bazinga13 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Την καλησπερα μου στους φιλους του Mac,μολις πριν μερικες μερες αγορασα πρωτη φορα Μακ υπολογιστη,επρεπε καποια στιγμη να το δοκιμασω. Μεχρι στιγμης παντως η αληθεια ειναι οτι εχω εντυπωσιαστει πααρα πολυ θετικα,Μετα απο παρα πολλα χρονια σε Win και Linux ειναι απ τις σπανιες φορες που μου τυχαινει να παρω κατι και να δουλευουν εξαρχης ΟΛΑ χωρις προβληματα,τουλαχιστον μεχρι στιγμης(φτου φτου να μην το ματιαξω). Ειμαι στην φαση του ψαχουλεματος και γενικα της νοοτροπιας του λειτουργικου καθως δεν εχω ιδεα απο Μακ,διαβασμα στα φορουμ και πειραματα,πρεπει να το "ψιλοκαταστρεψω" την πρωτη φορα για να το μαθω,αν δεν χαλασεις πως θα μαθεις να φτιαχνεις Εχω να κανω καποιες ερωτησεις και οποιος εχει χρονο και ορεξη απαντα 1)Ειδα οτι για κατεβασματα αρχειων(νομιμων) χρησιμοποιει το App Store το οποιο ψαχνω αλλα δεν ειδα πολλα αρχεια Free(πιθανον να μην μπηκα εκει που επρεπε η να ειδα κατι λαθος,διορθωστε με,αλλα και στο search που εβαζα καποια δημοφιλη αρχεια δεν μου τα εβρισκε). 2)Εχεις δικαιωμα να κατεβασεις αρχεια για Μακ(free παντα) απο τριτους?Εχω κατεβασει αρκετα χωρις κανενα προβλημα(Android Studio,Netbeans,Sublime,Viber κτλ κτλ) αλλα ρωτω παντα διοτι η Apple ειναι λιγο περιεργη μ αυτα και γενικα ο περιγυρος μου μ εχει ψιλοτρομοκρατησει. 3)Εργαλεια αντοιστιχα οπως το Photoshop υπαρχουν αν οχι εξισου αξιολογα τουλαχιστον κοντα σ αυτο το επιπεδο?Με αρκετη ερευνα που εκανα βρηκα αρκετα και free και με χρηματα αλλα πιο σημαντικη ειναι η αποψη καποιου που τα εχει δοκιμασει. 4)Ειναι επιτακτικη η χρηση της κονσολας στο Μακ?Λιγο που κοιταξα εχει αρκετες εντολες παρομοιες με Λινουξ,τουλαχιστον τις βασικες 5)Και μια πολυ γενικης φυσεως ερωτηση,ποια ειναι τα δυνατα σημεια του Μακ?για τι φημιζεται ιδιαιτερα?Ακουω χρονια οτι το δουλευουν αρκετα Γραφιστες,Web designers κτλ κτλ οποτε να υποθεσω οτι θα εχει καλα software σ αυτην την κατηγορια ε? Αυτα το ολιγα για να κλεισω,σας ευχαριστω και καλο βραδυ σε ολους Παρακατω ειναι τα χαρακτηριστικα του El Capitan Mac (21.5-inch, Late 2013) Processor 2,7 GHz Intel Core i5 Memory8 GB 1600 MHz DDR3 Graphics Intel Iris Pro 1536 MB 1TB σκληρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 To λειτουργικό ειναι κατι που αλλάζει οπότε δεν έχουμε να πουμε τιποτα πάνω σε αυτό.Απο τη στιγμη που μπορεις να αλλαξεις το λειτουργικό που χρησιμοποιεις σε ενα Apple μηχάνημα νομιμα , ολες οι ερωτήσεις για το τι μπορεις να κανεις νόμιμα ή οχι μάλλον πέφτουν στο κενό. Επίσης η Apple ειναι εταιρεία πρωτιστως hardware οπότε το λειτουργικό ειναι το κερασάκι στην τούρτα. Τα μηχανήματα σαν το iMac τα αγοράζουν μονο σαν υπολογιστές γραφείου πια ...και οσοι ενδιαφερονται να εχουν ενα κοσμημα στο τραπέζι τους. Το συγκεκριμένο hardware που αναφέρεις θα μπορουσες να το βρείς και σε ενα mac mini και να το συνδυάσεις με μια οθόνη της αρεσκειας σου.Αν δεν πηρες τον συγκεκριμενο iMac για γραφείο ή γιατί σου αρεσει να εχεις ενα κοσμημα στο τραπέζι,τοτε μάλλον εκανες βιαστική αγορά... Το ξερω ειναι πειρασμός αλλωστε για αυτο έχει το σημα το μηλαράκι για να υπενθυμίζει πως την πατήσανε και καποιοι άλλοι πριν απο μας.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Εχω τρία Mac στην εταιρεία ,αν το θελεις για δουλειά ,φωτογραφεία ,βιντεο θα το ευχαριστηθείς ,για σπίτι ,διασκέδαση,μουσική ταινίες ,κατεβάσματα ειναι οτι χειρότερο ,είχα πάρει και ενα mini στο σπίτι και το πούλησα σε 6 μήνες ,το photoshop ειναι μακραν καλυτερο απο οποιοδήποτε άλλο ,αμφιβάλλω ομως οτι έχεις τέτοιες απαιτήσεις ειναι τέλειο για γραφίστες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 1)Ειδα οτι για κατεβασματα αρχειων(νομιμων) χρησιμοποιει το App Store το οποιο ψαχνω αλλα δεν ειδα πολλα αρχεια Free(πιθανον να μην μπηκα εκει που επρεπε η να ειδα κατι λαθος,διορθωστε με,αλλα και στο search που εβαζα καποια δημοφιλη αρχεια δεν μου τα εβρισκε). 2)Εχεις δικαιωμα να κατεβασεις αρχεια για Μακ(free παντα) απο τριτους?Εχω κατεβασει αρκετα χωρις κανενα προβλημα(Android Studio,Netbeans,Sublime,Viber κτλ κτλ) αλλα ρωτω παντα διοτι η Apple ειναι λιγο περιεργη μ αυτα και γενικα ο περιγυρος μου μ εχει ψιλοτρομοκρατησει. Το App Store δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείς να κατεβάζεις εφαρμογές από όποια πηγή θέλεις. Εδώ και λίγα χρόνια το macOS περιλαμβάνει τη λειτουργία GateKeeper μέσω της οποίας ορίζεις το επίπεδο ασφάλειας που επιθυμείς για κατέβασμα εφαρμογών. Διάβασε τί και πως εδώ: OS X: About Gatekeeper 3)Εργαλεια αντοιστιχα οπως το Photoshop υπαρχουν αν οχι εξισου αξιολογα τουλαχιστον κοντα σ αυτο το επιπεδο?Με αρκετη ερευνα που εκανα βρηκα αρκετα και free και με χρηματα αλλα πιο σημαντικη ειναι η αποψη καποιου που τα εχει δοκιμασει. Εργαλεία υπάρχουν πολλά, δωρεάν και μη. Από το GIMP, το Acorn και το Pixelmator μέχρι και το ίδιο το Photoshop. Διάλεξε ανάλογα με τις απαιτήσεις και την τσέπη σου. 4)Ειναι επιτακτικη η χρηση της κονσολας στο Μακ?Λιγο που κοιταξα εχει αρκετες εντολες παρομοιες με Λινουξ,τουλαχιστον τις βασικες Η κονσόλα δεν είναι υποχρεωτική για την επαρκή χρήση του υπολογιστή. Βέβαια, αν ποτέ τη χρειαστείς σε κάτι, θα είναι εκεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bazinga13 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις,παντως περιμενα οσον αφορα το Photoshop να ειχε κατι δικο του αν οχι στο ιδιο επιπεδο τουλαχιστον κοντα αλλα ενταξει αυτο δεν αποτελει προβλημα για σπίτι ,διασκέδαση,μουσική ταινίες ,κατεβάσματα ειναι οτι χειρότερο Ενταξει τα κατεβασματα δεν νομιζω να εχουν σχεση με το λειτουργικο παρα πιο πολυ με την ταχυτητα της γραμμης σου. Για τα υπολοιπα τι θες να πεις ακριβως?Δεν υπαρχουν καλα software?(Video + Music players)Διαφωτισε με λιγο αν θελεις Το συγκεκριμένο hardware που αναφέρεις θα μπορουσες να το βρείς και σε ενα mac mini και να το συνδυάσεις με μια οθόνη της αρεσκειας σου Δηλαδη ενα Mac Mini εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με τα δικα μου?Και η τιμη του? Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2016 από bazinga13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Να μπω και εγώ σφήνα και να πω ότι τα it departments παγκοσμίως χρησιμοποιούν mac σε ποσοστό 99%. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JoEone Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Με γειά το εργαλείο-για-να-κάνεις-απλά-τη-δουλειά-σου Προγραμματάκι "αντίστοιχο" του Ps ειναι το Affinity Photo by Sheriff https://affinity.serif.com/en-gb/ Είχα δοκιμάσει την beta έκδοση αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Βέβαια δουλεύω Ps χρόνια οπότε αντικειμενικό δε με λές... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 για σπίτι ,διασκέδαση,μουσική ταινίες ,κατεβάσματα ειναι οτι χειρότερο ,είχα πάρει και ενα mini στο σπίτι και το πούλησα σε 6 μήνεςΕίναι θέμα συνήθειας και όρεξης για ψάξιμο. Τα εργαλεία και ο τρόπος υπάρχουν για τα πάντα. Για πάνω από 6 χρόνια στο σπίτι το κύριο μηχάνημα μου είναι Mac και τα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω με αυτό αλλά χρειάζομαι Windows μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Να μπω και εγώ σφήνα και να πω ότι τα it departments παγκοσμίως χρησιμοποιούν mac σε ποσοστό 99%.Ο ορισμός σου του "IT Department", μάλλον πρέπει να είναι διαφορετικός από το δικό μου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bazinga13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2016 τα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω με αυτό αλλά χρειάζομαι Windows μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σωστο αυτο και ισχυει για ολα τα λειτουργικα,ολα εχουν τα δυνατα και αδυνατα σημεια τους απλα για ολα υπαρχουν λυσεις αν καποιος εχει ορεξη να ψαξει. Το καλυτερο βεβαια ειναι να τα εχεις ολα και αναλογα με τις αναγκες σου να κανεις χρηση εκεινου που σε βολευει εκεινη την στιγμη,αυτο ειναι το ιδανικοτερο και ειναι και ευκολο να γινει Να μπω και εγώ σφήνα και να πω ότι τα it departments παγκοσμίως χρησιμοποιούν mac σε ποσοστό 99%. Ενταξει δεν διαφωνω στο οτι μπορει να ειναι καλοι σ αυτον τον τομεα απλα ο αριθμος μου φαινεται λιγο υπερβολικος,δεν παιρνω ομως και ορκο γιατι δεν γνωριζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
divnt Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδια μια ερωτηση. Για να κανουμε συντόμευση μιας εφαρμογής, παμε στο "make alias" η "duplicate"; Ποια η διαφορα αυτών των 2; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2016 Alias=Shortcut Duplicate=Copy (Στο ίδιο folder χωρίς να χρειάζεται paste) Copy=Copy (όπου κάνεις paste) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα