Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ακόμα μια ιστοσελίδα που έχω φτιάξει και θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες κριτικές. Κακές ή καλές δεν έχει σημασία. Όλες είναι αποδεκτές. :)

Η σελίδα περιμένει κάποιο υλικό από τον ιδιοκτήτη γι αυτό και είναι σε ένα subdomain.

Ορίστε η ιστοσελίδα

http://artrick.aristeidiskaravas.com/

Προηγούμενα θέματα από μένα:
1. http://www.insomnia.gr/topic/596763-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/

Με εκτίμηση,

Αριστείδης Καραβάς

Δημοσ.

Στην γραμμή 1304 υπάρχει το "<meta itemprop="datePublished" content="������� 2016" />[/size] " και το οποίο εμποδίζει το validation.[/size]
Typo3 & foundation βλέπω και καλη δουλεία και εικαστικο.

Στην ανάλυση 700-800 pixels δεν μου αρέσει έτσι ίπως παει το menu απο κατω πριν γινει mobile...

Στο body γιατι δεν πας απο helvetica σε μια καλύτερη γραμματοσειρά όπως open sans; Επίσης να μην ξεχάσεις τα 404 που βγάζει σε μερικά elements...

Μου άρεσε αρκετά ;)

Δημοσ.

Στην γραμμή 1304 υπάρχει το "<meta itemprop="datePublished" content="������� 2016" />[/size] " και το οποίο εμποδίζει το validation.[/size]

Typo3 & foundation βλέπω και καλη δουλεία και εικαστικο.

Στην ανάλυση 700-800 pixels δεν μου αρέσει έτσι ίπως παει το menu απο κατω πριν γινει mobile...

Στο body γιατι δεν πας απο helvetica σε μια καλύτερη γραμματοσειρά όπως open sans; Επίσης να μην ξεχάσεις τα 404 που βγάζει σε μερικά elements...

Μου άρεσε αρκετά ;)

Λες να ήταν καλύτερα να έβαζα το small μενου και στο medium? 

Σε ποια στοιχεία βγάζει 404? Αν μπορείς να μου τα ονομάσεις να τα διορθώσω.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Η εικόνα του artrick tatoo έχει πολλά artefacts και μιας και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μέχρι να φορτώσει το βίντεο, θες σίγουρα να την αλλάξεις με μια καλύτερης ποιότητας.

Δημοσ.

Γεια σου φιλε μου, θα μπω κατευθειαν στο θεμα:

1) Το λογοτυπο a-la Camelot φαση medieval  νομιζω ειναι καπως ασχετο με το θεμα των ταττου. Θα ηταν πολυ καλυτερο ενα που να ταιριαζει στην ταυτοτητα του.

2) Συνιστω να γινει μια αλλαγη στη γραμματοσειρα του μενου. Θελει κατι πιο απλο οχι sans γραμματοσειρα κατα τη γνωμη μου.

3) Το λογοτυπο στο κεντρο ειναι θολο ή ειναι ιδεα μου; Και τελικα πιο ειναι το λογοτυπο; Αυτο στο μενου ή αυτο στο κεντρο; Χρησιμοποιωντας δυο λογοτυπα, δημιουργεις συγχηση στον επισκεπτη. Δεν ξερει πιο να αποτυπωσει. Ασυνειδειτα μεν, αλλα εξισου σημαντικο - πρεπει να δωσεις μεγαλη βαση σε αυτο μιας και η ιστοσελιδα αναφερεται σε εναν καλλιτεχνη.

4) Τα στοιχεια επικοινωνιας στην αρχικη οθονη μολις μπαινεις πιστευω ειναι αστοχο. Τουλαχιστον αν τα αφησεις, ας μη ξεκιναει με το Τ.Κ. αλλα με το ονομα της επιχειρισης και μετα διευθυνση, τηλεφωνο, εμαιλ. Σπανια θα κανει καποιος hover στο εικονιδιο με το τηλεφωνακι για να δει τον αριθμο. Βαλτον σαν κειμενο για να μπορει καποιος να κανει copy paste αν θελει.

5) Οι τιτλοι (Artists, Τελευταια σχεδια, κλπ) πρεπει να αλλαξουν γραμματοσειρα. Βρες κατι ομορφο! Ειναι πολυ κριμα ειλικρινα! 

6) Φροντισε οι Artists, και στα 3 frames να εχουν ιδιο στυλ φωτογραφιας. Μην ειναι ο ενας μακρινη φωτο και ο αλλος κοντινη. Ουτε η μια ασπρομαυρη και η αλλη με νταλα ηλιο ή σε εσωτερικο/εξωτερικο χωρο. Να γινει κανονικη φωτογραφιση με ιδιο φοντο και φωτισμο για να δεσει.

7) Απο τη στιγμη που το #1 priority στην ιστοσελιδα ειναι οι δουλειες του, θα πρεπει να τις παρουσιασεις με λιγο περισσοτερη εμφαση. Μια "πεταμενη" gallery με 10 φωτο δε μου λεει κατι. Θα πρεπει να βλεπει καποιος τις φωτο και να πει wow! Οχι απλα να τις προσπερασει σα να του δειχνεις φωτος με κατι ασχετο. Δουλεια σου ειναι να στησεις ετσι την ιστοσελιδα, οπου θα αναδειξεις το ποσο γαματος ειναι ο καλλιτεχνης. Οχι απλα να κανεις μια ιστοσελιδα και να βαλεις το περιεχομενο.

Γενικα αυτο που σου λειπει πιστευω ειναι το research, το prototyping και η προετοιμασια. Οταν ξεκινας μια νεα ιστοσελιδα, κανεις αμεσως εγκατασταση το CMS, βαζεις ενα template και αφου πεταξεις το υλικο που σου εδωσε ο πελατης σου, λες τελεια, ειμαι ετοιμος!

ΟΧΙ φιλε μου. Περισσοτερο χρονο πρεπει να σου παρει να φτιαξεις το prototype και ενα ειδους storyboard για το πως θα ειναι η ιστοσελιδα ; που θα κανεις focus και τι look & feel θα εχει, παρα το ποση ωρα θα αφιερωσεις για την πραγματικη κατασκευη της.

Εκτος και εαν το κοστος ειναι στα 300-400 ευρω. Εκει ναι και εγω θα εκανα το ιδιο με σενα :P

8) Events & Testimonials και εκει λιγο περισσοτερο ασχολησου με λεπτομερειες. Προσπαθησε να βαλεις καποια στοιχεια να γινει η σελιδα πιο δεμενη, πως να στο εξηγησω αλλιως;

Τελος, μη ξεχνας πως το στησιμο της σελιδας ειναι one page. Θα πρεπει να εχεις πολυ περισσοτερο υλικο και κυριως πολυ καλυτερο design για να υποστηριξει η σελιδα σου τετοιο layout. Σε συμβουλευω ειτε να βρεις ενα ετοιμο template πιο εντυπωσιακο και να εγκαταστησεις αν δε μπορεις μονος σου να βρεις τι λειπει (κατι το οποιο δεν ειναι κακο μιας και θεωρητικα εισαι ο developer και οχι ο designer - λογικο να μην ξερεις τοσο απο σχεδιασμο ιστοσελιδας). Η αλλη λυση ειναι να ψαξεις σε behance, dribble, css awards, awwwards, pinterest και γενικα οπου μπορεις να βρεις υλικο για να εμπνευστεις με σχεδιασμο ιστοσελιδων. Να μαθεις πως μπορεις να φτιαξεις parallax effects, css animations, ui/ux, skrollr events, κλπ για να ενσωματωσεις χαρακτηριστικα απο αλλες ιστοσελιδες στην δικια σου. Ετσι θα παρεις το wow του επισκεπτη.

Φιλικα παντα :)

Δημοσ.

1)Αυτό κάτω κάτω με χαλάει λίγο που λέει επικεφαλιδα 1/2 και μπλα μπλα.

2)Επίσης από φώτο θα ήθελα να δω φώτο από δουλειά του και να πω "wow τι έφτιαξε ο τύπας μα...κα" και όχι τη μινι στο μπούτι ή το λουλούδι πχ που τα κάνει και ένας ερασιτέχνης αλλά δουλεια που να με αφήσει άφωνο με χρώμα με σκιάση από πίσω γενικα άμα έχει φώτο από άλλες δουλειές διάλεξε τις πιο ουα και το πολύ πες σε ένα φιλαράκι σου να σε βοηθήσει στην επιλογή που δεν θα έχει δει τις φώτο πριν.

3)Τα στοιχεία επικοινωνίας με το που μπαίνω στο κέντρο με χαλάνε λίγο καθώς έχει ίδη επιλογή επικοινωνία πατάω εκεί και όλα κομπλέ δεν χρειάζετε να υπάρχουν 2 φορές όλα.

4)Στην επιλογή καλιτέχνες ίσως να μην έιχε τη φώτο του 3 φορές συνεχόμενς αλλά να μεταφέροταν σε μια κενή σελιδούλα που να έλεγε 5 λόγια για τον καλιτέχνη και τον κάθε καλιτέχνη που θα έχει το μαγαζί και άν έχει κανένα τατου ίσως η φώτο του να ήταν σε πόζα να φαίνεται και το τατού του.

5)Στο ραντεβού ίσως άμα υπήρχε κάποιο άντ ώστε να έχει και ημερολόγιο για να επιλέγω μέρα και να φαίνετε πιες μέρες είναι κλειστά ραντεβού και ποιες όχι.

Ααα στο μαιλ κάτω κάτω λέει άλλο μαιλ ενώ άμα πατήσω στοα φάκελο στην φώτο του τυπά μου βγάζει ένα aristidis κατι σαν μαιλ

post-216492-0-45385300-1470857345_thumb.png

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον dominotrix.

Προσθέτω και τα δικά μου

1. Menu
===

Το μενού έχει όμορφο layout αλλά κατα το scroll καταλαμβάνει πολύ ύψος.

Λύσεις: Μείωσε το ύψος από το λογότυπο κατα το scroll.

1.α
---

Το μενού στα 768px (tablet) σπάει γιατί δεν χωράει η λέξη επικοινωνία.

Λύσεις: Είτε χρησιμοποίησε το Mobile menu είτε για εκείνη την διάσταση μίκρυνε το λογότυπο για να κερδίσεις λίγο σε μήκος ώστε να χωρέσει η λέξη.

1.β
---
Το μενού στο κινητό είναι επίσης αρκετά ψηλό λόγο λογοτύπου.
Επίσης όταν είναι ανοικτό τα links μεταξύ τους είναι πολύ κοντά - ειρωνικά - θέλουν λίγο ύψος!

Λύσεις: Μίκρυνε περισσότερο το λογότυπο.
Δώσε λίγο περισσότερο padding στα links για να ξεκολλήσουν λίγο μεταξύ τους.

2. Section Αρχική
===

Το βίντεο από πίσω μου αρέσει αρκετά!
Και σαν ιδέα και το συγκεκριμένο βίντεο και όλα.
Το πρόβλημα είναι τα στοιχεία επικοινωνίας.
Όχι απαραίτητα γιατί βρίκονται εκεί.
Τα στοιχεία επικοινωνίας προσθέτουν στο πρόβλημα...

Πρέπει πάντα να έχουμε κατα νου όλους τους χρήστες, έμπειρους και μη.
Στην περίπτωση μας, ένας έμπειρος χρήστης θα scrollάρει.
Ένας άπειρος χρήστης όμως δεν θα καταλάβει ότι μπορεί/πρέπει να scrollάρει για να δει το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας.
Εδώ κολλάνε και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Οι χρήστες, έμπειροι και μη, έχουν κάποια mental models.
Δηλαδή είναι συνηθισμένοι σε κάποια πράγματα, πχ. Το μενού ψηλά, να διαβάζουν από αριστερά προς δεξιά και τέλος να βλέπουν τα στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος!

Δεν είναι κακό που υπάρχουν ψηλά τα στοιχεία αλλά σίγουρα ένα μήνυμα με κάποιο Call to Action (CTA) θα ήταν καλύτερο και πιο αποδοτικό!

Τέλος για να μη ξεφεύγω πολύ ο Scroll indicator σου βρίσκεται μέσα σε κακό div όπου έχει την κλάση social την οποία κόβουν οι adblockers.

3. Gallery
===

Για αρχή, το τελευταία σχέδια ως λεκτικό δεν μου ακούγεται καλά.
Τα κλισέ portfolio & gallery κάθονται καλύτερα.
Εν συνεχεία η gallery είναι απλή/φτωχή.
Σκέψου ότι εδώ θα πρέπει να τα δώσεις όλα!
Από δημιουργικής πλευράς...
Φαντάσου ότι είναι η βιτρίνα του μαγαζιού σου.

Ο χρήστης βλέπει ένα κολλάζ από ασπρόμαυρες εικόνες όπου δεν ξεχωρίζει η μια από την άλλη!
Προκαλούν σύγχυση και δεν "λένε" και πολλά όταν ανοίγεις την εικόνα.

Ιδανικά θα ήθελα να δω κάτι όπως το isotope.
Με τις εικόνες να ξεκολλάνε λίγο μεταξύ τους για να γίνονται πιο εύκολα κατανοητές και με φίλτρα.
Θα μπορούσε να υπάρχει μια κατηγορία με έγχρωμα ή μονόχρωμα τατουάζ, με γεωμετρικά σχέδια ή με γράμματα μόνο.
Κάποιες βασικές κατηγορίες τέλος πάντων για να μπορώ να φιλτράρω την gallery.
Επίσης ένα μικρό κειμενάκι (2-3 σειρούλες) θα μπορούσαν να εμφανίζονται (μαζί με instagram hashtags για να κάνουμε λίγο promo) ως "case study" για το συγκεκριμένο έργο.

4. Νέα και events
===

Εδώ στον Opera v. 39.x μου κόβονται τα posts ακριβώς πάνω στα meta info (για την ακρίβεια μου τα κόβουν και αυτά ακριβώς στην μέση.)
Στην desktop ανάλυση όλα αυτά.
Στις υπόλοιπες που σπάνε σε 2άδες κλπ. εκεί τα βλέπω Normal.

Εδώ παρατηρώ το εξής.
Ο επισκέπτης μας βλέπει 4 άρθρα υποθέτω τα πιο πρόσφατα.
Πως θα δεί τα υπόλοιπα άρθρα?
Κάποια στιγμή θα έχεις πολλά άρθρα.
Το link blog στο Main Nav δεν σε πηγαίνει σε κάποιο blog archive αλλά σε κατεβάζει κάτω.
Επίσης δεν βλέπω κάποιο κουμπί Load More ή Όλα τα άρθρα.
Οπότε θα έπρεπε να έχεις στο menu κάποιο dropdown κάτω από το blog(?) που να σε οδηγεί σε όλα τα άρθρα όπως επίσης και ένα link κάτω από τα άρθρα που θα σε πηγαίνει στο archive.

4.1 Εσωτερική σελίδα
---
Μπαίνοντας μέσα σε ένα άρθρο διαπίστωσα τα εξής.
Υπάρχει το λογότυπο link στην αρχική αλλά όχι το υπόλοιπο μενού.
Κακώς. Θα έπρεπε να υπάρχουν και τα υπόλοιπα links τα οποία θα σε πηγαίνουν κανονικά στην αρχική και στο section που πρέπει.

Επίσης, στο desktop έξυπνα φαίνεται λίγο από το περιεχόμενο κάτω από την εικόνα αλλά την βρίσκω λίγο υπερβολικά μεγάλη!
Ναι καταλαβαίνω ότι είναι η featured image αυτή αλλά λίγο πιο μικρή θα την ήθελα.

Τα γράμματα στο κείμενο είναι λίγο "αχνά" εννοώντας ότι δεν είναι αρκετά σκούρα κάτι που τα καθιστά λίγο δύσκολα στο διάβασμα.
Το σώμα του κειμένου είναι στοιχισμένο αριστερά και φαίνεται σαν να υπάρχει η δυνατότητα για sidebar αλλά δεν την χρησιμοποιούμε.
Αν αποφασίσεις να το κρατήσεις έτσι τότε καλύτερα κεντράρισε το άρθρο στο κέντρο της σελίδας για να μην γέρνει η ισοροποία της σελίδας.
Τέλος, πετάς ένα "ξερό" back μετά το πέρας του άρθρου.
Πάλι δεν βοηθάμε τον χρήστη έτσι.
Θα έπρεπε να έχεις ένα μίνι menu με links για το προηγούμενο και το επόμενο άρθρο.
Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις την sidebar έτσι ώστε να του δίνεις εύκολη πρόσβαση σε άλλες κατηγορίες ή σε άλλα δημοφιλή άρθρα...
Ή ακόμη ακόμη και ένα link για κάποια φόρμα επικοινωνίας.

5. Φόρμα επικοινωνίας
===
Η φόρμα επικοινωνίας μου αρέσει που είναι εκεί που είναι αλλά την βρίσκω φλύαρη χωρίς λόγο.
Εννοώ ότι υπάρχουν πάλι τα στοιχεία επικοινωνίας τα οποία τα ξανα-επαναλαμβάνεις και στο footer ακριβως από κάτω.
Θα μπορούσες εκεί αριστερά να βάλεις ένα μικρό κείμενο και ίσως μια φωτογραφία από τους καλλιτέχνες.
Να το κάνεις λίγο πιο ανθρώπινο!

Το να ζητάς από τον χρήστη σε ξεχωριστό field όνομα και επώνυμο είναι λίγο κουραστικό και είναι extra βήμα για αυτόν.
Και λες άντε στο desktop είναι ένα tab στο κινητό ή στο tablet είναι πραγματικά κόπος να τα καταχωρείς αυτά τα 2 ξεχωριστά.
Σκέψου αν πραγματικά χρειάζεσαι και το επίθετο και αν ναι, δες πως μπορείς να τα ζητάς σε ένα πεδίο και να τα σπας εσύ από πίσω.
Πάμε μετά στο θέμα...
Το βρίσκω αχρείαστο, δεν πρόκεται να επικοινωνήσεις με κάποια πολυεθνική οπότε να διαλέξεις και σε πιο τμήμα θα απευθυνθείς...
Αμέσως αμέσως γλυτώνεις 2 βήματα από τον χρήστη, σημαντικό!

6. Footer
===

Φτάσαμε στο τέλος... :)
Ωραία και σωστά έχεις βάλει τα στοιχεία επικοινωνίας και πολύ σημαντικό έχεις πρόσθέσει και το ωράριο!

Εδώ ως αλλαγές θα ήθελα να δω έναν χάρτη ή ένα link για τον χάρτη καθότι μπορεί να μην ξέρω από Τριανδρία και να χαθώ.
Επίσης δεν θα με ενδιέφερε ως χρήστη να δω το facebook feed σας.
Για την ακρίβεια θα ήθελα να δω ένα newsletter form.
Για τα social, ένα απλό link στα social profiles της εταιρείας θα ήταν αρκετά.
(Αν η εταιρεία παίζει με instagram θα μπορούσες ολόκληρη την gallery να την τραβάς από εκεί...
Και να ανανεώνεται αυτόματα η gallery.)
Τέλος τέλους... το χρώμα στο footer είναι λίγο off, καλύτερα ένα πλακάτο χρώμα μαύρο ή έστω γκρι.
Αυτό έχει αρκετό μπλε μέσα του και δεν βλέπω να το παίζεις πουθενά αλλού στο site.
Προσωπικά με ενοχλεί και αυτό το χρυσό λίγο.. αλλά επειδή το βλέπω και στο λογότυπο κάνω την πάπια. :P

Γενικά πρόσεξα θέματα με την τυπογραφία.
Μεγάλο letter-spacing, κακό vertical rythm και γραμματοσειρές που δεν δένουν μεταξύ τους.
Ξέρω ότι δυστυχώς γραμματοσειρές πολλές και καλές που να παίζουν Ελληνικά δεν έχουμε.
Δες κάποια φθηνή αγοραστή ή παίξε safe με κάποια san serif χωρίς να πειράζεις τα letter-spacings και για τους Τίτλους όπως Arists κλπ. δες SVG Fonts.

Τώρα που είπα svg fonts...
Όντως τα λογότυπα είναι κακά και στο μενού και το κεντρικό.
Δες μήπως μπορείς να τα περάσεις σε SVG.

Αυτά τα ολίγα με μια πρόχειρη ματιά.
Δούλεψε το και έλα για να πάρεις περισσότερο feedback! :D

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια σας και προσπάθησα όσο μπορούσα να καταλάβω τι εννοείτε και να φέρω όλες τις γνώμες σε ένα κοινό σημείο. Από κει και πέρα θα πρέπει να προσθέσω ότι στην αρχή έγραψα ότι περιμένω ακόμα material από τον ιδιοκτήτη αλλά κάποιοι δεν το ειδαν. Επίσης είμαι σχετικά καινούριος σε όλο αυτό γι αυτό και είμαι εδώ.

Η εικόνα του artrick tatoo έχει πολλά artefacts και μιας και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μέχρι να φορτώσει το βίντεο, θες σίγουρα να την αλλάξεις με μια καλύτερης ποιότητας.

Άλλαξα το Logo με ένα καλύτερης ποιότητας.

Γεια σου φιλε μου, θα μπω κατευθειαν στο θεμα:

1) Το λογοτυπο a-la Camelot φαση medieval  νομιζω ειναι καπως ασχετο με το θεμα των ταττου. Θα ηταν πολυ καλυτερο ενα που να ταιριαζει στην ταυτοτητα του.

Δεν χωρούσε όλο το Logo εκεί γι αυτό έβγαλα τα γράμματα. Όμως πρόσθεσα το σήμα και στην αρχική και πλέον τώρα είναι και με γράμματα και κειμενο.

2) Συνιστω να γινει μια αλλαγη στη γραμματοσειρα του μενου. Θελει κατι πιο απλο οχι sans γραμματοσειρα κατα τη γνωμη μου.

3) Το λογοτυπο στο κεντρο ειναι θολο ή ειναι ιδεα μου; Και τελικα πιο ειναι το λογοτυπο; Αυτο στο μενου ή αυτο στο κεντρο;
Χρησιμοποιωντας δυο λογοτυπα, δημιουργεις συγχηση στον επισκεπτη. Δεν ξερει πιο να αποτυπωσει. 

Ασυνειδειτα μεν, αλλα εξισου σημαντικο - πρεπει να δωσεις μεγαλη βαση σε αυτο μιας και η ιστοσελιδα αναφερεται σε εναν καλλιτεχνη.

Για μένα και τον ιδιοκτήτη η γραμματοσειρά στο μενού είναι ωραία και ταιριάζει. Δεν μπορούμε δυστυχώς να συμφωνούμε σε όλα. :) Η ιστοσελίδα όπως είπα δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμη. Οι καλλιτέχνες είναι δυο. Το ότι έχει την ίδια φωτογραφία σε όλα δεν σημαίνει ότι είναι ένας. Γιατί αλλιώς να υπήρχε η επικεφαλίδα σε πλυθηντικό?

4) Τα στοιχεια επικοινωνιας στην αρχικη οθονη μολις μπαινεις πιστευω ειναι αστοχο. Τουλαχιστον αν τα αφησεις, ας μη ξεκιναει με το Τ.Κ. αλλα με το ονομα της επιχειρισης και μετα διευθυνση, τηλεφωνο, εμαιλ. Σπανια θα κανει καποιος hover στο εικονιδιο με το τηλεφωνακι για να δει τον αριθμο. Βαλτον σαν κειμενο για να μπορει καποιος να κανει copy paste αν θελει.

Εδώ έχεις δίκιο όσο αναφορά τον τηλέφωνο. Γι αυτό κι όλας το έβαλα μαζί με το όνομα της επιχειρήσης. Ο λόγος που έβαλα τα στοιχεία εκεί είναι για όσους δεν έχουν γρήγορη σύνδεση και δεν θέλουν να κάνου σκρολ μέχρι κάτω για να τα βρούν. Είναι και εύκολο και γρήγορο. Το τηλεφωνάκι είναι εκεί διότι οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν smartphone. Με ένα κλικ παίρνουν τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να αντιγράψουν κάπου το τηλέφωνο και μετά να το ξαναγράψουν. 

5) Οι τιτλοι (Artists, Τελευταια σχεδια, κλπ) πρεπει να αλλαξουν γραμματοσειρα. Βρες κατι ομορφο! Ειναι πολυ κριμα ειλικρινα! 

Άλλαξα την γραμματοσειρά σε όλους τους τίτλους και προσπάθησα να βρω αγγλικές λέξεις που είναι γνωστές ακόμα και σ αυτούς που δνε έχουν ιδέα από Αγγλικά. (Ευχαριστώ @XRHSTOS_). Πιστεύω ότι είναι πολύ όμορφη.

6) Φροντισε οι Artists, και στα 3 frames να εχουν ιδιο στυλ φωτογραφιας. Μην ειναι ο ενας μακρινη φωτο και ο αλλος κοντινη. Ουτε η μια ασπρομαυρη και η αλλη με νταλα ηλιο ή σε εσωτερικο/εξωτερικο χωρο. Να γινει κανονικη φωτογραφιση με ιδιο φοντο και φωτισμο για να δεσει.

Το κακό είναι ότι μένω Γερμανία και το παιδί είναι Ελλάδα. Οπότε όσο αναφορά τις φωτογραφίες μπορώ να του τις ζητήσω όπως τις χρειάζομαι, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι αυτό που θέλω. 

7) Απο τη στιγμη που το #1 priority στην ιστοσελιδα ειναι οι δουλειες του, θα πρεπει να τις παρουσιασεις με λιγο περισσοτερη εμφαση. Μια "πεταμενη" gallery με 10 φωτο δε μου λεει κατι. Θα πρεπει να βλεπει καποιος τις φωτο και να πει wow! Οχι απλα να τις προσπερασει σα να του δειχνεις φωτος με κατι ασχετο. Δουλεια σου ειναι να στησεις ετσι την ιστοσελιδα, οπου θα αναδειξεις το ποσο γαματος ειναι ο καλλιτεχνης. Οχι απλα να κανεις μια ιστοσελιδα και να βαλεις το περιεχομενο.

Πρόσθεσα μια σελίδα με όλη την Gallery. Είναι και αυτός σχετικά καινούριος σε όλο αυτό και δεν έχει ακόμα πλούσιο υλικό για να δείξει. Όλοι ξεκινάμε από κάπου.

Εκτος και εαν το κοστος ειναι στα 300-400 ευρω. Εκει ναι και εγω θα εκανα το ιδιο με σενα :P

Τελος, μη ξεχνας πως το στησιμο της σελιδας ειναι one page. Θα πρεπει να εχεις πολυ περισσοτερο υλικο και κυριως πολυ καλυτερο design για να υποστηριξει η σελιδα σου τετοιο layout. Σε συμβουλευω ειτε να βρεις ενα ετοιμο template πιο εντυπωσιακο και να εγκαταστησεις αν δε μπορεις μονος σου να βρεις τι λειπει (κατι το οποιο δεν ειναι κακο μιας και θεωρητικα εισαι ο developer και οχι ο designer - λογικο να μην ξερεις τοσο απο σχεδιασμο ιστοσελιδας). Η αλλη λυση ειναι να ψαξεις σε behance, dribble, css awards, awwwards, pinterest και γενικα οπου μπορεις να βρεις υλικο για να εμπνευστεις με σχεδιασμο ιστοσελιδων. Να μαθεις πως μπορεις να φτιαξεις parallax effects, css animations, ui/ux, skrollr events, κλπ για να ενσωματωσεις χαρακτηριστικα απο αλλες ιστοσελιδες στην δικια σου. Ετσι θα παρεις το wow του επισκεπτη.

Φιλικα παντα :)

Με το παιδί είμαστε από μωρά φίλοι. Η ιστοσελίδα είναι δώρο. Θέλω να είναι τέλεια και γι αυτό άλλωστε είμαι εδώ. Προσωπικά το Parallax δεν μου αρέσει και τόσο γι αυτό και δνε το χρησιμοποιώ. Ίσως σε κάποιο header μέχρι το έπομενο section/div αλλά μέχρι εκεί. Ευχαριστώ πολύ για τις σελίδες που μου πρότεινες να εξερευνήσω. Θα το κάνω στο μέλλον. Για την ώρα αυτό το template μου αρέσει πολύ. Μετά από τις κριτικές έγινε ακόμα πιο ωραία και περιμένω κι άλλες.

1)Αυτό κάτω κάτω με χαλάει λίγο που λέει επικεφαλιδα 1/2 και μπλα μπλα.

2)Επίσης από φώτο θα ήθελα να δω φώτο από δουλειά του και να πω "wow τι έφτιαξε ο τύπας μα...κα" και όχι τη μινι στο μπούτι ή το λουλούδι πχ που τα κάνει και ένας ερασιτέχνης αλλά δουλεια που να με αφήσει άφωνο με χρώμα με σκιάση από πίσω γενικα άμα έχει φώτο από άλλες δουλειές διάλεξε τις πιο ουα και το πολύ πες σε ένα φιλαράκι σου να σε βοηθήσει στην επιλογή που δεν θα έχει δει τις φώτο πριν.

3)Τα στοιχεία επικοινωνίας με το που μπαίνω στο κέντρο με χαλάνε λίγο καθώς έχει ίδη επιλογή επικοινωνία πατάω εκεί και όλα κομπλέ δεν χρειάζετε να υπάρχουν 2 φορές όλα.

4)Στην επιλογή καλιτέχνες ίσως να μην έιχε τη φώτο του 3 φορές συνεχόμενς αλλά να μεταφέροταν σε μια κενή σελιδούλα που να έλεγε 5 λόγια για τον καλιτέχνη και τον κάθε καλιτέχνη που θα έχει το μαγαζί και άν έχει κανένα τατου ίσως η φώτο του να ήταν σε πόζα να φαίνεται και το τατού του.

5)Στο ραντεβού ίσως άμα υπήρχε κάποιο άντ ώστε να έχει και ημερολόγιο για να επιλέγω μέρα και να φαίνετε πιες μέρες είναι κλειστά ραντεβού και ποιες όχι.

Ααα στο μαιλ κάτω κάτω λέει άλλο μαιλ ενώ άμα πατήσω στοα φάκελο στην φώτο του τυπά μου βγάζει ένα aristidis κατι σαν μαιλ

Ευχαριστώ για τα σχόλια σου.

1. Είπα στην αρχή ότι η ιστοσελίδα δεν παραδόθηκε που σημαίνει δεν υπάρχουν νέα έτσι έκανα κάποια πρόχειρα, για το design.
2. Δεν είμαστε εδώ να κρίνουμε την δουλειά του παιδιού. Αν η Μινι είναι ένα από τα τελευταία ταττου που έκανε, σαφώς και θα μπεί. Κάθε φορά που κάνει ένα καινούριο ταττού θα μπαίνει εκεί. Και όπως προείπα το παιδί είναι σχετικά καινούριο σε αυτό και δεν έχει πολύ υλικό να δείξει.

3. Απάντησα πριν σε αυτό.
4. Όπως είπα πιο πριν, η σελίδα δεν είναι λαιβ. Είναι ε΄δω για να κρίνουμε το design. Λες να έβαζα έναν καλλιτέχνη 3 φορές?

5. Ίσως είναι υπερβολικό. Για την ώρα (ειδικά καλοκαίρι) τα ραντεβού είναι ελάχιστα εώς και ανύπαρκτα γιατοι οι περισσότεροι φοβούνται την ζέστη.

6. Οσο για το μειλ. Δεν χρείαζεται να επαναλαμβάνομαι..

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον dominotrix.

Προσθέτω και τα δικά μου

1. Menu
===

Το μενού έχει όμορφο layout αλλά κατα το scroll καταλαμβάνει πολύ ύψος.

Λύσεις: Μείωσε το ύψος από το λογότυπο κατα το scroll.

1.α
---

Το μενού στα 768px (tablet) σπάει γιατί δεν χωράει η λέξη επικοινωνία.

Λύσεις: Είτε χρησιμοποίησε το Mobile menu είτε για εκείνη την διάσταση μίκρυνε το λογότυπο για να κερδίσεις λίγο σε μήκος ώστε να χωρέσει η λέξη.

1.β
---
Το μενού στο κινητό είναι επίσης αρκετά ψηλό λόγο λογοτύπου.
Επίσης όταν είναι ανοικτό τα links μεταξύ τους είναι πολύ κοντά - ειρωνικά - θέλουν λίγο ύψος!

Λύσεις: Μίκρυνε περισσότερο το λογότυπο.
Δώσε λίγο περισσότερο padding στα links για να ξεκολλήσουν λίγο μεταξύ τους.

Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο για τα σχόλια σου.

1. Το μενού όταν μπαίνεις μένει έτσι όπως είναι. Στο 1ο px όταν κάνεις σκρολλ μικραίνει το Logo.

1.α Έβγαλα το Logo και άλλαξα τον τύπο της γραμματοσειράς από px σε vmax/vmin

1.β Μείωσα το ύψος του μενού και έβαλα ένα μικρο padding στα links.

2. Section Αρχική

===

Το βίντεο από πίσω μου αρέσει αρκετά!
Και σαν ιδέα και το συγκεκριμένο βίντεο και όλα.
Το πρόβλημα είναι τα στοιχεία επικοινωνίας.
Όχι απαραίτητα γιατί βρίκονται εκεί.
Τα στοιχεία επικοινωνίας προσθέτουν στο πρόβλημα...

Πρέπει πάντα να έχουμε κατα νου όλους τους χρήστες, έμπειρους και μη.
Στην περίπτωση μας, ένας έμπειρος χρήστης θα scrollάρει.
Ένας άπειρος χρήστης όμως δεν θα καταλάβει ότι μπορεί/πρέπει να scrollάρει για να δει το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας.
Εδώ κολλάνε και τα στοιχεία επικοινωνίας.
Οι χρήστες, έμπειροι και μη, έχουν κάποια mental models.
Δηλαδή είναι συνηθισμένοι σε κάποια πράγματα, πχ. Το μενού ψηλά, να διαβάζουν από αριστερά προς δεξιά και τέλος να βλέπουν τα στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος!

Δεν είναι κακό που υπάρχουν ψηλά τα στοιχεία αλλά σίγουρα ένα μήνυμα με κάποιο Call to Action (CTA) θα ήταν καλύτερο και πιο αποδοτικό!

Τέλος για να μη ξεφεύγω πολύ ο Scroll indicator σου βρίσκεται μέσα σε κακό div όπου έχει την κλάση social την οποία κόβουν οι adblockers.

Εδώ δεν πολυκατάλαβα τι ήθελες να πεις αλλά με αυτά κατάλαβα έκανα το εξής. Στο section επικοινωνία πρόσθεσα ένα βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και αν πατήσεις πάνω του σε πάει στην υπόλοιπη σελίδα. Όσο αναφορά τον Scroll indicator δεν κατάλαβα τι θες να πείς. Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία?

3. Gallery

===

Για αρχή, το τελευταία σχέδια ως λεκτικό δεν μου ακούγεται καλά.
Τα κλισέ portfolio & gallery κάθονται καλύτερα.
Εν συνεχεία η gallery είναι απλή/φτωχή.
Σκέψου ότι εδώ θα πρέπει να τα δώσεις όλα!
Από δημιουργικής πλευράς...
Φαντάσου ότι είναι η βιτρίνα του μαγαζιού σου.

Ο χρήστης βλέπει ένα κολλάζ από ασπρόμαυρες εικόνες όπου δεν ξεχωρίζει η μια από την άλλη!
Προκαλούν σύγχυση και δεν "λένε" και πολλά όταν ανοίγεις την εικόνα.

Ιδανικά θα ήθελα να δω κάτι όπως το isotope.
Με τις εικόνες να ξεκολλάνε λίγο μεταξύ τους για να γίνονται πιο εύκολα κατανοητές και με φίλτρα.
Θα μπορούσε να υπάρχει μια κατηγορία με έγχρωμα ή μονόχρωμα τατουάζ, με γεωμετρικά σχέδια ή με γράμματα μόνο.
Κάποιες βασικές κατηγορίες τέλος πάντων για να μπορώ να φιλτράρω την gallery.
Επίσης ένα μικρό κειμενάκι (2-3 σειρούλες) θα μπορούσαν να εμφανίζονται (μαζί με instagram hashtags για να κάνουμε λίγο promo) ως "case study" για το συγκεκριμένο έργο.

1. Άλλαξα το όνομα για να ταιριάζει και στην γραμματοσειρά.
2. Πρόσθεσα μια ακόμα σελίδα όπου βρίσκεται η Gallery. Εδώ θα χρειαστώ κι άλλες ιδεές αν έχετε!!
3. Isotope: Πρόσθεσα ακόμα και αυτή την επιλογή
4. Είναι το επόμενο βήμα μου όσο αναφορά το κειμενάκι. Για την ώρα έκανα την υπόλοιπη σελίδα.

4. Νέα και events

===

Εδώ στον Opera v. 39.x μου κόβονται τα posts ακριβώς πάνω στα meta info (για την ακρίβεια μου τα κόβουν και αυτά ακριβώς στην μέση.)
Στην desktop ανάλυση όλα αυτά.
Στις υπόλοιπες που σπάνε σε 2άδες κλπ. εκεί τα βλέπω Normal.

Εδώ παρατηρώ το εξής.
Ο επισκέπτης μας βλέπει 4 άρθρα υποθέτω τα πιο πρόσφατα.
Πως θα δεί τα υπόλοιπα άρθρα?
Κάποια στιγμή θα έχεις πολλά άρθρα.
Το link blog στο Main Nav δεν σε πηγαίνει σε κάποιο blog archive αλλά σε κατεβάζει κάτω.
Επίσης δεν βλέπω κάποιο κουμπί Load More ή Όλα τα άρθρα.
Οπότε θα έπρεπε να έχεις στο menu κάποιο dropdown κάτω από το blog(?) που να σε οδηγεί σε όλα τα άρθρα όπως επίσης και ένα link κάτω από τα άρθρα που θα σε πηγαίνει στο archive.

4.1 Εσωτερική σελίδα
---
Μπαίνοντας μέσα σε ένα άρθρο διαπίστωσα τα εξής.
Υπάρχει το λογότυπο link στην αρχική αλλά όχι το υπόλοιπο μενού.
Κακώς. Θα έπρεπε να υπάρχουν και τα υπόλοιπα links τα οποία θα σε πηγαίνουν κανονικά στην αρχική και στο section που πρέπει.

Επίσης, στο desktop έξυπνα φαίνεται λίγο από το περιεχόμενο κάτω από την εικόνα αλλά την βρίσκω λίγο υπερβολικά μεγάλη!
Ναι καταλαβαίνω ότι είναι η featured image αυτή αλλά λίγο πιο μικρή θα την ήθελα.

Τα γράμματα στο κείμενο είναι λίγο "αχνά" εννοώντας ότι δεν είναι αρκετά σκούρα κάτι που τα καθιστά λίγο δύσκολα στο διάβασμα.
Το σώμα του κειμένου είναι στοιχισμένο αριστερά και φαίνεται σαν να υπάρχει η δυνατότητα για sidebar αλλά δεν την χρησιμοποιούμε.
Αν αποφασίσεις να το κρατήσεις έτσι τότε καλύτερα κεντράρισε το άρθρο στο κέντρο της σελίδας για να μην γέρνει η ισοροποία της σελίδας.
Τέλος, πετάς ένα "ξερό" back μετά το πέρας του άρθρου.
Πάλι δεν βοηθάμε τον χρήστη έτσι.
Θα έπρεπε να έχεις ένα μίνι menu με links για το προηγούμενο και το επόμενο άρθρο.
Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις την sidebar έτσι ώστε να του δίνεις εύκολη πρόσβαση σε άλλες κατηγορίες ή σε άλλα δημοφιλή άρθρα...
Ή ακόμη ακόμη και ένα link για κάποια φόρμα επικοινωνίας.

1. Δεν την έκανα ποτέ τεστ σε Όπερα (χρησιμοποιώ μακ) οπότε μια φωτογραφία θα την εκτιμούσα πολύ.

2. Τα υπόλοιπα άρθρα μπόρεις τώρα να τα βρείς (πιο πριν δεν υπήρχαν το είχα ξεχάσει εντελώς) μόλις πατήσεις "πίσω" σε ένα από τα νέα. Ήθελα στην αρχή να προσθέσω κάτι στην αρχική σελίδα όπως έκανα με την Gallery αλλά δεν έβρισκα χώρο. (Μόλις μου ήρθε μια ιδέα :P Θα την δοκιμάσω αύριο )

3.Στην αρχή δεν είχα βάλει λινκ στις subpages γιατί το μενου (επειδή χρησιμοποιώ CMS) ήταν Global και το λινκ ήταν πχ #gallery. Όποτε όταν ήσουν σε ενα subpage σου έβγαζε ένα error ότι η σελίδα δεν υπάρχει. Μετά έκανα 2 Templates και στο ένα έχει το κανονικό μενου και στο 2ο http://artrick.aristeidiskaravas.com/#epikoinonia (μαζί με την base address). 

4. Έκανα την εικόνα πιο μικρή. Νομίζω ότι είναι εντάξει έτσι.

5. Άλλαξα το χρώμα της γραμματοσείρας

6. Η ιδέα ήταν sidebar αλλά δεν είχα ιδέα τι να βάλω.  :P Τώρα όμως έβαλα τα social media buttons και related νέα σαν τίτλους χωρίς εικόνες.

Ελπίζω να σου αρέσει περισσότερο το αποτέλεσμα.

5. Φόρμα επικοινωνίας

===
Η φόρμα επικοινωνίας μου αρέσει που είναι εκεί που είναι αλλά την βρίσκω φλύαρη χωρίς λόγο.
Εννοώ ότι υπάρχουν πάλι τα στοιχεία επικοινωνίας τα οποία τα ξανα-επαναλαμβάνεις και στο footer ακριβως από κάτω.
Θα μπορούσες εκεί αριστερά να βάλεις ένα μικρό κείμενο και ίσως μια φωτογραφία από τους καλλιτέχνες.
Να το κάνεις λίγο πιο ανθρώπινο!

Το να ζητάς από τον χρήστη σε ξεχωριστό field όνομα και επώνυμο είναι λίγο κουραστικό και είναι extra βήμα για αυτόν.
Και λες άντε στο desktop είναι ένα tab στο κινητό ή στο tablet είναι πραγματικά κόπος να τα καταχωρείς αυτά τα 2 ξεχωριστά.
Σκέψου αν πραγματικά χρειάζεσαι και το επίθετο και αν ναι, δες πως μπορείς να τα ζητάς σε ένα πεδίο και να τα σπας εσύ από πίσω.
Πάμε μετά στο θέμα...
Το βρίσκω αχρείαστο, δεν πρόκεται να επικοινωνήσεις με κάποια πολυεθνική οπότε να διαλέξεις και σε πιο τμήμα θα απευθυνθείς...
Αμέσως αμέσως γλυτώνεις 2 βήματα από τον χρήστη, σημαντικό!

1. Έχεις δίκιο με το ονοματεπώνημο κι έτσι το ονόμα "ονοματεπώνημο". Άφησα το dropdown για να υπάρχει μια προτεραιότητα στα mail. Αυτό που είναι πιο σημαντικό θα απαντηθεί πρώτο.

2. Ακολούθησα επίσης την συμβουλή σου όσο αναφορά το αριστέρο grid. Ομολογώ φαίνεται πιο ωραίο. ίσως μια άλλη φωτο με πιο μεγάλο πλάτος θα ήταν καλύτερη αλλά για την ώρα αυτή έχω.

6. Footer

===

Φτάσαμε στο τέλος... :)
Ωραία και σωστά έχεις βάλει τα στοιχεία επικοινωνίας και πολύ σημαντικό έχεις πρόσθέσει και το ωράριο!

Εδώ ως αλλαγές θα ήθελα να δω έναν χάρτη ή ένα link για τον χάρτη καθότι μπορεί να μην ξέρω από Τριανδρία και να χαθώ.
Επίσης δεν θα με ενδιέφερε ως χρήστη να δω το facebook feed σας.
Για την ακρίβεια θα ήθελα να δω ένα newsletter form.
Για τα social, ένα απλό link στα social profiles της εταιρείας θα ήταν αρκετά.
(Αν η εταιρεία παίζει με instagram θα μπορούσες ολόκληρη την gallery να την τραβάς από εκεί...
Και να ανανεώνεται αυτόματα η gallery.)
Τέλος τέλους... το χρώμα στο footer είναι λίγο off, καλύτερα ένα πλακάτο χρώμα μαύρο ή έστω γκρι.
Αυτό έχει αρκετό μπλε μέσα του και δεν βλέπω να το παίζεις πουθενά αλλού στο site.
Προσωπικά με ενοχλεί και αυτό το χρυσό λίγο.. αλλά επειδή το βλέπω και στο λογότυπο κάνω την πάπια. :P

1. Ο χάρτης έλειπε και στο δικό μου μυαλό και πριν μπω να διαβάσω τα σχόλια σας τον είχα ήδη βάλει. 

2. Δεν έχουν instagram ή twitter. Αλλιώς θα έβαζα ένα από τα 2. Οπότε ήταν η επόμενη επιλογή. 

3. Newsletter για μένα είναι too much για μια τέτοια ιστοσελίδα.

4. Και για μένα ήταν άκυρο το χρώμα αλλά ήθελα να φύγω από το γραφείο και είπα θα το κάνω αυριο.
5. όσο αναφορά το χρυσό.. τι να κάνουμε?  :P

Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερή κριτική σου. Περιμένω κι άλλες.

Σας ευχαριστώ όλους.

Με εκτίμηση,

Αριστείδης Καραβάς

Δημοσ.

Το νέο λόγο μου αρέσει πολύ σε σχέση με πρίν δένει και πιο σωστά με το βιντέκι πίσω πιστεύω.Ίσως στο γκαλερί να υπήρχε και ένας τομέας με σχέδια που έχει φτιάξει ο πελάτης και τα έχει πραγματοποιήσει το πεδί (ώστε να φάνει ότι κάνει και σχέδια που του ζήτανε δεν ξέρω πολλά από τατου και τι παίζει με σχέδια για αυτό το λεώ)

Δημοσ.

Βρε παλικαρι μου ομορφο οχι comic sans! Στο εχουνε πει και αλλοι οτι ειναι πολυ κακη γραμματοσειρα για ιστοσελιδες.. αλλα δε μπορεις να αντισταθεις μαλλον ειναι η αγαπημενη σου! :D Ομως βγαλτην πλιζ !!!

εχεις βαλει αυτο:

font-family: 'Abril Fatface', cursive;

Και οταν γραφεις κατι με αγγλικα πιανει η Abril Fatface, αλλα οταν γραφεις κατι με ελληνικους χαρακτηρες, δυστηχως η Abril Fatface δεν υποστηριζει ελληνικα και ετσι παει στην επιλογη cursive η οποια ειναι να επιλεγει αυτοματα μια γραμματοσειρα με curves και αυτο τραβαει την Comic Sans. Γι αυτο θα δεις στο φοοτερ οτι η λεξη "Τηλεφωνο" ειναι με comic sans αλλα η λεξη "Email" ειναι με Abril Fatface. 

Μπεσ στο google fonts και τσεκαρε στα αριστερα να υποστηριζονται ελληνικοι χαρακτηρες και διαλεξε μια απλη και ομορφη. πχ. Noto, Open Sans ή αν οπωσδηποτε θελεις slab στυλ γραμματοσειρας διαλεξε την Roboto Slab που ειναι σουπερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες ένα screenshot εδώ.
http://pasteboard.co/7qXTnSgJE.jpg

Στα είπαν και οι απο πάνω... αλλά εγώ έκανα την εικόνα και στα ξαναείπα.
Είδα και τις αλλαγές που έκανες... το στρώνουμε! :)

Btw. με Roboto Slab γράφω τα σχόλια και έχω και ένα δείγμα από Noto Serif.
Βέβαια καλύτερα να τις δεις live από το https://fonts.google.com/
Έχουν ανανεώσει και το site τους και είναι τέλειο!! :)

Δυστυχώς θα διαπιστώσεις ότι ελληνικά γράφουν πολύ λίγες γραμματοσειρές γιαυτό και πρότεινα τα svg fonts.
Για την ακρίβεια αυτό που είχα σκεφτεί είναι για τους τίτλους από τις κατηγορίες να βάλεις τους artists να σχεδιάσουν τα λεκτικά στο pc και να πάρεις SVG με αυτά και να πετάξεις επάνω...
Θα δείξουν τέλεια...

Γενικά τα τατουαζ ως έννοια έχουν έντονο το στοιχείο της διαφορετικότητας και του ξεχωριστού χαρακτήρα.
Τι πιο ξεχωριστό και με ιδιαίτερο χαρακτήρα από μια custom γραφή!? :)

Επεξ/σία από XPHSTOS_
Δημοσ.

Βρε παλικαρι μου ομορφο οχι comic sans! Στο εχουνε πει και αλλοι οτι ειναι πολυ κακη γραμματοσειρα για ιστοσελιδες.. αλλα δε μπορεις να αντισταθεις μαλλον ειναι η αγαπημενη σου! :D Ομως βγαλτην πλιζ !!!

Απλά σύμπτωση  :P Δεν μου αρέσουν τα comic sans :P 

Μπεσ στο google fonts και τσεκαρε στα αριστερα να υποστηριζονται ελληνικοι χαρακτηρες και διαλεξε μια απλη και ομορφη. πχ. Noto, Open Sans ή αν οπωσδηποτε θελεις slab στυλ γραμματοσειρας διαλεξε την Roboto Slab που ειναι σουπερ.

Έβαλα την Roboto Slab σαν δεύτερη γραμματοσειρά. Φαίνεται πιο ωραία. Ευχατιστώ πολύ.

Δες ένα screenshot εδώ.

http://pasteboard.co/7qXTnSgJE.jpg

http://prntscr.com/c4pp6z

Αν μπορούσες να μου δώσεις μια λύση για το πως να το διορθώσω θα το εκτιμούσα πολύ.

Δυστυχώς θα διαπιστώσεις ότι ελληνικά γράφουν πολύ λίγες γραμματοσειρές γιαυτό και πρότεινα τα svg fonts.

Για την ακρίβεια αυτό που είχα σκεφτεί είναι για τους τίτλους από τις κατηγορίες να βάλεις τους artists να σχεδιάσουν τα λεκτικά στο pc και να πάρεις SVG με αυτά και να πετάξεις επάνω...

Θα δείξουν τέλεια...

Γενικά τα τατουαζ ως έννοια έχουν έντονο το στοιχείο της διαφορετικότητας και του ξεχωριστού χαρακτήρα.

Τι πιο ξεχωριστό και με ιδιαίτερο χαρακτήρα από μια custom γραφή!? :)

Θα ρωτήσω αν μπορούν να το κάνουν. Το κακό είναι ότι δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές. Κι ε΄γω δεν έχω κοιτάξει ακόμα πως μπορείς να κάνεις SVG. 

(Έχω πολλά να μάθω ακόμα :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...