Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ξέρει κάποιος αν είναι αποτελεσματικό το development ενός Android app χωρίς Java;

Για παράδειγμα, εγώ θέλω για λόγους ευχρηστίας να γράψω μία εφαρμογή σε Ruby και με το ruboto να την κάνω κανονική Android εφαρμογή. Αυτό δεδομένου ότι δεν είναι native, μπορεί να βγάλει προβλήματα που να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσω απ'οτι αν το εγραφα σε java;

Thanks

Δημοσ.

Το ότι μπορείς να φτιάξεις την εφαρμογή μπορείς σίγουρα. 

Το θέμα όμως που αναφέρεις ότι τα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσεις μπορεί να ήταν πιο εύκολα επιλύσιμα σε java ισχύει.

• Like 1
Δημοσ.

Για ruby το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό. Πάντως αφού επιλύνεται κάτι με Java, γιατί να μήν μπορείς με την Ruby;

Γράφω σε Xamarin εδώ και αρκετό καιρό και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Για ruby το μόνο που γνωρίζω είναι αυτό. Πάντως αφού επιλύνεται κάτι με Java, γιατί να μήν μπορείς με την Ruby;

Γράφω σε Xamarin εδώ και αρκετό καιρό και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Θα το κοιτούσα αλλά δεν με ενδιαφέρει το cross platform, και χωρίς dev account δεν παίζω σε Apple ecosystem
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά καθώς είμαι μαζόχα... έφτιαξα ένα κουίζ στο android μέσω webview, χωρίς να χρησιμοποιήσω framework... :P

Αρκετές από τις λειτουργίες έγιναν μέσω Java άσχετα με το ότι το κύριο κομμάτι είναι html+css+jquery.

Πάντως όπως είπε και ο φίλος, πολύ πιθανό να καταφέρεις να βρίσκεις λύσεις, απλά δεν θα είναι τόσο μεγάλο το community ώστε να σε βοηθάει σε τόσο μεγάλο βαθμό. 

Και από τη στιγμή που η Google έφτιαξε το android σε java, τότε θαρρώ πως με τη ruby θα γράφεις "java" κώδικα με διαφορετικές εντολές.

Δηλαδή θα γράφεις ruby και μετά το ruboto θα την μετατρέπει σε java (εδώ θα προκύπτουν τα προβλήματα). Το android καταλαβαίνει μόνο Java ή και C++ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά καθώς είμαι μαζόχα... έφτιαξα ένα κουίζ στο android μέσω webview, χωρίς να χρησιμοποιήσω framework... :P

Αρκετές από τις λειτουργίες έγιναν μέσω Java άσχετα με το ότι το κύριο κομμάτι είναι html+css+jquery.

Πάντως όπως είπε και ο φίλος, πολύ πιθανό να καταφέρεις να βρίσκεις λύσεις, απλά δεν θα είναι τόσο μεγάλο το community ώστε να σε βοηθάει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Και από τη στιγμή που η Google έφτιαξε το android σε java, τότε θαρρώ πως με τη ruby θα γράφεις "java" κώδικα με διαφορετικές εντολές.

Δηλαδή θα γράφεις ruby και μετά το ruboto θα την μετατρέπει σε java (εδώ θα προκύπτουν τα προβλήματα). Το android καταλαβαίνει μόνο Java ή και C++ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Από αυτά που διάβασα κατάλαβα πως δεν κάνει convert σε Java, άρα μάλλον δεν θα υπάρχουν προβλήματα τέτοιας φύσης, αλλά, σίγουρα θα έχω θέματα με το community.

Θα ξεκινήσω να πειραματίζομαι και βλέπουμε

Δημοσ.

Από αυτά που διάβασα κατάλαβα πως δεν κάνει convert σε Java, άρα μάλλον δεν θα υπάρχουν προβλήματα τέτοιας φύσης, αλλά, σίγουρα θα έχω θέματα με το community.

Υπαρχει κανενας λογος, εφοσον θελεις να ασχοληθεις με αντροιντ να μην ασχοληθεις με android studio και java; 

Τον ιδιο χρονο και προσπαθεια που θα καταβαλεις μαθαινοντας ενα framework σαν το ruboto και λυνοντας trivial προβληματα συμβατοτητας που σιγουρα θα προκειψουν, θα χρειαστεις για να ασχοληθεις με java και android studio. 

Αλλα η διαφορα ειναι, οτι στην μια περιπτωση θα ξερεις κατι παντελως αχρηστο ( ruboto ) με κατωτερα απολεσματα για μεγαλυτερη προσπαθεια, ενω στην δευτερη περιπτωση θα εχεις αποχτησει γνωσεις σε κατι πολυ πιο χρησιμο ( android studio and java ) και επιπλεον για καθε σου απορια θα μπορεις να βρεις 100 resources που δεν θα τα εβρισκες στην περιπτωση του ruboto.

Νο brainer decision really...

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει κανενας λογος, εφοσον θελεις να ασχοληθεις με αντροιντ να μην ασχοληθεις με android studio και java;

Τον ιδιο χρονο και προσπαθεια που θα καταβαλεις μαθαινοντας ενα framework σαν το ruboto και λυνοντας trivial προβληματα συμβατοτητας που σιγουρα θα προκειψουν, θα χρειαστεις για να ασχοληθεις με java και android studio.

Αλλα η διαφορα ειναι, οτι στην μια περιπτωση θα ξερεις κατι παντελως αχρηστο ( ruboto ) με κατωτερα απολεσματα για μεγαλυτερη προσπαθεια, ενω στην δευτερη περιπτωση θα εχεις αποχτησει γνωσεις σε κατι πολυ πιο χρησιμο ( android studio and java ) και επιπλεον για καθε σου απορια θα μπορεις να βρεις 100 resources που δεν θα τα εβρισκες στην περιπτωση του ruboto.

Νο brainer decision really...

Έχεις δίκιο.

Απλά όταν είσαι σε ένα καλό επίπεδο σε μία γλώσσα είναι "δύσκολο" να φύγεις και να πας σε μία άλλη και μάλιστα να ασχοληθείς μόνο με αυτή για να την μάθεις καλά. Θα ψαξω κάποιο resource να μάθω java, και θα δω πως θα εξελιχθεί ενώ πειραματίζομαι και με το ruboto.

Δημοσ.

Όταν λες πως δεν κάνει convert σε Java τι εννοείς; Μπορείς να το εξηγήσεις εν συντομία;

Δημοσ.

Έχεις δίκιο.

Απλά όταν είσαι σε ένα καλό επίπεδο σε μία γλώσσα είναι "δύσκολο" να φύγεις και να πας σε μία άλλη και μάλιστα να ασχοληθείς μόνο με αυτή για να την μάθεις καλά. Θα ψαξω κάποιο resource να μάθω java, και θα δω πως θα εξελιχθεί ενώ πειραματίζομαι και με το ruboto.

Βασικα το αντιθετο συμβαινει, οταν εισαι σε καλο επιπεδο με μια γλωσσα, ειναι πολυ ευκολο να περασεις και να ασχοληθεις και με μια δευτερη. 

Και βασικα επιβαλλεται κιολας.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν λες πως δεν κάνει convert σε Java τι εννοείς; Μπορείς να το εξηγήσεις εν συντομία;

Έχει native java code μέσω του ruboto, από την αρχή που κάνεις νέο project. Τώρα παρακάτω δεν ξέρω και πολλά, γιατί δεν το έχω μελετήσει. Νομίζω ότι όλες οι πληροφορίες που θες είναι εδώ : http://www.ibm.com/developerworks/library/wa-ruby/
Δημοσ.

Έχει native java code μέσω του ruboto, από την αρχή που κάνεις νέο project. Τώρα παρακάτω δεν ξέρω και πολλά, γιατί δεν το έχω μελετήσει. Νομίζω ότι όλες οι πληροφορίες που θες είναι εδώ : http://www.ibm.com/developerworks/library/wa-ruby/

Θα απέφευγα να γράψω οποιαδήποτε android εφαρμογή μη χρησιμοποιώντας το java sdk, το C/C++ ndk ή xamarin εκτός αν είχα πολύ ισχυρούς λόγους για να το κάνω και σίγουρα όχι για public apps. Ξέρεις δηλαδή το ruboto και τον τρόπο λειτουργίας του android και κόλλησες στη γλώσσα; Όποιο framework και να χρησιμοποιήσεις σε αυτό γράφεις κώδικα. Το ποια γλώσσα θα σου δανείσει το συντακτικό είναι το πρόβλημα;

Δημοσ.

Θεωρητικα μπορεις να κανεις (σχεδον) τα παντα με οποιαδηποτε (περιπου) γλωσσα προγραμματισμπυ. Αλλα ειναι δικη σου ευθυνη να αντιμετωπισεις τα οποια προβληματα/δυσκολιες θα προκειψουν. Γιατι θα προκυψουν.

Αν δε θες εφαρμογες με (hardcore) animations, οπως παιχνιδα 2/3D γραφικα κλπ τοτε το Android Studio ειναι η ιδανικοτερη επιλογη. Βασικα δεν υπαρχει λογος να μην το προτιμησεις, εκτος αν εχεις θεμα με την Java.

Αν παλι θες τετοιου ειδους εφαρμογες τοτε μια αλλη καλη εναλλακτικη ειναι μια game engine οπως το Unity. Υποστηριζει C#, JavaScript & Boo.

Δημοσ.

Έχω ακούσει καλά λόγια και για την Basic4Android.

Την αναφέρω γιατί η basic φαίνεται πως είναι πραγματικά πολύ εύκολη όσον αφορά το συντακτικό της.

Δεν είναι το θέμα το συντακτικό της Java καθ'αυτό αλλά το συντακτικό της σε σχέση με τη Ruby. Oh well, θα την μάθω που θα την μάθω στο ΤΕΙ ας την αρχίσω από τώρα. Although C# looks killer με το xamarin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...