iordanis77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Στην πρώτη ερώτηση δεν έχω κάτι να απαντήσω, ο νόμος είναι ο 4224/2013 και έχει ισχύ από την 1/1/2015. Μπορείς να το διαπιστώσεις μόνος σου πατώντας επάνω στο λινκ πιο πάνω. Στην δεύτερη ερώτηση, οκ αν και δεν πρέπει κανονικά, θα τσιμπήσω: Είναι κάποιος που έχει πάρει 100k δάνειο, η περιουσία του αξίζει 50k και δεν πληρώνει. Τι προτείνεις; Ο νομος που λες μιλαει για διευκολυνση, οχι για να χαρισουν λεφτα(που δε χαριζουν βεβαια, μονο με μεμονωμενες δικαστικες αποφασεις γινεται κουρεμα). Δηλαδη επιμηκυνση, μικροτερες δοσεις, περιοδο χαριτος κλπ. Και τελικα ο δανειοληπτης πληρωνει συνολικα περισσοτερα... Τι να τσιμπησεις? συζηταμε ή τσιμπιομαστε? Εγω εχω παρει δανειο 100χιλ. και η περιουσια μου ειναι οντως περιπου 50χιλ. δηλ. οσο κανει αντικειμενικη αξια το ιδιο το σπιτι [δινω πισω 200χιλ]. Πεσμου λοιπον τι προτεινεις, περιμενω με μεγαλη περιεργεια.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Ο νομος που λες μιλαει για διευκολυνση, οχι για να χαρισουν λεφτα(που δε χαριζουν βεβαια, μονο με μεμονωμενες δικαστικες αποφασεις γινεται κουρεμα). Δηλαδη επιμηκυνση, μικροτερες δοσεις, περιοδο χαριτος κλπ. Και τελικα ο δανειοληπτης πληρωνει συνολικα περισσοτερα... Αν έχει κοκκινήσει το δάνειο σε φωνάζουν να το ρυθμίσεις και σου κόβουν και μέρος του δανείου. Το πιο σύνηθες είναι να σου κόβουν μόνο από τους τόκους (και εδώ κόλλαγε η προηγούμενη ερώτησή μου). Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σε πείσω ότι όντως γίνεται αυτό, ωστόσο ξέρω ότι γίνεται. Εγω εχω παρει δανειο 100χιλ. και η περιουσια μου ειναι οντως περιπου 50χιλ. δηλ. οσο κανει αντικειμενικη αξια το ιδιο το σπιτι [δινω πισω 200χιλ]. Πεσμου λοιπον τι προτεινεις, περιμενω με μεγαλη περιεργεια. Δεν έχω κάτι να σου προτείνω, εσύ ξέρεις αν σε συμφέρει να το αφήσεις να κοκκινήσει, με ότι αυτό συνεπάγεται (μαύρισμα, πλειστηριασμοί και τα λοιπά). Εγώ, προσωπικά, στη θέση σου θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να μην το αποπληρώσω αν η περιουσία μου είχε τη μισή αξία του δανείου.
iordanis77 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Αν έχει κοκκινήσει το δάνειο σε φωνάζουν να το ρυθμίσεις και σου κόβουν και μέρος του δανείου. Το πιο σύνηθες είναι να σου κόβουν μόνο από τους τόκους (και εδώ κόλλαγε η προηγούμενη ερώτησή μου). Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σε πείσω ότι όντως γίνεται αυτό, ωστόσο ξέρω ότι γίνεται. Οχι βεβαια, που το ακουσες αυτο?? Αν ηταν ετσι ολοι θα σταματαγαμε να πληρωνουμε ωστε να μας φωναξουν και να κοψουν μερος του δανειου... Οπως ειπα, κουρεμα δανειου γινεται μονο με μεμονωμενες δικαστικες αποφασεις. Ο πλειστηριασμοι ειναι καθημερινοι. Δεν έχω κάτι να σου προτείνω, εσύ ξέρεις αν σε συμφέρει να το αφήσεις να κοκκινήσει, με ότι αυτό συνεπάγεται (μαύρισμα, πλειστηριασμοί και τα λοιπά). Εγώ, προσωπικά, στη θέση σου θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να μην το αποπληρώσω αν η περιουσία μου είχε τη μισή αξία του δανείου. Δυστυχως δε μπορει να γινει τιποτα, εγω και πολλες χιλιαδες αλλοι εχουμε πεσει στη λουμπα. Πρεπει να συνεχισουμε να πληρωνουμε ενα σπιτι υποπολλαπλασιας αξιας. Αν δεν το αποπληρωσεις οπως λες, παλι χαμενος θα βγεις. Θα κερδισεις οσο πιασει στο πλειστηριασμο, αλλα θα συνεχισεις να χρωστας το υπολοιπο του χρεους.
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Οχι βεβαια, που το ακουσες αυτο?? Αν ηταν ετσι ολοι θα σταματαγαμε να πληρωνουμε ωστε να μας φωναξουν και να κοψουν μερος του δανειου... Οπως ειπα, κουρεμα δανειου γινεται μονο με μεμονωμενες δικαστικες αποφασεις. Ο πλειστηριασμοι ειναι καθημερινοι. Δύο διαφορετικές τράπεζες για δύο διαφορετικά δάνεια με έχουν καλέσει για διακανονισμό προτείνοντάς μου να μου κόψουν και μέρος του δανείου. Από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο, μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις οτι δεν γινεται.
iordanis77 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δύο διαφορετικές τράπεζες για δύο διαφορετικά δάνεια με έχουν καλέσει για διακανονισμό προτείνοντάς μου να μου κόψουν και μέρος του δανείου. Από εκεί και πέρα δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο, μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις οτι δεν γινεται. Δεν ειναι τι πιστευω, ειναι τι ισχυει. Εξαλλου σε τραπεζα δουλευα. Ποιες ειναι οι τραπεζες που σε καλεσαν για να σου χαρισουν λεφτα? Γιατι δε καλουν και ολους τους υπολοιπους?
Mr_Terror Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 σε φιλο που χρωσταγε σε πιστωτικη καρτα στην citibank του εκαναν κουρεμα σχεδον το 50% της οφειλης.τα εδωσε και ξοφλησε.
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δεν ειναι τι πιστευω, ειναι τι ισχυει. Εξαλλου σε τραπεζα δουλευα. Ποιες ειναι οι τραπεζες που σε καλεσαν για να σου χαρισουν λεφτα? Γιατι δε καλουν και ολους τους υπολοιπους? Πειραιώς και Εθνική (αν και δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό). Σε όλους όσους έχουν κόκκινα δάνεια στέλνουν επιστολές για ρύθμιση.
LouCi4er Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Εμενα ειχε ο πατερας μου ενα δανειο στην Eurobank περιπου 7.500€.Το 2011 ο πατερας μου απεβιωσε και πηγα στην τραπεζα για διακανονισμο.Μετα απο καποιους μηνες ερχεται η αποφαση και ελεγε οτι μειωνουν 3000€ περιπου απο το ποσο(νομιζω οτι ηταν ασφαλισμενο το δανειο ή κατι τετοιο) και τα υπολοιπα 4.500€ τα πληρωσα ατοκα με ελαχιστη καταβολη 50€ το μηνα.Το τελειωσα πριν κατι μηνες(οταν μπορουσα εβαζα πολυ περισσοτερα απο 50€ φυσικα).Πολυ καλη η Eurobank στην περιπτωση μου. Υπαρχουν και δυο πιστωτικες στην Πειραιως(πρωην Αγροτικη) η οποιες το 2011 ηταν περι τις 4.000€ η μια(με διορθωσε καλα ο πατερας αλλα τεσπα).Πριν κατι μηνες που με ειχαν ενοχλησει,μου ειπαν οτι φτασαν καπου στις 7-8.000€ η μια και μου προτειναν καποια πραγματα.Πρωτον να αποπληρωσω περιπου το 40-45% εφαπαξ(περιπου στο 6αρι αν θυμαμαι καλα) κατι που δεν ειχα την δυνατοτητα να το κανω,μετα μου ειπαν να μου δωσουν δανειο με χαμηλοτερο επιτοκιο(κατι που το θεωρω κοροιδια) και τριτον νομιζω να αποπληρωσω το κεφαλαιο(4.000€ η καθε μια συνολο 8.000€) μεσα σε διαστημα καποιων μηνω,δεν θυμαμαι ποσο.Για εναν που εχει χρηματα και απλα δεν πληρωνει,το πρωτο και το τριτο που μου προτειναν,ειναι αρκετα καλα.Εγω που παλευω με 800€ το μηνα,τους ειπα οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι να αποπληρωσω το κεφαλαιο ατοκα με μια χαμηλη δοση το μηνα της ταξης των 100€.Θα ενημερωσω τους απο πανω ειπε η κοπελα στο τηλεφωνο και στο τελος μου λεει:ξερετε οι καρτες δεν εχουν ουτε υποθηκη ουτε τιποτα,ειναι στην κριση σας να τις αποπληρωσετε ή οχι.Δεν μπορουν να σας κανουν και τιποτα.Οτι να ΄ναι.
iordanis77 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Για στεγαστικα δανεια μιλουσα. Για καταναλωτικα, καρτες κλπ. υπαρχουν διευκολυνσεις, κι ο αδελφος μου μετεφερε τις οφειλες του σε αλλη τραπεζα με καλυτερους ορους. Σε όλους όσους έχουν κόκκινα δάνεια στέλνουν επιστολές για ρύθμιση. Ναι, αλλα σε κανενα κοκκινο στεγαστικο η ρυθμιση αυτη δε περιλαμβανει κουρεμα. Φανταζεσαι τι θα γινοταν αν κουρευανε τους κοκκινους, θα σταματουσαν να πληρωνουν οι συνεπεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Ναι, αλλα σε κανενα κοκκινο στεγαστικο η ρυθμιση αυτη δε περιλαμβανει κουρεμα. Συνεχίζεις να επιμένεις. Καλώς, δεν υπάρχει κάτι να αναλύσουμε περισσότερο.
iordanis77 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Συνεχίζεις να επιμένεις. Καλώς, δεν υπάρχει κάτι να αναλύσουμε περισσότερο. Δεν θα επρεπε να συνεχιζω να επιμενω, θα επρεπε να καταλαβαινες με τη πρωτη τα αυτονοητα: Αν ο διπλανος με κοκκινο στεγαστικο εχει κουρεμα, τοτε εγω γιατι να ειμαι συνεπης? θα το κανω κι εγω κοκκινο ωστε να εχω κι εγω κουρεμα. Πιο απλά δε γινεται. Οσοι δε μπορουν να πληρωσουν η μονη επιλογη τους ειναι ο νομος Κατσελη. Αν ξερεις και κατι αλλο που δε το ξερω ουτε εγω που ειμαι της πιατσας ουτε οι εξειδικευμενοι δικηγοροι, τοτε να μας το πεις!
LouCi4er Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δεν θα επρεπε να συνεχιζω να επιμενω, θα επρεπε να καταλαβαινες με τη πρωτη τα αυτονοητα: Αν ο διπλανος με κοκκινο στεγαστικο εχει κουρεμα, τοτε εγω γιατι να ειμαι συνεπης? θα το κανω κι εγω κοκκινο ωστε να εχω κι εγω κουρεμα. Πιο απλά δε γινεται. Οσοι δε μπορουν να πληρωσουν η μονη επιλογη τους ειναι ο νομος Κατσελη. Αν ξερεις και κατι αλλο που δε το ξερω ουτε εγω που ειμαι της πιατσας ουτε οι εξειδικευμενοι δικηγοροι, τοτε να μας το πεις! Ε προφανως,δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Για να κοκκινησει καποιος το δανειο του θα πρεπει να υπαρχει αδυναμια καταβολης πχ εχασε την δουλεια του ή μειωθηκαν αρκετα τα εσοδα του.Αν εσυ(γενικα μιλαω,οχι προσωπικα εσυ) με μια χ περιουσια,με καποιες καταθεσεις(5-10.000€ πχ για μια ωρα αναγκης) και ενα χιλιαρικο+ μισθο σταματησεις να πληρωνεις το στεγαστικο σου των 300.000€ επειδη σταματησε να το πληρωνει ο διπλανος σου που εχασε την δουλεια του και δεν εχει στον ηλιο μοιρα,τι να πω.Σιγουρα η χ τραπεζα πριν προχωρησει σε κουρεμα,θα περασει απο κοσκινο τον οφειλετη.Κανενας δεν ειπε οτι αν μια μερα απλα σταματησεις να εξυπηρετεις το δανειο σου,την επομενη θα σε καλεσει η τραπεζα για να σου κανει κουρεμα.Τι σε δυσκολευει? Ειδικος δεν ειμαι,απλα τι λεει η λογικη γραφω.
Joshua21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Ε προφανως,δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Για να κοκκινησει καποιος το δανειο του θα πρεπει να υπαρχει αδυναμια καταβολης πχ εχασε την δουλεια του ή μειωθηκαν αρκετα τα εσοδα του.Αν εσυ(γενικα μιλαω,οχι προσωπικα εσυ) με μια χ περιουσια,με καποιες καταθεσεις(5-10.000€ πχ για μια ωρα αναγκης) και ενα χιλιαρικο+ μισθο σταματησεις να πληρωνεις το στεγαστικο σου των 300.000€ επειδη σταματησε να το πληρωνει ο διπλανος σου που εχασε την δουλεια του και δεν εχει στον ηλιο μοιρα,τι να πω.Σιγουρα η χ τραπεζα πριν προχωρησει σε κουρεμα,θα περασει απο κοσκινο τον οφειλετη.Κανενας δεν ειπε οτι αν μια μερα απλα σταματησεις να εξυπηρετεις το δανειο σου,την επομενη θα σε καλεσει η τραπεζα για να σου κανει κουρεμα.Τι σε δυσκολευει? Ειδικος δεν ειμαι,απλα τι λεει η λογικη γραφω. Είσαι σίγουρος για αυτό στα bold? Δες ξανά αυτό: Σε όλους όσους έχουν κόκκινα δάνεια στέλνουν επιστολές για ρύθμιση.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δεν θα επρεπε να συνεχιζω να επιμενω, θα επρεπε να καταλαβαινες με τη πρωτη τα αυτονοητα: Αν ο διπλανος με κοκκινο στεγαστικο εχει κουρεμα, τοτε εγω γιατι να ειμαι συνεπης? θα το κανω κι εγω κοκκινο ωστε να εχω κι εγω κουρεμα. Πιο απλά δε γινεται. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι είμαστε σε ένα σημείο που η «κοινή λογική» έχει πάει περίπατο και ότι δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο. Μην σκέφτεσαι με όρους του τύπου «τι θα πει ο κόσμος» όταν μιλάμε για τραπεζικά προϊόντα. Εδώ οι τράπεζες κοιτάζουν πως θα κάνουν damage control κι εσύ έχεις μείνει ένα βήμα πίσω όταν μου λες ότι «θέλω κι εγώ κούρεμα». Ταξινόμησέ τα σωστά στο μυαλό σου για να μπορείς να κατανοείς καλύτερα τους όρους. Οσοι δε μπορουν να πληρωσουν η μονη επιλογη τους ειναι ο νομος Κατσελη. Αν ξερεις και κατι αλλο που δε το ξερω ουτε εγω που ειμαι της πιατσας ουτε οι εξειδικευμενοι δικηγοροι, τοτε να μας το πεις! Όχι, ο νόμος Κατσέλη δεν είναι η μόνη τους επιλογή και είναι κάτι που δεν το θέλουν καν οι τράπεζες, γιατί είναι χρονοβόρο, ενώ οι τράπεζες πρέπει να μαζέψουν χρήματα χτες. Αυτό που ξέρω εγώ το έχω ήδη διατυπώσει σαφώς πιστεύω: Δύο διαφορετικές τράπεζες για δύο διαφορετικά δάνεια με έχουν καλέσει για διακανονισμό προτείνοντάς μου να μου κόψουν και μέρος του δανείου. Αν δεν σε καλύπτει αυτό, δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω, αλήθεια. --------------------------------------------- Είσαι σίγουρος για αυτό στα bold? Δες ξανά αυτό: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι όταν σταματάς να εξυπηρετείς το δάνειό σου, σε παίρνει η τράπεζα την επόμενη μέρα και σου κάνει τσαλιμάκια. Είπα ότι όταν έχεις κόκκινο δάνειο σε καλούν για διακανονισμό. Ένα δάνειο γίνεται κόκκινο περίπου δώδεκα μήνες αφού σταματήσει να εξυπηρετείται, τότε χτυπάει στο σύστημα της τράπεζας (τουλάχιστον στις δύο συστημικές των οποίων έχω γνώση). Επίσης, αυτά ισχύουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αν κάποιος σταμάτησει σήμερα να εξυπηρετεί το δάνειό του, αυτό θα γίνει κόκκινο σε ένα χρόνο. Δεν είμαι μάντης να ξέρω τι θα ισχύει σε ένα χρόνο από τώρα.
iordanis77 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ε προφανως,δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.Για να κοκκινησει καποιος το δανειο του θα πρεπει να υπαρχει αδυναμια καταβολης πχ εχασε την δουλεια του ή μειωθηκαν αρκετα τα εσοδα του.Αν εσυ(γενικα μιλαω,οχι προσωπικα εσυ) με μια χ περιουσια,με καποιες καταθεσεις(5-10.000€ πχ για μια ωρα αναγκης) και ενα χιλιαρικο+ μισθο σταματησεις να πληρωνεις το στεγαστικο σου των 300.000€ επειδη σταματησε να το πληρωνει ο διπλανος σου που εχασε την δουλεια του και δεν εχει στον ηλιο μοιρα,τι να πω.Σιγουρα η χ τραπεζα πριν προχωρησει σε κουρεμα,θα περασει απο κοσκινο τον οφειλετη.Κανενας δεν ειπε οτι αν μια μερα απλα σταματησεις να εξυπηρετεις το δανειο σου,την επομενη θα σε καλεσει η τραπεζα για να σου κανει κουρεμα.Τι σε δυσκολευει? Ειδικος δεν ειμαι,απλα τι λεει η λογικη γραφω. Το καταλαβα οτι δεν εισαι ειδικος, απο αυτα που λες Ωστοσο με ρωτας... "τι με δυσκολευει". Απλο ερωτημα και για σενα: Ειδες ποτέ τραπεζα να κουρευει στεγαστικο δανειο χωρις προηγουμενη δικαστικη αποφαση? Όχι, ο νόμος Κατσέλη δεν είναι η μόνη τους επιλογή και είναι κάτι που δεν το θέλουν καν οι τράπεζες, γιατί είναι χρονοβόρο, ενώ οι τράπεζες πρέπει να μαζέψουν χρήματα χτες. Οι δικηγοροι που ασχολουνται με αυτο το θεμα θα σου πουν οτι υπαρχει μονο ο νομος Κατσελη. Οι... βελοπουλοι που το παιζουν αετοι θα σου πουν και αλλες επιλογες (αλλα φυσικα δε θα σε σωσουν οταν χασεις τελικα το σπιτι σου γιατι δε συμμορφωθηκες και δε συνεργαστηκες). Αν δεν σε καλύπτει αυτό, δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω, αλήθεια. Αυτο απαντηθηκε. Δε μιλουσες για στεγαστικα. Ένα δάνειο γίνεται κόκκινο περίπου δώδεκα μήνες αφού σταματήσει να εξυπηρετείται, τότε χτυπάει στο σύστημα της τράπεζας (τουλάχιστον στις δύο συστημικές των οποίων έχω γνώση). Επίσης, αυτά ισχύουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αν κάποιος σταμάτησει σήμερα να εξυπηρετεί το δάνειό του, αυτό θα γίνει κόκκινο σε ένα χρόνο. Δεν είμαι μάντης να ξέρω τι θα ισχύει σε ένα χρόνο από τώρα. Οχι. Ο κολλητος μου χρωστουσε 8 δοσεις και του εστειλαν ολη τη σχετικη χαρτουρα περι διακανονισμου. Για 2,5 χιλιαρικακια. Ειναι αγιογδυτες οι ανθρωποι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα