louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Παιδια να κανω μια ερωτηση? Ειχα αυτη την μητρικη http://www.asrock.com/mb/AMD/M3A785GXH128M/ με επεξεργαστη AMD ATHLON II X3 435 2,8 GHZ η οποια και παρεδωσε πνευμα. Σκεφτηκα για καινουργιο συστημα αλλα λογω πολυ στενου budget αποφασισα να κρατησω οτι εχω και να αλλαξω μητρικη. Παρηγγειλα αυτη http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-m5a78l-m-usb3-retail-p-PER.523171 Γιατι νομιζα οτι εχει ολα τα προαπαιτουμενα (για εμενα ) που ηταν. Να παιρνει τον επεξεργαστη Να ειναι DDR3(να παρει τις μνημες που ηδη εχω) Να εχει on board καρτα γραφικων,. Να ειναι usb 3 Και κυριως να ειναι sata3.(για ssd) Για το τελευταιο υπαρχει θεμα.Αν και στα σχολια της σελιδας οι χρηστες λενε οτι ειναι sata 3 τοσο σε επικοινωνια με το eshop οσο και συμφωνα με την ιστοσελιδα του προιοντος δεν αναφερεται κατι τετοιο. Τελικα τι ισχυει?ειναι sata 3 η οχι? Αν οχι υπαρχει μητρικη που να εχει τα ζητουμενα χαρ/κα και αν ναι ποια?
Sheogorath Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 την πειρα σημερα την φορεσε με εναν AMD FX-6300 black edition απο το e-shop και παει σφερα η μηρτικη ειναι καταπληκτικη μολις την πρωτο ειδα εξω απο το κουτι της ειπα ενταξει καταλαβα τη πειρα επιτελους κατι καλο USB 3.00 υποστιριζει SATA3(ψαξτε λιγο πριν πειτε κατι οπως λεει και ο φιλος παρακατο)Φενεται πως δεν ειναι φτηνιαρικη και ειναι στηβαρει κατασκευει-δεν εχω βρει ακομα Με ορθογραφία γιδοβοσκού δεν θα πίστευα ούτε τον καιρό να μου πει. Έχει σατα 3gb/s, σατα 2 δηλαδή. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131942 Άσε τι λένε στα σχόλια. Το SB δεν το υποστηρίζει και δεν έχει άλλο controller. Aν χωράει στο κουτί πάρε αυτήν με τα ίδια χρήματα https://www.skroutz.gr/s/6468919/Asus-M5A97-Plus.html ή αυτήν με λίγα παραπάνω. https://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P-rev-1-0.html 3
louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Φιλε το κουτι χωραει ειναι Thermaltake Soprano. Πολυ καλες οι προτασεις σου (την πρωτη την ειχα δει). Απλα καμια απο τις δυο δεν εχει onboard καρτα γραφικων.Δεν ειμαι gamer και θα ηθελα ο συνδυασμος μητρικης/καρτας γρ/κων να μην ξεπερασει τα 80-85 ευρω. Καποια αντιστοιχη προταση με καρτα γραφικων ?
Sheogorath Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Φιλε το κουτι χωραει ειναι Thermaltake Soprano. Πολυ καλες οι προτασεις σου (την πρωτη την ειχα δει). Απλα καμια απο τις δυο δεν εχει onboard καρτα γραφικων.Δεν ειμαι gamer και θα ηθελα ο συνδυασμος μητρικης/καρτας γρ/κων να μην ξεπερασει τα 80-85 ευρω. Καποια αντιστοιχη προταση με καρτα γραφικων ? Δεν έχουν σατα 3 αυτές που βασίζονται σε 760G.
louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Ειδα και αυτη http://www.skroutz.gr/s/7721231/Gigabyte-F2A78M-D3H-rev-4-0.html Με ενσωματωμενη καρτα γραφικων που θελω.Απλα 2 ερωτησεις. 1)Λεει οτι υποστηριζει μνημες το λιγοτερο 1333ghz.Αυτες που εχω ειναι 1066.Θα κανουν η κοιταω κατι αλλο? 2)ειναι συμβατη με τον επεξεργαστη μου (AMD ATHLON II X3 435 2,8 GHZ).? Κοιταξα εδω http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support.aspx Αλλα δεν εβγαλα ακρη.
Scatman Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Φίλε, το να δώσεις 80+ ευρώ για να βάλεις τον x3 μέσα, δεν είναι και η πιο λαμπρή επένδυση εκτός.. κι αν έχεις στο μυαλό σου, μελλοντικά, να αναβαθμίσεις σε κάποιον FX επεξεργαστή. Έπειτα, οι νεώτρες μητρικές δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά. Τη δουλειά αυτή την κάνουν πλέον κάποιοι επεξεργαστές αρκετά καλύτερα. Οπότε... Απ'τη στιγμή που δε σου περισσεύουν όπως αναφέρεις για μεγαλύτερη επένδυση, δεν είναι κακό ~ούτε ταμπού~ να κοιτάξεις τις αγγελίες. Υπάρχουν αρκετοί χρήστες με θετικές αξιολογήσεις που πουλάνε σε ικανοποιητικές τιμές. Στην ιδανικότερη περίπτωση θα βρείς ένα πακετάκι FM2+ μητρικής μαζί με cpu ~με ενσωματωμένα γραφικά~ και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 φιλε δεν ειναι θεμα ταμπου.Οπως προειπα θελω να αποφυγω τα μεταχειρισμενα λογω εγγυησης,αδυναμιας μου να τα ελεγξω, και αποστασης(αποστολη κτλ). Για αυτο και ειπα για μια all in one Λυση futureproof οσο ειναι δυνατον. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα βαλω ssd στο εγγυς μελλον και οτι θα αλλαξω και Ram (8giga). Η καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερει.Ενδεχομενως να βαλω μια φτηνη εξωτερικη αλλα αυτο δεν ειναι προς το παρον η πρωτη μου επιλογη. Οποτε θα ηθελα τις προτασεις σας για νεα μητρικη με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και σατα 3.Απλα το ταβανι που βαζω ειναι τα 80 ευρω και ει δυνατον δοκιμασμενη. Η αλλη επιλογη ειναι να παεω σε νεο συστημα ααλ προε το παρον ειναι αδυνατον.Ευελπιστω σε βαθος 6μηνου να βαλω ssd kai 8gb ram. Και κατι ακομη.Οταν μια μητρικη λεει οτι υποστηριζει 1333Ghz ram και πανω θα μπορεσω να βαλω τις δικες μου Ραμ που ειναι 1033 ή οχι?
Sheogorath Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 φιλε δεν ειναι θεμα ταμπου.Οπως προειπα θελω να αποφυγω τα μεταχειρισμενα λογω εγγυησης,αδυναμιας μου να τα ελεγξω, και αποστασης(αποστολη κτλ). Για αυτο και ειπα για μια all in one Λυση futureproof οσο ειναι δυνατον. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα βαλω ssd στο εγγυς μελλον και οτι θα αλλαξω και Ram (8giga). Η καρτα γραφικων δεν με ενδιαφερει.Ενδεχομενως να βαλω μια φτηνη εξωτερικη αλλα αυτο δεν ειναι προς το παρον η πρωτη μου επιλογη. Οποτε θα ηθελα τις προτασεις σας για νεα μητρικη με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και σατα 3.Απλα το ταβανι που βαζω ειναι τα 80 ευρω και ει δυνατον δοκιμασμενη. Η αλλη επιλογη ειναι να παεω σε νεο συστημα ααλ προε το παρον ειναι αδυνατον.Ευελπιστω σε βαθος 6μηνου να βαλω ssd kai 8gb ram. Και κατι ακομη.Οταν μια μητρικη λεει οτι υποστηριζει 1333Ghz ram και πανω θα μπορεσω να βαλω τις δικες μου Ραμ που ειναι 1033 ή οχι? H μητρική που έβαλες είναι FM2 οπότε δεν είναι συμβατή με τον επεξεργαστή σου. Δεν υπάρχουν με ενσωματωμένα γραφικά και native σατα 3. να το ξέρεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Γιατί τόσο άγχος για το sata 3 ; Πιστεύεις οτι ο x3 που έχεις θα το αξιοποιήσει πλήρως ή μήπως οτι ο ssd που θα πάρεις θα χρειαστεί πάνω απο 250 mb/s εύρος σε 4κ αρχεία ; Και στη τελικλη αν έχεις βάλει κόκκινη γραμμή στο sata3 προυπολόγισε και μια φθηνή κάρτα γραφικών.
louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Φιλε οπως προειπα το συστημα θελω να ειναι futureproof.Κανονικα επρεπε να παω εξ αρχης σε νεο συστημα αλλα λογω στενου budget ειπα να το καθυστερησω λιγο, Εννοειται πως δε θα μεινω με αυτον τον επεξεργαστη απλα προς το παρον θα τον χρησιμοποιησω. Το δευτερο που θα παρω εν ευθετω χρονω θα ειναι ο ssd. ΚΑι ναι κανω τη δουλεια μου και με sata 2 επειδη καποια στιγμη θα αλλαξουν τα παντα (και εννοω μνημες και επεξεργστης) θεωρω οτι στη μητρικη μπορω να κανω μια αβαντα και να δωσω κατι παραπανω. Κοντολογις η κοιταω sata 3 και ξεχωριστη καρτα γραφικων η sata 2 και onboard, σωστα? Κατι τελευται .Τι chipset να κοιταω για την μητρικη (για να μην ψαχνω αδικα τους συμβατους επεξεργαστες).?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 H μητρική που έβαλες είναι FM2 οπότε δεν είναι συμβατή με τον επεξεργαστή σου. Δεν υπάρχουν με ενσωματωμένα γραφικά και native σατα 3. να το ξέρεις. Μια επισήμανση στην πρώτη σου πρόταση, FM2+ είναι και εκ πείρας λέω όπως ξέρεις μακριά από φθηνές gigabyte δίχως ψύξη στα vrm, η πιο αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση στο fm2+ είναι μια a88xm plus, που έχει ψύκτρες στα vrm και είναι overall ανώτερο board από κάθε gigabyte σε αυτά τα λεφτά είτε είναι f2 a78m d3h είτε a88xm d3h. Το έχει φίλος το συγκεκριμένο board με a8 7600 και είναι φοβερό, στο oc.net έχω διαβάσει τα καλύτερα, εν αντιθέσει με τις φθηνές gigabyte που σου κάνουν throttling με στοκ ρολόγια, η a88xm plus στα λεφτά της είναι τρομερό value.
louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Φιλε την ειχα σοβαρα υποψιν απλα δεν υποστηριζει τον επεξεργαστη μου, συμφωνα με αyto http://www.asus.com/Motherboards/A88XMPLUS/HelpDesk_CPU/
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μα δεν είπα ότι ο x3 μπαίνει στην a88xm plus, με αφορμή τα λεγόμενα του scatman που σου πρότεινε ως εναλλακτική ένα fm2+ setup με έναν apu είπα ότι αν πας σε fm2+ να προτιμήσεις την a88xm plus, μιας και είναι το φθηνότερο δυνατό mobo που κουβαλάει σοβαρό και ποιοτικό εξοπλισμό.
drkar Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 H μητρική που έβαλες είναι FM2 οπότε δεν είναι συμβατή με τον επεξεργαστή σου. Δεν υπάρχουν με ενσωματωμένα γραφικά και native σατα 3. να το ξέρεις. Υπαρχει τουλαχιστον 1 GA-890GPA-UD3H
louben Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Πολυ καλη φιλε απλα δεν τη βρισκω ελλαδα (και ειναι και λιγο παλια αλλα δε με ενοχλει). Καποια αλλη προταση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα