stelios18120 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Και γιατι βαζει αντρικο nick? Τι να σ πω εγώ; Ρώτα την ίδια
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Aρσενικο ειναι ο/η Ντολλυ?? Δεν ειναι φοραδα? Και εγώ θηλυκό νόμιζα πως ήταν, αλλά στο insomnia δεν ισχύουν αυτά.
idomeneas7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ξεθαβω για ένα στεγαστικό. Λοιπόν, συγγενής μου έκανε ρύθμιση και το μισό ποσό πάγωσε ενώ το άλλο μισό τρέχει και τοκίζεται. Η δόση είναι πολύ χαμηλή οπότε οι τόκοι τεράστιοι. Ξέρει κανείς σας για μερική προωρη εξόφληση και τι δέχονται οι τράπεζες σήμερα? Στους όρους της ρύθμισης λέει ότι γίνεται αλλά το ποσό αφαιρείται από το παγωμένο που δεν τοκίζεται. 'Ακουσα ομως οτι μπορει να αφαιρεθει και απο αυτο που τρεχει αλλα δεν ξερω πως παει. Βγαζει μονο κεφαλαιο? Βγαζει και τοκους?
stelios18120 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Όσο υπάρχουν CC κανένα δάνειο δεν παίρνει εξόφληση όσο και να είναι το υπόλοιπομενο ποσο εξόφλησης. Κάθε μήνα θα πληρώνει την δόση κανονικα (και η τράπεζα θα τρίβει τα χέρια της από τους τόκους όπως πάντα)
idomeneas7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό νομίζω δεν ισχύει γιατί μια θεία μου εξόφλησε ένα δάνειο πρόωρα (βέβαια ήταν μικρό το ποσό). Το θυμάμαι που αναφερόταν στα cc αρχικά αλλά ίσως χαλάρωσε κάπως (?) Η ρύθμιση σίγουρα λέει μεσα ότι γίνεται αλλά πάει στο παγωμένο.
stelios18120 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Όταν λες μικρό ποσό; Αν ήταν 1000-2000€ ναι οκ μπορείς αλλά αν είναι άνω των 3000€ δεν νομίζω να γίνεται
Joshua21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Όσο υπάρχουν CC κανένα δάνειο δεν παίρνει εξόφληση όσο και να είναι το υπόλοιπομενο ποσο εξόφλησης. Κάθε μήνα θα πληρώνει την δόση κανονικα (και η τράπεζα θα τρίβει τα χέρια της από τους τόκους όπως πάντα) Έχουν χαλαρώσει τα cc, δεν ισχύει ότι ίσχυε τη στιγμή που πρωτομπήκαν. Πλέον επιτρέπεται η πρόωρη αποπληρωμή ως και του 50% με κάποιους περιορισμούς.
stelios18120 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Από οπότε ίσως έτσι να ξοφλησε η θεία σου το μικρό δάνειο.
deesnider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μόλις τώρα είδα το θέμα και, χωρίς να διαβάσω όλα τα post πέραν των αρχικών, απλά να αναφέρω μία περίπτωση, επειδή γνωρίζω ανάλογη φάση προσώπου στον φιλικό μου κύκλο, που είχε πάρει καταναλωτικό δάνειο €10,000 από citibank (πριν από αρκετά χρόνια, τότε που τα έδιναν για πλάκα) , το οποίο πέρασε μαζί με πολλά ακόμα στην Credit M : Είχε μηνιαία δόση €165,00. Ήταν απολύτως συνεπής και τακτικός στις καταβολές του, μέχρι και το Νοέμβριο του '15 οπότε και έχασε τη δουλειά του, έχοντας υπόλοιπο για να εξοφληθεί το δάνειο, περίπου €1250,00. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Credit M, προκειμένου να συζητήσει την πιθανότητα κάποιας ρύθμισης για σημαντικά μικρότερη δόση, ακόμα κι αν πλήρωνε για όλη του τη ζωή, ακόμα κι αν είχε τεράστια επιβάρυνση. Τού το απέκλεισαν, λέγοντας του ότι το τηλεφωνικό κέντρο είναι μόνο για ενημέρωση, ότι δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για να συνεννοηθεί και ότι δεν έχουν φυσική παρουσία (γραφεία) απ 'όπου θα μπορούσε να περάσει ο ίδιος για να μιλήσει με κάποιον. Έβαλε κάτι ψιλά τους δυο επόμενους μήνες (κάνα πενηντάρικο κάθε φορά, μια και δεν είχε άλλα) και από το Φεβρουάριο τού '16, δεν έβαζε ούτε cent. Φυσικά τον έπαιρναν τακτικά τηλέφωνο για «υπενθύμιση» - αρχικά από την C.M. και προς το τέλος από δικηγορικό γραφείο που διαχειριζόταν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - όπου απλά ο άνθρωπος επαναλάμβανε όσα είχε πει και πριν: «Κύριοι, κάντε ό,τι καταλαβαίνετε! Εισόδημα δεν έχω, περιουσία να μού κατασχεθεί δεν έχω, σύζυγο ή παιδιά να «κληρονομήσουν» τα χρέη μου δεν έχω, να πουλήσω το νεφρό μου απαγορεύεται, οπότε...» Εν ολίγοις θέλω να πω, ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που φάνηκαν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους, πραγματικά χωρίς να φταίνε, όπως ο συγκεκριμένος: Εργαζόταν στην ίδια εταιρεία για εννιά χρόνια, με ικανοποιητικό μισθό που άνετα κάλυπτε τις υποχρεώσεις του και τη δόση τού δανείου που χρειάστηκε να πάρει και, ξαφνικά ένα ωραίο πρωί βρέθηκε στο δρόμο. Τι να έκανε; Να μάντευε ότι μπορεί να απολυθεί; Ε, ας το μάντευε και η τράπεζα, ας θεωρούσε επισφαλές το ότι δεν έχει κάποια περιουσία για «εγγύηση» κι ας μην τού έδινε δάνειο. Τι παραπάνω να έκανε, από το να προσπαθήσει μπας και συνεννοηθεί για μια ρύθμιση; Αφού τού απέκλεισαν κάθε τέτοια πιθανότητα, απλά σταμάτησε να πληρώνει. Με τι να πληρώσει, αφού δεν είχε μία; Σπίτι να μείνει δεν είχε, φίλοι του τον φιλοξενούν από λίγο ο καθένας, μέχρι να σταθεί - αν ποτέ σταθεί, διότι είναι και 55 ετών... - στα πόδια του, μέχρι και τώρα που μιλάμε, τι λέμε τώρα; Στο τέλος τους το είπε ξερά: «Βάλτε με φυλακή στην τελική, εφόσον θεωρείτε ότι έτσι κερδίζετε κάτι. Το τελευταίο που θέλω είναι να είμαι ασυνεπής, αλλά τι να κάνω; Τουλάχιστον δε θα κοιμάμαι στο δρόμο κι ένα πιάτο φαΐ θα το έχω». Πριν από 20-25 μέρες, τού τηλεφώνησαν ξανά από το δικηγορικό γραφείο και τού είπαν ότι η C.M. δέχεται να κλείσει την οφειλή, μειωμένη κατά 50% εφόσον η καταβολή πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου τού '16, ή μειωμένη κατά 60%, αν πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Ανέλπιστα, βρήκε ένα φίλο που μπορούσε να τού δανείσει ...αγύριστα πέντε κατοστάρικα, τα έδωσε, πήρε εξοφλητική και τελείωσε το θέμα... 1
stelios18120 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δηλαδή δούλευε τόσα χρόνια,κοντά δεκαετια στην εταιρία με σταθερό μισθό και δεν κατάφερε να βάλει στην άκρη έστω 1500€ για μία ώρα ανάγκης; Για να δώσει σε μία στραβη αν κάτι πάθει αυτός η η οικογένεια του;;; Βέβαια με τον άνθρωπο είμαι και όχι με τις τράπεζες και λοιπες εισπρακτικές αλλά τόσα χρόνια και 100€ να έβαζε στην άκρη θα είχε μαζέψει κοντά 10000€ στην δεκαετία,έστω 50€ να έβαζε ένα 5000χιλιαρο θα το είχε στην άκρη. 1
deesnider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δηλαδή δούλευε τόσα χρόνια,κοντά δεκαετια στην εταιρία με σταθερό μισθό και δεν κατάφερε να βάλει στην άκρη έστω 1500€ για μία ώρα ανάγκης; Για να δώσει σε μία στραβη αν κάτι πάθει αυτός η η οικογένεια του;;; Βέβαια με τον άνθρωπο είμαι και όχι με τις τράπεζες και λοιπες εισπρακτικές αλλά τόσα χρόνια και 100€ να έβαζε στην άκρη θα είχε μαζέψει κοντά 10000€ στην δεκαετία,έστω 50€ να έβαζε ένα 5000χιλιαρο θα το είχε στην άκρη. Δεν ξέρω αν, μετά την κάλυψη των παγίων εξόδων του, είχε τη δυνατότητα να βάζει στην άκρη λεφτά. Ίσως και να μην την είχε. Μη φανταστείς δε, ότι μιλάμε για τίποτα πεντοχίλιαρα μισθό. Απλά δεν ήταν και ψίχουλα, ώστε να είναι με την ψυχή στο στόμα κάθε μήνα. Όταν λέω ότι με το μισθό του κάλυπτε άνετα τις υποχρεώσεις του, εννοώ αυτό ακριβώς, τίποτα περισσότερο. Οικογένεια δεν είχε, μόνος του ήταν κι έμενε στο νοίκι. Μπορεί να τις κάλυπτε χωρίς ζόρι, αλλά μετά να μην έμεναν ούτε για σουβλάκια, μπορεί να ξόδευε και για χαβαλέ, δεν το γνωρίζω. Ό,τι κι αν ίσχυε όμως, ετέθη εις γνώσιν τής τράπεζας, η οποία αποφάσισε και να τού εγκρίνει το δάνειο. Η ουσία είναι αλλού: Πήρε δέκα χιλιάρικα δάνειο - δέκα «παντελονάτα» εννοώ, μαζί με τους τόκους το συνολικό οφειλόμενο ποσό διαμορφωνόταν γύρω στα δεκατέσσερα - και παρά κάτι δεκατρία, όντας υποδειγματικός στις προθεσμίες. Όταν η κατάσταση γύρισε τελείως ανάποδα και βρέθηκε μέχρι και άστεγος και αφού τού απέκλεισαν κάθε πιθανότητα επαναρύθμισης, απλά σταμάτησε να πληρώνει. Δεν ήταν αυτό που ήθελε, αλλά τι άλλο μπορούσε να γίνει; Τελικά, είδαν ότι δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο και είπαν να δοκιμάσουν μπας και πάρουν ακόμα κι ένα μικρό μέρος, αντί για τίποτα. Απλά αναρωτιέμαι: Αν αυτά τα πεντακόσια δεν τα έβρισκε τελικώς, τι θα τού έκαναν; Θα τον έβαζαν φυλακή; Ωραία, και;
stelios18120 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Φυλακή δεν θα έμπαινε για 500€ απλά θα του έσπαγαν τα @@@ μέχρι να τους τα δώσει. Τηλέφωνα συνεχεια θα έκαναν.
deesnider Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Φυλακή δεν θα έμπαινε για 500€ απλά θα του έσπαγαν τα @@@ μέχρι να τους τα δώσει. Τηλέφωνα συνεχεια θα έκαναν. Το φαντάζομαι, αλλά πρακτικά προσπαθώ να το καταλάβω: Αυτό που τού είπαν στην τελευταία επικοινωνία που είχε με το δικηγόρο, ήταν ότι τύποις τα €1250,00 ήταν απαιτητά όλα μαζί, διότι κόντευε να μην έχει καταβάλλει τίποτα για σχεδόν ένα χρόνο και ότι, αν δεν έβρισκε τρόπο να κλείσει την οφειλή με την «έκπτωση» που τού έδιναν, θα πήγαινε η ιστορία δικαστικά για €1250,00 πλέον, συν τα όποια έξοδα, τόκους και τα σχετικά παρελκόμενα. Συνεχίζω λοιπόν να αναρωτιέμαι: Ωραία, και; Θα κέρδιζαν κάτι με το να τού σπάνε τα ούμπαλα στα τηλέφωνα; Θα μού πεις «Ε και να μην κάνουν τίποτα; Λεφτά τους χρωστάει!» και θα 'χεις δίκιο προφανώς. Απλά την πιθανή λύση δε βλέπω πουθενά. Το τι άκρη ελπίζει να βγάλει η τράπεζα. (Εννοείται πως δεν την έχω δει ότι είσαι υποχρεωμένος να μού εξηγήσεις, αλλά ...αυτά τραβάνε όσοι μού απαντούν ) 1
stelios18120 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ε θα πήγαινε δικαστικά η απόφαση Θα έβγαινε απόφαση άμεσης είσπραξης του ποσού λόγω οφειλών κτλπ και θα έψαχναν να δουν αν έχει κάποιο περιουσιακο στοιχείο,ή οτιδήποτε ώστε να εισπράξουν το ποσο (κινητά ή ακίνητα) Δεν θα εβρισκαν τίποτα,και έτσι μάλλον θα έτρωγε καμία ποινή με αναστολή λογικά. Δεν ξέρω δεν δουλεύω σε εισπρακτικη εταιρία ούτε είμαι δικαστικός Πάντως σε αυτούς που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι χωρίς τίποτα στο όνομα τους και έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής τους κλάνουν τα @@,και ειδικά αν δεν έχει οικογενεια κτλπ ο άλλος να φοβάται τότε και ειδικά του κλάνουν τα @@ Χ1000 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα