Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεθαβω για ένα στεγαστικό. Λοιπόν, συγγενής μου έκανε ρύθμιση και το μισό ποσό πάγωσε ενώ το άλλο μισό τρέχει και τοκίζεται.

Τι εννοεις οτι παγωσε? Ελπιζω να μην πιστευεις οτι χαριστηκε κατι...

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοεις οτι παγωσε? Ελπιζω να μην πιστευεις οτι χαριστηκε κατι...

Γιατί εχεις την εντύπωση οτι δεν χαρίζονται - διαγράφονται χρέη πολιτών προς τράπεζες; (φυσικά με κάποιες προϋποθέσεις) Τον Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) δεν τον έχεις ακουστά;

Δημοσ.

Γιατί εχεις την εντύπωση οτι δεν χαρίζονται - διαγράφονται χρέη πολιτών προς τράπεζες; (φυσικά με κάποιες προϋποθέσεις) Τον Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) δεν τον έχεις ακουστά;

O νομος Κατσελη δε χαριζει λεφτα. Σε σωζει προσωρινα απο το πλειστηριασμο.

Πολλοι που ρυθμιζουν τα χρεη τους νομιζουν οτι τους χαριζεται κατι, στη πραγματικοτητα οι τοκοι πανε για αργοτερα, συν την επιπλεον επιβαρυνση. Συνεπως το παγωμα που λεει φιλος απο πανω θα φερει μεγαλυτερη συνολικη χρεωση.

Διαγραφες χρεων ή κουρεμα μπορει να γινει μονο μεσω δικαστηριου, εχουν ηδη υπαρξει τετοιες μεμονωμενες περιπτωσεις.

Δημοσ.

Πολλοι που ρυθμιζουν τα χρεη τους νομιζουν οτι τους χαριζεται κατι, στη πραγματικοτητα οι τοκοι πανε για αργοτερα, συν την επιπλεον επιβαρυνση. Συνεπως το παγωμα που λεει φιλος απο πανω θα φερει μεγαλυτερη συνολικη χρεωση.

Διαγραφες χρεων ή κουρεμα μπορει να γινει μονο μεσω δικαστηριου, εχουν ηδη υπαρξει τετοιες μεμονωμενες περιπτωσεις.

1. Για να φτάσει να εκδικαστεί η υπόθεση με τον Ν. 3869/10, μια εκ των προϋποθέσεων που αναφέρω στην παρένθεση του προηγούμενου ποστ μου, είναι να έχει αποτύχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που προτείνει ο οφειλέτης στην τράπεζα.

2. Καθόλου μεμονωμένες δεν είναι οι δικαστικές αποφάσεις σε πληροφορώ, πρόκειται περίπου για 70-80% του συνόλου, αυτές που κάνουν δεκτή την αίτηση του οφειλέτη.

Αν είσαι γνώστης του θέματος και ασχολείσαι γενικά με νομικά, με οποιαδήποτε ιδιότητα, μπορούμε να τα πούμε αναλυτικά με πμ. Θα με ενδιέφερε να γνωρίζω από που ξέρεις τα όσα λες πιο πάνω.

Αν όχι, μην παραπληροφορείς τα υπόλοιπα μέλη, δεν υπάρχει λόγος.

Δημοσ.

1. Για να φτάσει να εκδικαστεί η υπόθεση με τον Ν. 3869/10, μια εκ των προϋποθέσεων που αναφέρω στην παρένθεση του προηγούμενου ποστ μου, είναι να έχει αποτύχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που προτείνει ο οφειλέτης στην τράπεζα.

2. Καθόλου μεμονωμένες δεν είναι οι δικαστικές αποφάσεις σε πληροφορώ, πρόκειται περίπου για 70-80% του συνόλου, αυτές που κάνουν δεκτή την αίτηση του οφειλέτη.

Αν είσαι γνώστης του θέματος και ασχολείσαι γενικά με νομικά, με οποιαδήποτε ιδιότητα, μπορούμε να τα πούμε αναλυτικά με πμ. Θα με ενδιέφερε να γνωρίζω από που ξέρεις τα όσα λες πιο πάνω.

Αν όχι, μην παραπληροφορείς τα υπόλοιπα μέλη, δεν υπάρχει λόγος.

Εσυ παραπληροφορεις φιλε, για να μη πω αρλουμπολογεις...

Ρωτησες δικηγορο και σου ειπε οτι ο νομος Κατσελη χαριζει λεφτα, κουρευει χρεη ή μειωνει επιτοκια?

Οταν κουρευονται χρεη σε ατομα που προσφευγουν στη δικαιοσυνη και δικαιωνονται, αυτες λεμε οτι ειναι μεμονωμενες περιπτωσεις, δηλαδη το κουρεμα αφορα μόνο αυτους που προσεφυγαν, οχι ολους τους δανειοληπτες.

Δημοσ.

Εσυ παραπληροφορεις φιλε, για να μη πω αρλουμπολογεις...

Ρωτησες δικηγορο και σου ειπε οτι ο νομος Κατσελη χαριζει λεφτα, κουρευει χρεη ή μειωνει επιτοκια?

Οταν κουρευονται χρεη σε ατομα που προσφευγουν στη δικαιοσυνη και δικαιωνονται, αυτες λεμε οτι ειναι μεμονωμενες περιπτωσεις, δηλαδη το κουρεμα αφορα μόνο αυτους που προσεφυγαν, οχι ολους τους δανειοληπτες.

Αν από αυτά που σου απάντησα εσύ κατάλαβες οτι αρλουμπολογώ, τότε μου απάντησες πλήρως στην ερώτηση που έκανα, αν δηλαδή έχεις κάποια σχέση με νομικά. Απλά είναι κρίμα να διαβάζουν τα υπόλοιπα μέλη πράγματα που δεν στέκουν. Δε θα συνεχίσω άλλο τη συζήτηση μαζί σου, γιατί δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

Αν από αυτά που σου απάντησα εσύ κατάλαβες οτι αρλουμπολογώ, τότε μου απάντησες πλήρως στην ερώτηση που έκανα, αν δηλαδή έχεις κάποια σχέση με νομικά. Απλά είναι κρίμα να διαβάζουν τα υπόλοιπα μέλη πράγματα που δεν στέκουν. Δε θα συνεχίσω άλλο τη συζήτηση μαζί σου, γιατί δεν έχει νόημα.

Με τα νομικα οχι, με τα τραπεζικα ναι. Μπορει να μη στεκουν για σενα που εισαι ασχετος, γιατι απλα δε ρωτας ενα δικηγορο να ενημερωθεις?

Δημοσ.

Με τα νομικα οχι, με τα τραπεζικα ναι. Μπορει να μη στεκουν για σενα που εισαι ασχετος, γιατι απλα δε ρωτας ενα δικηγορο να ενημερωθεις?

Δε ρωτάω δικηγόρο, γιατί όπως εγώ κατάλαβα οτι εσύ δεν έχεις καμία σχέση με νομικά, περιμένω εσύ να καταλάβεις οτι εγώ έχω. Τέλος πάντων ας το λήξουμε εδώ. Απλά καλό θα είναι να μην κάνουμε τους ξερόλες σε όλα τα θέματα γιατί με αυτά που γράφονται εδώ, πολλοί επηρεάζονται.

• Like 1
Δημοσ.

Δε ρωτάω δικηγόρο, γιατί όπως εγώ κατάλαβα οτι εσύ δεν έχεις καμία σχέση με νομικά, περιμένω εσύ να καταλάβεις οτι εγώ έχω. Τέλος πάντων ας το λήξουμε εδώ. Απλά καλό θα είναι να μην κάνουμε τους ξερόλες σε όλα τα θέματα γιατί με αυτά που γράφονται εδώ, πολλοί επηρεάζονται.

Eγω δεν εχω σχεση με νομικα αλλα λεω αυτα που λενε οι δικηγοροι, εξαλλου εχω στεγαστικο ο ιδιος και το εχω ψαξει.

Εσυ εχεις σχεση και λες λοιπον οτι ο νομος Κατσελη χαριζει λεφτα, κουρευει χρεη ή μειωνει επιτοκια?...

Ειτε επηρεαστει καποιος ειτε οχι δεν αλλαζουν τα δεδομενα. Μονο αν προσφυγεις στο δικαστηριο και δικαιωθεις η τραπεζα  σου κανει κουρεμα. Ρυθμιση οφειλων δε σημαινει κουρεμα, απλα βολεμα προσωρινο. Η τραπεζα δε χανει ποτε, αντιθετα βγαινει παλι κερδισμενη.

Δημοσ.

ρε παιδια να κανω μια ερωτηση;ti diafora exei ενα καταναλωτικο δανειο με προσημειωση με ενα καταναλωτικο δανειο χωρις καμια προσημειωση η υποθηκη;

επισης ενα δανειο εχει οριο στους τοκους;δηλαδη απο ενα καταναλωτικο δανειο 20.000 μπορουν να φτασουν οι τοκοι τοσο ωστε να σου κανουν κατσχεση ενα σπιτι παραδειγμα,η και τα 2;

Δημοσ.

Μα τα δικαστήρια τον νόμο Κατσέλη εφαρμόζουν όταν κάνουν διαγραφές χρεών/κούρεμα, οπότε ο ισχυρισμός "O νομος Κατσελη δε χαριζει λεφτα" είναι λανθασμένος.

Επίσης κάθε άλλο παρά μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις αυτές, μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί πάνω από 40.000 αποφάσεις βασισμένες στον νόμο Κατσέλη, και εκκρεμούν πάνω από 170.000 αιτήσεις ένταξης στο νόμο αυτό.

ρε παιδια να κανω μια ερωτηση;ti diafora exei ενα καταναλωτικο δανειο με προσημειωση με ενα καταναλωτικο δανειο χωρις καμια προσημειωση η υποθηκη;

Στο επιτόκιο, αυτά με προσημείωση συνήθως έχουν πιο χαμηλό.

επισης ενα δανειο εχει οριο στους τοκους;δηλαδη απο ενα καταναλωτικο δανειο 20.000 μπορουν να φτασουν οι τοκοι τοσο ωστε να σου κανουν κατσχεση ενα σπιτι παραδειγμα,η και τα 2;

Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο όριο.

Δημοσ.

ναι αλλα γιατι βαζουν πιο χαμηλο επιτοκιο οταν βαζεις προσημειωση;τι διαφορα εχεικαι σου κατεβαζουν το επιτοκιο.αφου ειτε με προσημειωση ειτε οχι θα στο παρουν το σπιτι.επισης αν τους χρωστας παλι δε μπορεις να το πουλησεις και καθαρο ναναι το σπιτι γιατι υπαρχει δολος.

Δημοσ.

ναι αλλα γιατι βαζουν πιο χαμηλο επιτοκιο οταν βαζεις προσημειωση;τι διαφορα εχεικαι σου κατεβαζουν το επιτοκιο.αφου ειτε με προσημειωση ειτε οχι θα στο παρουν το σπιτι.

Επειδή η προσημείωση εξασφαλίζει τον δανειστή(την τράπεζα). Όσο μικρότερο είναι το ρίσκο για την τράπεζα τόσο μικρότερο επιτόκιο σου βάζουν, και το αντίστροφο.

επισης αν τους χρωστας παλι δε μπορεις να το πουλησεις και καθαρο ναναι το σπιτι γιατι υπαρχει δολος.

Κάνεις λάθος, μια χαρά μπορείς να το πουλήσεις.

Δημοσ.

αρα μπορω να το γραψω και στο παιδι μου;γιατι μουχαν πει οτι αμα χρωσταω στη τραπεζα και κανω μεταβιβαση το σπιτι ακυρωνεται γιατι υπαρχει δολος.

Δημοσ.

αρα μπορω να το γραψω και στο παιδι μου;γιατι μουχαν πει οτι αμα χρωσταω στη τραπεζα και κανω μεταβιβαση το σπιτι ακυρωνεται γιατι υπαρχει δολος.

Άλλο να το πουλήσεις και άλλο να το γράψεις σε συγγενικό πρόσωπο, στη δεύτερη περίπτωση είναι φως φανάρι ότι υπάρχει δόλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...