Inler Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Θελω να κανω σταθερο o/c στον παραπανω επεξεργαστη μετα το delid που του εκανα....Το θεμα ειναι οτι εχει πολλες επιλογες και ενω μου βγαζει 40 run στο high intelburntest μου κολλαει στο Prime95 μετα απο 3-4 ωρες ας πουμε....Ποιο τεστ του prime95 ειναι σταθερο για ολο το μηχανημα και ποσες ωρες πρεπει να το τρεξω για να ειμαι σιγουρος οτι το μηχανημα ειναι stable; Χοντρικα εχει τα 4.6 με 1.16 ταση καθοτι προκειται για πολυ καλο κομματι Μητρικη Asus V Gene Το Turbo το απενεργοποιω ετσι; Internal Pll Overvoltage enabled or disabled; Nα παιξω με offset ή καρφωτη ταση; Xtreme tweaking on ή off; Epu power saving mode enabled or disabled; Spi booster enabled or disabled; Στο πινακα Digi+Power Control πως πρεπει να ειναι οι επιλογες; Τα cpu C1e C3 C6 Cstate με offset ταση πανε ολα on και με καρφωτη ολα off; Οι παρακατω φωτο ειναι απο profile στα 4.2 με offset ταση μεχρι 1.056 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userpartali Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Εάν θες περιέγραψε πως έκανες το Delid γιατί με ενδιαφέρει και μένα και τι κερδισες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Εγινε με ειδικο μηχανημα οχι ξυραφια και τετοια... Αλλα για να μην χαλαμε το θεμα στειλε μου μήνυμα να σου πω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melodystyle2003 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Turbo off Internal Pll Overvoltage enabled Cpu voltage offset Epu power saving mode disabled Spi booster disabled (αδιάφορο) C1e C3 C6 Cstate auto ή enabled Cpu laod calibration very high ή ultra VCCIO ίσως χρειαστεί να το ανεβάσεις για σταθερότητα, π.χ. 1.125v Extreme OV off Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Αυτα σε περιπτωση που παιξω με offset ή και στις 2 περιπτωσεις? Pll overvoltage σιγουρα on γιατι αλλου διαβαζω on αλλου off.. Tο cpu LLC το βαζω σιγουρα high-very high και τι ακριβως κανει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Moderators Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δεν ξέρω πως παίζει η μητρική σου πάντως στην maximus v formula που έχω αν κλείσω turbo δεν μπορώ να κάνω oc, στις άλλες ρυθμίσεις όπως στις είπανε παραπάνω, αν παίξεις κάρφωσε τάση θα έχεις πιο υψηλές θερμοκρασίες ακόμα και σε idle μιας και θα κρατάει σταθερή τάση, στην αρχή ότι δοκιμές κάρτες άσε της μνήμες όσο πιο χαμηλά μπορείς μόλις είσαι σίγουρος ότι είναι σταθερό το oc που έκανες τότε ξεκινά να της ανεβάζεις (ακόμα και xmp profile ) Το llc στην ουσία προσπαθεί να κρατάει την τάση όσο πιο κοντά στην τιμή που ορίζουμε στο bios, για να το καταλάβεις καλύτερα κάνε δοκιμές με κάρφωτη τάση, βάλε πχ 1,15 ρεύμα και ξεκινά το llc από χαμηλά και ανεβάζει ενώ παράλληλα μπαίνεις Windows και ξεκινά ένα stress test για λίγο στο cpu z θα δεις ότι όσο το ανεβάζεις η τάση θα παίζει λιγότερο, το ιδανικό είναι αν βάλεις 1,15bios να βλέπεις και 1,15 στα Windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Το Turbo ειναι απο μονο του enabled οπως θα δεις στη φωτο και δεν με αφηνει να το πειραξω(ειναι μαυρο το πλαισιο) Αρα το LLC το βαζουμε very high για να μην ξεφευγει της τασης που οριζουμε εμεις; Στο τωρινο setup που ειμαι στα 4.2 με offset -0,075 ενω βγαζει 40 run intelburntest τρεχω απο το πρωι στις 9 και μετα prime και μου βαρεσε πριν λιγο fatal error στον worker 6 μονο...Παιζει να φταινε οι μνημες που ειναι με XMP profile; To Internal Pll Overvoltage enabled; Το αναφερω γιατι διαβασα οτι χρειαζεται μονο απο τα 4.8 και πανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Moderators Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Το Turbo ειναι απο μονο του enabled οπως θα δεις στη φωτο και δεν με αφηνει να το πειραξω(ειναι μαυρο το πλαισιο) Αρα το LLC το βαζουμε very high για να μην ξεφευγει της τασης που οριζουμε εμεις; Στο τωρινο setup που ειμαι στα 4.2 με offset -0,075 ενω βγαζει 40 run intelburntest τρεχω απο το πρωι στις 9 και μετα prime και μου βαρεσε πριν λιγο fatal error στον worker 6 μονο...Παιζει να φταινε οι μνημες που ειναι με XMP profile; To Internal Pll Overvoltage enabled; Το αναφερω γιατι διαβασα οτι χρειαζεται μονο απο τα 4.8 και πανω Όπως είπα παραπάνω κάνε δοκιμές με το llc κάθε μητρική /επεξεργαστής συμπεριφερεται διαφορετικά, ανάλογα το τεστ που βάζεις στο prime μπορεί να είναι και από της μνήμες, για αρχή ξεκινά χωρίς xmp profile ως που να είσαι σίγουρος για τον επεξεργαστή Για της μνήμες τώρα μου έχει τύχει σετ με τι xmp να μην παίζει ενώ με της ίδιες ρυθμίσεις χειροκίνητα να δουλεύει άψογα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μην τρελαινεσαι με το φαιλ μετα απο 4+ ωρες πριμε. Δεν θα γινει καθημερινα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δοκίμασε και μια δοκιμή με επιλογή maximum με intel burn test. Εχει τύχει να μη φάω κανένα bsod από το prime αλλά να φάει φαιλ στο intel burn test και σε παιχνίδι σε άκυρη στιγμή με τα ίδια ρεύματα - ίδια hertz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Επανερχομαι γιατι ψαχνω να βρω το sweet spot στα 4.6...Με manual εχει βγει σταθερο με 1.15-1.16....Με offset πρεπει να βγαινει με μεγιστο 1.16 ή θελει λογικα λιγο παραπανω ταση;...Δοκιμασα ενα τεστακι 110 run IBT και το εβγαλε κανονικα με ταση μεχρι 1.19-1.20...Το LLC το εβαλα high και ειδα μικροτερες αυξομειωσεις απο οτι στο Auto Το Cpu Capability μολις τον πηγα απο 4.2 στα 4.6 αυξηθηκε αυτοματα απο 130% στα 140% που να το αφησω; Στο παραπανω τεστ το εβαλα 130% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Επανερχομαι γιατι ψαχνω να βρω το sweet spot στα 4.6...Με manual εχει βγει σταθερο με 1.15-1.16....Με offset πρεπει να βγαινει με μεγιστο 1.16 ή θελει λογικα λιγο παραπανω ταση;...Δοκιμασα ενα τεστακι 110 run IBT και το εβγαλε κανονικα με ταση μεχρι 1.19-1.20...Το LLC το εβαλα high και ειδα μικροτερες αυξομειωσεις απο οτι στο Auto Το Cpu Capability μολις τον πηγα απο 4.2 στα 4.6 αυξηθηκε αυτοματα απο 130% στα 140% που να το αφησω; Στο παραπανω τεστ το εβαλα 130% Δοκίμασε και μερικές λουπες στο maximum επίπεδο. Εχει τύχει να μη φάω ούτε ένα κόλλημα στο high επίπεδο αλλά στο maximum μετά την 3η λούπα την πάθαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δοκιμασα σε Very High(δεν σηκωνει maximum λογω 8αρας μνημης) 100run και τα περασε ολα και με χαμηλωμενη ταση(μεγιστο 1.168) Για θερμοκρασιες λογω κακου αερισμου και καλωδιων στο κουτι θα μπορω να παω ανετα -5 κατω Να ρωτησω ενδεχεται να βγαζει σχεδον 3 ωρες IBT και να κολλησει σε καποιο αλλο οπως Prime95; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Supreme_Commander Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Νομιζω τσαμπα τραβας τα αυτια του επεξεργαστη σου τοσες ωρες. Αλλα επειδη ψαχνεσε αν θα φαει κολημα παιξε με Prime 95 28.5 και βαλε το στο custom με 1344 και 1344 και τσεκαρε την επιλογη απο run FFT Και γραψε αποτελεσματα τι κανει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα