Προς το περιεχόμενο

Galaxy S6 rootable?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

γνωριζει κανεις αν το Galaxy S6 ειναι rootable (για custom rom). Καπου διαβασα οτι ειναι μονο "υπο προϋποθεσεις). Μπορει καποιος να με διαφωτισει?

Δημοσ.

Κοινως γινετε απο νορμαλ ανθρωπους (οχι χακερ) αυτη η δουλεια? :)

Εχω ξεκλειδωσει bootloader σε nexus 5, δε ξερω αν ειναι ιδιο "ευκολη" εργασια στο S6.

Δημοσ.

Κοινως γινετε απο νορμαλ ανθρωπους (οχι χακερ) αυτη η δουλεια? :)

Εχω ξεκλειδωσει bootloader σε nexus 5, δε ξερω αν ειναι ιδιο "ευκολη" εργασια στο S6.

Μάλλον κάπως έτσι είναι, προσωπικά δεν πειράζω τις συσκευές μου. Μάλλον όμως θα είναι εύκολο.
Δημοσ.

Eυκολη νμζω οχι δν ειναι οπως τα περισοτερα κινητα!!
Αλλα δυσκολο δν το λες.. Βαζεις ενα videaki στο youtube που σου λεει τι πρεπει να κανεις για να rootareis το μοντελο που εχεις η ακολουθεις ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ εναν γραμμενο οδηγο και η ζωη σου θα ειναι πολυ πιο ευκολη! Ναι δν θα καταλαβεις 100% τι κ γιατι το κανεις απλα ακολουθα το και στο τελος θα επιτυχεις τον σκοπο σου! Τον οποιο θα σου ελεγα να αποφυγεις γτ μετα το kit kat (αντε lollipop) εχεις αρκετες ελευθεριες στο android κ δν αξιζει τον εξτρα κοπο του ροοτ

Δημοσ.

Το 90% των εφαρμογων απενεργοποιουνται πλεον (πανε ρυθμισεις ---> εφαρμογες --> απενεργοποιηση εφαρμογης) οσο για το touchwiz μπορεις να "ξεχαστεις" αλλαζοντας καποιον lancher! 
Αμα δν σου αρεσει το UI και θελεις κατι πιο καθαρο εγω θα σου ελεγα πουλα το κινητο και κοιτα καποιο καινουριο (πχ nexus, motorola , sony ,htc) που εχουν αρκετα κοντα στο stock android λογισμικο! Θα σου γινει καμια βλακεια μετα και θα τρεχεις χωρις εγγυηση, αμα ηταν κινητο το οποιο μπορεις να το κανεις "unroot" και να μην φαινεται πουθενα οκ μαγκια σου καντο οτι θες αλλα στα sammy γραφει ο knox ..

Δημοσ.

ότι και να κάνεις το touchwiz δεν το αποφεύγεις, μονο στοκ ρομ υπάρχουν άρα και touchwiz

το θεμα ειναι οτι θελω να απο φυγω το touchwiz και να εχω το κινητο πιο γρηγορο χωρις τα bloatware της sammy.

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή έχω s6 άκου τι γίνεται. Το touchwizz δε το αποφεύγεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις ένα touchwizz αστραπή που δε θα το πιστεύεις και με τέλειο και δυνατό ήχο dolby atmos και λίγο καλύτερη μπαταρία. Αν επιλέξεις την Rom xtrestolite τη version 3.2 που δεν έχει bugs.
Αλλιώς υπάρχουν κι άλλες Rom πολύ καλές με στοιχεία και touchwizz από το νέο note 7 που όσες κι αν δοκίμασα σαν την xtrestolite εμπειρία δε μου έδωσαν.
Επίσης πρόσφατα εμφανίστηκε και cyanogenmod που είναι σαν στοκ αλλά έχει πολλά bugs όπως δε δουλεύει η κάμερα και χάνεις κλείσεις.

Από κει και πέρα όλα είναι πολύ εύκολα.
1)Βάλε στο κινητό τη rom που θα διαλέξεις.
2)Κατεβάζεις odin
3)Κατεβάζεις από arter97 το twrp 3.0.2
3)Ανοίγεις odin εκεί που λέει AP πατάς διαλέγεις το zip του twrp το βάζεις. Στις επιλογές του odin ξεεπιλεγεις το autoreboot. Συνδέσεις το κινητό ενώ το έχεις βάλει σε download mode. Βλέπεις ότι όλα κομπλέ στο odin. Πατάς start. Όταν σου πει success περίμενε κάνα λεπτό και κάνε μόνος restart.
4) Μπαίνεις στο recovery mode του twrp πας στο wipe κάνεις wipe dalvic cashe-cashe-data-system.
5)πας στο install επιλέγεις τη rom επιλέγεις τα features που θες τελειώνεις. Μετά αν η rom συνοδεύεται από aroma installer για έξτρα features κάνεις install και αυτά που θες. Τέλος πατάς reboot και περιμένεις κάνα 10λεπτο με 20 λεπτά μέχρι να ανοίξει και είσαι Οκ.

H rom που σου λέω και το aroma package θα τα βρεις εδώ:

https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636004534

https://www.androidfilehost.com/?fid=24499762636004533

Tέλος κατέβασε το app L speed και το HEBF (το hebf googlαρε το δεν είναι στο playstore νομίζω) και κάνε τα tweaks που έχουν βοηθάνε πολύ. 

Να ξέρεις χάνεις την εγγύηση του τηλεφώνου.

Ότι στραβό γίνει κατεβάζεις στο pc μια official rom από sammobile και τη περνάς με odin 

Αν δε σου αρέσει το touchwizz πούλα το πριν του κάνεις root κτλ για να μη χάσεις την εγγύηση και πέσει η τιμή του. Εγώ προσωπικά το έκανα root επειδή δε βρήκα κάποιο άλλο android κινητό με στοκ rom εξίσου όμορφο και στις ίδιες διαστάσεις.

Δημοσ.

1. Με touch wiz παίζει nova launcher?

2. Γενικά το κινητό είνΑι σφαίρα γρήγορο όσο λενε? Η εμπειρία μου είνΑι σε nexus 5 κ ήθελα κάτι γρηγοροτερο.

Δημοσ.

1. Με touch wiz παίζει nova launcher?

2. Γενικά το κινητό είνΑι σφαίρα γρήγορο όσο λενε? Η εμπειρία μου είνΑι σε nexus 5 κ ήθελα κάτι γρηγοροτερο.

Οταν εγκαθιστας εναν launcher τοτε σου δινεται η δυνατοτητα να χρησιμοποιει αυτον..ή τον αλλον..ή τον παραλλο..ή τον touchwiz.

Στο S4 που απο ενα σημειο και μετα ψιλολαγκαριζε (ισως απο τα πολλα βαλε/βγαλε εφαρμογων , αλλαγες ρομ (οfficial) κλπ) , οταν εβαλα τον touchwiz , ενιωσε το κινητο..πηγαινε κατα κατιτις πιο αερατα...

Στο S6 που πηρα..ενω εγκατασταθηκε ο nova μιας και ειναι αγορασμενος στο gmail account , ακομα δεν τον εβαλα να "εκκινει" διοτι πολυ απλα το κινητο ειναι σφαιρατο..μηδεν λαγκ..αν αποκτησει λαγκ μετα απο κανα δυο χρονια χρησης εδω ειμαστε να το δουμε.

Προς το παρον δεν εχω λογο να το γυρισω σε nova launcher για να "νιωσει" , μιας και το κινητο ειναι σφαιρατο.

Μπορει με τον nova να γινει περισσοτερο σφαιρατο..αλλα δεν γαμιεται..δεν εχω ορεξη :)

Μπορει να βελτιωσανε το touchwiz , μπορει να ειναι θεμα hardware...προς το παρον παει καλα..

Δημοσ.

Κ κάτι ψιλό ασχετο. Το nexus 5 έχει το θέμα με τα ghost touches στη φορτιση. Φαντάζομαι με το s6 να μην υπάρχουν τέτοια παλαβα,.

Δημοσ.

Κ κάτι ψιλό ασχετο. Το nexus 5 έχει το θέμα με τα ghost touches στη φορτιση. Φαντάζομαι με το s6 να μην υπάρχουν τέτοια παλαβα,.

To S6 φορτιζει σε μια ωρα..δεν προλαβαινει να χει θεματα :)

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιεις εφαρμογες ebanking μην το ρουταρεις. Εμενα με το που το ρουταρα μου χαλασε το winbank wallet (κλαην γιατι δεν παιζει και πολυ η nfc πληρωμη ακομα), και μετα που εβαλα xposed χαλασε και το winbank mobile.

Για το ποσο αερατη ειναι η touchwiz δεν εχω αποψη, αφου εδω και καιρο παιζω με τον launcher της m$ και εδω και καμια βδομαδα με τον KISS. Αλλα γενικα το κινητο (note 4) δεν μασαει, ειδικα με την 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...