Προς το περιεχόμενο

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

DJ_XLR8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρα πρόσφατα την Sony DSC-P10 5.0 megapixles με την standard κάρτα 32ΜΒ & μία extra 128MB.

Eπειδή είμαι άσχετος με το θέμα εμφάνισης των φωτογραφιών αυτών, απλά θα ήθελα να μου επιβεβαιώσει κάποιος τη διαδικασία εμφάνιση των φωτό απο την κάρτα μνήμης.

Ας πούμε έχω μέσα στην 32άρα κάρτα αποθηκευμένες 17 φωτό εκ των οποίων οι 14 είναι στα 3.2 megapixel & οι άλλες 3 στα 5.0, θα πρέπει να πάω στο φωτογραφείο την κάρτα μνήμης. Εκεί θα μπορώ να τους ζητήσω να μου εκτυπώσουν κάποιες απο τις φωτό σε διάφορα μεγέθη;;

Επίσης, πληρώνω την εμφάνιση της κάθε φωτό & πόσο περίπου η μία;

Θα μου πείτε ανόητες ερωτήσεις, αλλά όποιος έχει ψηφιακή θα ήθελα να μου τα επιβεβαιώσει. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Pas tin karta mnimis sto fotografeio (kalitera ase mesa mono tis foto pou thes gia tipoma oste na min psaxnei o antropos) kai tous les to megethos ton foto pou thes....

Bebaia mporeis na ta pas kai se cd ;)

To kostos tora einai analoga me to megethos (nomizo) kai ennoeitai analoga me to plithos

Δημοσ.
Αγόρα πρόσφατα την Sony DSC-P10 5.0 megapixles με την standard κάρτα 32ΜΒ & μία extra 128MB.

Eπειδή είμαι άσχετος με το θέμα εμφάνισης των φωτογραφιών αυτών' date=' απλά θα ήθελα να μου επιβεβαιώσει κάποιος τη διαδικασία εμφάνιση των φωτό απο την κάρτα μνήμης.

Ας πούμε έχω μέσα στην 32άρα κάρτα αποθηκευμένες 17 φωτό εκ των οποίων οι 14 είναι στα 3.2 megapixel & οι άλλες 3 στα 5.0, θα πρέπει να πάω στο φωτογραφείο την κάρτα μνήμης. Εκεί θα μπορώ να τους ζητήσω να μου εκτυπώσουν κάποιες απο τις φωτό σε διάφορα μεγέθη;;

Θα μου πείτε ανόητες ερωτήσεις, αλλά όποιος έχει ψηφιακή θα ήθελα να μου τα επιβεβαιώσει. Ευχαριστώ.[/quote']

Parepiptodos poso agorases tin extra mnimi?

Δημοσ.

Ego exo tin dsc-p8 (3.2 Mpixels)

O kalyteros tropos na tis pas ston fotografo einai se ena cd , ean fysika exeis cdrecorder. Etsi mporeis na arithmiseis tis fotografies opos esy theleis kai na shmeioseis gia ton fotografo ta noumera kai ta megethi ektyposis pou thes gia to kathena. Mhn ksexnas oti mporeis na peirakseis kathe foto oste na einai pio omorfi

(fotinotita, contrast ktl) me kana photoshop e!

Pados mporei na lene oti oi psifiakes den xreiazodai pc gia na tis xrisimopoiis alla gia na leme tin alitheia ena pc sou lynei ta xeria!. Ego vrika mia Memorystick 128mb sto http://www.shop21.gr 65 euro. Sta magazia pados tin exo vrei poly pio akrivi!

A oson afora tis times rota se arketa magazia,giati diaferoun poly. Ego exo vreis ( stin patra) ena magazaki pou ektyponei 0.25 e tin foto se megethos 15x10 eno oi ektyposeis A4 kostizoun 4.5 euro. Telika symferei perissotero apo tis analogikes mixanes giati edo den plironeis gia tin emfanish tou film!

Δημοσ.

Eπειδή είμαι άσχετος με το θέμα εμφάνισης των φωτογραφιών αυτών' date=' απλά θα ήθελα να μου επιβεβαιώσει κάποιος τη διαδικασία εμφάνιση των φωτό απο την κάρτα μνήμης.

Θα μου πείτε ανόητες ερωτήσεις, αλλά όποιος έχει ψηφιακή θα ήθελα να μου τα επιβεβαιώσει. Ευχαριστώ.[/quote']

Parepiptodos poso agorases tin extra mnimi?

Aν θυμάμαι καλά την πήρα γύρω στα 40-45€ απο Κωτσόβολο, όπου & πήρα τη μηχανή.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, να 'στε καλά! :wink:

Δημοσ.

Το κόστος σπάνια έχει να κάνει με τον αριθμό των φωτογραφιών. Γνωρίζω την συγκεκριμένη αγορά πολύ καλά. Η τιμολόγιση είναι πάντα ανάλογα με το μέγεθος των φωτογραφιών.

Οι τιμές που παίζουν στην αγορά είναι από έως (εξαρτάται από την περιοχή, ανταγωνισμό κα). Ακόμα και σε αυτά μπορεί να δείς εξαιρέσεις (προς τα πάνω, και άν είσαι τυχερός και προς τα κάτω)

10Χ15 19λ - 45λ

13Χ18 27λ - 70λ

15Χ21 32λ - 80λ

Τις καλύτερες τιμές μπορείς να τις βρείς στο κέντρο της Αθήνας (Hint: στην Εμμ. Μπενάκη, ανάμεσα πανεπιστημίου και Σταδίου, είναι δύο φωτογραφία που σκοτώνονται μεταξύ τους - αποτέλεσμα να έχουν και οι δύο φοβερές τιμες ;-) )

Όσο απομακρύνεσαι τα πράγματα χειροτερεύουν. Τις χειρότερες θα τις βρείς σε συνοικιακά μαγαζιά, τουριστικές περιοχές κλπ.

Σημείωση 1: Δεν έχουν όλα τα καταστήματα την δυνατότητα να τυπώνουν από ψηφιακές πηγές. Αυτοί που δεν το υποστηρίζουν τα μηχανήματά τους, υποχρεωτικά τα στέλνουν σε κάποια από τις μεγάλες εταιρείες και στα δίνουν την επομένη. Επίσης η τιμή μπορεί να παίζει και εξ αιτίας αυτού.

Σημείωση 2: παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποια φωτογραφεία (κυριως σε περιοχές όπου είναι το συγκεκριμένο μαγαζί είναι το πρώτο ή το μοναδικό που έβαλε μηχάνημα το οποίο να τυπώνει ψηφιακά) να χρεώνουν διαφορετικά τις φωτογραφίες ίδιου μεγέθους αν είναι από διαφορετική πηγή (ψηφιακές ή από αρνητικό). Αυτό είναι ηλίθιο βέβαια, γιατί το κόστος τους είναι ακριβώς το ίδιο. Σε τέτοια περίπτωση (εάν η διαφορά είναι μεγάλη), μόνο και μόνο για το γαμώτο της υπόθεσης φύγε και πήγαινε να βρεις άλλο μαγαζί που να σέβεται τους πελάτες τους. Βέβαια ο άλλος σου λέει: "για να τυπώνω ψηφιακό εγώ έκανα επένδυση 60 μύριων, από πού θα τα βγάλω"... το φαινόμενο βέβαια "εξαφανίζεται" μόλις φέρνει και άλλο φωτογραφείο ψηφιακό μηχάνημα στην ίδια περιοχή (ας είναι καλά ο ανταγωνισμός!!!).

Προς θεού, δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε φωτογραφείο και να παζαρέψεις τιμές "επειδή είναι πιο φτηνά στο κέντρο της Αθήνας".

Αυτά.

Δημοσ.

Μόνο λίγο προσοχή στην ορολογία:

Στην ψηφιακή φωτογραφία, δεν έχουμε εμφάνιση, παρά μόνο εκτύπωση, ενώ στην αναλογική/χημική φωτογραφία, πρώτα εμφανίζουμε το film και στην συνέχεια εκτυπώνουμε από αυτό τις εικόνες.

Τώρα, ψηφιακά ονομάζουμε τα minilab (τα όλα-σε-ένα μηχανήματα εμφάνισης/εκτύπωσης) που εκτυπώνουν τις φωτογραφίες από ηλεκτρονικό αρχείο και όχι μέσω οπτικής μεγέθυνσης. Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι το 2ο είναι δυνατόν μόνο από film (θετικό ή αρνητικό).

Τα ψηφιακά minilab, σκανάρουν το film και εκτυπώνουν από το παραγώμενο αρχείο (jpeg συνήθως).

Συνεχίζοντας λοιπόν τον παραλογισμό των χρεώσεων, σε συνδυασμό με την λογική λειτουργίας των ψηφιακών minilab, έχουμε τα εξής:

1ον) Τα φωτογραφεία χρεώνουν το πέρασμα ενός film σε CD πολλές φορές το ίδιο ή και ακριβότερα από ότι να το τυπώσεις, την στιγμή που κατουσίαν η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια (σκανάρει όλο το film στην μνήμη του μηχανήματος αρχικά). Το θέμα είναι, ότι στην περίπτωση αντιγραφής των αρχείων σε CD, το minilab δεν ξοδεύει χαρτί και μελάνια!!! Έμ γλιτώνουν αναλλώσιμα, έμ μας χρεώνουν το ίδιο/παραπάνω!!!

2ον) Τα φωτογραφεία χρεώνουν ΠΑΝΤΑ τις ψηφιακές εκτυπώσεις παραπάνω, ενώ στην ουσιά η διαδικασία εκτύπωσης είναι γρηγορότερη και ευκολότερη, αφού ούτε ιδιαίτερη προσοχή θέλει μία κάρτα μνήμης ή CD σε σχέση με το film, ενώ η ψηφιοποίηση του 2ου δεν απαιτείτε!!! Άρα γλιτώνει πολύτιμες εργατοώρες από το μηχάνημα...

Αλλά όχι...εκτύπωση από ψηφιακή μηχανή; Ακούγεται πολύ πολύπλοκο και τεχνολογικά προηγμένο...πλέρωνε παραπάνω!

3ον) Και λίγο περισσότερο εκτός θέματος...τα ψηφιακά minilab, ενώ παρέχουν ευκολίες, μειωμένο κόστος κτλ, ουσιαστικά παρέχουν πολύ χαμηλότερη ποιότητα εκτύπωσης σε σχέση με τις οπτικές μεθόδους μεγέθυνσης και εκτύπωσης των film...παρόλα αυτά, το "ψηφιακό" για άλλη μία φορά ακόυγεται και άρα πρέπει να είναι ακριβότερο... :(

Δημοσ.
Μόνο λίγο προσοχή στην ορολογία:

Προσπαθούσα να είμαι λίγο πιο κατανοητός, αλλά αν θέλεις προσοχή στην ορολογία, τότε:

Τώρα' date=' ψηφιακά ονομάζουμε τα minilab (τα όλα-σε-ένα μηχανήματα εμφάνισης/εκτύπωσης) [/quote']

Λάθος. Δεν είναι όλα σε ένα όλα τα minilabs. Πολύ λίγα είναι εμφάνισης/εκτύπωσης. Στα περισσότερα minilabs που πωλούνται ακόμα, το εμφανιστήριο είναι χώρια από το μηχάνημα εκτύπωσης. (και πωλείται και χώρια, γιατί πολλά από τα μαγαζιά που κάνουν αναβάθμιση στα minilabs κρατάνε το εμφανιστήριο, στο οποίο η τεχνολογία ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει).

Το θέμα είναι, ότι στην περίπτωση αντιγραφής των αρχείων σε CD, το minilab δεν ξοδεύει χαρτί και μελάνια!!!

Πάλι λάθος ορολογία!!! Έτσι κι αλλιώς δεν θα ξόδευαν "μελάνια". Τα ψηφιακά minilabs δεν τυπώνουν με μελάνια, αλλά με φωτογραφικό χαρτί, (φωτοευαίσθητη επιφάνεια) στο οποίο "προβάλουν" την φωτογραφία (φανταστείτε κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει ένας projectorας), και μετά το περνάνε από τα ίδια χημικά που περνάγανε πάντα το φωτογραφικό χαρτί (εμφάνιση, στερέωση, blitch, και άλλα σιχαμένα)

Έμ γλιτώνουν αναλλώσιμα' date=' έμ μας χρεώνουν το ίδιο/παραπάνω!!! [/quote']

Συμφωνώ επι της ουσίας βέβαια!!!

2ον) Τα φωτογραφεία χρεώνουν ΠΑΝΤΑ τις ψηφιακές εκτυπώσεις παραπάνω

Λάθος' date=' όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. Όπως είπαμε θέλει ψάξιμο. Προτιμώ να μην κάνω διαφήμιση εδώ σε κανέναν τους.

ενώ στην ουσιά η διαδικασία εκτύπωσης είναι γρηγορότερη και ευκολότερη, αφού ούτε ιδιαίτερη προσοχή θέλει μία κάρτα μνήμης ή CD σε σχέση με το film, ενώ η ψηφιοποίηση του 2ου δεν απαιτείτε!!! ?ρα γλιτώνει πολύτιμες εργατοώρες από το μηχάνημα...

Αλλά όχι...εκτύπωση από ψηφιακή μηχανή; Ακούγεται πολύ πολύπλοκο και τεχνολογικά προηγμένο...πλέρωνε παραπάνω!

Όπως και παραπάνω επι της ουσίας συμφωνούμε απόλυτα.

Όπως συνήθως μένει σε εμάς ως ψαγμένους καταναλωτές να κάνουμε την διαφορά, με το να ψάχνουμε τα καταστήματα, και να "επικροτούμε" αυτά που έχουν τις καλύτερες τιμές (και δεν υποτιμούν την νοημοσύνη μας έχοντας διαφορετικές τιμές για το ψηφιακό από ότι για το αναλογικό).

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Δύο (τουλάχιστον, γιατί μόνο για αυτές ξέρω, δεν αποκλείεται να το σκοπεύουν και άλλες) από τις μεγάλες εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αλυσίδες φωτογραφικών καταστημάτων, έχουν σχεδόν έτοιμη την εξής υπηρεσία: θα μπορεί ο καταναλωτής να μπαίνει στο web site τους, και να κάνει "ανεβάζει" όσες φωτογραφίες θέλει, έπειτα θα διαλέγει σε τί μέγεθος θέλει να τυπωθούν, και από ποιο κατάστημα θα τις παραλάβει. Αυτές οι φωτογραφίες θα τυπώνονται στα εργαστήρια της εταιρείας (με πολύ μικρότερο κόστος από ότι μπορούν να τυπώσουν τα μικρά εργαστήρια, βλ οικονομίες κλίμακας), και θα στέλνονται στα συνεργαζόμενα εργαστήρια (ήδη έχουν υπογράψει πολλά, κυρίως από αυτά που δεν έχουν το κεφάλαιο να κάνουν επένδυση 100.000 ευρώ+ ). Την επόμενη μέρα ο πελάτης θα πηγαίνει στο φωτογραφείο απλά για να παραλάβει τις φωτογραφίες του. Η τιμές (φαίνεται) να είναι αρκετά ανταγωνιστικές. Wait and see.

Καλό βράδυ.

Δημοσ.

Oson afora tin teleytaia ypiresia pou anafereis pistevo oti gia tin Elladitsa mas akomi argei. An skefteis oti mia fotografia ton 3 Mpixel einai kapou 1-1,5 Mb se megethos (xoris peretairo sympiesi etsi gia na min xathei i poiotita) fadasou poses ores tha xreisastei kapoios me dial up i esto kai me isdn na kanei upload kamia 30ria apo aytes sto site tou fotografeiou! Oti xrima kerdizeis apo tin ektyposi tha sta faei o Ote! Katse na erthoun edo ftines adsl kai vlepoume ti ginetai! Gia tin ora ... cd kai pali cd sto magazi!

Δημοσ.

α) Συμφωνώ ότι για πολύ κόσμο αυτό μπορεί να μην είναι βολικό ακόμα. (είμαι αισιόδοξος)

β) Διαφωνώ με τα νούμερα που παραθέτεις. Μια φωτογραφία 400 kb jpg τυπώνεται άψογα σε μέγεθος 10Χ15. Το ξέρω, το κάνω συνέχεια.

Δημοσ.

Ta megethi pou anafero einai apo asympiestes fotografies opos akrivos tha vgoun apo tin camera, (tin diki mou toulaxiston, gati apo camera se camera diaferoun). Tora to an e sy tha epilekseis na sympieseis tin fotografia se 400kb einai diko sou thema. Sto kato kato to thema poiotitas einai ligo ypokeimeniko. Enas pou einai poly pseiras mporei na blepei ta jpeg artifacts se mia fotografia 10x15 kai na metanionei pou tin sympiese. Tora o oikogeniarxis pou thelei mia fotografia me tin koroula tou gia to album mallon de tha katalavei diafora!

Pados symfono oti gia na vreis ftino fotografeio thelei arketo psaksimo, eidika se mikres poleis me ligo adagonismo pano s'ayto ton tomea. Poulaei stadar i leksi 'psifiako' afou akougetai ligo magiki ston asxeto kosmo.

Δημοσ.

mporis na tis pas kai se fotografio pou sinergazete me tin kodak tis fotografies tis pernis se mia mera to kostos tis 10X15 einai 0.29 mporis na tis tiposis se mat xarti i gialistero. O fotografos pou tis pigeno mou ipe oti i kodak exi kani mia kenourgia ipiresia pou stelnis tis fotografies me mail stin kodak kai tous zitas na tis pane se ena fotografio pou tous les esi den to exo caji gia na jero perisotera.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...