vaggelhs4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα σας. Σέταρα σήμερα ένα pc με σκοπό καθαρά τον πειραματισμό σε νέα πράγματα. CPU: AMD Athlon 64 3200+ στα 2.2GHZ*2 MOBO: Aopen AK86LRAM: 512MB KingstonHDD:WD400 IDE κούτα.Απο την αντιστατική τον έβγαλαGPU:ATI radeon 7000 AGP 64MB VRAMPSU:350WΚουτί: Ένα γκρι χωρίς καπάκια αλλά με αισθητήρα θερμοκρασία σε LED οθόνη!Οθόνη:Sony 1024*768 Αυτη τη στιγμή δουλεύει με XP. έχω 3-4 ίδιους σκληρούς που δουλεύουν. Επειδή η μητρική έχει Sata και έχει RAID controller προμηθεύτηκα 2 Seagate 7200.10 των 80GB refurbished αξίας 5€ έκαστος απο cosmodata και θα πάει για δοκιμές RAID 1/RΑΙD 0. Έχω μιλήσει με κάποιον και μου πουλήσει 2GB ακόμα 10€. Μετά είτε θα μπει Server OS και θα γίνει ένας μικρός File Server. Αλλιώς σκεφτόμου να βάλω Kali Linux και να δοκιμάσω να σπάσω δικά μου δίκτυα. Ολα αυτά με ή χωρίς RAID configuration. Τι έχετε να προτείνετε σε server OS αν τελικά καταλήξω εκεί? Σκεφτόμουν Free NAS/windows server ή κάτι σε linux. Είμαι σχετικά εξοικιομένος με Ubuntu/Libuntu/Arch linux λόγω σχολής αλλά δεν έχω ακουμπήσει ακόμα linux based server. Σας ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
realizer Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Η προταση μου ειναι samba σε arch, με το arch να ειναι χωρις gui και με openssh για remote access. Παντως, δεν θα εμπιστευομουν refurbished hdd's, ειδικα αν σκοπευεις να διαμοιραζεις κρισιμα αρχεια και αν θες να το κρατησεις το εργαλειο σε βαθος χρονου. Για το θεμα του raid σε linux, δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να σου πω αν ειναι ευκολο και τι χρειαζεται να κανεις, ισως καποιος αλλος να μπορει να βοηθησει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Και θα καις τόσο πολύ ρεύμα για να έχεις ένα file server; Καλό το παλιό hardware αλλά πολλες φορες δε συμφέρει. Θα μπορούσες να πάρεις ένα raspberry και να πειραματιστείς εκεί. Για το λειτουργικό σε ό,τι κι αν αποφασίσεις, βάλε archlinux χωρίς xorg. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sundance_kid Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Οι αποπάνοι έχουν απόλυτο δίκαιο, είναι τέρμα ασύμφορο να έχεις ένα τέτοιο μηχάνημα 24/7 να καίει τ' άντερά του. ΙΜΗΟ, βάλτου centOS (το χρησιμοποιεί η πλειονότητα των SME και όχι μόνο), σήκωσε LAMP, ftp, και γενικά πειραματίσου σαν να ήταν ένας πλήρως λειτουργικός server σε επιχείρηση. Δημιούργισε του βλάβες και μάθε να τις αποκαταστείς και να χρησιμοποιείς το RAID. Το να στήσεις έναν ftp δεν λέει κάτι, το να πειραματιστείς όμως και να μάθεις να λύνεις βλάβες may save your ass one day. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart82 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Με αυτη την μνήμη πας σε linux όπως και να έχει. Με refurbished hdds πας σε raid 1 για να εισαι οκ σε περιτπωση hdd failure (αρκετα πιθανό). +1 για το raspberry πανως και χωρις θόρυβο και καλυτερα χαρακτηριστικα θα έχει πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salida Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 συμφωνώ με τα παιδιά θα καίει ρεύμα το μηχάνημα που εχεις αν δουλεύει 24/7 .... μάλλον δε μιλάμε για mission critical δουλεία οποτε παίξε με τα raid για να τα δοκιμάσεις. θα μπορούσες να δοκιμάσεις opensuse που είναι διανομή με αρκετά εργαλεία και gui. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelhs4 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2016 Το Raspberry PI είναι στα άμεσα σχέδια μου σε συνδιασμό με μια μελέτη για το πόσο αποδοτική θα ήταν η χρήση του για απλές δουλείες όπως η προβολή powerpoints σε αίθουσες διδασκαλίας. Ωστόσο ρώτησα συγκεκριμένα την άποψή σας για το παλιό αυτό hardware. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο με καίει το RAID και το να μάθω να λύνω προβλήματα σε υπολογιστές. Και επειδή παλιό hardware= πιο δύσκολη επίλυση προβλημάτων με συναρπάζει η ιδέα. Ασχολούμαι χρόνια αλλά όταν βγήκε αυτή η γενιά hardware ήμουν σχετικά μικρός και έτσι το πρώτο μου pc με pentium 4 δεν πήρε την αξία που έπρεπε. Σας ευχαριστώ για το feedback. Ελπίζω να λάβω περισσότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Κανονικό Raid φοβάμαι πως δεν έχει η μητρική σου. Οι μητρικές συνήθως υλοποιούσαν ένα ψευτο-Raid τουλάχιστον οι φθηνές. Είχα προσπαθήσει κι εγώ μια φορά να σετάρω raid στο linux, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του bios της μητρικής, αλλά τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν είχε να μου προσφέρει κάτι καλύτερο σε σχέση με ένα software raid που μπορείς να στήσεις στο Linux. Μάλιστα στο καθαρά software raid έχεις καλύτερη υποστήριξη σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Αυτά σε γενικές γραμμές, γιατί πάνε και χρόνια από τότε που ασχολήθηκα. Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις και τις 2 υλοποιήσεις ώστε να δεις τι σε βολεύει. Βάλε arch και καλό στήσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα