Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμαμαι το ατελειωτο καψιμο με τα turrican,apprentice,wonderboy 2 κτλ.Μετα απο 20ωρο ομαδικο καψιμο με ποδοσφαιρακι θυμαμαι κι ενα καρβουνιασμενο τροφοδοτικο..Αρε amigaααρα...

Δημοσ.

Ενω για το pc τι εχεις να μας πεις την δεκαετια 80-90? Ειχε και γαμω τα παιχνιδια ε; Καλο σου βραδυ

Δεν είχα πισί, αμίγκα είχα, αλλά βγάλε τα retrogogles σου και θα δεις, ότι γαμεί σαν σύστημα γαμεί, ότι χάλασε πολλά παιχνίδια η φιλοσοφία του 1 πλήκτρου, το χάλασε.

Δημοσ.

Δεν είχα πισί, αμίγκα είχα, αλλά βγάλε τα retrogogles σου και θα δεις, ότι γαμεί σαν σύστημα γαμεί, ότι χάλασε πολλά παιχνίδια η φιλοσοφία του 1 πλήκτρου, το χάλασε.

Φιλε μου η Amiga είχε τα καλύτερα παιχνίδια τότε, δεν στο λέμε για να το λέμε αέρα δηλαδή. Εφοσον είχες Amiga κοίτα στο ιστορικό πόσα παιχνίδια έβγαζαν για pc και πόσα για Amiga, μετά κοίτα την ποιότητα των γραφικών, ήχου και gameplay και θα καταλάβεις πιο σύστημα ήταν το καλύτερο και γιατί. Πριν κάνω τα παιδιά μου είχα, Amiga 500,amiga 600 και amiga 1200 full tower. Μιλάμε για απίστευτα μηχανήματα ακόμα και τώρα, αναγκάστηκα να τα δώσω.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου η Amiga είχε τα καλύτερα παιχνίδια τότε, δεν στο λέμε για να το λέμε αέρα δηλαδή. Εφοσον είχες Amiga κοίτα στο ιστορικό πόσα παιχνίδια έβγαζαν για pc και πόσα για Amiga, μετά κοίτα την ποιότητα των γραφικών, ήχου και gameplay και θα καταλάβεις πιο σύστημα ήταν το καλύτερο και γιατί. Πριν κάνω τα παιδιά μου είχα, Amiga 500,amiga 600 και amiga 1200 full tower. Μιλάμε για απίστευτα μηχανήματα ακόμα και τώρα, αναγκάστηκα να τα δώσω.

Και εγώ, ακόμα την έχω και την 500+ και την 600, και την 1200, αυτό όμως δεν κάνει καλύτερα τα arcade που υπάρχουν στο σύστημα, αυτό σου λέω.

Άλλα παιχνίδια έχουν "γεράσει" πολύ, ΠΟΛΥ καλύτερα.

Δημοσ.

Πηγαινε αγορασε ενα mega drive, snes να εχεις μια εξαδα απο αυτα για να αισθανεσαι καλυτερα.

Δημοσ.

Οτι αξιζε στους υπολογιστες αυτους ηταν το ενα κουμπι φιλε. Η απλοτητα σε αφηνε να παιξεις χωρις να χρειαζεται να κανεις σπαζοκεφαλια για να παιξεις..  μετα ρημαχτηκαν ολα. Απο τους καλυτερους χειρισμους σε παιχνιδια τo Double Dragon που ειχε ολες τις κινησεις με τον μοχλο και το ενα κουμπι, μεχρι τα αριστουργηματα της Psygnosis και Team 17! Leander, Agony, Shadow of the Beast, και μετα Kick Off 2 και SWOS και δεν συμμαζευεται.. ενα κουμπι και Amiga ρε φιλε, τι λεμε τωρα!

Η πιο ευφυη κινηση στα παιχνιδια του ενος κουμπιου που λες, ηταν το "πανω" στο Bubble Bobble του μοχλου που αντιστοιχουσε στο κουμπι για να πηδαει. Μετα απο αυτο που στην Amiga ηταν απλα ονειρο, δεν παιζοταν μετα στο arcade που ηθελε ξεχωριστο κουμπι. 

• Like 1
Δημοσ.

R type... Τελευταίο boss και το tomahawk να ξερνάει φωτιά και ατσάλι.. Jim Power και να ακούω ξανά και ξανά την μουσική της εισαγωγής και να μην θέλω να ξεκινήσει το παιχνίδι.. Glory days.... Α ρε Psygnosis....

Δημοσ.

οταν στο σπιτι ειχαμε ακομα τα spectrum/amstrad/commodore 64-128 μαγαζι στο περιστερι ειχε στησει 2 τραπεζια με 4 amiges και γινοταν ο χαμος... τα βλεπαμε και μας φαινονταν διαστημικα μηχανηματα

ετσι βλεπαμε και σε βιτρινα στην κανιγγος το acorn archimedes

μετα που επεσαν οι τιμες και δεν θελαμε μονο παιχνιδια πηραμε ενα atari st ... μαγικες εποχες ήμασταν σαν τους ινδιανους που τους χαζευαν με τα καθρεπτακια και τα χρυσαφικα :)

• Like 3
Δημοσ.

North and South, Moonstone, Kick Off και Test Drive από τα αγαπημένα μου.  Παίζει και ένα μπάσκετ (;oxi to NBA Jam) το οποίο μου διαφεύγει γμτ.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι αξιζε στους υπολογιστες αυτους ηταν το ενα κουμπι φιλε. Η απλοτητα σε αφηνε να παιξεις χωρις να χρειαζεται να κανεις σπαζοκεφαλια για να παιξεις..  μετα ρημαχτηκαν ολα. Απο τους καλυτερους χειρισμους σε παιχνιδια τo Double Dragon που ειχε ολες τις κινησεις με τον μοχλο και το ενα κουμπι, μεχρι τα αριστουργηματα της Psygnosis και Team 17! Leander, Agony, Shadow of the Beast, και μετα Kick Off 2 και SWOS και δεν συμμαζευεται.. ενα κουμπι και Amiga ρε φιλε, τι λεμε τωρα!

Η πιο ευφυη κινηση στα παιχνιδια του ενος κουμπιου που λες, ηταν το "πανω" στο Bubble Bobble του μοχλου που αντιστοιχουσε στο κουμπι για να πηδαει. Μετα απο αυτο που στην Amiga ηταν απλα ονειρο, δεν παιζοταν μετα στο arcade που ηθελε ξεχωριστο κουμπι. 

Δεσποτικό, σαν την apple σε βρίσκω, κατ αρχήν μου συγκρίνεις τις απαιτήσεις των παιχνιδιών του 1987 με τα παιχνίδια του 1992,που τότε ήταν που έγινε ο χαμός, και σκέψου πόσο κολλημένη ήταν η commodore που δεν τους έκοψε να προγραμματίζουν για 2+ πλήκτρα.

Άλλο το μπλαμπλ μπλαμπλ άλλο το MK, πχ ε.

Και για όσους έχουν τα nostalgia gogles τους ακόμα, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΜΙΓΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ.

Καλά τα adventures, αλλά δεν υπήρχαν μόνο αυτά...

Και λέγοντας αυτό, μπαίνω στην μαύρη λίστα του Amigahellas;p

Δημοσ.

Δεσποτικό, σαν την apple σε βρίσκω, κατ αρχήν μου συγκρίνεις τις απαιτήσεις των παιχνιδιών του 1987 με τα παιχνίδια του 1992,που τότε ήταν που έγινε ο χαμός, και σκέψου πόσο κολλημένη ήταν η commodore που δεν τους έκοψε να προγραμματίζουν για 2+ πλήκτρα.

Άλλο το μπλαμπλ μπλαμπλ άλλο το MK, πχ ε.

Και για όσους έχουν τα nostalgia gogles τους ακόμα, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΜΙΓΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ.

Καλά τα adventures, αλλά δεν υπήρχαν μόνο αυτά...

Και λέγοντας αυτό, μπαίνω στην μαύρη λίστα του Amigahellas;p

Ελευθερία απόψεων έχουμε οπότε καθένας με τα γούστα του.

Δεν αναιρεί τίποτα όμως για εμάς που είμαστε 40+ ότι η Amiga ήταν ότι καλύτερο τότε.

Μετά το 1995 αν θυμάμαι καλά τα pc πήραν φορά. Η πρώτη αγάπη μας ήταν το Atari 2600 στα 1981 νομίζω; η δεύτερη αγάπη μας ήταν η Amiga και τρίτη δεν υπάρχει...

Ακόμα ζω με το όνειρο ( μετά τα 60 θα γίνει) να φτιάξω μια SUPER Amiga με τα πάντα όλα μέσα.

Τα pc δεν τα λες αγαπη, τα λες συνήθεια, δηλαδή απλά ζεις μαζί τους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...