gkaikov Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Καλημέρα. Έχω ένα lenovo G500 (win 7 το λειτουργικό) το οποίο για κακή μου τύχη έχει μια ενσωματομένη κάρτα γραφικών Intel και μια δεύτερη AMD Radeon HD 8500. To θέμα είναι τα παιχνίδια με απαιτήσεις τα τρέχει η Ιντελ κάρτα κια όχι η AMD Radeon όπως θα έπρεπε για να έχει επιδόσεις. Στο rome total war 2 π.χ. όταν επιλέγω ποιότητα εικόνας, βλέπω μόνο την Ιντελ και με αφήνει να πάω μόνο μέχρι το 2 επίπεδο γραφικών (low είναι νομίζω) Στο device manager της βλέπω και τις δύο. Προσπάθησα να κάνω disable την Ιντελ, αλλά η εικόνα ήταν σαν να μην έχω καθόλου κάρτα γραφικών και το παραπάνω παιχνίδι δεν ξεκινούσε καν. Παλιότερα όταν έκανα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας είχε μια επιλογή (configurable graphics λέγοταν νομίζω) όπου επέλεγες αν το κάθε πρόγραμμα το έτρεχες για επιδόσεις (μάλλον εννοούσε την AMD Radeon φαντάζομαι) ή το έτρεχες με εξικονόμηση ενέργειας (Ιντελ). Τελευταία κατέβασα update drivers για την AMD Radeon και χάθηκε και αυτη η επιλογή, αν και απ' ότι θυμάμαι δεν άλλαζε κάτι στην πράξη. Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ξεφορτωθώ την ιντελ που μου έχει κατσικωθεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Sakiz105 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 απεγκατασταση drivers με DDU και εγκατασταση παλι απτην αρχη,για αρχη 1
soteras Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Την ίντελ δεν μπορείς να την ξεφωρτωθεις η ιντελ υπάρχει για οταν κανεις απλή χρήση στον υπολογιστη πχ σερφινγκ στο ιντερνετ ωστε να καταναλωνει ίγοτερους πορους το συστημα.Η amd θα πάρει μπρος όταν τρεξεις κατι πολύ βαρύ που δεν μπορεί να διαχειριστη η ιντελ.Όμως από τις ρυθμισεις της amd εχει επιλογη να τρεξει το ταδε προγραμμα με την ταδε καρτα.
gkaikov Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δε φαινεται να ειναι τοσο απλο. Οπως γραφω κ παραπανω το rome total war 2 επιλεγει το πσ να το τρεξει με την ιντελ με αποτελεσμα να σερνεται. Μεσα απο το παιχνιδι βλεπω οτι η καρτα γραφικων που βλεπει ειναι η ιντελ
c_access Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Απο το φορουμ την λενοβο. if you have in Catalyst Control Center set the high performance for Games, AMD Radeon HD 8750M start automatically if the game start. Και ολο το λινκ να μπεις να διαβασεις https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/G500-switchable-GPU-Radeon-HD8750-vs-iHD-4000-problem/td-p/1230533
gkaikov Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Ταλαιπωρία η όλη κατάσταση. Στο φόρουμ της λενόβο που έστειλε ο φίλος παραπάνω κάποιοι λένε πως αντιμετώπισαν το πρόβλημα κατεβάζοντας drivers κατευθείαν από το σάιτ της λενόβο και όχι από αλλού. Είπα να δοκιμάσω και προσπαθόντας να το googlaro βρηκά αυτό. http://support.lenovo.com/gr/el/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g500-notebook?beta=false Αυτοί όμως οι drivers κυκλοφόρησαν to 2013!!!! Ήμαρτον.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Drivers θα βάλεις απο λενόβο και ΜΟΝΟ. Αν ειχες Nvidia θα μπορούσες να κατεβάσεις απο αυτην. καλως ήρθες στον κόσμο της amd με τις παπάτζες που κάνει στις κάρτες των φορητών. Ξήλωσε τον catalyst που έχεις περάσει και βάλε αυτον που δινει η λενόβο για το μοντέλο σου.Αν είναι όντως του 2013,με αυτόν θα μείνεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. εμένα η dell με έχει αφήσει με driver του 2012 αν θυμάμαι καλα btw στην 6470Μ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα