Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβος ειναι οι οδηγοι uber?

Κι εγώ αυτό θα 'λεγα. Αντί για ταξί καλύτερα κάποια υπηρεσία τύπου UberX, που έχει μηδενικό start-up κόστος. Αν δεις ότι σε πάει καλά, «αναβαθμίζεις» σε ταξί μετά, OP.

Τι ακριβος ειναι οι uber οδηγοι? Το εψαξα λιγο αλλα δεν καταλαβα ακριβος
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί δεν πας να βγάλεις ένα επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και να πας οδηγός σε ταξί για μερικούς μήνες να δεις

1) Αν σου κάνει σαν δουλειά

2) Να υπολογίσεις στην πράξη τι θα βγάζεις

και κάθεσαι και ρωτάς αόριστα αγνώστους πόσα θα βγάζεις και αν θα βγαίνεις;

Δημοσ.

Ειναι παρανομο αυτο ετσι? Δεν ειχε γινει χαμος με αυτη την εταιρια? Νομιζω αυτη ηταν και εχουν παρει πολλους αυτοφορο και δικαστιρια και τετοια

Δεν είναι απαραίτητα παράνομο, είναι στην γκρίζα ζώνη, δεν εισπράττεις μαύρα λεφτά αφού υπογράφεις σύμβαση με τον πελάτη, αλλά οπωσδήποτε υπάρχουν ενστάσεις.

Για την Ελλάδα μιλάμε πάντα, σε άλλες χώρες έχει κριθεί νόμιμο, σε άλλες παράνομο.

Για αυτόφωρα σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά δεν ξερω λεπτομέρειες, πόσο συχνά είναι, τι αποφάσεις βγήκαν. Είμαι σίγουρος ότι θα αφορούν κυρίως αν όχι αποκλειστικά το φιλέτο του Ελ. Βενιζέλος.

Για τις νύχτες όπου είναι ελάχιστα τα οχήματα (θυμάμαι είχα ψάξει μια νύχτα φέτος και είχε 4 οχήματα UberX στη μισή Αττική) και γλυτώνεις τη διπλή ταρίφα, θεωρώ ότι υπάρχει προοπτική, αλλά δεν το έχω ψάξει το θέμα

Δημοσ.

Γιατί δεν πας να βγάλεις ένα επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και να πας οδηγός σε ταξί για μερικούς μήνες να δεις

1) Αν σου κάνει σαν δουλειά

2) Να υπολογίσεις στην πράξη τι θα βγάζεις

και κάθεσαι και ρωτάς αόριστα αγνώστους πόσα θα βγάζεις και αν θα βγαίνεις;

Το σκευτηκα και για ενοικιαση αλλα ειναι πολλα τα λεφτα που ζητανε... βασικα δεν ρωτησα ποσα βγαζει ενα ταξι απλα ρωτησα αν μπορω πλεον ναβγαλω αδεια

Δημοσ.

Το σκευτηκα και για ενοικιαση αλλα ειναι πολλα τα λεφτα που ζητανε... βασικα δεν ρωτησα ποσα βγαζει ενα ταξι απλα ρωτησα αν μπορω πλεον ναβγαλω αδεια

Έχει απαντηθεί. Με βάση το λεγόμενο νόμο Βορίδη, έβγαλε η Περιφέρεια Αττικής απόφαση πέρσι και έλεγε ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 11000 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13000, στο περίπου τα νούμερα. Οπότε καινούρια άδεια, όχι. Μόνο για άδειες για ταξί για ΑΜΕΑ υπάρχει περιθώριο, αλλά και πάλι θα μετατρέψουν υφιστάμενοι ταξιτζήδες τις άδειες τους νομίζω.

Δημοσ.

50 την μέρα ζητάνε (ή και λιγότερα), για να τα ζητάνε σημαίνει ότι τα βγάζουν. Αν δεν τα βγάζαν, θα είχε πέσει η τιμή ενοικίασης. Από εκεί και πέρα το κέρδος σου, και τι συμφωνία έχεις κάνει στις ζημιές.

Από εκεί υπολόγισε με τον πατέρα σου δύο βάρδιες 12ωρα ένα 70άρι θα το βγάζετε, δεν μπορεί, σύνολο 2100 τον μήνα. (Και οι δύο 70 εννοώ, και λίγα νομίζω βάζω).

Τα 600 σε φθορές και πετρέλαια, σας μένουν τουλάχιστον 1500 μηναίως.

Ο ξάδερφός μου που νοικιάζει ταξί και κλαίγεται όλη την ώρα για το ότι δεν βγαίνει, όχι ακόμα ταξί οδηγά αλλά έβαλε και τον γιο του πριν κανά χρόνο. Κατά τ'άλλα μπαίνει μέσα.

Άδειες δεν βγαίνουν, θα πρέπει να αγοράσεις. Θεσσαλονίκη γύρω στα 70 χιλιάρικα η άδεια, Αθήνα πρισσότερα.

Αν αγοράσεις όλη την άδεια όχι την μισή και νοικιάσεις το μισό, υπολόγισε ότι θα κάθεσαι σπίτι και θα έχεις οδηγό να σου πληρώνει 50 ευρώ καθημερινά συν όσα βγάλεις εσύ το υπόλοιπο 12ωρο της μέρας. Αν το νοικιάσεις σε δύο οδηγούς, έχεις 100 ευρώ την μέρα στην τσέπη. Σε 2-3 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση χωρίς να έχεις οδηγήσει ούτε μια μέρα.

(Τι φορολογεί η εφορία ή αν είναι μαύρα, δεν έχω ιδέα).

Δημοσ.

............................... Αν το νοικιάσεις σε δύο οδηγούς, έχεις 100 ευρώ την μέρα στην τσέπη. Σε 2-3 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση χωρίς να έχεις οδηγήσει ούτε μια μέρα.

(Τι φορολογεί η εφορία ή αν είναι μαύρα, δεν έχω ιδέα).

απλά...ασχολίαστο (εκτός αν μιλάμε για παράλληλο σύμπαν)

Δημοσ.

απλά...ασχολίαστο (εκτός αν μιλάμε για παράλληλο σύμπαν)

Ναι, δεν έβαλα μέσα τις φθορές του ταξί, κάντο 4 χρόνια.

Τα ίδια έλεγα και σε φίλο μου πριν τρία χρόνια, που έχει καβούρια στην τσέπη. Αν με άκουγε, σήμερα σχεδόν θα είχε κάνει απόσβεση βάζοντας μέσα και τις φθορές. Θεσσαλονίκη, 65.000 είχε βρει την άδεια τότε.

100 την μέρα, είναι 3.000 τον μήνα. 36.000 τον χρόνο. Τρία χρόνια, 108.000 χιλιάδες. Όσα και να έπαιρνε η εφορία, θα είχε κάνει απόσβεση τώρα.

Τώρα ίσως να έχει πέσει η τιμή ενοικίασης, ακόμα και στα μισά να είναι και να νοικιάζεται 50 την μέρα, είναι 1500 τον μήνα, 18 χιλιάρικα τον χρόνο.

Τεσπα, το θέμα είναι ότι για να ζητάνε 50 ενοικίαση, τα βγάζουνε. Αν είναι δικό σου το ταξί, είναι συν 50 στα όσα βγάζει ένας οδηγός που νοικιάζει. 24ωρο δεν μπορείς να το έχεις, εκτός κι αν έχεις άτομο της οικογένειάς σου, αν το νοικιάσεις τις ώρες που κοιμάσαι είναι έξτρα χρήματα.

Δημοσ.

Δεν είναι και κανένας τρελός τζίρος το ενάμισι χιλιάρικο ρε παιδιά! Και στην επαρχία περισσότερο τζίρο κάνεις! Ειδικά αν είναι δύο άτομα και το δουλεύουν σχεδόν 24ώρο. Το θέμα είναι ότι θέλει ακόμα περισσότερο τζίρο για να αξίζει.

Δημοσ.

Ειναι υπερβολικο λιγο και το ποσο ομως να δωσω 70-100 χιλιαρικα ουτε τα εχω βασικα και για να το παρω με δωσεις θα χρωσταω τουλαχιστον 6-7 χρονια....

Δημοσ.
50 την μέρα ζητάνε (ή και λιγότερα), για να τα ζητάνε σημαίνει ότι τα βγάζουν. Αν δεν τα βγάζαν, θα είχε πέσει η τιμή ενοικίασης. Από εκεί και πέρα το κέρδος σου, και τι συμφωνία έχεις κάνει στις ζημιές.

Από εκεί υπολόγισε με τον πατέρα σου δύο βάρδιες 12ωρα ένα 70άρι θα το βγάζετε, δεν μπορεί, σύνολο 2100 τον μήνα. (Και οι δύο 70 εννοώ, και λίγα νομίζω βάζω).

Τα 600 σε φθορές και πετρέλαια, σας μένουν τουλάχιστον 1500 μηναίως.

Έτσι όπως το γράφεις, προκύπτει καθαρό κέρδος γύρω στα 700-800 ευρώ για 12ωρη απασχόληση 7 ημέρες την εβδομάδα, σωστά; Το άτομο, εννοείται.

Δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις γιατί δεν γνωρίζω, απλά βάζω τα νούμερα στο σωστό τους πλαίσιο.

Δημοσ.

Ειναι υπερβολικο λιγο και το ποσο ομως να δωσω 70-100 χιλιαρικα ουτε τα εχω βασικα και για να το παρω με δωσεις θα χρωσταω τουλαχιστον 6-7 χρονια....

Δες μήπως συμφέρει να πάρεις μισό ή να νοικιάσεις ολόκληρο ή μισό. Νομίζω καλύτερα έτσι με την αβεβαιότητα που υπάρχει (και) στο συγκεκριμένο επάγγελμα...

Δημοσ.

Σκευτομαι να νοικιασουμε εναν μηνα απο μια μαντρα ενα ταξι οικονομικα να δω πως θα παει στον ενα μηνα και αμα παει καλα να βαλω δωσεις και αντι για τα ενοικια που θα εδεινα να δεινω τα ιδια σε ενα δανειο ας πουμε και καποια στιγμη να μου μεινει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...