Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Λοιπόν θα χρειαστώ γνώμες για νέο σύστημα για φίλο μου.

Αρχικα να τονίσω πως προφανός αν ήταν να έχω επιλογή καταστήματος δεν θα πήγενα σε public.

Απλά είχε αγοράσει ένα pc και μετά απο πολλά προβλήματα του έβγαλαν πιστοτικό τα 600 ευρώ να αγοράσει κάτι άλλο απο το κατάστημα.

Το πρώτο pc τον 600 ευρώ είχε ένα no name psu , 8gb ram kingston , i5 4460 , 500gb σκληρό που δεν θυμάμαι μάρκα , κουτί ένα της πλάκας , κάρτα γραφικών μια gtx 750.....

Οπότε είπα να κάτσω να τον βοηθήσω λίγο.Τον ενδιαφέρει το pc μόνο για editing.Eπίσης έχει οθόνη και λοιπά παρελκόμενα.

Μπήκα λοιπόν στο public να δω τι έχει και έχω μείνει λίγο...η ποικιλία είναι τραγική.

Σκεφτόμουν κάτι σε i7 6700 , H110/b150 , ότι φτηνότερο σε κουτί , 8gb ram(1stick για μελλονική πιθανή αναβάθμυση σε 2 stick x 8gb) , ένα 400-500 watt 80+ bronze psu , 1-2 tb hdd.

Φυσικά είχα και στο νού κάτι σε amd μεριά με 8320 fx κλπ παρόλο που είναι παλιό για την δουλειά που το θέλει θα ήταν οκ.

Ψάχνω λοιπόν την σελίδα του public και αρχικά βλέπω πως η amd δεν υπάρχει κάν στο μενού.

Οπότε διαλέγω ένα micro atx κουτί(θέλει μικρό κουτί) και προχωράω.

Ας δούμε τον 6700...Ούτε και αυτός υπάρχει...μόνο ο 6700Κ.

Λέω ας είναι...

Συνεχίζω για motherboard έβαλα την φτηνότερη H110 gigabyte με υποστίρηξη DDR4 ram.

Πάω να διαλέξω ραμ και δεν έχουν DDR4....

To ίδιο και αερόψυκτρες..

Για να μην κουράζω το ίδιο σχεδόν με κάθε κομμάτι.

Οπότε καταλήγω σε αυτό.Να δώσει έξτρα 23 ευρώ public και να δώσει άλλα 86 για μνήμη και ψύκτρα καθώς και ένα φανάκι απο eshop.

public_pc.jpg

Απο την άλλη αν αντί για 6700Κ έβαζα έναν i5 6500(καθώς πιστεύω θα τον καλύψει ακόμα και αυτός για το edit που κάνει) θα έβγενε γύρω στα 450 ευρώ το pc public με 150 ευρώ να βάλει κάτι έξτρα.Ίσως έξτρα απθηκευτικό χώρο ή ssd ή καλύτερο κουτί/μητρική.

Κάποια άλλη πρόταση απο τον εν λόγω μαγαζί υπάρχει για τις ανάγκες του φίλου μου παιδιά.?

Δημοσ.

Φυσικά. Ζητά είτε πιστωτικό είτε πίσω τα χρήματα. Έχω την εντύπωση βέβαια ότι θα του βγάλουν το λάδι να πάρουν τα χρήματα. Δεν είναι και από τα αξιόπιστα καταστήματα τα public.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά. Ζητά είτε πιστωτικό είτε πίσω τα χρήματα. Έχω την εντύπωση βέβαια ότι θα του βγάλουν το λάδι να πάρουν τα χρήματα. Δεν είναι και από τα αξιόπιστα καταστήματα τα public.

Κοίτα απο όσο είχα διαβάσει μια ανάρτηση εδώ ινσόμνια απο ένα μέλος για τα δικαιώματα του καταναλωτή πρέπει να γίνεται απλά αυτό θα πρέπει να μπούμε σε διαδικασία.

Εγώ θα του το προτείνω φυσικά,αν χρειάζεται θα μπω να εκτυπώσω και τον νόμο.

Γενικά δεν έχω καλή εικόνα προσωπικά για τα μεγάλα ονόματα στο χώρο.Public δεν έχω αγοράσει ποτέ και με αυτές τις τιμές και ποικιλία hardware ούτε και πρόκειται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...