Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Χαιρετω εγω κολλησει λιγο και δεν εχω χρονο για troubleshooting Οποτε γραφω χωρις να εχω ψαξει περα απο τα βασικα. Εχουμε και λεμε εχω ενα router (της forthnet) στο ενα δωματιο στο οποιο ειναι συνδεδεμενο το PCA και PCB -για αυτο το PC ειναι ενα μεγαλο καλωδιο γιατι παει απο τον ενα οροφο στον αλλο-) Στο PCB τωρα πηρα το καλωδιο και το πεταξα πανω σε ενα TP-Link TL-SF1005D switch ωστε να μου δωσει εξτρα ethernet για να συνδεσω PCB και ενα AP (χρειαζομαι Switch γιατι δεν πιανει το ασυρματο και χρειαζομουν να συνδεσω το AP με καλωδιο). Το προβλημα ειναι οτι ενω συνδεω το καλωδιο στο switch και μετα στο PCB αλλα δεν εχει ιντερνετ! Επισης το ακομη πιο περιεργο ειναι αν συνδεσω το καλωδιο απευθειας στο PCB δεν συνδεεται και αλλαζει συνεχως απο αναζητηση δικτυου σε κιτρινο τριγωνο και μετα Χ. Αν συνδεσω το καλωδιο σε ενα splitter σαν και αυτο στη φωτογραφια και μετα στο PCB εχω ιντερνετ αλλα αν το συνδεσω στο switch και μετα στο PCB δεν εχω (κιτρινο τριγωνο). Καμια ιδεα?
soteras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Το σπλίτερ αυτό τις φώτο μόνο ζημιά κάνει καλύτερα βάλε από hub switch που είναι με το ρευματάκι τους ή κουμποσε το πάνω στο ρουτερ το καλώδιο χωρίς αυτό το πραγματάκι στη φώτο
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 αυτο θελω να κανω αλλα για καποιο περιεργο λογο τον οποιο δεν ξερω αν το βαλω πανω στο PC απευθειας δεν συνδεεται! Δειχνει συνεχεια οτι προσπαθει να συνδεθει! αν ομως το βαλω με τη παπαριτσα αυτη παιζει αμεσως.. Επισης μολις ειδα το καλωδιο και ειναι πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι πρασινο ασπρο πρασινο καφε ασπρο καφε μπλε ασπρο μπλε!
soteras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 αυτο θελω να κανω αλλα για καποιο περιεργο λογο τον οποιο δεν ξερω αν το βαλω πανω στο PC απευθειας δεν συνδεεται! Δειχνει συνεχεια οτι προσπαθει να συνδεθει! αν ομως το βαλω με τη παπαριτσα αυτη παιζει αμεσως.. Επισης μολις ειδα το καλωδιο και ειναι πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι πρασινο ασπρο πρασινο καφε ασπρο καφε μπλε ασπρο μπλε! Ναι τα χρώματα του καλωδίου μέσα έτσι είναι.Δοκίμασε με ενα απλό switch τον 5 ευρώ που έιναι με το ρεύμα και δες αν παίξει.Μήπως έχει κανά κοψηματάκι το καλώδιο και όταν κουνιέτε λιγάκι απλά να πιάνει
Λύση poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Λύση Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 αυτο θελω να κανω αλλα για καποιο περιεργο λογο τον οποιο δεν ξερω αν το βαλω πανω στο PC απευθειας δεν συνδεεται! Δειχνει συνεχεια οτι προσπαθει να συνδεθει! αν ομως το βαλω με τη παπαριτσα αυτη παιζει αμεσως.. Επισης μολις ειδα το καλωδιο και ειναι πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι πρασινο ασπρο πρασινο καφε ασπρο καφε μπλε ασπρο μπλε! spect τα χρωματα ειναι λαθος για αυτο δεν μπορεις να παιξεις στην αποσταση που θες.ετσι οπως εισαι αντε να παιξεις στα 10 Mbit ή να παιξεις στα 10 -15 μετρα. υπαρχουν δυο τροποι για τα χρωματα.t568a και t568b. http://www.cablinginstall.com/content/cim/en/articles/2011/03/differences-between-t568a-and-t568b-explained/_jcr_content/leftcolumn/article/footerimage.scale.large.jpg/1343747829379.jpg τα χρωματα για το b που κανουν ολοι ειναι ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι ασπρο πρασινο ΜΠΛΕ ασπρο μπλε ΠΡΑΣΙΝΟ ασπρο καφε καφε τα 2 μεσαια ζευγαρια ανταλλαζουν μεταξυ τους.αλλιως δεν θα παιξεις ποτε σωστα.καποιος το εφτιαξε λαθος που δεν ηξερε και κλασσικα τα βαλε στην σειρα και το θεωρησε οτι ετσι παιζει και οτι ετσι ειναι straight. αν παρεις ενα ετοιμο καλωδιο θα δεις οτι τα χρωματα δεν ειναι απλα στην σειρα. και αυτο που εχει κανει αυτος στο καλωδιο σου και αυτο που λεω εγω ειναι straight αλλα το θεμα εχει να κανει με το ιδιο το Utp. στο 100 ari δικτυο χρησιμοποιεις 4 pins στην πραξη απο τα 8. χρησιμοποιεις το 1,2,3 και το 6. οπως τα εχεις κανει εσυ το 1,2,3,6 ανηκουν σε 3 διαφορετικες χρωματικες ομαδες. οπως ειναι το σωστο ανηκουν σε 2. το καθε χρωμα ειναι συστραμενο οποτε εσυ εχεις παρει δυο καλωδια απο το ενα ζευγαρι που ειναι σωστο και μετα εχεις παρει αλλα 2 καλωδια (το καθενα απο αλλο ζευγαρι) που ειναι λαθος.αν εσυ παιξεις σε αλλα ζευγαρια τοτε δεν ειναι twisted Οποτε εχεις θεμα λογω electromagentic interference. Twisted pair cabling is a type of wiring in which two conductors of a single circuit are twisted together for the purposes of canceling out electromagnetic interference (EMI) from external sources; for instance, electromagnetic radiation from unshielded twisted pair (UTP) cables, and crosstalk between neighboring pairs. It was invented by Alexander Graham Bell.
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Ε αυτό που φαντάστηκα και εγώ. Γιατί ποτέ δεν έχω φτιάξει τέτοιο καλώδιο και μου φάνηκε κουλό όταν το είδα. Οπότε πρέπει να βρω κάποιον να μου δώσει τα εργαλεία να πατσαρω τα καλώδια σωστα. Αλλά γιατί όταν βάζω το σπλιτερακι παίζει αμέσως το πισι αλλά αν το πετάξω απευθείας στο πισι όχι;
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Ε αυτό που φαντάστηκα και εγώ. Γιατί ποτέ δεν έχω φτιάξει τέτοιο καλώδιο και μου φάνηκε κουλό όταν το είδα. Οπότε πρέπει να βρω κάποιον να μου δώσει τα εργαλεία να πατσαρω τα καλώδια σωστα. Αλλά γιατί όταν βάζω το σπλιτερακι παίζει αμέσως το πισι αλλά αν το πετάξω απευθείας στο πισι όχι; ναι θες εργαλεια και κλιπακια για να το φτιαξεις.αν ριξεις την καρτα δικτυου σου στα 10mbit θα παιξει και ετσι.επειδη εισαι οριακα για αυτο μπορει να παιξει ή μπορει να μην παιξει οταν προσθετεις ή βγαζεις πραγματα.επειδη βαζεις το adaptoraki απλα εχεις και αλλη ενωση και μπορει να πηγαινει η καρτα αυτοματα στα 10 και να παιζει μια που ειναι στο auto.ή μπορει στο ενα Pc να παιζει στα 100 και στο αλλο οχι.θα δεις τετοια συμπεριφορα αναλογως την καρτα το ρουτερ το switch.στην πραξη ολα θα διορθωθουν οταν φτιαξεις και τις 2 ακρες του καλωδιου με τον ιδιο τροπο ωστε να ειναι straight.αρκει το καλωδιο να μην ξεπερναει τα 100 μετρα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 So άλλαξα την κάρτα σε 10 και έπαιξε αμέσως αλλα αύριο πρωί θα αλλάξω το καλώδιο για να μπορέσω να το κάνω να παίξει όπως θέλω για να δουλέψει και το AP. Θα ενημερώσω αύριο για το πως πήγε η διαδικασία.
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 So άλλαξα την κάρτα σε 10 και έπαιξε αμέσως αλλα αύριο πρωί θα αλλάξω το καλώδιο για να μπορέσω να το κάνω να παίξει όπως θέλω για να δουλέψει και το AP. Θα ενημερώσω αύριο για το πως πήγε η διαδικασία. ε ναι δεν λεει να παιξεις στα 10 mbit.ουτε για μεταφορα αρχειων ειναι αλλα ουτε καιγια ιντερνετ αμα εχεις παραπανω απο 10 Mbit internet.αλλο τοσο που θες να βαλεις και ap
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δεν έπαιζε το AP έτσι και αλλιώς. Πατσαρα το καλώδιο σήμερα το πρωί σε 5 λεπτά και σε άλλα 5 είχα έτοιμο switch και AP και τώρα δουλεύουν όλα όπως πρέπει. Ευχαριστώ πουλινε για την βοήθεια. Πάντως μετά παραπονιουντε γιατί δεν έχουν δουλειά. Υγ η χολ έχει φροντίσει να μην χρειάζομαι πάνω από, 10μβπς
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Ναι θα πρεπε να ορισεις και το ap Να παιξει στα 10 αλλα παλι δεν ειναι λυση.γενικως πολλα ατομα που περνανε καλωδια νομιζουν οτι απλα βαζεις τα χρωματα οπως ειναι στην ιδια σειρα και απο τις 2 πλευρες και οτι ετσι ειναι straight Και παιζει.το εχω εχει επαναληφθει πολλες φορες.μονο vdsl αν μπορεις να βαλεις.επισης αφου εχεις Hol ελπιζω να εχεις ζητησει 6 margin και οχι 11 που ειναι το Default.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 ΔΕν εχω κανει τιποτα γιατι γυρισα 3 μερες πριν στην Κερκυρα και εμαθα οτι εχουν αλλαξει εταιρεια και γενικα εχουν κανει πραγματα χωρις να εχω ιδεα. Εδω απο οτι μπηκα στο ρουτερ ειδα username κατι σε στυλ [email protected] και λεω τι φαση!? θα τα κοιταξω ολα συντομα και θα ενημερωσω για εξτρα βοηθεια αν χρειαστω. Οταν εχεις χρονο και δεν βαριεσαι ριξε και μια εξηγηση γιατι να ζητησω 6. BTW δεν ειναι μονο αυτοι που βαζουν καλωδια και με φιλο μου που μιλουσα απο τη σχολη που καναμε ενα χρονο μαζι CCNA (στη σχολη) Μου λεει αν ειναι το ιδιο και στις δυο μεριες παιζει και ελεγα οτι δεν ισχυει κατι τετοιο γιατι παιζει ρολο και τι διαβαζει η καρτα οχι μονο τι μεταφερει το καλωδιο
rfc Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δεν εχει σχεση που τα χρωματα ηταν λαθος, κατι αλλο σου εφταιγε και δεν επαιζε. Ισως να μην ηταν καλα πατσαρισμενα απο την αρχη.
poulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 τα ρουτερ της forthnet απο default εχουν ενα τετοιο username μεσα με σκοπο να συνδεθουν στην forthnet αυτοματα με tr-069 και μετα να τραβηξουν τις ρυθμισεις αυτοματα(Username/password/voip). μετα κανει Reboot και πλεον παιζει κανονικα. η Hol σε βαζει απο default Με 11 Margin οποτε συγχρονιζεις χαμηλοτερα.αν εχεις σταθερη γραμμη μπορεις να τους πεις να σου βαλουν 9 margin ή 6 ωστε να κερδισεις σε ταχυτητα. Ο αλλος οπως και αλλα ατομα δεν μπορουν να καταλαβουν οτι για ποιο λογο τα χρωματα μπαινουν με αυτην την σειρα .Σου λενε αφου οπως και να τα βαλω αν τα βαλω και απο τις 2 πλευρες θα ειναι straight .αρα γιατι να το κανω ετσι?εσυ σωστα του ειπες.τωρα αν ο αλλος κανει Ccna και δεν θελει να το δεχτει αστον εκει να τα φτιαχνει λαθος.γενικως με το ccna απο οτι καταλαβα δεν πρεπει να εχει μεσα πολλα πραγματα περι καλωδιων και χρωματισμων ή για Cross και τετοια διοτι εχω πετυχει και αλλες φορες ατομα να εχουν κενα πανω σε αυτα.πχ καποιοι δεν ξερουν οτι το Cross gigabit ειναι διαφορετικο απο το Cross το 100αρι. ειναι τα ιδια ατομα που πανε και τερματιζουν 20 ζευγα και 50 ζευγα καλωδια και τα αναπτυσουν οπως να ναι και μετα δεν παιζει τιποτα. τα twisted γινανε και ονομαζονται twisted για καποιο λογο.αν δεν μπορει να το καταλαβει ο αλλος πεστου να το googlarei. Δεν εχει σχεση που τα χρωματα ηταν λαθος, κατι αλλο σου εφταιγε και δεν επαιζε. Ισως να μην ηταν καλα πατσαρισμενα απο την αρχη. μαλλον δεν ειδες που εγραψε πως ηταν τα χρωματα.επισης στα 10Mbit επαιζε.δεν ειναι οτι ηταν μπερδεμενα τα χρωματα σαν ζευγαρια αλλα επαιζε το 3 και το 6 σε δυο ξεχωριστα ζευγαρια αντι να ειναι στο ιδιο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Όσο ήμουν στη φορθνετ είχα άλλο username /password. Τώρα δεν θα έπρεπε να είχε αλλαξει; και παρεμπιπτόντως δεν έδωσαν στους δικούς μου user name/password για τη σύνδεση κάποιος δικός τους ήρθε και το έφτιαξε. Η γραμμή πρέπει να είναι σταθερή τώρα γιατί στο παρελθόν είχα θέματα και άλλαξα ολόκληρη την καλωδιοση από το κουτί του ΟΤΕ και μέσα. Θα μιλήσω με αυτούς σήμερα η αύριο πρωί να δούμε τι θα γίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα