Προς το περιεχόμενο

Gesture για να αλλάζω tab

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να μπορώ με gesture να πηγαίνω στο προηγούμενο ή το επόμενο tab του browser. Για παράδειγμα με 3 finger swipe αντί να αλλάζω επιφάνεια εργασίας (που γίνεται και με 4 finger swipe) να αλλάζω το tab. Γίνεται?

Υπάρχει keyboard shortcut? (αλλά και να υπάρχει προτιμώ να σετάρω gesture)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να μπορώ με gesture να πηγαίνω στο προηγούμενο ή το επόμενο tab του browser. Για παράδειγμα με 3 finger swipe αντί να αλλάζω επιφάνεια εργασίας (που γίνεται και με 4 finger swipe) να αλλάζω το tab. Γίνεται?

Υπάρχει keyboard shortcut? (αλλά και να υπάρχει προτιμώ να σετάρω gesture)

αν και δεν ειναι πρακτικό γιατί γίνεται σε 2 βήματα, μπορείς σε safari να κάνεις την ίδια κίνηση με 2 δάχτυλα με αυτη που κάνεις για zoom out (σε photos πχ), και εκει θα σου εμφανιστουν grid-αρισμενα όλα τα ανοιχτά tabs.

Αυτό δεν είναι τόσο πρακτικό Βασίλη και χρησιμοποιώ Chrome. Στον Chrome με opt+cmd και αριστερό/δεξί βέλος πας σε προηγούμενο/επόμενο tab.

Επίσης υπάρχει πρόγραμμα για chrome να βάλεις gestures αλλά σε όλα τα reviews λένε ότι δε λειτουργεί καλά οπότε δεν το δοκίμασα.

Στην περίπτωση αυτή άλλαζες τα tabs με διαγώνιο swipe...

• 2 εβδομάδες αργότερα...

μπορείς να βάλεις ένα third party πρόγραμμα, (πχ better touch tool), το οποίο σε αφήνει να φτιάξεις δικά σου gestures για όποιο πρόγραμμα θέλεις. Διευκολύνει απίστευτα και αυξάνει κατακόρυφα τη λειτουργικότητα του trackpad. Εγώ πχ το έχω ρυθμίσει για να αλλάζω καρτέλα στο chrome, με το ένα δάχτυλο πάνω στο trackpad σταθερό να χτυπάω είτε αριστερά είτε δεξιά, ανάλογα με τη καρτέλα αλλαγής, με ένα ακόμα δάχτυλο. Πάαρα πολύ χρήσιμο ;)

• Like 3

• 2 μήνες μετά...

Έβαλα το better touch tool το οποίο είναι αρκετά καλό αλλά δεν είναι δωρεάν... και τελείωσε η trial.

janus έκανα ακριβώς ό,τι και εσύ για να αλλάζω tab!

Ξέρει κανείς παρόμοιο δωρεάν πρόγραμμα?

Έβαλα το better touch tool το οποίο είναι αρκετά καλό αλλά δεν είναι δωρεάν... και τελείωσε η trial.

janus έκανα ακριβώς ό,τι και εσύ για να αλλάζω tab!

Ξέρει κανείς παρόμοιο δωρεάν πρόγραμμα?

Και γιατί απλά δεν το αγοράζεις βρε φίλε μου αφού έκανε την δουλεια που θες? Απ'οτι βλέπω είναι πολύ φτηνό.

Και γιατί απλά δεν το αγοράζεις βρε φίλε μου αφού έκανε την δουλεια που θες? Απ'οτι βλέπω είναι πολύ φτηνό.

Γιατί δεν είναι 100% τέλειο. Κάποιες φορές θέλει και δεύτερο ταπ. Το ανάποδο, να μου αλλάξει το tab ενώ δεν θέλω είναι πολύ σπάνιο.

και βέβαια γιατί αν υπάρχει το ίδιο πράγμα δωρεάν, εννοείται πως θα το τιμήσω!

Νομίζω τόσο καλό όσο το bettertouchtool δεν κυκλοφορεί..Αυτό δίνει άπειρες δυνατότητες επιλογής και διευκολύνει φοβερά.

Αν όμως κάποιος έχει να προτείνει κάποιο αντίστοιχο δωρεάν ευπρόσδεκτο, στα σιερρα το εν λόγω πρόγραμμα έβγαλε κάποια κολληματάκια.. 

• 1 μήνα μετά...

bump!

To bettertouchtool μετά την free περίοδο μου λέει limited functionality. Αλλά το μόνο functionality που έχει είναι κάθε φορά να μου πετάει παράθυρο για να το αγοράσω! :mad:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...