NT1G Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Τι να εννοώ, αναφέρεις ram disk, raid ssd, M.2 nvme, για ταχύτητα στο internet και το θεωρείς και φυσιολογική πρόταση; 1
drapanakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εδω στις συζητησεις μου προταθηκε, για την αυξηση της ανταποκρισιμοτητας στην ταχυτητα του ανοιγματος των ιστοσελιδων και γενικα, να χρησιμοποιησω M.2 nvme σκληρο . Γιαυτο και εγω ρωτησα τα περαιτερω. Μπορεις να δεις τα σχολια πριν. Εγω γνωριζω οτι η ταχυτητα της γραμμης ειναι το παν γιαυτο που θελω. Η αρχικη ερωτηση ηταν απο πλευρας υπολογιστη, τι καλυτερο δυνατον ειναι να γινει και ειδικα για τον επεξεργαστη. Και με pentium νεας γεννιας καλα ειμαι αλλα ρωτησα αν ενας γρηγορος επεξεργαστης θα εκανε καποια διαφορα .
iced07 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Υπολογιζω γυρω στα 600 ευρω. Αν πρεπει παραπανω μπορω να παω. Δε νομιζω οτι χρειαζομαι μηχανημα 1500 . Τα cyta σπανε στο ασυρματο, αν καταλαβα καλα. Εγω δουλευω το ενσυρματο.Τι κωδικους να αλλαξω ; Τι εννοεις ΝΤ1G ; Καταρχήν άσχετα αν εσυ δουλεύεις ενσύρματα το πιο πιθανό είναι ότι το ρουτερ που έχεις δουλεύει και ασύρματα, αυτο σημαίνει ότι αν δεν αλλάξεις τους εργοστασιακους κωδικούς μπορει κάποιος γείτονας να τους σπάσει και να χρησιμοποιεί το δικο σου ίντερνετ εν αγνοία σου και εσυ να έχεις μειωμένη απόδοση.(αν δεν χρησιμοποιείς καθόλου wifi μπορείς και να το απενεργοποιήσεις τελείως μέσα απο τις ρυθμίσεις) *Αν δεν παίζεις παιχνίδια online που δεν παίζεις δεν χρειάζεται να αλλάξεις κανένα ρουτερ. *οπως ειπαν και πιο πανω με 8gb ram (με 1866 είσαι κομπλέ), ssd και με τον amd θα είσαι άρχοντας για την δουλειά που τον θέλεις για χρόνια, αρκεί οι απαιτήσεις σου να παραμείνουν σταθερές.. Εγω εχω να φανταστείς στο σαλόνι amd a6 5400k (2πυρινος 35 ευρω) με 4 gb (τωρα θα βαλω 8gb), ssd φυσικα και σερφαρω σφαίρα 5-6 καρτέλες, YouTube να παίζει κ.τ.λ. 1
drapanakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Mα το ασυρματο το κλεινω απο ενα κουμπι που εχει επανω στο ρουτερ. Πως θα παρει ιντερνετ ο αλλος ;
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δε γνωριζω, αλλα, η ταχυτητα και η δυναμη του επεξεργαστη δεν παιζει ρολο στην ταχυτητα ανοιγματος των σελιδων, μιας και αυτο κανω ολη μερα και αυτο με ενδιαφερει κυριως ; Το ξερω οτι δεν ειναι βαρεια δουλεια για τους συγχρονους επεξεργαστες. Με ενδιαφερει ομως η μεγιστη ταχυτητα ανταποκρισης και οσον το δυνατον σε βαθος χρονου. Οι δε, 2 πυρηνες που εχει ο Pentium θα μπορεσουν , επι μακρον να κανουν τη δουλεια ; Ανοιγω, 60 παραθυρα + οffice + facebook και θελω και μεγιστη δυνατη ταχυτητα ανταποκρισης. Εντω μεταξυ, αυτα που ελεχθησαν περι ssd ειναι ετσι η δεν καταλαβα καλα ; Παιζει ρολο ο ssd στην ταχυτητα του ιντερνετ ; ο pentium και ενας A4 AMD, σε βαθος χρονου... φυσικα θα γονατισουν πιο γρηγορα...!! οι πιο πολλοι πυρηνες, θα γονατισουν δυσκολοτερα...!!! αρα για να συνοψισω, γιατι οπως ειπα και πιο πριν, η ταχυτητα αποκρισης στο ιντερνετ ειναι ενα μιγμα παραγοντων, και δεν θα σε βοηθησει μονο ενας γρηγορος επεξεργαστης. κατ΄αρχας, πρεπει να εχεις μια πολυ γρηγορη και σταθερη συνδεση ιντερνετ. επειτα, χρειαζεσαι ενα συγχρονο μηχανημα, που να υποστηριζει ολες τις τελευταιες τεχνολογιες, ωστε να μην υπολειπεσαι σε κατι. ενα συγχρονο συστημα, λοιπον, οπως σωστα προτεινουμε σε ολες τις συνθεσεις, επιβαλλεται να εχει SSD δισκο, γιατι οι HDD μεχρι τωρα, λογω ταχυτητων, αποτελουσαν ενα μεγαλο Bottleneck στη λειτουργια του πισι. επισης, λεμε για μπολικη RAM, (8+gb), ωτσε το συστημα να μην "μπουκωνει". οσο πιο πολυ RAM εχεις, τα windows να ξερεις, την διαχειριζονται διαφορετικα. ειδικα οσον αφορα τις μνημες..., καλυτερα ποσοτητα παρα ταχυτητα ..!! οι απαιτησεις σου ειναι πολυ χαμηλες για ενα τετοιο, συγχρονο, πισι. το facebook π.χ, που αναφερεις, δουλευει μεσα απο browser, αρα στην πραξη, ειναι απλα μια καρτελα επιπλεον. τπτ το ιδιαιτερο..!! 1
iced07 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Mα το ασυρματο το κλεινω απο ενα κουμπι που εχει επανω στο ρουτερ. Πως θα παρει ιντερνετ ο αλλος ; Οχι, μεσα απο τις ρυθμίσεις του ρουτερ σου, διαβασε στις οδηγίες ή παρε τηλ τη cyta και θα σε καθοδηγησουν αναλυτικά *πες τους οτι θέλεις να αλλάξεις κωδικό για το ασύρματο(wifi) ή να το απενεργοποιήσεις τελείως 1
drapanakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 μα δε θελω υπλογιστη ι5 για να μπαινω facebook . Λογω δουλειας ανοιγω 1000 σελιδες την ημερα και το λιγο κερδος στην ταχυτητα ειναι σημαντικο . Παραλληλα τρεχουν facebook , office κτλ. Παλι δε ζοριζεται ενας συγχρονος υπολογιστης, το ξερω. Η ερωτηση ειναι πως μπορουν να γινουν ολα πιο γρηγορα. Εννοειται ssd.
aneurysm Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Να μαθεις να πληκτρολογεις γρηγοροτερα και να κανεις προπονηση με το ποντικι ειναι μια εναλλακτικη που θα αυξησει αισθητα την ταχυτητα που επιζητας, και μαλιστα με μηδενικο κοστος.. Α και keyboard shortcuts. Αν τα κανεις master, κανεις παπαδες..
benign Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Φιλε drapanakis κοιταξε ποιο ειναι το προβλημα. Ειπες,προς τιμην σου,οτι δεν ξερεις πολλα απο υπολογιστες και οτι για αυτο ηρθες να παρεις συμβουλες. Μπραβο σου που το παραδεχεσαι και δεν κανεις τον εξυπνο,εξαλλου και εγω ειμαι ασχετος σε αλλα θεματα,κανεις δεν μπορει να τα ξερει ολα. Ομως ενω σου δινουν συμβουλες, εσυ κανεις ακυρες ερωτησεις λογω ασχετοσυνης και οταν προσπαθουν να σου εξηγησουν,τα κανεις χειροτερα. Δεν γινεται στην χρονικη διαρκεια ενος νηματος,να σου εξηγησουν τα παιδια οτι δεν ξερεις.Συμβουλες θελεις ,οχι μαθηματα υπολογιστων ετσι? Επομενως ,για να μην ταλαιπωρησαι, το οριο του ποσο γρηγορος και ανταποκρισημος ειναι ο υπολογιστης που θελεις,το μονο οριο,ειναι αυτο του πορτοφολιου σου. Τα βασικα που πρεπει να εχει ειναι 16gb ram/γρηγορο ssd. Αν δωσεις 600 ευρω ,για παραδειγμα και παρεις τετραπυρηνο για να ανοιγεις 100 tabs σε browser, θα ειναι πιο γρηγορος απο ενα διπυρηνο,αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θα δικαιολογει την χρηματικη διαφορα. Ελπιζω να καταλαβες τωρα. Επομενως τι σε συμφερει για μενα προσωπικα. Πρωτο και καλυτερο να παρεις εναν i5 κλειδωμενο,περασμενης γενιας, Sandy,η Ivy ,στα 100 ευρω απο καλο μελος με πολλες θετικες και κατοπιν ελεγχου καλης λειτουργιας απο εσενα με prime95. Μια μητρικη που να τον υποστηριζει και για την ραμ και ssd σου εγραψα πριν. Δευτερο,στην θεση σου θα αγοραζα εναν φτηνο πολυπυρηνο amd cpu και παλι με την προσθηκη της ram και του ssd. Αυτα για μαξιμουμ επιδοσεις στην φτηνοτερη σχετικα τιμη. 2
drapanakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ωραια, ερωτησεις σε αυτα που μου ειπες. 1. Ενας τετραπυρινος, δε θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια χρησης απο εναν δυπιρινο ; 2.Aπο ssd , να διαλεξω M.2 nvme ; H ram disc ; 3.Πως ο ssd βελτιωνει την ανταποκρισημοτητα του ανοιγματος των σελιδων ; 4.Oi μητρικες προηγουμενης γεννιας για i5 , ποσο μεγιστο μνημης δεχονται ;
benign Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ωραια, ερωτησεις σε αυτα που μου ειπες. 1. Ενας τετραπυρινος, δε θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια χρησης απο εναν δυπιρινο ; 2.Aπο ssd , να διαλεξω M.2 nvme ; H ram disc ; 3.Πως ο ssd βελτιωνει την ανταποκρισημοτητα του ανοιγματος των σελιδων ; 4.Oi μητρικες προηγουμενης γεννιας για i5 , ποσο μεγιστο μνημης δεχονται ; 1. Προφανως. 2. Ενα απλο ssd 250 gigs μεχρι 70 ευρω,μπορεις να βρεις με λιγο ψαξιμο. To ramdisk που αναφερεις ειναι software ,προγραμμα και οχι hardware. Αν θελεις να το δοκιμασεις,αλλος ενας λογος να χρησιμοποιησεις περισσοτερη ram. Τωρα αυτα που ισχυριζονται στην σελιδα του,μαλλον ενα μεγαλο μερος ειναι marketing,θεμιστο ως ενα σημειο,για να πουλησουν το προγραμμα τους. 3. Ανοιγουν και λειτουργουν πoλυ πιο γρηγορα οι εφαρμογες. 4. Συνηθως μεχρι 32 gb ram και οι πιο ακριβες,μεχρι 64. (Οι δευτερες δεν ειναι για τον μεσο χρηστη. Με την τελευταια γενια cpu skylake της intel οι μητρικες εχουν μαξιμουμ τα 64gigs.) 1
drapanakis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Γνωριζω οτι το ramdisc ειναι sofware. Ισχυει ο η μεταφορα του Chrome στη ραμ και να τρεχει απο εκει ειναι πιο γρηγορη απο οτι ο ssd ;
theosk Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 16gb ram για να ανοίγει καρτέλες στο ίντερνετ;; Μάλιστα.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα