salmp7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Θα ήθελα πρόταση για αγορά HDD.Έχω ένα ssd samsung pro 850 που εκεί τρέχει το λειτουργικό και έναν 1TB seagate όπου είναι όλα τα υπόλοιπα αρχεία. Επειδή δεν θέλω το πάθημα να μου γίνει μάθημα σκέφτομαι να αγοράσω δεύτερο HDD ώστε με κάποιο πρόγραμμα να παίρνω backup αρχεία απο τον άλλο HDD. Δεν θα παίζουν σε raid απλά θα παίρνω backup ή χειροκίνητα ή με κάποιο πρόγραμμα τουλάχιστον τα σημαντικά αρχεία που δεν θα ήθελα να χάσω σε περίπτωση που χτυπήσει ο δίσκος1) θα ήθελα πρόταση για HDD μάλλον 1 ή 2 TB. Το pc δουλεύει αρκετές ώρες τη μέρα αλλά συνήθως κλείνει το βράδυ. Δεν θα μπεί λειτουργικό σε αυτόν το δίσκο.2) σε περίπτωση που ο δίσκος χτυπήσει που απευθύνομαι για αντικατάσταση εντός εγγύησης; στο κατάστημα που τον αγόρασα και μόνο; δεν έχουν να φανταστώ οι εταιρίες επίσημα service όπως συμβαίνει με τα smartphones?3) βάση της απορίας νούμερο 2 πιστεύεται ότι είναι σωστή επιλογή ως κατάστημα το eshop που θα είναι εύκολο να απευθυνθώ σε περίπτωση προβλήματος εντός εγγύησης;Δεν βάζω όριο budget και για αυτό δεν έχω καταλήξει αν θέλω 1 ή 2 TB. Παρόλαυτα δεν θα καταλήξω σε πρόταση στα 200 ευρώ δίσκο 1TB επειδή είναι super duper αξιόπιστος. οι 1ΤΒ παίζουν απο 50Ε και πάνω και οι 2ΤΒ κοντά στα 100(λίγο κάτω λίγο πάνω).ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων.
rafail1994 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Γενικά ο δίσκος για backup καλό είναι να μην βρίσκετε συνδεμένος στο σύστημα συνέχεια.Και ο λόγος είναι οτι μπορεί να κολλήσεις ιούς(οπότε να έχεις παντού θέμα),να έχεις κάποιο θέμα με hardware και να επηρεάσει και τους σκληρούς κτλ κτλ οπότε να χάσεις τα αρχεία σου. Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιον εξωτερικό σκληρό η έστω εσωτερικό απλά να το συνδέεις μόνο όταν είναι να κάνεις backup εάν είναι εύκολο . 2)Μπορείς και στο κατάστημα που τον αγόρασες αλλά και στην εταιρία . 3)Το eshop δεν έχει και το καλύτερο όνομα στο service Από που είσαι ;
salmp7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 έχω αποφασίσει να προχωρήσω σε αγορά εσωτερικού δίσκου. Αυτό με το να τον αποσυνδέω ίσως το σκεφτώ. Αθήνα είμαι αυτή τη στιγμή. σκέφτομαι απλά ότι eshop βρίσκεις εύκολα σε πολλές περιοχές. δεν είναι ακριβώς service. σε περίπτωση που χτυπήσει εντός εγγύησης αντικατάσταση θα είναι. Έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο; και κατάστημα και δίσκο; οι WD red πως σου φαίνονται; μήπως να κοιτάξω δίσκους με μεγαλύτερη εγγύηση και όχι με 1 ή 2 χρόνια; καλό θα ήταν να είναι αθόρυβος. επίσης που κερδίζουν και που χάνουν οι δίσκοι στις 5400 στροφές σε σχέση με αυτούς των 7200. η ταχύτητα αφού δεν θα τρέχει λειτουργικό δεν είναι το πρώτο μου κριτήριο. μήπως οι 5400 είναι πιό αθόρυβοι;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd20ezrx-2tb-caviar-green-sata3-p-PER.304592 http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd20purx-purple-surveillance-hard-drive-2tb-35-sata3-p-PER.303081 http://www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd20efrx-2tb-red-nas-sata3-p-PER.304602 και ο τελευταιος ειναι σχεδιασμενος για αυτη τη δουλεια που θελεις ισχυει αντιστοιχα και σε μικροτερη χωρητικότητα η σειρα Εγγυηση εχουν ολοι και απευθυνεσαι στο κατασκευαστη απευθειας σε περιιπττωση που δε μεινεις ευχαριστημενος απο οποιοδηποτε προμηθευτη Αυτοι θα κανουν την εργασια που θελεις μπορεις να ρυθμισεις να μπαινουν σε υπνωση και να μην λειτουργουν ολες τις ωρες λιγοτερη φθορα υπαρχουν ενα σωρο προγραμματα για backup και με ενα καλο antiviruς δεν θα εχεις προβλημα εφοσον εισαι "ενημερωμενος" και προσεκτικος. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2016 από Επισκέπτης
SaFiS Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Απο WD απέφυγε τους Green. Μακράν η πιο ζημιάρικη σειρά. Επίσης, οι νέοι Blue είναι στην ουσία rebadged Green μιας και η Green σειρά καταργήθηκε απο την WD... Κοίτα επίσης WD Black ή HGST Ultrastar 7K4000 ή 7K6000 που είναι και οι κορυφαίοι δίσκοι της Hitachi (Enterprise σειρά)...
cuprakatos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Εναν ίδιο θα πάρεις, θα τον βάλεις καθρεπτιζόμενο και δε θα ξαναασχοληθείς μέχρι να τα παίξει ένας απο τους δύο !
Προτεινόμενες αναρτήσεις