tak.inc Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μια τηλεόραση 4K όταν προβάλει ένα πρόγραμα με ανάλυση 1080p το προβάλει ίδια όπως με μια τηλεόραση full HD ;;
impel123 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Σχεδον ναι. Aναλογα με το πόσο καλό upscaling κανει (ωστε να μετατρέψει το 1080p σήμα σε 4K) το προβάλλει είτε λίγο καλύτερα είτε λίγο χειρότερα. Παλιότερα το upscaling δεν ήταν τόσο καλό, ομως μπορείς να βρεις TV που βελτιώνουν (λίγο) το 1080 σήμα.
cabdik Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 οχι δεν ειναι το ιδιο, δυστυχως..!!! οσο και καλο upscaling να κανει μια τηλεοραση, δεν αποδιδει το ιδιο οπως το native. εχω δει 1080 βιντεο σε 4κ τηλεορασεις (2-3 μοντελα, και sammy, και LG, και SONY) και μπορω να πω οτι απογοητευτηκα...!! περιμενα λιγο καλυτερα..!! ισως, επειδη ειχα στο μυαλο μου τo upscaling απο 720p -> 1080p. που απο καλο 720p παιρνεις πολυ καλο αποτελεσμα. η διαφορα ομως ειναι οτι, τα πιξελ απο 720Ρ σε 1080Ρ ειναι λιγο πανω απο διπλασια (921,600 σε 2,073,600), ενω.... απο 1080Ρ σε 4Κ ειναι 4 φορες πανω....!!! αρα θα πρεπει η τηλεοραση απο 1:1 που ειναι ενα native βιντεο, θα πρεπει να το κανει 1:4...!! δλδ. σε ενα 1080Ρ βιντεο, οπως αναφερεις, ενω στην 1080Ρ τηλεοραση, καθε πιξελ θα δειχνει ενα συγκεριμενο στοιχειο του βιντεο, στην 4Κ θα πρεπει το ιδιο στοιχειο να το δειξει με 4 πιξελ..!! αρα... θεωρω και πιο δυσκολο το upscaling....!!
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 πήγαινε σε ένα κατάστημα με προβολή των προιόντων να δεις τη διαφορά. Κατά την άποψη μου το οπτικό αποτέλεσμα με τις αναλογίες που περιγράφει ο φίλος πάνω πρέπει να το δεις για να καταλήξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα