Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την Mozilla και το Firefox browser, και η Google προετοιμάζεται για τη σταδιακή κατάργηση της τεχνολογίας Flash από τον Chrome browser.

Αρχής γενομένης από την έκδοση 53, ο Chrome θα ξεκινήσει να απορρίπτει περιεχόμενο flash από το να εμφανίζεται στον χρήστη, και ειδικότερα flash περιεχόμενο που φορτώνεται στο παρασκήνιο και μπορεί να κάνει πολύ πιο αργό το browsing σε ιστοσελίδες. Φυσικά η κατάργηση του Flash έρχεται παράλληλα με την πλήρη υποστήριξη της HTML5 που σύμφωνα με τη Google, απαιτεί σημαντικά λιγότερους πόρους από τον υπολογιστή, χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία, με τις ιστοσελίδες να φορτώνουν γρηγορότερα.

Τον προσεχή Δεκέμβριο με την κυκλοφορία του Chrome 55, η HTML5 θα είναι η προκαθορισμένη ρύθμιση στον browser της Google για εμφάνιση περιεχομένου, εξαιρουμένου ιστοσελίδων που έχουν κατασκευαστεί μόνο με την τεχνολογία Flash. Κατά την επίσκεψη σε αυτές τις ιστοσελίδες, ο χρήστης θα ενημερώνεται για το αν θέλει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Flash, κάτι αντίστοιχο με τον αποκλεισμό Flash διαφημίσεων από τον περασμένο χρόνο, τις οποίες ο χρήστης πρέπει να κάνει κλικ προκειμένου να τις δει.

Όπως και στο Firefox, η πλήρης κατάργηση του Flash, αναμένεται να φέρει λιγότερα "κρασαρίσματα" στον browser της Google.

Link.png Site: Google

Δημοσ.

Καλή είδηση.

Αν και δεν ξέρω κατά πόσο οι html5 players είναι ελαφρύτεροι από τους flash players.

Έχω παρατηρήσει δηλαδή το φαινόμενο σε διάφορες σελίδες που υποστηρίζουν και τις 2 υλοποιήσεις να είναι ελαφρύτερη η flash version.

• Like 7
Δημοσ.

Aντι να κοιταξουν πως να ελαφρυνουν το html5 να μην εχουμε τοσο cpu usage και να προσπαθησουν να κανουν κατι ωστε να μην τρωει τοσο RAM καθονται και ασχολιουνται για το πως θα καταργησουν το flash λες και το flash ειναι πια τοσο κακο ενω ειναι πιο ελαφρυς απο html5.

Τουλαχιστον ας μας εδιναν επιλογες αν θελουμε flash ή html5 !!!

• Like 3
Δημοσ.

Σε πολλά games τυπου φυλλομετρητη πάντως σε flash τραβουσαν πόρους αρκετούς και κολλούσε ο browser για πλακα. Ειδικά όταν πρόσθεσαν αναβαθμίσεις με καλύτερα γραφικά και περισσότερα χαρακτηριστικά έπεφτε συχνά ανανέωση σελίδας για να τρέχει γρηγορότερα.

Δημοσ.

@knightRider το facepalm παραμένει διότι δε πήγαινε σε πιθανή σύγκριση ενός player αλλά τεχνολογιών που δε μπορούν να συγκριθούν.

Στο βίντεο σου συγκρίνεται ένας player όχι οι τεχνολογίες. Εαν το Youtube στην προκειμένη δεν έχει καταφέρι να παρουσιάσει έναν γρηγορότερο/ελφαφρύτερο player  από το βίντεο σου δε μπορείς να στηρίξεις κάποια τεχνολογία. Σε τι framerate θα κάνεις stream 4Κ (αν μπορείς) με flash και σε τι σε HTML5 περιβάλλον για παράδειγμα; Πόσα κενά ασφαλείας έχει η μια τεχνολογία και πόσα η άλλη. Ποια τεχνολογία είναι ανοιχτή για όλους και ποια ειναι κλειστή και αποτελεί προϊον μια εταιρείας;

Μη συγκρίνεις λοιπόν πράγματα που δεν έχουν μεταξύ τους και πόσο μάλλον μέσω μιας και μόνο χρήση τους.

• Like 4
Δημοσ.

Μια και λέμε για chrome δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά ρε παιδιά στο facebook τον τελευταίο καιρό σέρνεται απελπιστικά πολύ. Ανοίγω opera και πετάει... 

Δημοσ.

@knightRider το facepalm παραμένει διότι δε πήγαινε σε πιθανή σύγκριση ενός player αλλά τεχνολογιών που δε μπορούν να συγκριθούν.

Στο βίντεο σου συγκρίνεται ένας player όχι οι τεχνολογίες. Εαν το Youtube στην προκειμένη δεν έχει καταφέρι να παρουσιάσει έναν γρηγορότερο/ελφαφρύτερο player  από το βίντεο σου δε μπορείς να στηρίξεις κάποια τεχνολογία.

Ε, αν δεν μπορεί το youtube, που το έχει εφαρμόσει και πολύ καιρό πριν, φαντάσου όλοι οι άλλοι.

Φυσικά δεν λέω να μείνουν σε παλιά τεχνολογία αλλά ας μην λεν τουλάχιστον ότι είναι ποιο ελαφρύς όταν σαφέστατα, στην πράξη, δεν ισχύ.  

• Like 7
Δημοσ.

Για όσους δε θέλουν flash, υπάρχει ήδη ο Chromium.

Επίσης, ο Firefox χρησιμοποιεί ανοικτού κώδικα Η.264 decoder της Cisco, ο οποίος νομίζω ότι δεν είναι HW accelerated.

Το blob της adobe έχει δικό του αποκωδικοποιητή με επιτάχυνση στην κάρτα γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω εδω και αρκετο καιρο firefox και καθολου flash, οτι δεν προσαρμοζεται δεν το βλεπω. Αυτοι χανουν.

Εγω σιγουρα εχω κερδισει απο τις σπαστικες αναβαθμισεις καθε μερα.

• Like 1
Δημοσ.

25% με flash και 42% με html5

Το είδες το video; Μπα,ε;

Ο τύπος λέει ότι είτε με flash, είτε με html5 το ίδιο που του κάνει όσον αφορά τα resources που χρησιμοποιεί ο browser, οπότε μάλλον δεν έχει νόημα να δουλεύεις πλέον flash...

Και από την περιγραφή του video:"

Showing performance differences between the Adobe Flash vs HTML5 YouTube Video Player for 1080p video. Most users do no need Adobe Flash installed anymore - there's no difference between the experiences.

In both cases the total CPU usage for playing the video was hovering close to 15%.

Lenovo ThinkPad X200T with Core2Duo @ 1.2GHz, GMA4500MHD on Windows 10

Firefox 39

Adobe Flash 18"

Και το video είναι από πέρυσι. Μάντεψε ποια από τις 2 τεχνολογίες αναπτύσεται περισσότερο, άρα ποια θα έχει βελτιωθεί σήμερα σε σχέση με τότε ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...