Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη ο τιτλος ειναι λίγο παραπλανητικος, δεν μου ερχεται καποιος αντιπροσωπευτικος, αυτο που θελω να πω είναι ότι :

Εχω 1 Samsung 850 EVO 120 GB και επειδη δεν μου εφτανε ο χωρος πλεον αγορασα εναν

Corsair 240GB Force LE (TLC - review εδω http://www.tomshardware.com/reviews/corsair-force-series-le-ssd,4558-3.html), που απο οτι ειδα ειναι κοντα σε επιδοσεις με τον 850 evo , για entry level SSD

Το θεμα είναι οτι εχω ενα laptop Που ηθελα να του κανω format, και έχει μεσα εναν Kingston Hyper X Savage 240 GB (MLC - http://www.tomshardware.com/reviews/kingston-hyperx-savage-240gb-ssd,4134.html#p17 ) και δεν ειμαι σιγουρος ποιον να βαλω στον σταθερο. Το λαπτοπ απλα θα καθεται, το χρησιμοποιω ελαχιστα.

Ποιον θα προτεινατε για τον σταθερο για καθημερινη χρηση, και πιο σπανια κανενα παιχνιδι και λιγη δουλεια (visual studio, xamarin, netbeans, php storm)

ΥΓ αν βρισκομαι σε λαθος ενοτητα plz move/delete it.

Δημοσ.

Όποιον και να βάλεις δε θα καταλάβεις διαφορά, εκτός κι αν τρέξεις benchmarks. Οπότε διάλεξε όποιον βλέπεις να συμφέρει καλύτερα από άποψη χωρητικότητας και κόστους. "Κακοί" SSD δεν υπάρχουν -- oh well, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Πρόσεξε μόνο εάν μεταφέρεις συχνά μεγάλα αρχεία, (π.χ. BD-rips) να μην επιλέξεις κάποιον με TLC NAND.

Πραγματικά, στην χρήση, είτε έχει 550 MB/s ή ... 150 MB/s throughput, δε θα το καταλάβεις.

Δημοσ.

Όποιον και να βάλεις δε θα καταλάβεις διαφορά, εκτός κι αν τρέξεις benchmarks. Οπότε διάλεξε όποιον βλέπεις να συμφέρει καλύτερα από άποψη χωρητικότητας και κόστους. "Κακοί" SSD δεν υπάρχουν -- oh well, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Πρόσεξε μόνο εάν μεταφέρεις συχνά μεγάλα αρχεία, (π.χ. BD-rips) να μην επιλέξεις κάποιον με TLC NAND.

Πραγματικά, στην χρήση, είτε έχει 550 MB/s ή ... 150 MB/s throughput, δε θα το καταλάβεις.

O Savage ειναι MLC NAND Και ο αλλος TLC NAND. Το θεμα ειναι οτι δεν μεταφερω μεγαλα αρχεια συχνα, πχ 10-15 GB, αντε μια δυο φορες το τριμηνο για καποιο backup

Δημοσ.

Οπότε εσύ κρίνεις. Αξίζει η χρηματική διαφορά ανάμεσα σε MLC / TLC για να πέφτεις σε ταχύτητα σκληρού δίσκου 2 φορές το τρίμηνο που θα κάνεις τα backup σου; Εγώ θα πήγαινα χωρίς σκέψη σε MLC -- αλλά εγώ είμαι και κολλημένο μυαλό.

:D

Δημοσ.

Οπότε εσύ κρίνεις. Αξίζει η χρηματική διαφορά ανάμεσα σε MLC / TLC για να πέφτεις σε ταχύτητα σκληρού δίσκου 2 φορές το τρίμηνο που θα κάνεις τα backup σου; Εγώ θα πήγαινα χωρίς σκέψη σε MLC -- αλλά εγώ είμαι και κολλημένο μυαλό.

:D

ΕΧω ειδη και τους 3 που αναφερω στο post. Αυτο που ζηταω ειναι πoιο να επιλεξω για το λαπτοπ και ποιο για το σταθερο

Δημοσ.

Τον 240 γίγα στο σταθερό και τον 120 στο λαπτοπ. Αφού έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου, απο το πρώτο ποστ! Αφού το λαπτοπ θα ''κάθεται'' ............

• Like 1
Δημοσ.

Τον 240 γίγα στο σταθερό και τον 120 στο λαπτοπ. Αφού έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου, απο το πρώτο ποστ! Αφού το λαπτοπ θα ''κάθεται'' ............

Εχω δυο ssd 240 και ενα 120, απλα διαφορετικα μοντελα οι 240, απλα δεν ηξερα ποιον να βαλω στον σταθερο λογω παρεμφερων επιδοσεων. Εν τελη εβαλα τον MLC στον σταθερο, και τον ΤLC στο λαπτοπ.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Savage ειναι ο καλυτερος απο τους 3 που αναφερεις,εχει ιδιο controller με τον Corsair αλλα MLC nand.Εννοειται οτι οι διαφορες στην ταχυτητα αναμεσα στους 3 ειναι το λιγοτερο αμελητεες.Απλα για το μηχανημα που χρησημοποιεις περισσοτερο διαλεγεις αυτον με την μεγαλυτερη χωρητικοτητα και τα καλυτερα χαρακτηριστικα και αυτος ειναι ο Savage.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...