη";"Πέμπτη";"Παρασκευή";"Σάββατο")&", "&DAY(A1)&" "&CHOOSE(MONTH(A1);"Ιανουαρίου";"Φεβρουαρίου";"Μαρτίου";"Απριλίου";"Μαΐου";"Ιουνίου";"Ιουλίου";"Αυγούστου";"Σεπτεμβρίου";"Οκτωβρίου";"Νοεμβρίου";"Δεκεμβρίου")&" "&YEAR(A1) (Θα μπορούσα να τις μετατρέψω σε μια συνάρτηση, αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεσαι μόνο την σημερινή ημερομηνία, ενώ με αυτό τον τρόπο, βάζοντας στο A1 την επιθυμητή ημερομηνία, θα την έχεις στο B1 στην μορφή που την θέλεις) Πας τώρα στο φύλλο που σε ενδιαφέρει και περνάς το παρακάτω ως module: Sub CellInHeader() With ActiveSheet .PageSetup.CenterHeader = "&""Arial""&14 &B &I" & Worksheets("date").Range("b1") End With End Sub Στο "Arial", μπορείς να βάλεις όποια γραμματοσειρά θέλεις. Στο "14", μπορείς να βάλεις όποιο μέγεθος θέλεις. Τα "&B" και "&I" είναι για Bold και Italic αντίστοιχα. Όποιο δεν χρειάζεσαι, το σβήνεις και τρέχεις την εντολή.
tvagge Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Thank you! Να σε ρωτησω και ενα αλλο θεματακι που εχω σχετικα με το footer και δεν μπορω να βρω λυση; Εχω ανοιξει καινουριο thread: http://www.insomnia.gr/topic/618509-ms-excel-2007-μορφοποίηση-footer/#entry55061066
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα