poulinos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Κάτι άσχετο, το χειμώνα είχα έναν αφυγραντήρα στην πρίζα με αντάπτορα απο αγγλική πρίζα σε σούκο. Κάποια στιγμή πάω στο δωμάτιο που τον είχα και βλέπω τον αντάπτορα να φωτίζει! Πάω να τον δω και βλέπω οτι δεν είχαν μπει τέρμα μέσα τα σιδεράκια και πέταγε σπινθίρα εσωτερικά στο πλαστικο! Δούλευε ασύρματα! Το έβγαλα και ζεμάταγε το πλαστικό. το ρευμα οταν βαλεις πολυ κοντα την πριζα με το αλλο μερος μπορει να κανει arc. εδω θα το δεις με πολλες χιλιαδες volt.τωρα με αυτο που εκανες εσυ μπορει να υπηρχε μικρη επαφη με αποτελεσμα τους σπινθηρες οπως και την αυξηση της θερμοκρασιαας.
opera Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Καλό είναι συσκευές που δε χρησιμοποιούνται να βγαίνουν από το ρεύμα-πριζα,αν έχουμε πολυπριζο με διακόπτη κλείνουμε το διακόπτη. Εχω δει φωτιά από τηλεοραση,κλιματιστικό,ψυγείο.
JohnTehGreek Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Οτιδήποτε ηλεκτρικό έχει κίνδυνο να βραχυκυκλώσει και να πάρει φωτιά. Έτσι είναι δυστυχώς. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κλείνεις τον γενικό όταν πας διακοπές και το σημαντικότερο από όλα Έναν ρημάδι πυροσβεστήρα. Πραγματικά το κόστος του είναι γελοίο αλλά κανένας δεν πάει να αγοράσει. Με ένα πυροσβεστήρα 9 στις 10 πυρκαγιές σε σπιτια - διαμερίσματα θα είχαν προληφθεί.
poulinos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 απο τετοια συσκευη ειδικα δεκαετιας δεν περιμενω να εχει και τιποτα για προστασια σε περιπτωση βραχυκυκλωματος.
mentoras99 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 απο τετοια συσκευη ειδικα δεκαετιας δεν περιμενω να εχει και τιποτα για προστασια σε περιπτωση βραχυκυκλωματος. Δηλαδη πουλανε και συσκευες διχως καμια προστασια βραχυκυκλωματος; Βραχυκυκλωμα λες ηταν τελικα;
NikosKallithea Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Τι εννοείται προστασία βραχυκυκλωματος Καμία συσκευή δεν έχει κάτι τέτοιο στο σπίτι, πλην ίσως κάποιας τηλεόραση, για αυτό βάζουμε ρελέ διαφυγής, που όμως δεν προστατεύει από βραχυκυκλωμα, για αυτό βάζουμε ασφάλειες στον πίνακα, αλλά αν το βραχυκυκλωμα είναι, όχι ακριβώς βραχυκυκλωμα, αλλα μία διαρροή όπως του φίλου, τοτε δεν μας προστατεύει τίποτα απολύτως, το κάψαμε το σπίτι και παει, είναι να μην σου τύχει
11demian111 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Aνοιξε το, καθαρισε την καπνα και δες τι εχει σκασει. Στο μεταξυ παιζει να γινει βραχυκυκλωμα απο εντομο?????
mentoras99 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Aνοιξε το, καθαρισε την καπνα και δες τι εχει σκασει. Στο μεταξυ παιζει να γινει βραχυκυκλωμα απο εντομο????? Δεν νομιζω... Το χω αφησει στο φιλο για τα περαιτερω... Το απογευμα τον βρηκα και τραβηξα τις φωτο για να σας τις ανεβασω. Χωρις να το αποκλειω, δεν νομιζω, γιατι φετος ουτε κουνουπι δεν μπηκε στο σπιτι, ειμαι προσεκτικος με τις σιτες, δεν περνα ουτε...κουνουπι. Κι ουτε εχω δει και τιποτε αλλο απο εντομα/μυρμηγκια κλπ
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δηλαδη πουλανε και συσκευες διχως καμια προστασια βραχυκυκλωματος; Βραχυκυκλωμα λες ηταν τελικα; οτι και να ειναι δεν εχει σημασια και πολυ.δεν εννοοω οπως ειπα να εχει κατι τρελο.απλα αν ειχε καμια ασφαλεια μεσα.βεβαια οτι μπορει να εχει μια ασφαλεια δεν σημαινει οτι παλι δεν μπορει να γινει οτιδηποτε. Τι εννοείται προστασία βραχυκυκλωματος Καμία συσκευή δεν έχει κάτι τέτοιο στο σπίτι, πλην ίσως κάποιας τηλεόραση, για αυτό βάζουμε ρελέ διαφυγής, που όμως δεν προστατεύει από βραχυκυκλωμα, για αυτό βάζουμε ασφάλειες στον πίνακα, αλλά αν το βραχυκυκλωμα είναι, όχι ακριβώς βραχυκυκλωμα, αλλα μία διαρροή όπως του φίλου, τοτε δεν μας προστατεύει τίποτα απολύτως, το κάψαμε το σπίτι και παει, είναι να μην σου τύχει απο το να εχει μια ασφαλεια να καει μεχρι οτιδηποτε σε περιπτωση που περασει παραπανω ταση.δεν εννοω κατι τρελο.απλα καποιες συσκευες εχουν ασφαλειες καποιες αλλες εχουν καποιες μικρες προστασιες απο over voltage-over current κτλ.αυτο τωρα...ειναι made in china δεκαετιας ουτε αφαλεια δεν θα εχει .
mentoras99 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μιας και μιλαμε ομως για 'προδιαγραφες' και 'ασφαλειες', αυτο το CE, και μαλιστα ας ειναι προελευσης κινεζιας, αλλα δεν παυει να ειναι εστω...firstline(γαλλικη...ας πουμε-ευρωπαικη), το CE λοιπον δεν σημαινει οτι τηρει καποιες βασικες προδιαγραφες απο την ΕΕ? Αλλα οπως λετε, μαλλον καταληγουμε κυριως στο 'να μην σου τυχει'.... ======================= Θα παραγγειλω ομως σε ποσοτητα πολυμπριζακια σαν αυτα να μπορω με μια κινηση να τα κλεινω τα παντα ολα οταν φευγω απο το σπιτι...
11demian111 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Ουτε καν. Το CE ειναι σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις china export, οχι Conformité Européenne
mentoras99 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εχω και κλιματιστικο δεκαετιας firstline. Λετε να παρει κι αυτο φωτια;
firewalker Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Κάτι δεν μου ταιριάζει σε αυτό που βλέπω.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Εχω και κλιματιστικο δεκαετιας firstline. Λετε να παρει κι αυτο φωτια; οπως ειπαν ειναι να μην σου τυχει.εχω δει μονο μια φορα στην ζωη μου κλιματιστικο να παρει φωτια σε εταιρεια. β.εδω βλεπεις και καινουρια αμαξια να παιρνουν φωτια.να προβλεψεις τα παντα δεν γινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα