blueakamah Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εγω εχω ιντελ 3 υπολογιστες και ενα ταμπλετ .. αλλα ειδα να παιζει fx σε φιλο και ως συνηθως τα benchmark λενε οτι ναναι /.. απλα καποια ειναι optimized για intel.. εμενα το witcher μου φανηκε πιο ομαλο στον fx απο τον 2600κ και τον 3770κ .. θελετε να ηταν τα ιδια ? οκ .. αν και ναμαι ειλικρινεις ο xeon ο παλιος μαλλον τα παει πιο καλα σε καποια βαρια λογω cache .. οπως και ναχει ..ο ζεν σε σαμπλ μου φαινεται κτηνακι .. και σιγουρα η πραγματικη του δυναμη θα φαινεται σε αλλα σεναρια .. επιτελους θα μπορεσουμε να αλλαξουμε την ιντελ .. οποιος ρωτησει γιατι εγω i7 xeon αντι για amd ..ε μη νομιζετε και μενα η ιδια μλκια με σας με δερνει Θα συμφωνήσω μαζι σου φιλε μου. Κι εγω σε προγραμματισμο , ταινιες σε full hd και γενικα αποκριση στο συστημα μου με τον τετραπυρηνο που εχω τώρα ειμαι πραγματικα καλυμένος, απλα ο κοσμος πρεπει να καταλαβει οτι ψωνιζοντας ακριβο επεξεργαστη θελεις και Ολα τα αλλα εξισου ακριβα [psu, mb, ram, hdd]. Που πας ρε καραμητσο τσομπανο ελληναρα να βαλεις μηχανη φεραρι στο Zastava ? :P 3
adtakhs Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Όλο το θέμα είναι ανουσιο . Περιμένετε να δούμε τι θα είναι επιτέλους αυτος ο zen και μετά βγάζουμε συμπέρασμα. 4
adtakhs Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Τα δεδομένα πάντως είναι άκρως θετικά αν ισχυουν. Παραπάνω μας λένε πως Α) ο Zen σε αυτό το σενάριο είναι 38% δυνατότερος από έναν fx8350 Με ταυτόχρονα 33% χαμηλότερη συχνότητα !!!! Γ) Και με 33% χαμηλότερο TDP !!!! Δ) Είναι πίσω από έναν Ι7 κατά 12% αλλά με χαμηλοτερους χρονισμού κατα 13% .... Αν αυτά δεν σας δείχνουν το θετικό της υπόθεσης για ένα απλό es , τι άλλο να πω ... 13
Angelcrow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Ουτε ολος ο κοσμος χρειαζεται ακριβους επεξεργαστες οπως i7 4790k ή i5 4670k οπως του θεματος με αυτη τη λογικη Συμφωνώ, ο πιο budget επεξεργαστής για gaming αυτή τη στιγμή χωρίς κάρτα γραφικών είναι ο amd athlon x 4 845 με καλές μνήμες ddr3 2133Mhz και μία κάρτα γραφικών 200-220 ευρώ gtx 960 4gb ή r9 380 4gb σε κόστος 650 ευρώ μαζί με λειτουργικό!Αντέχει μια χαρά για gaming σε επίπεδα λίγο καλύτερα των κονσολών xbox one ή ps4 !Και έχει σχεδόν τη μισή τιμή από έναν i3 6100 που μπορεί να μεταφραστεί σε κόστος μνήμης ή και μητρικής ανάλογα το τι θέλει να ξοδέψει κάποιος! http://www.skroutz.gr/s/8900829/AMD-Athlon-X4-845-Box.html http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=i3+6100 Απλά δεν προτείνεται λόγω μη δυνατότητας αναβάθμισης στο μέλλον!
hackerW32 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) ΠιΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΖΕΝ επισης στον μαγο των cpu που τους σχεδιασε. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2016 από hackerW32 2
Psaris Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Παρέθεσε ένα. Ο 8350 δεν έχει πουθενά πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έχουν θέμα οι μικρότεροι FX. Αλλά ούτε ο 1090t ακόμα και σήμερα πιστεύω ότι έχει θέμα, πέρα από το bottleneck με νέες κάρτες γραφικών. rome total war (δεν το εχω παιξει απο φοβο μην κλαψω γιατι εχω 8320Ε oced),rift,guild wars 2 για παράδειγμα, σχεδον ολα τα directx 9 στο core τους mmo παιχνιδια που δεν ειναι multicore optimized στις μεγαλες μαχες..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 ΠΥΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΖΕΝ επισης στον μαγο των cpu που τους σχεδιασε. 3
tsakis11 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 ενας 775 12μβ κασε ειναι το ιδιο με τους i5 i7 στην πραξη μη σου πω και καλυτερος καμια φορα .. εκτος βεβαια απο optimised προγραμματα με πολυνηματικη επεξεργασια και το καινουργιο σετ εντολων .. αλλα σε παιχνιδια βιντεο και γενικα everyday einai ta idia ...εχω και τα δυο γιαυτο το λεω ΜΗ !! Το ξαναπεις αυτο...ΜΗ !!
rfc Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 δλδ παιζει να βρηκα τι cpu να βαλω επιτελους μετα απο χρονια?
Angelcrow Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αν βγει στα 170-180 euro μια χαρα θα ειναι και βλεπουμε κιολας. Δηλαδή κάποιος που χρειάζεται 16 threads και είναι διατεθημένος να πληρώσει 400 ευρώ να μην τον υπολογίσει η καημένη AMD και να βγάλει και κανά φράγκο!
georgepppo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Γιαυτο το λογο ξερεις υπηρχαν απο τοτε και οι i7 αναλογα με την χρηση.Και φυσικα δεν μιλαω για τους πανακριβους 6πυρηνους οπως ο 3930κ αλλα για i7 τυπου i7 3770. αυτόν έχω και τότε προοριζόταν για παιχνίδια το 2010 που έφτιαξα το pc,τα τελευταία 3 χρόνια ασχολούμαι με σχέδια και renders......... όσο για τους i7 ναι πάνω απο 300 ευρώ απο την στιγμή που αντίστοιχος σε δύναμη (τώρα) fx έχει τα μισά λεφτά πχ o fx 8320 έχει 145 ευρώ και είναι 10% κατώτερος απο τον i7 4790 που είναι ο ποιο φτηνός στο ίδιο μαγαζί με 330 ευρώ. το θέμα είναι η amd πως αν βγάλει παρόμοιας επίδοσης με τους i7 και καλύτερα απο κάποια μοντέλα με πολλούς πυρήνες στα 200 ευρώ και με tdp 95watt θα είναι θαύμα. 1
Black Flag Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αφου δεν ειδες εσυ να υστερεις τοτε δεν υστερεις. Τα benchmarks που λενε αλλα αγνοησε τα, μην αφηνεις την πραγματικοτητα να σου χαλαει το επιχειρημα... Το τι πιστευεις δεν εχει απολυτως καμια σημασια. Σημασια εχει τι ισχυει. Ο 8350 εχει avg κατω απο 60fps σε ενα καρο παιχνιδια. Fallout 4 / AC4 / ACU, και στα υπολοιπα που οντως πιανει τα 60, το κανει just barely. Εδω ενας ταπεινος i3 τον ξεπερναει σε ενα καρο παιχνιδια... Ποτέ μου δεν εμπιστεύτηκα τα benchmarks. Πάντα το διαπιστώνω ο ίδιος. Στο Black Flag ακόμη και με την 7970 και όλα στο τέρμα δεν είχα κανένα θέμα. Απροβλημάτιστα το έπαιξα και ούτε παρατήρησα κάποιο θέμα με fps drops κτλ. Στο Unity με την 290x, πριν βγει το τελευταίo patch της Ubi, πάλι δεν είχα θέματα. Ούτε στο Victory είχα προβλήματα. Εννοείται τα παιχνίδια γνήσια με τα τελευταία patches. Δεν μετάνιωσα τα 160 ευρώ που έδωσα για την συγκεκριμένη CPU. Για μεγάλο χρονικό διάστημα την είχα στα 4,8 - 4,9 GHz με την υδρόψυξη. Eννοείται πως η επόμενη αναβάθμιση μέσα στο 2017, χρημάτων επιτρέποντος θα είναι σε Ζen και σε Vega.
deafman Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Όπτε σκαει αρθρο με amd vs intel/nvidia αξιζει να χωσεις ποπ-κορν στα μικροκυμματα, sound track apo looney tunes και να διαβαζεις σχόλια αργα και ποιητικα. Καθε φορα τα ιδια. Αν δεν εχετε καποια εκπτωση απο τις εν λογω εταιριες για το support δε καταλαβαινω γιατι ασχολειστε τοσο παθιασμενα. Ενα αρθρακι μιας παραγραφου με 1 screenshot ηταν ολο κ ολο. 2
freegr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Tώρα τι άλλο θα βρούμε επιτελους να συγκρίνουμε?
s91066 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Μετράω ήδη πόσα VMs θα τρέχω σε αυτούς... Τώρα, καθίστε εσείς να τσακώνεστε για 5-10 frames. Με 2 τέτοιους, έχεις data center στο σπίτι σου που λέει ο λόγος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα