Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι για νεο μηχανημα.  Η χρηση ειναι αποκλειστικα για ιντερενετ χρηση αλλα στη μεγιστη δυνατη αποδοση. + χρηση γραφειου , αλλα αυτη δεν ειναι βαρεια.

Ο συγκεκριμενος AMD χρονιζει στα 4,1   ο intel στα 2,7.  Γνωριζω οτι ο Ιντελ ειναι πιο δυνατος, αλλα για τη χρηση που το θελω, μηπως παιζει ρολο η συχνοτητα του Αmd ;

Γνωριζω οτι πιο σημαντικο ειναι η ταχυτητα του ιντερνετ , οι μνημες κτλ. Σας ρωταω ομως μονο για τον επεξεργαστη.

Ευχαριστω.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για τη χρήση που θες και οι 2 ειναι μια χαρά. Η συχνότητα σαν σκέτο νούμερο δεν παίζει κανένα ρόλο , το θέμα είναι ο συνδυασμός συχνότητας+ IPC .

• Like 1
Δημοσ.

Εαν στο μηχανημα ειτε τωρα ειτε στο μελλον δεν μπει καρτα ανω των 100-120ευρω ο i5 ειναι πεταμενα λεφτα να αγοραστει για να λειτουργει μονο με τα onboard γραφικα.

Εννοειται οτι περισσοτερο αξιζει ο A10 που οχι μονο ειναι υπεραρκετος,αλλα με τα χρηματα που γλυτωνεις αγοραζεις πχ ενα Ssd ή καρτα γραφικων και αρα οπως καταλαβες οι διαφορες γινονται τεραστιες.

• Like 3
Δημοσ.

Σκεφτομαι για νεο μηχανημα.  Η χρηση ειναι αποκλειστικα για ιντερενετ χρηση αλλα στη μεγιστη δυνατη αποδοση. + χρηση γραφειου , αλλα αυτη δεν ειναι βαρεια.

Ο συγκεκριμενος AMD χρονιζει στα 4,1   ο intel στα 2,7.  Γνωριζω οτι ο Ιντελ ειναι πιο δυνατος, αλλα για τη χρηση που το θελω, μηπως παιζει ρολο η συχνοτητα του Αmd ;

Γνωριζω οτι πιο σημαντικο ειναι η ταχυτητα του ιντερνετ , οι μνημες κτλ. Σας ρωταω ομως μονο για τον επεξεργαστη.

Ευχαριστω.

Άνετα τον amd για την χρήση που τον θες και τα ρέστα σουβλάκια για μένα!!!Βέβαια για την χρήση που τον θες σημασία έχει η μπόλικη ram + ssd και σε δεύτερη μοίρα η επεξεργαστική ισχύ αφου η χρήση γραφείου δεν είναι βαριά...οπότε και με χαμηλότερη ισχυος cpu από αυτούς που κοιτάς θα είσαι κομπλέ !

• Like 1
Δημοσ.

Πάνε σε skylake με ddr4 καθαρά και μόνο λόγο πλατφόρμας και αν θες βάλε τον ποιο φτηνό επεξεργαστή που θα βρεις,

δεν θα έχει διαφορά.

Βγαίνουν τώρα οι opteron ssd και σε λίγο το 3dxpoint όπου ουσιαστικά ένας τέτοιος ssd θα είναι μέρος της κεντρικής

μνήμης εκεί είναι όλο το ζουμί για το μέλλον σε σχέση ταχύτητας.

Άμα ψαχτείς και λίγο στης μητρικές θα έχεις και πολλές επιλογές για μελλοντική αναβάθμιση.

• Like 2
Δημοσ.

AMD και από εμένα. Όπως είπαν τα παιδιά, με την χρηματική διαφορά μπορείς να πάρεις έναν SSD (π.χ. τον προσιτότατο R3) ή μπόλικη ram (μη την αμελήσεις) και να μην σου λείψει επεξεργαστική ισχύ. Επιπλέον, λόγω της ισχυρής gpu του, έχεις πλεονέκτημα στα προγράμματα που την χρησιμοποιούν για harware acceleration/δεύτερο επεξεργαστή, όπως οι browsers, το Skype κ.α.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος να πάει στον a10 6800k από την στιγμή που ο a10 7850k είναι πιο σύγχρονος, πιο γρήγορος, με χαμηλότερη κατανάλωση και προπάντων φθηνότερος, έλεος πουλάνε apu του 2011 ακριβότερο από apu του 2013 που είναι σαφώς ανώτερος. 

http://www.skroutz.gr/s/4341338/AMD-A10-7850K-Box.html

• Like 7
Δημοσ.

Toν επελεξα βαση της συχνοτητως του στα 4,1 ενω αυτος που προτεινεις ειναι στα 3,7. Απο αγνοια , θεωρωντας οτι θα ειναι πιο γρηγορος στο ανοιγμα των σελιδων στο διαδυκτιο οπου και με ενδιαφερει περισσοτερο.

Δημοσ.

Toν επελεξα βαση της συχνοτητως του στα 4,1 ενω αυτος που προτεινεις ειναι στα 3,7. Απο αγνοια , θεωρωντας οτι θα ειναι πιο γρηγορος στο ανοιγμα των σελιδων στο διαδυκτιο οπου και με ενδιαφερει περισσοτερο.

Να στο πω απλά, στα 3.7 ο 7850k, που είναι το base clock του, είναι εξίσου δυνατός με τον a10 6800k στα 4.2 ghz και εννοείται πως ο kaveri είναι πιο κρύος και πιο οικονομικός ;), ειδικά στην σύγκριση 3.7 kaveri με 4.2 richland.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπα και παραπάνω η πραγματική ισχύς είναι συνδυασμός της συχνότητας και του ipc. Εφόσον ο 7850 έχει βελτιωμένο ipc , μπορεί με χαμηλότερη συχνότητα να παράγει την ισχύ που βγάζει ο 6800k. Τώρα εφόσον η συχνότητα είναι πιο χαμηλή βέβαια είναι λογικό να είναι και λίγο καλύτερος όσον αφορά θερμοκρασίες και κατανάλωση.

• Like 4
Δημοσ.

Eπειδη δεν εχω τις γνωσεις σας, αυτο που καταλαβα απο οσα ειπατε ειναι οτι, θα μπω στο http://cpu.userbenchmark.com/  , θα βρω οσο το δυνατον εναν ισχυρο επεξεργαστη που να ειναι στα χρηματα που μπορω να δωσω, θα βαλω αρκετη μνημη και ειμαι ενταξει.

Δεν καταλαβα ομως , αυτο που ειπατε φιλοι περι ssd και ταχυτητα στο διαδυκτιο. Νομιζα οτι ο σκληρος ssd δεν παιζει καποιο ρολο στην ταχυτα ανταποκρισης στο ανοιγμα των ιστοσελιδων.

Δημοσ.

Σοβαρά αυτό κατάλαβες από αυτά που σου είπαν;

Eπειδη δεν εχω τις γνωσεις σας, αυτο που καταλαβα απο οσα ειπατε ειναι οτι, θα μπω στο http://cpu.userbenchmark.com/  , θα βρω οσο το δυνατον εναν ισχυρο επεξεργαστη που να ειναι στα χρηματα που μπορω να δωσω, θα βαλω αρκετη μνημη και ειμαι ενταξει.

• Like 3
Δημοσ.

Καταλαβα οτι μια χαρα δουλευει και ο AMD αλλα νομιζω , ενας ι5 θα δουλευει ,αν οχι καλυτερα, το ιδιο καλα αλλα σε βαθος χρονου. 

Κανω λαθος ;

Δημοσ.

Εγώ σε ένα από τα δύο setakia θα κατέληγα μιας και στο multitasking έχουν ίδια απόδοση  (  http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_pentium_g4400-559-vs-amd_a8_7650k-551 ) και η δύναμή τους επαρκεί για την χρήση που το θες το pc....Οι παραπάνω επεξεργαστές είναι για επιπλέον πράγματα και το θεωρώ σπατάλη χρημάτων για απλή-ελαφριά χρήση γραφείου και για browsing να πάς σε τόσο ακριβούς επεξεργαστές....Εδώ το laptop που έχω με core 2 duo T5550 / όπως και το δεύτερο rig της υπογραφής που έχω μια χαρά ανταπεξέρχονται σε όλα αυτά....

post-303984-0-32774100-1471051778_thumb.png

post-303984-0-60700600-1471051791_thumb.png

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...