nomikarios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Εμένα μου αρέσει που σε κάθε παρόμοια συζήτηση εδώ στο φόρουμ θα βγει κάποιος και θα πει "πρέπει να πληρώνεις εφορία και ασφαλιστικές εισφορές" τι νόημα έχει αυτό δεν έχω καταλάβει. Έχει το νόημα ότι αυτά είναι έξοδα που πολλοί δεν τα έχουν προϋπολογίσει στην όποια επένδυσή τους. Επίσης, έχει νόημα γιατί αυτά τα έξοδα μπορούν να φτάσουν με τις προσαυξήσεις πολλές χιλιάδες ευρώ, αν δεν ταεξυπηρετείς άμεσα. Τέλος, έχει νόημα γιατί πάρα πολλοί δεν ξέρουν ότι μπορεί και να πας φυλακή για χρέη στον ΟΑΕΕ πάνω από κάποιο ποσό. Αυτά σου αρκούν; Και τι κοστος εχεκ ολο αυτο? Ανάλογα με την κλάση σου, ο ΟΑΕΕ νομιζω είναι 4-5 χιλιάρικα το χρόνο. Ο φόρος είναι 26% (δεν υπάρχει αφορολόγητο) 1
Bangi7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Έχει το νόημα ότι αυτά είναι έξοδα που πολλοί δεν τα έχουν προϋπολογίσει στην όποια επένδυσή τους. Επίσης, έχει νόημα γιατί αυτά τα έξοδα μπορούν να φτάσουν με τις προσαυξήσεις πολλές χιλιάδες ευρώ, αν δεν ταεξυπηρετείς άμεσα. Τέλος, έχει νόημα γιατί πάρα πολλοί δεν ξέρουν ότι μπορεί και να πας φυλακή για χρέη στον ΟΑΕΕ πάνω από κάποιο ποσό. Αυτά σου αρκούν; Ανάλογα με την κλάση σου, ο ΟΑΕΕ νομιζω είναι 4-5 χιλιάρικα το χρόνο. Ο φόρος είναι 26% (δεν υπάρχει αφορολόγητο) Τα πληρωνεις απο τον πρωτο χρονο αυτα?
NikosKallithea Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Τα πληρωνεις απο τον πρωτο χρονο αυτα? πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπετε? Αυτα που ρωτας αγγίζουν τα ορια του τρολαρισματος
Bangi7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπετε? Αυτα που ρωτας αγγίζουν τα ορια του τρολαρισματος 23 γιατο εχει σημασια αυτο? Γιατι ειναι κακο να ρωταω? Ξερω οτι σε ενα μαγαζι πληρωνεις εφορια καθε μηνα περιπου 200-300€ ποσο ειναι σε ενα ταξι δεν ξερω πως ακριβος γινετε. Εσυ που τα ξερεις ολα εισαι μαγκας μπραβο σου.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 23 γιατο εχει σημασια αυτο? Γιατι ειναι κακο να ρωταω? Ξερω οτι σε ενα μαγαζι πληρωνεις εφορια καθε μηνα περιπου 200-300€ ποσο ειναι σε ενα ταξι δεν ξερω πως ακριβος γινετε. Εσυ που τα ξερεις ολα εισαι μαγκας μπραβο σου. Το μαγαζί δεν πληρώνει 200-300 ευρω, πληρώνει ανάλογα με τον τζίρο που κάνει Για το ταξι http://www.satataxi.gr/index.php/latest-news/item/118-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD
zianna Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Έτσι όπως το γράφεις, προκύπτει καθαρό κέρδος γύρω στα 700-800 ευρώ για 12ωρη απασχόληση 7 ημέρες την εβδομάδα, σωστά; Το άτομο, εννοείται. Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις γιατί δεν γνωρίζω, απλά βάζω τα νούμερα στο σωστό τους πλαίσιο. Έτσι όπως τα γράφω είναι 1500 τον μήνα μόνο αν το νοικιάζεις. Ολόκληρο. Αν νοικιάζεις το μισό, είναι 750 συν όσα βγάλεις 12ωρο που θα το οδηγάς εσύ. Thanks!!! Τώρα να μην ρωτήσω γιατί αυτό το τόσο easy σενάριο το οποίο το κατέχεις τόσο, δεν το υλοποιείς εσύ γιατί φαντάζομαι θα ΄χεις τους λόγους σου (πχ. δεν έχεις/δεν μπορείς να βρεις κεφάλαιο, ή έχεις άλλα ενδιαφέροντα). Δεν ζω Ελλάδα. Α, και κάτι άλλο: στους αριθμούς που έχεις παραθέσει έχεις υπολογίσει ασφάλιση οδηγού στον ΟΑΕΕ και φόρους ή να υποθέσω ότι "ωχ μωρέ αδερφέ, τι τα ψάχνεις αυτά τώρα;" Οι αριθμοί που είπα αναφέρονται μόνο στην ενοικίαση του ταξί. Δεν ξέρω καν αν τα δηλώνουν όλοι στην εφορία τα χρήματα που παίρνεις από την ενοικίαση ή αν το κάνουν μαύρα. Ο άντρας της κομμώτριάς μου στην Ελλάδα, γειτόνισσα, συνταξιούχος και δουλεύει και ταξί, το νοικιάζει. Δεν το δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι νοικιάζει το όχημα, μου το είπε η γειτόνισσα πέρσυ. Έχει το νόημα ότι αυτά είναι έξοδα που πολλοί δεν τα έχουν προϋπολογίσει στην όποια επένδυσή τους. Επίσης, έχει νόημα γιατί αυτά τα έξοδα μπορούν να φτάσουν με τις προσαυξήσεις πολλές χιλιάδες ευρώ, αν δεν ταεξυπηρετείς άμεσα. Τέλος, έχει νόημα γιατί πάρα πολλοί δεν ξέρουν ότι μπορεί και να πας φυλακή για χρέη στον ΟΑΕΕ πάνω από κάποιο ποσό. Αυτά σου αρκούν; Ανάλογα με την κλάση σου, ο ΟΑΕΕ νομιζω είναι 4-5 χιλιάρικα το χρόνο. Ο φόρος είναι 26% (δεν υπάρχει αφορολόγητο) Δεν ξέρω πόσο τον πήγαν τον φόρο των ταξιτζήδων φέτος.
nomikarios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Οι αριθμοί που είπα αναφέρονται μόνο στην ενοικίαση του ταξί. Δεν ξέρω καν αν τα δηλώνουν όλοι στην εφορία τα χρήματα που παίρνεις από την ενοικίαση ή αν το κάνουν μαύρα. Ο άντρας της κομμώτριάς μου στην Ελλάδα, γειτόνισσα, συνταξιούχος και δουλεύει και ταξί, το νοικιάζει. Δεν το δηλώνει ο ιδιοκτήτης ότι νοικιάζει το όχημα, μου το είπε η γειτόνισσα πέρσυ. ...οπότε οι αριθμοί που ανέφερες είναι κατά πολύ υπερτιμημένοι, όπως σωστά υπέθεσα. Κανονικά η σύμβαση μίσθωσης θεωρείται άμεσα στην εφορία, και δεν θέλουν όλοι να παρουν το ρίσκο να δουλεύουν με μαύρα.
haris_216 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 ...οπότε οι αριθμοί που ανέφερες είναι κατά πολύ υπερτιμημένοι, όπως σωστά υπέθεσα. Κανονικά η σύμβαση μίσθωσης θεωρείται άμεσα στην εφορία, και δεν θέλουν όλοι να παρουν το ρίσκο να δουλεύουν με μαύρα. Αυτό εννοείται. Άλλωστε ήταν τελείως εμφανές από την άνεση των υπολογισμών (ο θεός να τους κάνει) και τα ιδανικά νούμερα (τα οποία βέβαια θα εφάρμοζε άλλος ) ."Δεν ζω στην Ελλάδα αλλά ο άντρας της κομμώτριας μου μου είπε πέρσι". Η βάση για κάθε επένδυση!!! 1
Fubar.gr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δηλαδή 1500 ευρώ τζίρο το μήνα αν δουλεύει 7ημερο; Δεν έχω σχέση με τον κλάδο, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό ποσό. Στο παρελθόν η ευημερία των ταξί δεν ήταν επειδή δεν είχαμε απεργίες, δεν είχαμε αυτοκίνητα και δεν δούλευε το μετρό: ήταν επειδή υπήρχαν φράγκα για "ξόδεμα", γιατί καλώς ή κακώς η ταρίφα είναι πολυτέλεια 99% και μόνο 1% ανάγκη. Αφαίρεσε όσους έχουν αμάξι, όσους είναι άνεργοι και έχουν τσάμπα ΜΜΜ και όσους από αυτούς μπούνε σε κάποιο άλλο ταξί από εσένα. Υπολόγισε τις ώρες που θα φας περιμένοντας τη σειρά σου στην πιάτσα ή τα πετρέλαια που θα καις γυρνώντας για να μην περιμένεις στην πιάτσα. Ενάμισι χιλιάρικο τζίρο; Σσας φαίνεται μεγάλος ο τζίρος των 1500 ευρώ? Απο αυτά θα πρέπει να πληρωθεί εφορία, ασφαλιστικό ταμείο, τέλος επιτηδεύματος και τα έξοδα του αυτοκινήτου. Ενδεικτικά ένας ΕΕ με μικρό γραφείο οπότε όχι πολλά έξοδα, πρέπει να βγάζει τζίρο γύρω στα 2000 το μήνα για να του μένουν 600-700 ευρώ στην τσέπη. Στο ταξί που έχεις επιπλέον πετρέλαια και συνήρηση του οχήματος, απο τα 1500 θα είναι καλά αν σου μείνουν 100-200 ευρώ το μήνα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα