Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμένο για φοιτητή

Stavmitsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικά αρκετά μοτέρ τις opel ακούγονται απαίσια, βασικά δεν είναι καν opel, άλλα είναι GM και κάποια παλιότερα holden

Τυχαία το έβαλα. Τα μοτέρ (Diesel) της Mercedes (τώρα το 2016 τα βελτίωσαν) έπρεπε να βάλω εκεί να δεις τρελό γέλιο. Αυτοκίνητα 35:000€ - 45:000€ και να κάνουν σαν το αγροτικό του γύφτου (και όχι μόνο στην εκκίνηση).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξαχασα να αναφερω σαν υπαρχει σε αυτα τα λεφτα το κορυφαιο για μενα και το ειχα το Honda Jazz !!!

Αν το για πετρελαιο   σε καποιο γιατι δεν σκεφετσαι το υγρεριο ? Εχω σε 3 αμαξια .

Απλά υπάρχει πολύ hype με το diesel, μέσα στην πόλη δεν θέλω να τα βλέπω με τίποτα με τους ρύπους που βγαζουν όσο "καθαρα" και αν είναι.

Το μέλλον είναι μικρά πιεσμένα βενζινοκινητα μοτέρ, ειδικά όταν ένα τέτοιο μοτέρ καιει 3-4λτ/100 σε ανοιχτό δρόμο δεν βλέπω το λόγο να πάρεις diesel, άσε που ακούγονται σαν φορτηγα

Σαν ταξί! :D

Υγραέριο ειναι και το Auris. Απλά φοβάμαι να πάρω μεταχειρισμένο με υγραέριο για διάφορους λόγους.

Μπορεις ομως με 700-800 ευρω να βαλεις ενα καλο

Το Αίγιο δεν είναι τόσο μακριά απ'την Αθήνα για να απαιτείται diesel ή αέριο. Ούτε 200 χιλιόμετρα δεν είναι.

Χαιρετίσματα από Παραλία Πλατάνου :P

175xλμ είναι από το Αίγιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας άρα πήγαινε έλα 350χλμ*3 φορές το μήνα είναι 1050χλμ οπότε το έτος βγαίνουν 12600χλμ.

Και αν πάμε στις καταναλώσεις το 1.0 βενζίνη έχει εκτός πόλης 4.2λ/100χλμ. Οπότε με μια μέση τιμή βενζίνης στο 1.4€ έχουμε μόνο για το Αίγιο-Αθήνα 12600*4.2/100=529,2λ*1.4€=740€

Το 1.4d έχει εκτός πόλης 3.5λ/100χλμ. Με μέση τιμή πετρελαίου 1.2€ έχουμε 12600*3.5/100=441λ*1,2€=529€

Αν δεν έχω κάνει κάπου λάθος με αυτά τα νούμερα ναι δεν υπάρχει λόγος περί diesel φαντάζομαι όμως ότι θα γράφει και άλλα χιλιόμετρα εντός πόλης οπότε αν ξεπεράσει τα 15000 ετησίως θα έπρεπε να το σκέφτεται και για diesel.

Για 200 ευρω το χρονο δεν αξιζει , για το diesel θα το πληρωσει 2-3κ παραπανω, ασε που αν παθει κατι με τα κωλοπετραλαια θα τρεχει και δεν θα φτανει.

Το 1.3 yaris εχει καλύτερη κατανάλωση απο το 1.0 το οποιο απλά σέρνεται 

Και αν πάμε στις καταναλώσεις το 1.0 βενζίνη έχει εκτός πόλης 4.2λ/100χλμ. Οπότε με μια μέση τιμή βενζίνης στο 1.4€ έχουμε μόνο για το Αίγιο-Αθήνα 12600*4.2/100=529,2λ*1.4€=740€

Μονο για την διαδρομη που λες το 740 με μειωση 40% δινει καπου 300 ευρω κοστος .Αν υπολογισουμε και τα χλμ εντος Αττικης μαλλον ξεπερναει τα 400 ευρω κερδος κοστους με υγραεριο οποτε σε 2 χρονια εχει κανει αποσβεση αν βεβαια εχει σκοπο να κρατησει το αμαξι .

Ελπιζω να εχει την οδηγικη εμπειρια για να κανει αυτα τα χλμ ειδικα για Εθνικη οδο .

• Like 1

Ελπιζω να εχει την οδηγικη εμπειρια για να κανει αυτα τα χλμ ειδικα για Εθνικη οδο .

Έτσι μπράβο, γράφουμε για κατανάλωση - καύσιμο - οικονομία αλλά δεν μας έκανε εντύπωση ότι ένα κορίτσι (προφανώς άπειρο) με το πρώτο του αν κατάλαβα καλά αυτοκίνητο θα κάνει τόσα χλμ στην εθνική οδό.

• Like 1

Έτσι μπράβο, γράφουμε για κατανάλωση - καύσιμο - οικονομία αλλά δεν μας έκανε εντύπωση ότι ένα κορίτσι (προφανώς άπειρο) με το πρώτο του αν κατάλαβα καλά αυτοκίνητο θα κάνει τόσα χλμ στην εθνική οδό.

Ειμαι στην ιδια περιπτωση με την σχεδον 19χρονη κορη μου που περασε τις εξετασεις προσφατα ,εχει αυτοκινητο απο τον Μαρτιο ενα  Aygo(υπηρχαν ειδικες συνθηκες και το πηρα τοτε) αλλα αν δεν κανει καποια  μαθηματα με τον δασκαλο με το δικο της αμαξι δεν θα βγει στον δρομο ουτε μεχρι τον σταθμο του ΗΣΑΠ να παρει το τρενο για Καλλιθεα που εργαζεται .

• Like 1

Ειμαι στην ιδια περιπτωση με την σχεδον 19χρονη κορη μου που περασε τις εξετασεις προσφατα ,εχει αυτοκινητο απο τον Μαρτιο ενα Aygo(υπηρχαν ειδικες συνθηκες και το πηρα τοτε) αλλα αν δεν κανει καποια μαθηματα με τον δασκαλο με το δικο της αμαξι δεν θα βγει στον δρομο ουτε μεχρι τον σταθμο του ΗΣΑΠ να παρει το τρενο για Καλλιθεα που εργαζεται .

Μακάρι η πλειοψηφία των γονέων να σκέφτονταν έτσι. Δυστυχώς αγοράζουν - αγόραζαν στα 18-20 ετών παιδιά τους αμάξι και καμάρωναν μάλιστα λέγοντας α ο δικός μου - η δικιά μου είναι τσακάλι πήγε μόνη της στο τάδε μέρος (πχ 300χλμ) σε εθνική οδό. Μπήκα σε αυτοκίνητο της ξαδέρφης μου πριν χρόνια (20 ετών) για μία απόσταση 15χλμ και είχα 150 παλμούς. Χωρίς καθόλου εμπειρία ο θείος της πείρε ένα Fiesta βενζίνη και φράγκα τότε υπήρχαν και δώστου αυτή σαν το χάρο να κόβει βόλτες.

• Like 1

Η οδηγηση ειναι κατι που πρεπει "να το εχεις"

Πριν την μικρη η 29χρονη τωρα μεγαλη και ο 24χρονος γιος ξεκινησαν να οδηγυν και ειχα λιγοτερο αγχος .Μαλιστα στην μεγαλη απο χρονια εχω απολυτη εμπιστοσυνη και ισως οδηγει πιο καλα κι απο μενα που οδηγω 30 χρονια .Ο γιος επισης οδηγει καλα αλλα εινα λιγο ,οχι πολυ γκαζοφονιας .Τον συγκρατει οτι αν κανει ζημια στο αμαξι του δυσκολα  θα την φτιαξει .Καλο αυτο !!!!

Για την μικρη τωρα εχω τους φοβους που δεν ειχα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...