Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υδροψυξη η αεροψυξη για παιχνιδια μονο και αν ναι πια??

πια αεροψυκη-υδροψυξη?

Intel ι7 4790k (κατοχος)

ως 180-200ευρω

οποτε?πια μου λετε να βαλω??

εννοω πια αεροψυξη ως 150??η οσα θελετε εσεις που πιστευεται ειναι η καλυτερη?

Επεξ/σία από venomous
Δημοσ.

προφανως αεροψυξη. 200ευρω για gaming pc σε ψυξη ειναι η κυριολεκτικη εννοια του ''πεταω τα λεφτα μου''.

Καλυτερα τα χρηματα αυτα να πανε σε δυνατη καρτα γραφικων ή καλη οθονη/περιφερειακα αν δεν υπαρχουν καθολου.

• Like 2
Δημοσ.

προφανως αεροψυξη. 200ευρω για gaming pc σε ψυξη ειναι η κυριολεκτικη εννοια του ''πεταω τα λεφτα μου''.

Καλυτερα τα χρηματα αυτα να πανε σε δυνατη καρτα γραφικων ή καλη οθονη/περιφερειακα αν δεν υπαρχουν καθολου.

Οθονη εχω vg 248qe και καρτα 970 gtx g1 gaming

Δημοσ.

οποτε?πια μου λετε να βαλω??

εννοω πια αεροψυξη ως 150??η οσα θελετε εσεις που πιστευεται ειναι η καλυτερη?

Δημοσ.

κουτι δεν μας εχεις πει βεβαια, να δουμε αν θα χωρέσει και η ψυκτρα

http://www.e-shop.gr/case-nzxt-phantom-630-big-tower-gunmetal-grey-window-p-PER.911853

ρε παιδια τωρα πχ το καλοκαιρι η αεροψυξη δεν παιρνει των ζεστο αερα και των κανει παλι ζεστο????????

εννο η υδροψυξη των ζεστο των κανει κρυο(αν δεν κανω λαθος)

Δημοσ.

Καταρχάς πρέπει να μας πεις τι κουτί έχεις.

Σε δεύτερη φάση ναι, η υδρόψυξη έχει καλύτερες επιδόσεις από την αερόψυξη. Μπορεί αν η δεύτερη είναι καλή όπως η Noctua (αν και πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν τον κόπο αυτοί οι ανεμιστήρες), οι διαφορές είναι μικρές υπέρ του νερού.

Όμως με μία AIO WC, το PC φαίνεται πιο μαζεμένο, μπορείς να δουλέψεις πιο εύκολα στο εσωτερικό, η μητρική δεν τρώει ζόρι από το βάρος και υποκειμενικά για μένα είναι πιο όμορφο. 
Η αερόψυξη δεν έχει αντλία οπότε θα δουλεύει για πάντα χωρίς πρόβλημα και δεν θα κάνει τον ελάχιστο θόρυβο για τον ίδιο λόγο. Φυσικά οι καλές AIO δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου, αλλά θεωρητικά οφείλω να το πω.

Εγώ θα πήγαινα σε νερό λόγω Intel. Να μπορέσω να ρίξω όσο γίνεται την θερμοκρασία του πολύ ζεστού CPU.

Δημοσ.

Καταρχάς πρέπει να μας πεις τι κουτί έχεις.

Σε δεύτερη φάση ναι, η υδρόψυξη έχει καλύτερες επιδόσεις από την αερόψυξη. Μπορεί αν η δεύτερη είναι καλή όπως η Noctua (αν και πραγματικά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν τον κόπο αυτοί οι ανεμιστήρες), οι διαφορές είναι μικρές υπέρ του νερού.

Όμως με μία AIO WC, το PC φαίνεται πιο μαζεμένο, μπορείς να δουλέψεις πιο εύκολα στο εσωτερικό, η μητρική δεν τρώει ζόρι από το βάρος και υποκειμενικά για μένα είναι πιο όμορφο. 

Η αερόψυξη δεν έχει αντλία οπότε θα δουλεύει για πάντα χωρίς πρόβλημα και δεν θα κάνει τον ελάχιστο θόρυβο για τον ίδιο λόγο. Φυσικά οι καλές AIO δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου, αλλά θεωρητικά οφείλω να το πω.

Εγώ θα πήγαινα σε νερό λόγω Intel. Να μπορέσω να ρίξω όσο γίνεται την θερμοκρασία του πολύ ζεστού CPU.

http://www.e-shop.gr/case-nzxt-phantom-630-big-tower-gunmetal-grey-window-p-PER.911853

Δημοσ.

ρε παιδια τωρα πχ το καλοκαιρι η αεροψυξη δεν παιρνει των ζεστο αερα και των κανει παλι ζεστο????????

εννο η υδροψυξη των ζεστο των κανει κρυο(αν δεν κανω λαθος)

Εφόσον δεν υπάρχει ψυγείο με συμπιεστή η υδρόψυξη ουσιαστικά είναι αερόψυξη και λειτουργεί οπως και η τυπικές μεταλλικές ψύκτρες.Η διαφορά είναι στη θερμοχωρητικότητα και στο μέσο που καλείται να κυκλοφορήσει τη θερμότητα στην έξοδο του αέρα.

Επι της ουσίας το νερό αντικαθιστά το χαλκό,αντι να έχεις heatpipe χαλκού έχει σωλήνα-αντλία νερού.Η ''ψύξη'' όμως είναι ουσιαστικά ίδια και είναι αερόψυξη γιατι αυτό που τελικά χαμειλώνει τη θερμοκρασία στη έξοδο του συστήματος είναι ο θεωρητικά ψυχρότερος αέρας του περιβαλλοντος :-) ,θεωρητικά γιατί σε δεύτερη φάση πρέπει να υπολογίσεις τη ψύξη του χώρου και τη θερμοχωρητικότητα του.πχ αν στο δωμάτιο έχεις 35 βαθμούς μη περιμένεις καμμία ψύκτρα-υδρόψυξη να σε ρίξει κάτω απο 35 βαθμούς.Όπως επίσης αν έχεις κλειστά παράθυρα (κλειστό σύστημα) μη περιμένεις η θερμοκρασία να παραμείνει 35.Μόλις ανέβει η θερμοκρασία στο δωμάτιο στους 37 βαθμους τότε 37 θα είναι η καλύτερη εφικτή θερμοκρασία λειτουργίας.Αυτό που κρίνει την απόδοση της κάθε υλοποιήσης είναι επι της ουσίας η ικανότητα της να ακολουθεί όσο το δύνατόν απο κοντά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου τη δεδομένη στιγμή.

Οπότε,κάνεις λάθος.

υγ

αυτό που καταφέρνουν οι μεταλλικές ψύκτρες με τη προσθήκη επιπλέον ύλικού είναι να ανεβάσουν τη θερμοχωρητικότητα.Για να δείς όμως διαφορά σε σχέση με μια άλλη πιο μικρής μάζας ψύκτρα στο διάνυσμα του χρόνου πρέπει να εκμεταλλευτείς-μελετήσεις και αλλες παραμέτρους.Αν πχ το μονο που θα αλλάξεις είναι η μάζα του μετάλλου ,αυτό που θα καταφέρεις είναι οχι να μη ζεσταίνεται ο επεξεργαστής αλλά να φτάσει τη μέγιστη θερμοκρασία σε περισσότερο χρονικό διάστημα με δεδομένη ροή αέρα.

Δημοσ.

Εγώ κατέληξα σε αεροψυξη Be Quiet Dark Rock 3 ...και αυτό γιατί ήθελε μεγάλο budget για να πας σε μία υδρόψυξη που δεν ακούγεται και η χρήση που κάνω στον υπολογιστή δεν θα την αξιοποιήσει κιόλας.

Με τις διαρροές των WC AIO τι γίνεται; Είναι συχνό φαινόμενο;

• Like 1
Δημοσ.

Με τις διαρροές των WC AIO τι γίνεται; Είναι συχνό φαινόμενο;

Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Ούτε σε Fora. Αν ψάξεις στο Google θα βρεις, αλλά μπορεί να βρεις και θάνατο από φτέρνισμα επίσης. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...