John-lamia Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Τα 160 ευρώ για i3 είναι πολλά, καλύτερα με ένα 20αρι πάνω αν το πάμε έτσι να πάρει τον i5 6400 να τελειώνει και έτσι θα έχει cpu που θα του κρατήσει πολύ περισσότερο. Jgeorgiou απλά γελάω με τα σχόλιά σου όταν μιλάμε για amd προϊόν, σιγά μην χάνουν και λάδια σαν cpu οι apu της amd... Το να μειώνεις συνεχώς τους amd δεν είναι υπέρ σου μιας και έτσι δείχνεις ότι δεν ξέρεις πως αποδίδουν, συμφωνώ ότι ο i3 6100 είναι δυνατότερος και πως αντί για τον a10 6800k αξίζει περισσότερο ο a10 7860k, αλλά μην τα απαξιώνουμε όλα και σύμφωνα με την λογική σου όταν μιλάμε για amd να είναι σκουπίδι και ο intel τέλειο cpu. Ας πάει στον Ι3 6100...Τουλάχιστον να πάρει πλατφόρμα τελευταίας γενιάς, άμα είναι να ξεστοκαρουμε την FM2+ απ τα μαγαζιά που έχουν τα χρόνια τους μαζί με τους επεξεργαστές οι οποίοι είναι στα 28nm άστα αν πάνε ! Υπό αυτήν την άποψη ας πάρει ένα σετ με AM3+ !!!! Μετά άμα πάει σε όποιον διποτε Α8 ή Α10 θα παντρευτεί ολη την σύνθεση! Οπότε όταν θα πάει για αναβάθμιση θα τα πετάξει όλα, άντε βρες αγοραστή μετά από καιρό να δώσεις την fm2+ πλατφόρμα!!! Με μία μητρική 1151 με πχ Β150 και μνήμες DDR4 ας βάλει όποιον επεξεργαστή θέλει !!! Αργότερα βάζει είτε I5 είτε Ι7 !! Στην μητρική FM2+ τι επεξεργαστή θα βάλει μετά από καιρό ? Τους ΖΕΝ ?? Αυτοί θα είναι αλλουνου παππα ευαγγέλιο!!! Αν μιλούσαμε για μία τέτοια σύνθεση πριν ενάμιση χρόνο θα έλεγα Amd με κλειστά μάτια ! Αλλά το fm2+ έχει έρθει σχεδόν στο τέλος του ! Το 1151 με την δύναμη που μπορεί να υποστηρίξει σε βγάζει χαλαρά μία 5ετια με κλειστά μάτια !!! 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Για αυτά που θέλει και σε skylake pentium να πάει πάλι εντάξει θα είναι, έτσι και εξάλλου τον πιο σημαντικό ρόλο θα τον παίξει ο ssd. 2
John-lamia Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Για αυτά που θέλει και σε skylake pentium να πάει πάλι εντάξει θα είναι, έτσι και εξάλλου τον πιο σημαντικό ρόλο θα τον παίξει ο ssd. Ακόμα και ή δύναμη που έχουν οι pentium είτε σε ένα core είτε σε συνολική δύναμη τους amd apu τους κ@τοyρ@ν στα μάτια σε όλες τις εργασίες !!! 1
Fulgore Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Αργότερα βάζει είτε I5 είτε Ι7 !! Ναι σιγα μην βαλει και ι10 για τετοια χρηση. Ξερεις εσυ πολλους που αγοραζουν i7 επεξεργαστες των 280-300+ευρω για να τους λειτουργουν μονο με τα ενσωματομενα γραφικα γιατι εγω προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν. Εαν στο μηχανημα ειτε τωρα ειτε στο μελλον δεν μπει καρτα ανω των 100-120ευρω ο i5 ειναι πεταμενα λεφτα να αγοραστει για να λειτουργει μονο με τα onboard γραφικα. Μαρεσει που το εγραψα κιολας.... ουτως ή αλλως την διαφορα σε τετοια χρηση θα την δει κυριως απο την ram και τον Ssd δεν μπα να χει και pentium 4 ή παλιο Athlon που λεει ο λογος. 3
cabdik Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Ακόμα και ή δύναμη που έχουν οι pentium είτε σε ένα core είτε σε συνολική δύναμη τους amd apu τους κ@τοyρ@ν στα μάτια σε όλες τις εργασίες !! μην το λες.... μην το λες....! πηγαινε δουλεψε εναν 7700K και εναν pentium διπλα-διπλα και μετα βγαλε συμπερασμα..! το single core μονο του, δεν κανει τιποτα...αλλιως θα ειχαμε μεινει με Pentium MMX...!! EDIT: ετσι απο περιεργεια εβαλα και ανοιξα 30 καρτελες chrome + Outlook + Word στον G3220 και το αποτελεσμα ειναι αυτο ομως, γονατισε(100%) στο ανοιγμα, μεχρι να τις ανοιξει δλδ..... ..!! οποτε.... σiγουρα μνημη και SSD.....!!!! 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 μην το λες.... μην το λες....! πηγαινε δουλεψε εναν 7700K και εναν pentium διπλα-διπλα και μετα βγαλε συμπερασμα..! το single core μονο του, δεν κανει τιποτα...αλλιως θα ειχαμε μεινει με Pentium MMX...!! Πολλάν σωστός. Έχω δοκιμάσει 4690k turbo on με 2 κλειστούς πυρήνες και τον δικό μου a8 6600k με κλειστό turbo, 3.9 ghz και οι δύο δηλαδή μιας και ο i5 τούρμπιζε 3.9, σε καθημερινή χρήση δηλαδή insomnia, youtube, μουσική ο amd ήταν σαφώς πιο snappy και την διαφορά την καταλάβαινα επειδή είχα μηχανικό σκληρό και στα δύο μηχανήματα και όχι ssd, ήταν πιο άνετο το μηχάνημα με τον amd ειδικά όταν δοκίμαζα να ανοίξω πολλά tabs μαζί. Το λέω αυτό μιας και θυμάμαι παλιότερα που μας είχες πει για την εμπειρία που είχες με g3220, επειδή ξέρεις τι παίζει με τα τωρινά intel dual core. Ορίστε και μια δοκιμή από τον αργό μου a8 6600k όπως ένα πουλάκι είπε πριν. Κάποιες καρτέλες ανοιχτές, youtube 1080p να παίζει, lol client και skype να κάθονται : 2
cabdik Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 ναι οντως ισχυει...! επειδη δουλευω με τον 3220 καθημερινα στη δουλεια, ξερω πολυ καλα αυτο το "single core performance" που μας εχουν φαει τα αυτια...!! δεν μπορω να το συγκρινω με το smoothness στο surfing, που μου παρεχει ακομα καi ο "αρχαιος" PHENOM ΙΙ 720ΒΕ....! σιγουρα την κανει την δουλεια, αλλα ειναι αλλο το feeling που σου αφηνει ο καθενας...! με τον AMD εχω την αισθηση πως, οοο,τι και να του φορτωσω, θα το κανει...! με τον Pentium...ΔΕΝ την εχω αυτη την αισθηση. ισα ισα που βαραει κοφτες, πολυ συχνοτερα...!!! (και μην ακουσω παλι για single core, να την χεσω αμα με κοβει...!!!!) 1
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 ομως, γονατισε(100%) στο ανοιγμα, μεχρι να τις ανοιξει δλδ..... ..!! οποτε.... σiγουρα μνημη και SSD.....!!!! Θες να πεις δηλαδή ότι όλη η δύναμη 100% του dual πάει προς το άνοιγμα των καρτελών ενώ στον APU δεν πάει 100% του επεξεργαστή προς το άνοιγμα των καρτελών; Και εδώ για τον OP δηλαδή που θέλει όσο το δυνατών ποιο γρήγορο άνοιγμα των καρτελών πως είναι καλύτερο να μην πηγαίνει το 100% του επεξεργαστή προς το άνοιγμα των καρτελών; 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Θες να πεις δηλαδή ότι όλη η δύναμη 100% του dual πάει προς το άνοιγμα των καρτελών ενώ στον APU δεν πάει 100% του επεξεργαστή προς το άνοιγμα των καρτελών; Και εδώ για τον OP δηλαδή που θέλει όσο το δυνατών ποιο γρήγορο άνοιγμα των καρτελών πως είναι καλύτερο να μην πηγαίνει το 100% του επεξεργαστή προς το άνοιγμα των καρτελών; Και εμένα ο apu πάει 100% όταν ανοίγω τις καρτέλες, αλλά δεν κολλάει, δεν νιώθεις ότι έχει φορτώσει στο 100%, κάτι που όταν δοκίμαζα τον 4690k με δύο κλειστούς πυρήνες το καταλάβαινα ότι ταβάνιαζε στο ίδιο σενάριο. Αυτό προσπαθεί να πει ο cabdik. 1
fallen4ngel Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Αφού δεν παίζει παιχνίδια ο άνθρωπος! Έναν καλό επεξεργαστή θέλει! Και τα cores δεν παίζουν ρόλο ποσά είναι, αλλά πόσο μεγάλα είναι ! Όποιος διποτε Ι3 είναι αρκετά ποιο δυνατός από όποιον διποτε amd apu!!! Αυτό καταλαβες εσύ; Μου αρέσει που έκανες και παράθεση. Έχω δουλέψει με A8-6600K και με i3 6100 θέλεις να μου κάνεις μάθημα; Άντε μικροί μεγάλοι στο καφενείο το κάναμε. 1
aetos1988 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Πολλάν σωστός. Έχω δοκιμάσει 4690k turbo on με 2 κλειστούς πυρήνες και τον δικό μου a8 6600k με κλειστό turbo, 3.9 ghz και οι δύο δηλαδή μιας και ο i5 τούρμπιζε 3.9, σε καθημερινή χρήση δηλαδή insomnia, youtube, μουσική ο amd ήταν σαφώς πιο snappy και την διαφορά την καταλάβαινα επειδή είχα μηχανικό σκληρό και στα δύο μηχανήματα και όχι ssd, ήταν πιο άνετο το μηχάνημα με τον amd ειδικά όταν δοκίμαζα να ανοίξω πολλά tabs μαζί. Το λέω αυτό μιας και θυμάμαι παλιότερα που μας είχες πει για την εμπειρία που είχες με g3220, επειδή ξέρεις τι παίζει με τα τωρινά intel dual core. Ορίστε και μια δοκιμή από τον αργό μου a8 6600k όπως ένα πουλάκι είπε πριν. Κάποιες καρτέλες ανοιχτές, youtube 1080p να παίζει, lol client και skype να κάθονται : Τα νούμερα λένε την αλήθεια και όχι η αίσθησή σας . Αυτά που αναφέρεις τα κάνει άνετα ένας i3 ή ακόμα και ο Pentium , έχω στην δουλειά τον Pentium G3240 και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα από αυτά που αναφέρετε
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Τα νούμερα λένε την αλήθεια και όχι η αίσθησή σας . Αυτά που αναφέρεις τα κάνει άνετα ένας i3 ή ακόμα και ο Pentium , έχω στην δουλειά τον Pentium G3240 και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα από αυτά που αναφέρετε Εσύ ειλικρινά κατάλαβες ότι είπα τον pentium μάπα και ότι δεν αρκεί επειδή είπα ότι ο a8 μου μου έδωσε μια καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία σε καθημερινή χρήση σε σχέση με τον pentium ; Μια χαρά είναι και ο pentium, απλούστατα επειδή έτυχε να δοκιμάσω 4690k με κλειστούς τους δύο πυρήνες και αυτό ήταν το αποτέλεσμα σε καθημερινή χρήση πρέπει δηλαδή να πω ψέμματα και να πω ότι ο intel ήταν καλύτερος ενώ δεν ήταν ; Ξαναλέω και celeron sandybridge να είχε θα ήταν κομπλέ, πιο πολύ μετρά ο ssd και η αρκετή ραμ, μιας και η ταχύτητα του cpu δεν παίζει τόσο ρόλο σε απλή χρήση. Τα νούμερα λένε την αλήθεια αλλά δεν είναι μόνο τα benchmarks που κάνουν έναν επεξεργαστή καλό, ο pentium σκοτώνει σε single core και βγαίνει πολύ μπροστά σε αρκετά benches που θέλουν single, αλλά τι να τον κάνω για παράδειγμα όταν ο amd μου είναι πιο άνετος όταν ανοίγω τα ίδια πράγματα ;
John-lamia Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Αυτό καταλαβες εσύ; Μου αρέσει που έκανες και παράθεση. Έχω δουλέψει με A8-6600K και με i3 6100 θέλεις να μου κάνεις μάθημα; Άντε μικροί μεγάλοι στο καφενείο το κάναμε. https://postimg.org/image/o8nczxqfz/ Παρε μία πρόχειρη photo που εβγαλα με το τηλ.... Για ποιον θες να μάθεις και τι ; Αναφέρομαι παντα χωρίς φανμποισμους. Καλές οι apu, αλλά ή σύγκριση με Ι3 6100 είναι πραγματικά άκυρη! Το ένα core του Ι3 είναι πολύ ποιο δυνατό από δύο cores οποίου διποτε amd apu ! Σε συνολική δύναμη IPC κάνει τους amd apus πραγματικά σκόνη!! Να μην αναφέρω τα 28nm vs 14nm, την κατανάλωση, τα σετ εντολών και την αναβάθμιση που πέρνει το 1151.
cabdik Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 https://postimg.org/image/o8nczxqfz/ Παρε μία πρόχειρη photo που εβγαλα με το τηλ.... Για ποιον θες να μάθεις και τι ; Αναφέρομαι παντα χωρίς φανμποισμους. Καλές οι apu, αλλά ή σύγκριση με Ι3 6100 είναι πραγματικά άκυρη! Το ένα core του Ι3 είναι πολύ ποιο δυνατό από δύο cores οποίου διποτε amd apu ! Σε συνολική δύναμη IPC κάνει τους amd apus πραγματικά σκόνη!! Να μην αναφέρω τα 28nm vs 14nm, την κατανάλωση, τα σετ εντολών και την αναβάθμιση που πέρνει το 1151. ρε φιλε John.., αν δεν θες να καταλαβεις τι λεμε, αστο..!! μην προσπαθεις να μας πεισεις με το Single core Performance....!! τα ειπαμε αυτα.........!!! αλλα εμεις δεν λεμε αυτο...!! το να μου πει ενα bench, πιο κανει πιο γρηγορα τι, προσωπικα δεν με αντιπροσωπευει...! ειναι μεν μια ενδειξη, αλλα ενος συγκεκριμενου τεστ, μιας συγκεκριμενης διεργασιας. δεν αντιπροσωπευει την καθημερινοτητα..!! η ισχυς που εχουν αυτοι οι επεξεργαστες ειναι -πλεον- περισσοτερη απο οση χρειαζομαστε για τις καθημερινες εργασιες, τυπου internet-office-movies..!! αυτοι που χρειαζονται επιπλεον ισχυ, παιρνουν πολυ δυνατοτερους επεξεργαστες...!!! 1
John-lamia Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 ρε φιλε John.., αν δεν θες να καταλαβεις τι λεμε, αστο..!! μην προσπαθεις να μας πεισεις με το Single core Performance....!! τα ειπαμε αυτα.........!!! αλλα εμεις δεν λεμε αυτο...!! το να μου πει ενα bench, πιο κανει πιο γρηγορα τι, προσωπικα δεν με αντιπροσωπευει...! ειναι μεν μια ενδειξη, αλλα ενος συγκεκριμενου τεστ, μιας συγκεκριμενης διεργασιας. δεν αντιπροσωπευει την καθημερινοτητα..!! η ισχυς που εχουν αυτοι οι επεξεργαστες ειναι -πλεον- περισσοτερη απο οση χρειαζομαστε για τις καθημερινες εργασιες, τυπου internet-office-movies..!! αυτοι που χρειαζονται επιπλεον ισχυ, παιρνουν πολυ δυνατοτερους επεξεργαστες...!!! Αν δεις και παραπάνω αναφέρω ότι το 1151 είναι ποιο συμφέρον απ το FM2+. Σε απλά καθημερινά πράγματα και cpu 50€ να πάρεις μία χαρά θα τα πάει σε ταινίες και ίντερνετ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα