Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αρα μπορω να το γραψω και στο παιδι μου;γιατι μουχαν πει οτι αμα χρωσταω στη τραπεζα και κανω μεταβιβαση το σπιτι ακυρωνεται γιατι υπαρχει δολος.

Λέγεται καταδολίευση δανειστών ή αλλιώς καταδολιευτική δικαιοπραξία. Είτε είναι επαχθής (πχ πώληση) είτε χαριστική (πχ δωρεά) η τράπεζα θα πρέπει να κάνει αγωγή διάρρηξης. Δεν είναι δηλαδή αυτοδικαίως άκυρη η μεταβίβαση από μόνη της, αλλά μπορεί να ακυρωθεί δικαστικά.

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

να κανω αλλη μια ερωτηση.εχω π.χ. 2 σπητια.ενα μικρης αξιας και ενα μεγαλης.περναω το ακινιτο που δεν θελω να χασω της μεγαλης αξιας στο παιδι μου.και αφηνω το αλλο στονομα μου.μπορω δε μπορω.

Δημοσ.

να κανω αλλη μια ερωτηση.εχω π.χ. 2 σπητια.ενα μικρης αξιας και ενα μεγαλης.περναω το ακινιτο που δεν θελω να χασω της μεγαλης αξιας στο παιδι μου.και αφηνω το αλλο στονομα μου.μπορω δε μπορω.

Αν διαβάσεις καλά αυτό που γράφω παραπάνω θα το καταλάβεις. Να το γράψεις μπορείς, αλλα και η τραπεζα μπορεί να σου κάνει αγωγή διάρρηξης αυτής της καταδολιευτικής μεταβίβασης.

• Like 1
Δημοσ.

Θα στο πω εντελώς απλά:

Ότι θέλεις μπορείς να κάνεις με όποιο/όποια από τα ακίνητα σου, και να το/τα πουλήσεις, και να το/τα γράψεις στο παιδί σου.

Η τράπεζα από την άλλη έχει το δικαίωμα σε κάθε περίπτωση να κάνει αγωγή ζητώντας  αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως "ακύρωση μεταβίβασης" (δεν σου γράφω νομικούς όρους γιατί θα μπερδευτείς).

Απλά στην περίπτωση που γράψεις το/τα ακίνητα στο παιδί σου, να είσαι σίγουρος πως η τράπεζα αν σου κάνει αγωγή θα κερδίσει το δικαστήριο.

Δημοσ.

Το καταλαβα αυτο που λες.αλλα εγω λεω αν χρωσταω εν ποσο 30000 κ εχω 2 σπιτια οχι ενα.κ πουλησω το ενα απο τα δυο.μπορει να μου το ακυρωσει κ να πει οχι εγω αυτο που πουλησες ηθελα κ οχι που εχεις.

Δημοσ.

Το καταλαβα αυτο που λες.αλλα εγω λεω αν χρωσταω εν ποσο 30000 κ εχω 2 σπιτια οχι ενα.κ πουλησω το ενα απο τα δυο.μπορει να μου το ακυρωσει κ να πει οχι εγω αυτο που πουλησες ηθελα κ οχι που εχεις.

Πρώτα θα σου πάρει αυτό που έχεις, και αν δεν καλύψει το χρέος θα σου κάνει αγωγή για το άλλο.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου εκτός από ένα αυτοκίνητο αξίας 1.000 ευρώ και χρωστάς σε κάρτες υπάρχει περίπτωση φυλάκισης; μιλάμε για συνολικό ποσό κάνα 10 χιλιάδες ευρώ.

Δημοσ.

Μα τα δικαστήρια τον νόμο Κατσέλη εφαρμόζουν όταν κάνουν διαγραφές χρεών/κούρεμα, οπότε ο ισχυρισμός "O νομος Κατσελη δε χαριζει λεφτα" είναι λανθασμένος.

Επίσης κάθε άλλο παρά μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις αυτές, μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί πάνω από 40.000 αποφάσεις βασισμένες στον νόμο Κατσέλη, και εκκρεμούν πάνω από 170.000 αιτήσεις ένταξης στο νόμο αυτό.

Ειπαμε, ο νομος Κατσελη δεν ειναι για διαγραφες, ειναι για να σωζει το σπιτι σου προσωρινα οταν εχεις κοκκινο δανειο.

Δηλαδη ολοι αυτοι οι χιλιαδες που εχουν καταφυγει στο νομο Κατσελη νομιζεις οτι τους χαριζουν λεφτα?

Τοτε θα καναμε ολοι τα δανεια μας κοκκινα, και θα πηγαινανε στο νομο Κατσελη για να μας κουρεψουν...

Εξηγησα τι σημαινει "μεμονωμενες περιπτωσεις": Η δικαστικη αποφαση που θα βγει εφαρμοζεται μόνο στη (μεμονωμενη) περιπτωση που εκδικαστηκε, οχι σε ολες τις παρομοιες περιπτωσεις.

Οι περιπτωσεις αυτες ειναι απειροελαχιστες μπροστα στον τεραστιο ογκο των κοκκινων δανειων. Μου αρεσει που οταν βγαινει μια τετοια αποφαση(ευνοϊκη για τον δανειοληπτη) τα μεσα ενημερωσης το κανουν βουκινο, λες και οι υπολοιποι κερδιζουν επισης. Στη πραγματικοτητα οι υπολοιποι αισθανομαστε απλως κοροϊδα :)

επισης ενα δανειο εχει οριο στους τοκους;δηλαδη απο ενα καταναλωτικο δανειο 20.000 μπορουν να φτασουν οι τοκοι τοσο ωστε να σου κανουν κατσχεση ενα σπιτι παραδειγμα,η και τα 2;

Εχουν ακουστει περιπτωσεις που και για λιγα χιλιαρικα βγαζουν σπιτι στο σφυρι. Απο το Δημοσιο μεχρι το διαχειριστη για χρωστουμενα κοινοχρηστα.

Κάνεις λάθος, μια χαρά μπορείς να το πουλήσεις.

Στο δικο μου στεγαστικο αναφεροταν οτι μπορω να το πουλησω μετα απο μια 5ετια.

• Moderators
Δημοσ.

Απλά στην περίπτωση που γράψεις το/τα ακίνητα στο παιδί σου, να είσαι σίγουρος πως η τράπεζα αν σου κάνει αγωγή θα κερδίσει το δικαστήριο.

Δεν είναι τόσο απλό. Κατ' αρχάς για να «πέσει» μία μεταβίβαση πρέπει να γίνει εντός 5 ετών από την ημερομηνία της μεταβίβασης.

Αλλά σε κάθε περίπτωση η τράπεζα θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο ότι υπήρχε δόλος. Για παράδειγμα αν έχεις ένα δάνειο το οποίο πληρώνεις κανονικά, μεταβιβάσεις το ακίνητο στο παιδί σου και μετά από 2 χρόνια σταματήσεις να πληρώνεις το δάνειο λόγω αδυναμίας, η τράπεζα θα δυσκολευτεί πολύ να αποδείξει την ύπαρξη δόλου.

Δημοσ.

Ειπαμε, ο νομος Κατσελη δεν ειναι για διαγραφες, ειναι για να σωζει το σπιτι σου προσωρινα οταν εχεις κοκκινο δανειο.

Δηλαδη ολοι αυτοι οι χιλιαδες που εχουν καταφυγει στο νομο Κατσελη νομιζεις οτι τους χαριζουν λεφτα?

Τοτε θα καναμε ολοι τα δανεια μας κοκκινα, και θα πηγαινανε στο νομο Κατσελη για να μας κουρεψουν...

Εξηγησα τι σημαινει "μεμονωμενες περιπτωσεις": Η δικαστικη αποφαση που θα βγει εφαρμοζεται μόνο στη (μεμονωμενη) περιπτωση που εκδικαστηκε, οχι σε ολες τις παρομοιες περιπτωσεις.

Οι περιπτωσεις αυτες ειναι απειροελαχιστες μπροστα στον τεραστιο ογκο των κοκκινων δανειων. Μου αρεσει που οταν βγαινει μια τετοια αποφαση(ευνοϊκη για τον δανειοληπτη) τα μεσα ενημερωσης το κανουν βουκινο, λες και οι υπολοιποι κερδιζουν επισης. Στη πραγματικοτητα οι υπολοιποι αισθανομαστε απλως κοροϊδα :)

Όσες φορές και να το γράψεις, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν ισχύει.

Ο νόμος Κατσέλη, σε αντίθεση με ότι πιστεύεις, είναι για ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Για την ένταξη στο νόμο αυτό δεν έχει καμία σημασία αν το δάνειο έχει χαρακτηριστεί ή όχι κόκκινο, σημασία έχει αν ο δανειολήπτης είναι σε μόνιμη και χωρίς δόλο αδυναμία πληρωμής των οφειλών του.

Εφόσον ο οφειλέτης έχει τις προϋποθέσεις, προσωρινά αναστέλλονται οι όποιες διώξεις, απειλές, διαταγές πλειστηριασμοί κτλ, και όταν γίνει το δικαστήριο βγαίνει απόφαση για ρύθμιση οφειλών και απαλλαγή μέρους αυτών.

Στο δικο μου στεγαστικο αναφεροταν οτι μπορω να το πουλησω μετα απο μια 5ετια.

Εντελώς άσχετο αυτό, δεν μιλούσαμε ούτε για το δάνειο του Ιορδάνη, ούτε ειδικά για στεγαστικό, μιλούσαμε για οφειλές σε τράπεζα χωρίς προσημείωση.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλό. Κατ' αρχάς για να «πέσει» μία μεταβίβαση πρέπει να γίνει εντός 5 ετών από την ημερομηνία της μεταβίβασης.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, το σωστό είναι πως ο δανειστής έχει περιθώριο 5 ετών από τη στιγμή της μεταβίβασης για να κάνει τέτοιου είδους αγωγή, μετά τα 5 χρόνια υπάρχει διαγραφή.

Μπορεί τα δικαστήρια να διαρκέσουν 5 χρόνια, οπότε η μεταβίβαση θα «πέσει» 10 χρόνια μετά.

Αλλά σε κάθε περίπτωση η τράπεζα θα πρέπει να αποδείξει στο δικαστήριο ότι υπήρχε δόλος.

Σαφώς και ισχύει αυτό.

Για παράδειγμα αν έχεις ένα δάνειο το οποίο πληρώνεις κανονικά, μεταβιβάσεις το ακίνητο στο παιδί σου και μετά από 2 χρόνια σταματήσεις να πληρώνεις το δάνειο λόγω αδυναμίας, η τράπεζα θα δυσκολευτεί πολύ να αποδείξει την ύπαρξη δόλου.

Κάνεις λάθος! Δεν έχει καμία σημασία αν η απαίτηση του δανειστή τη στιγμή της μεταβίβασης ήταν ληξιπρόθεσμη ή όχι, υπάρχει δεδικασμένο για αυτό. Αρκεί η απαίτηση του δανειστή να είναι γεννημένη τη στιγμή της μεταβίβασης, και φυσικά να είναι ληξιπρόθεσμη τη στιγμή της πρώτης συζήτησης της αγωγής.

Δημοσ.

Όσες φορές και να το γράψεις, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν ισχύει.

Ο νόμος Κατσέλη, σε αντίθεση με ότι πιστεύεις, είναι για ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Δεν εχεις ρωτησει δικηγορο, οταν ρωτησεις θα ενημερωθεις.

Προφανως και ειναι για ελαφρυνση των υπερχρεωμενων νοικοκυριων, αυτη ειναι γενικη εννοια. Στη συγκεκριμενη τoυ εννοια ομως μη φανταστεις οτι χαριζει λεφτα.

Για την ένταξη στο νόμο αυτό δεν έχει καμία σημασία αν το δάνειο έχει χαρακτηριστεί ή όχι κόκκινο, σημασία έχει αν ο δανειολήπτης είναι σε μόνιμη και χωρίς δόλο αδυναμία πληρωμής των οφειλών του.

Εφόσον ο οφειλέτης έχει τις προϋποθέσεις, προσωρινά αναστέλλονται οι όποιες διώξεις, απειλές, διαταγές πλειστηριασμοί κτλ, και όταν γίνει το δικαστήριο βγαίνει απόφαση για ρύθμιση οφειλών και απαλλαγή μέρους αυτών.

Οταν εχεις αδυναμια πληρωμης σημαινει οτι δεν πληρωνεις το δανειο σου, αρα αυτο γινεται κοκκινο.

Τα κοκκινα δανεια οδηγουν στο πλειστηριασμο. Απο αυτο ακριβως σε γλυτωνει (προσωρινα) ο νομος Κατσελη.

Σαφως και αναστελλονται οι όποιες διώξεις, απειλές, διαταγές πλειστηριασμοί. Ρυθμιση οφειλων δε σημαινει χαρισμα χρηματων, αν ηταν ετσι...

Σημαινει πχ. οτι για 5 χρονια δε θα πληρωνεις, ή οτι η δοση σου θα μειωθει. Θα τα πληρωσεις αργοτερα και με τους επιπλεον φυσικα τοκους.

Στο δικαστηριο μπορεις να καταφυγεις καταγγελοντας ως καταχρηστικη τη συμβαση ή αποδεικνυοντας οτι δε μπορεις να πληρωσεις και χωρις να εισαι στο νομο Κατσελη.

Εντελώς άσχετο αυτό, δεν μιλούσαμε ούτε για το δάνειο του Ιορδάνη, ούτε ειδικά για στεγαστικό, μιλούσαμε για οφειλές σε τράπεζα χωρίς προσημείωση.

Ειπωθηκε οτι οποιος εχει στεγαστικο δε μπορει να πουλησει το σπιτι, οποτε για να βοηθησω σημειωσα τη δικη μου περιπτωση που λεει οτι μπορω να το πουλησω μετα απο 5 χρονια.

Δημοσ.

Δεν εχεις ρωτησει δικηγορο, οταν ρωτησεις θα ενημερωθεις.

Προφανως και ειναι για ελαφρυνση των υπερχρεωμενων νοικοκυριων, αυτη ειναι γενικη εννοια. Στη συγκεκριμενη τoυ εννοια ομως μη φανταστεις οτι χαριζει λεφτα.

Με προτρέπεις να ρωτήσω δικηγόρο, χωρίς να διευκρινίζεις τι να ρωτήσω, παρόλο που συμφωνείς με αυτό που έγραψα... Τι να πω....

Επίσης δεν χρειάζεται να φανταστώ τίποτα απολύτως επειδή ξέρω, σε αμέτρητες περιπτώσεις έχει χαρίσει χρέη.

Οταν εχεις αδυναμια πληρωμης σημαινει οτι δεν πληρωνεις το δανειο σου, αρα αυτο γινεται κοκκινο.

Τα κοκκινα δανεια οδηγουν στο πλειστηριασμο. Απο αυτο ακριβως σε γλυτωνει (προσωρινα) ο νομος Κατσελη.

Αδυναμία πληρωμής σημαίνει ότι δεν μπορείς πλέον να εξυπηρετήσεις τις δόσεις σου(επειδή πχ έχουν μειωθεί τα εισοδήματα σου), όχι ότι έχει γίνει ήδη κόκκινο το δάνειο σου, ένα δάνειο γίνεται κόκκινο όταν δεν έχεις πληρώσει τίποτα για 3 μήνες. Ο νόμος Κατσέλη μπορεί να σε γλιτώσει και οριστικά όταν βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Σαφως και αναστελλονται οι όποιες διώξεις, απειλές, διαταγές πλειστηριασμοί. Ρυθμιση οφειλων δε σημαινει χαρισμα χρηματων, αν ηταν ετσι...

Σημαινει πχ. οτι για 5 χρονια δε θα πληρωνεις, ή οτι η δοση σου θα μειωθει. Θα τα πληρωσεις αργοτερα και με τους επιπλεον φυσικα τοκους.

Στο δικαστηριο μπορεις να καταφυγεις καταγγελοντας ως καταχρηστικη τη συμβαση ή αποδεικνυοντας οτι δε μπορεις να πληρωσεις και χωρις να εισαι στο νομο Κατσελη.

Οι χιλιάδες αποφάσεις από ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας(οι οποίες βασίστηκαν στον νόμο Κατσέλη) σε διαψεύδουν. Χιλιάδες δανειολήπτες κατάφεραν οριστικό κούρεμα μεγάλου μέρους των χρεών τους, διασώζοντας ταυτόχρονα και την περιουσία τους.

Ειπωθηκε οτι οποιος εχει στεγαστικο δε μπορει να πουλησει το σπιτι, οποτε για να βοηθησω σημειωσα τη δικη μου περιπτωση που λεει οτι μπορω να το πουλησω μετα απο 5 χρονια.

Τότε ας έκανες quote σε κείνο, όταν κάνεις quote σε άσχετα post το μόνο που καταφέρνεις είναι να τρολάρεις τη συζήτηση.

Δημοσ.

Με προτρέπεις να ρωτήσω δικηγόρο, χωρίς να διευκρινίζεις τι να ρωτήσω, παρόλο που συμφωνείς με αυτό που έγραψα... Τι να πω....

Να τον ρωτησεις αν ο νομος Κατσελη χαριζει λεφτα. Βεβαιως και με τα υπολοιπα συμφωνω, σου ειχε δοθει η εντυπωση οτι διαφωνουσα?

Αδυναμία πληρωμής σημαίνει ότι δεν μπορείς πλέον να εξυπηρετήσεις τις δόσεις σου(επειδή πχ έχουν μειωθεί τα εισοδήματα σου), όχι ότι έχει γίνει ήδη κόκκινο το δάνειο σου, ένα δάνειο γίνεται κόκκινο όταν δεν έχεις πληρώσει τίποτα για 3 μήνες. .

Οταν δε μπορεις να πληρωσεις το δανειο σου το αφηνεις απληρωτο, και οχι μονο για 3 μηνες.  Ας μη παιζουμε με τις λεξεις.

Οι χιλιάδες αποφάσεις από ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας(οι οποίες βασίστηκαν στον νόμο Κατσέλη) σε διαψεύδουν. Χιλιάδες δανειολήπτες κατάφεραν οριστικό κούρεμα μεγάλου μέρους των χρεών τους, διασώζοντας ταυτόχρονα και την περιουσία τους.

Οχι, εδω ειναι το μπερδεμα που κανετε εσεις που δε γνωριζετε απο τραπεζικα. Αναστολη πλειστηριασμου και ρυθμισεις γινονται. Μπορει μια ρυθμιση να σου φαινεται κουρεμα χρηματων, δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι.

Aν ηταν τοσο απλα και ωραια τα πραγματα τοτε κανεις δε θα αγωνιουσε για το κοκκινο στεγαστικο του, θα πηγαινε με το νομο Κατσελη ωστε και να να διασωσει τη περιουσια του και να κερδισει και οριστικα μεγαλο κουρεμα όπως ειπες... Ενώ οσοι είναι συνεπεις θα γινονταν κακοπληρωτες ωστε να κερδισουν κι αυτοι.

Τότε ας έκανες quote σε κείνο, όταν κάνεις quote σε άσχετα post το μόνο που καταφέρνεις είναι να τρολάρεις τη συζήτηση.

Σε οποιον κι απ τους δυο να quotαριζα δεν ειχε σημασια γιατι απλα ανεφερα συμπληρωματικα τη δικη μου περιπτωση, ουτε σε διορθωσα ουτε σε διεψευσα για κατι.

Τη συζητηση τη τρολαρεις εσυ, γιατι ενω βλεπεις καποιον που μπαινει για να βοηθησει και να ενημερωσει του επιτιθεσαι και δημιουργεις κακη ατμοσφαιρα χωρις λογο.

Δημοσ.

Να τον ρωτησεις αν ο νομος Κατσελη χαριζει λεφτα. Βεβαιως και με τα υπολοιπα συμφωνω, σου ειχε δοθει η εντυπωση οτι διαφωνουσα?

Δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανένα δικηγόρο για αυτό που ήδη ξέρω, ο νόμος Κατσέλη χαρίζει λεφτά, και για να ακριβολογούμε χαρίζει χρέη. Εφόσον φυσικά έχεις τις προϋποθέσεις και εφόσον βγει οριστική απόφαση δικαστηρίου όπως έγραψα παραπάνω, αυτόματα δεν γίνεται τίποτα.

Οταν δε μπορεις να πληρωσεις το δανειο σου το αφηνεις απληρωτο, και οχι μονο για 3 μηνες.  Ας μη παιζουμε με τις λεξεις.

Εσύ γράφεις ότι νάναι, εγώ όμως είμαι αυτός που παίζει με τις λέξεις ε?

Αν εγώ χάσω τη δουλειά μου σήμερα, τότε από σήμερα μπορώ να τεκμηριώσω αδυναμία πληρωμής, από σήμερα έχω την προϋπόθεση να ενταχθώ στον νόμο Κατσέλη. Δεν χρειάζεται ούτε να έχει γίνει κόκκινο το δάνειο, ούτε καν να έχω καθυστερήσει έστω και μία δόση. Τόσοι και τόσοι έχουν καταφέρει κούρεμα χωρίς να έχουν καθυστερήσει ούτε μία δόση.

Οχι, εδω ειναι το μπερδεμα που κανετε εσεις που δε γνωριζετε απο τραπεζικα. Αναστολη πλειστηριασμου και ρυθμισεις γινονται. Μπορει μια ρυθμιση να σου φαινεται κουρεμα χρηματων, δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι.

Ο μόνος που μπερδεύεται είσαι εσύ. Εδώ δεν μιλάμε για "τραπεζικά", μιλάμε για τον νόμο Κατσέλη ο οποίος τα έχει χεσμένα τα "τραπεζικά".

Δικαστήριο έβγαλε απόφαση για άνεργο οφειλέτη που χρωστούσε κάπου 50.000€ να πληρώνει μόλις 100€ το μήνα για 4 χρόνια, ήτοι 4.800€. Όπως και να το δεις, του χάρισε λεφτά. 

Aν ηταν τοσο απλα και ωραια τα πραγματα τοτε κανεις δε θα αγωνιουσε για το κοκκινο στεγαστικο του, θα πηγαινε με το νομο Κατσελη ωστε και να να διασωσει τη περιουσια του και να κερδισει και οριστικα μεγαλο κουρεμα όπως ειπες... Ενώ οσοι είναι συνεπεις θα γινονταν κακοπληρωτες ωστε να κερδισουν κι αυτοι.

Απλό και ωραίο δεν είναι σχεδόν τίποτα σε αυτή τη ζωή. Όλοι σχεδόν έχουν προσπαθήσει να ενταχθούν στον νόμο αυτό, αλλά όπως είπα τα καταφέρνουν μόνο όσοι έχουν τις προϋποθέσεις. Το αν είναι συνεπείς ή όχι δεν αποτελεί προϋπόθεση. 

Και τέλος, για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει και να ενημερώσει απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζει. Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να παραπληροφορείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...