Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια επειδη μονος μου αποτι εχω καταλαβει δεν θα βγαλω ακρη,αποφασισα να παω για ρυθμιση ωστε να να μου κατεβασουν το επιτοκιο και το ποσο της δοσης επειδη εχω μικρο εισοδημα.μπορει καποιος να μου προτεινει εναν δικηγορο που να αναλαμβανει τετοιες υποθεσεις;η τουλαχιστον που να ψαξω.γιατι να μπαινω στο google και να ψαχνω στη τυχη νομιζω δεν ειναι ο καλυτερος τροπος.στειλτε μου με pm. αν καποιος γνωριζει.

Καταθεσεις εχεις?

Πηγαινε σε αυτή τη Χρυσουλα Βορδωνη που βγαινει κάθε τοσο στα καναλια :)

Διαβασα στη σελιδα του κινήματος "Υπερβαση" ότι με τις νεες ρυθμισεις μονο ενα 10% των δανειοληπτών θα μπορει να μπαινει στο νομο αυτό λογω των απαιτουμενων προυποθεσεων, οπως είναι τα 1500-2000€ που πρεπει να πληρωνει ο αιτων δανειοληπτης...

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tωρα το ειπες σωστα. Μονο με αποφαση δικαστηριου χαριζεται κατι.

Και πιο πριν το ίδιο ακριβώς είχα γράψει. Το δικαστήριο βασίζεται στον νόμο για να βγάλει αποφάσεις, συνεπώς ο νόμος είναι αυτός που χαρίζει. Το δικαστήριο απλώς εφαρμόζει τον νόμο.

Δημοσ.

Ήταν δάνειο για ένα αυτοκίνητο , ναι του τα έκοψαν

Προφανως δεν υπηρχε εγγυητης, ουτε ειχε μπει κατι υποθηκη.

Ιορδάνη, τσάμπα καίει η λάμπα...

Μπηντατζλίντ, συμφωνουμε

Δημοσ.

Να είχε μπει υποθήκη για δάνειο αυτοκινήτου;

Δε ξερω για τι ηταν το δανειο. Αν παντως δεν υπαρχει καποιο ενεχυρο και αφου η προσωποκρατηση εχει καταργηθει η τραπεζα μπορει να σου κοψει ενα ποσο ωστε να παρει το υπολοιπο και να μην το χασει ολο.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά συμφέρει να αφήσει κανείς τις κάρτες να κοκκινίσουν;

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

Τελικά συμφέρει να αφήσει κανείς τις κάρτες να κοκκινίσουν;

Για κάρτες ειδικά δεν ξέρω αλλά αν είσαι καλοπληρωτής, ή τουλάχιστον δείχνεις να προσπαθείς να παρακολουθείς τις πληρωμές, δεν παίρνεις ρύθμιση ευνοϊκή που να χτυπηθείς κάτω.

Θυμάμαι παλιά είχα κάποια οφειλή στην Alpha η οποία πληρωνόταν κανονικά (αν και με δυσκολία). Επειδή "είδα" να έρχεται μείωση των εισοδημάτων μας (έληγε η σύμβαση εργασίας της γυναίκας μου) θεώρησα σκόπιμο το να το προλάβω και να πάω να ζητήσω κάποια ρύθμιση πριν προκύψουν καθυστερήσεις, κλπ. Ε, εκεί μου είπαν ότι για να σκεφτούν κάποια τέτοια λύση θα έπρεπε να έχω τουλάχιστον 90 μέρες καθυστέρηση στις πληρωμές!!!

Πολύ φρέσκο παράδειγμα συναδέλφου, μετά από πρόταση δικηγόρου, να αφήσει ένα δάνειο 2-3 χιλιάδων που είχε χωρίς να το πληρώνει. Να βάζει που και που κάνα 50άρι να δείχνει ότι ναι μεν δεν το ξεχνάει αλλά δεν μπορεί κάτι παραπάνω.

Το έκανε λοιπόν αυτό για 3-4 χρόνια

Τον πήρε λοιπόν η τράπεζα με δική της πρωτοβουλία, τον ρώτησε αν θέλει να κοιτάξουν κάποια διευκόλυνση και τελικά του το "κούρεψε" 60-70% (δεν θυμάμαι ακριβώς) και του έβγαλε για το υπόλοιπο μια μικρή δόση για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Η Πειραιώς πριν μερικές μέρες πήρε τηλέφωνο τον αδερφό μου για ένα δάνειο 5κ το οποίο χρωστά και δεν πληρώνει χρόνια. Του πρότειναν 70% κούρεμα και το υπόλοιπο σε 48 σχεδόν άτοκες δόσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες; Δε μπορεί κάποιος για παράδειγμα, να έχει φορολογική δήλωση με 20.000 ευρώ και να του κάνουν κουρέματα οι τράπεζες.

Ή κάνω λάθος;

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά, αλλά μήπως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες; Δε μπορεί κάποιος για παράδειγμα, να έχει φορολογική δήλωση με 20.000 ευρώ και να του κάνουν κουρέματα οι τράπεζες.

Ή κάνω λάθος;

Η τράπεζα κάνει κούρεμα μόνο όταν είναι πεπεισμένη πως θα χάσει τα λεφτά της, κοιτάζοντας έτσι να σώσει ότι μπορεί.

Όσο για το παράδειγμα σου ανάλογα, εφόσον το εισόδημα του δεν μπορεί να το αγγίξει η τράπεζα τότε μια χαρά κάνει και σε αυτόν κούρεμα.

Δημοσ.

Η Πειραιώς πριν μερικές μέρες πήρε τηλέφωνο τον αδερφό μου για ένα δάνειο 5κ το οποίο χρωστά και δεν πληρώνει χρόνια. Του πρότειναν 70% κούρεμα και το υπόλοιπο σε 48 σχεδόν άτοκες δόσεις.

Και στην περίπτωση που ανέφερα κι εγώ, απ' την Πειραιώς ήταν.

Δημοσ.

Επιβεβαιώνεται το ότι αν είσαι σωστός είσαι κορόϊδο, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Επιβεβαιώνεται ότι πολλά από τα πολλά που λένε διάφοροι νεο-επαναστατες είναι απλά κουταμαρες ... Ο καθένας κοίτα το συμφέρον του - και πολύ καλά κάνει ... είναι μέρος του παιχνιδιού - με πρώτο και καλύτερη την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση που εξαγοράζει ψηφαλακια με λεφτά άλλων.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...