sinikos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Φιλος φωτογραφος θελει να δωσει την δυνατοτητα στους πελατες του να μπαινουν με κωδικο που τους εχει δωσει αυτος και να βλεπουν τις φωτογραφιες τους. Ισως με watermark. Μετα να επιλεγουν αυτες που θελουν και να πατανε ενα κουμπι, ωστε ο φωτογραφος να βλεπει ποιες εχουν επιλεξει και να του τις εκτυπωνει. Υπαρχει καποιο plugin εστω και με πληρωμη?
vadou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Να πεις στο φίλο σου το φωτογράφο, όπως του τα σκάνε οι πελάτες του, να πάει και αυτός να τα σκάσει σε μια εταιρία για να του φτιάξουν ένα site - εργαλείο, ώστε να κάνει τη δουλειά του σωστά. Για να βρεις έτοιμο plugin (φαντάζομαι για wordpress εννοείς; ) - plug'n'play (sic) - που να κάνει αυτό ακριβώς που ζητάς, λίγο δύσκολο. 3
sinikos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Τωρα τελευταια παρατηρω, οταν καποιος κανει μια ερωτηση, πολλες φορες λαμβανει καποιες εξυπνες απαντησεις τυπου "να πας σε επαγγελματια". Το να παω σε επαγγελματία το ξερω και εγω ως λύση, αγαπητε. Απλα γράφω μια ερώτηση σε ένα τεχνολογικό φορουμ, μηπως και μπορω να το κάνω με ένα πλαγκιν, δεν ζητησα απο κανεναν εδω μεσα να μου το φτιαξει, ουτε να μου στειλει κανα κωδικα. Απλα μηπως τυχαινει καποιος να ξερει καποιο πλαγκιν που να με εξυπηρετει. Με την ιδια λογική να μην ρωταει καποιος για windows και φορματ, "Να παει σε τεχνικό". Ουτε να ρωταει τι να κανει με την χ,ψ εταρια που τον κοροιδευει στην εγγυηση, "Να παει σε δικηγόρο". Το να μην παμε σε ενα επαγγελματια μπορει να ειναι επειδη τωρα ανοιξε το μαγαζι και εχει χρεωθει ως το λαιμο και ειπαμε μηπως γλυτωσουμε οτι μπορουμε, μπορει να θελω να τον εξυπηρετησω γιατι με ειχε βοηθησει σε κατι σημαντικό και του εχω υποχρεωση, μπορει να ειμαι "ο ξαδερφος που ξερει απο κομπιουτερ". Δέχομαι σαν απαντηση οτι ειναι δυσκολο ή δεν υπαρχει κατι ετοιμο και δεν θα το καταφερω μονος μου. Αλλα λεξεις τυπου "να τα σκασει", οπως του "τα σκανε", απλα....... ΥΓ. και εγω εδω και ενα χρονο μαγαζι και σερβις με υπολογιστες εχω και εχω φτιαξει 2 σελίδες (δικές μου), οπως και πειραματίζομαι με σελίδες και πλαγκιν, αλλα οταν με ρωτησει καποιος για κατι και του εχω ετοιμη λυση, θα προσπαθησω να τον βοηθήσω. πχ. http://www.insomnia.gr/topic/603949-website-create/?do=findComment&comment=54741113 . Δεν του ειπα "αστα ρε φιλε, πηγαινε σε επαγγελματια" 8
vadou Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Η μοναδική έξυπνη απάντηση στην ερώτηση "πώς θα φτιάξω κάτι που το χρειάζομαι επαγγελματικά", είναι απευθύνσου σε επαγγελματία. Τώρα αν αυτός ο φωτογράφος θέλει να του φτιάξει το εργαλείο ο "ξάδερφος που ξέρει από γκομπιούτερ", προσωπικά δε θα τον εμπιστευόμουν να μου κάνει καμμιά δουλειά, γιατί φαντάζομαι και τα υπόλοιπα εργαλεία του έχουν την ανάλογη ποιότητα. Γυφτιές και πασαλείματα σε πράγματα από τα οποία εξαρτάται η επαγγελματική σου εικόνα και ικανότητα, δε χωράνε. Έχεις αντίρρηση; Τέλος, ακόμα και αν έβρισκες τον τρόπο να φτιάξεις αυτό που ζητάς. Τι θα έκανες αν μετά από κάνα μήνα σου έλεγε ο φωτογράφος, ότι άλλες φωτογραφίες επιλέγουν οι πελάτες του και άλλες εμφανίζει σε αυτόν το σύστημα; Πώς θα το διόρθωνες εσύ; Ή μήπως θα τον αποζημίωνες κιόλας; Σκέψου να έχει εκτυπώσει εντομεταξύ και 10 album που είναι άλλα ντ'αλλων... Εμείς οι κακοί λοιπόν, σας λέμε να απευθυνθείτε στους ειδικούς, για να προλάβουμε καταστάσεις άσχημες που το μυαλουδάκι σου δε μπορεί να σκεφτεί εκ των προτέρων. Για να μην τρέχεις και εσύ και ο φωτογράφος λοιπόν μετά, καλύτερα τη δουλειά να την αναλάβει κάποιος που θα μπορεί να παρέχει και υποστήριξη σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Αυτά και εγώ ο κακός δεν ασχολούμαι άλλο. 4
sockod Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Το plugin ανήκει σε κάποια πλατφόρμα. Σε ποια πλατφόρμα είναι στημένο το site; Επίσης, ακόμη και plugin να βρεις μπορεί να μην κάνει ακριβώς αυτό που θες, και μετά να χρειάζεται πάλι κάποιος επαγγελματίας για να το επεξεργαστεί ώστε να έχει τη λειτουργικότητα που θέλει. Γιαυτό καλό είναι εξαρχής να απευθύνεσαι σε κάποιον 'επαγγελματία'
soteras Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσει με εταιρία κατασκευής site καθώς για να μπουν ακόμα και πλθγκ πρέπει να υπάρχει μια πλατφόρμα έτοιμη και μετά να χτιστεί σε ότι τομέα θέλει ο φίλος σου.Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή καθώς εγώ άμα μπω με τον χ κωδικό δεν θα ήθελα ξαφνικά μέσα στις φώτο μου να υπάρχουν και φώτο από άγνωστο ακόμα και μια να υπάρχει αν ο πελάτης είναι ψίρας καθώς μιλάμε για προσωπικά δεδομένα μπορεί να γίνει μεγάλο θέμα.Και εννοείτε με watermark αλλιώς ποιος ο λόγος αν δεν έχει watermark απλά την κατεβάζω στον υπολογιστή και την έχω. 1
paparovic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Όπα ρε vadou, ούτε την μάνα να σου είχε προσβάλλει ο φίλος. Μια εντελώς legit ερώτηση έκανε, καπάκι οι καραμπαμπιές. Sinikos, δεν έχω υπόψιν μου κάποιο plugin που να κάνει αυτό που θες. That said, αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, υπάρχουν plugins που επιτρέπουν σε χρήστες που δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα, να κάνουν "παπάδες", με τον κατάλληλο συνδιασμό - το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να τα μάθεις, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο γρήγορο / efficient όσο ο custom κώδικας και το τρελό ξενύχτι που θα φας Έχω δει χρήστη να έχει στήσει με αυτό τον τρόπο site που θα κόστιζε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε custom coding. Φυσικά του βγήκε η πίστη και στο τέλος πλήρωσε εμένα για να το τελειώσω. Με άλλα λόγια - αν ψήνεσαι να λιώσεις να μάθεις το WP σε βάθος, κάνε το. Αλλά μην υποσχεθείς τπτ στον φίλο σου γιατί παίζει και να τα παρατήσεις.
vadou Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 @paparovic αυτή εδώ είναι η εντελώς legit ερώτηση; Στην ερώτηση που έκανε, μια χαρά του απάντησα, μετά με μπρίζωσε Δε φτάνει που ασχολήθηκα, θα μου την πει και από πάνω λες και θέλω να του φάω τα λεφτά ή ξέρω γω τι. Τωρα τελευταια παρατηρω, οταν καποιος κανει μια ερωτηση, πολλες φορες λαμβανει καποιες εξυπνες απαντησεις τυπου "να πας σε επαγγελματια". Το να παω σε επαγγελματία το ξερω και εγω ως λύση, αγαπητε. Απλα γράφω μια ερώτηση σε ένα τεχνολογικό φορουμ, μηπως και μπορω να το κάνω με ένα πλαγκιν, δεν ζητησα απο κανεναν εδω μεσα να μου το φτιαξει, ουτε να μου στειλει κανα κωδικα. Απλα μηπως τυχαινει καποιος να ξερει καποιο πλαγκιν που να με εξυπηρετει. Με την ιδια λογική να μην ρωταει καποιος για windows και φορματ, "Να παει σε τεχνικό". Ουτε να ρωταει τι να κανει με την χ,ψ εταρια που τον κοροιδευει στην εγγυηση, "Να παει σε δικηγόρο".
paparovic Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 @paparovic αυτή εδώ είναι η εντελώς legit ερώτηση; Στην ερώτηση που έκανε, μια χαρά του απάντησα, μετά με μπρίζωσε Έλα τώρα που δεν του την είπες στην πρώτη σου απάντηση
vadou Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Πως του την είπα δηλαδή; Αν θέλει να κάνει τη δουλειά του σωστά, θα πρέπει να τα σκάσει. Είπα κάτι που δεν ισχύει; Θα πάει κάποιος να τραβήξει το video του γάμου του με την κάμερα του κινητού; Όχι, προφανώς. Θα πληρώσει επαγγελματία. Ο φωτογράφος γιατί έχει την εντύπωση ότι δεν ισχύει το ίδιο και για αυτόν;
sinikos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Το plugin ανήκει σε κάποια πλατφόρμα. Σε ποια πλατφόρμα είναι στημένο το site; Επίσης, ακόμη και plugin να βρεις μπορεί να μην κάνει ακριβώς αυτό που θες, και μετά να χρειάζεται πάλι κάποιος επαγγελματίας για να το επεξεργαστεί ώστε να έχει τη λειτουργικότητα που θέλει. Γιαυτό καλό είναι εξαρχής να απευθύνεσαι σε κάποιον 'επαγγελματία' Το site ειναι ετοιμο σε wordpress Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσει με εταιρία κατασκευής site καθώς για να μπουν ακόμα και πλθγκ πρέπει να υπάρχει μια πλατφόρμα έτοιμη και μετά να χτιστεί σε ότι τομέα θέλει ο φίλος σου.Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή καθώς εγώ άμα μπω με τον χ κωδικό δεν θα ήθελα ξαφνικά μέσα στις φώτο μου να υπάρχουν και φώτο από άγνωστο ακόμα και μια να υπάρχει αν ο πελάτης είναι ψίρας καθώς μιλάμε για προσωπικά δεδομένα μπορεί να γίνει μεγάλο θέμα.Και εννοείτε με watermark αλλιώς ποιος ο λόγος αν δεν έχει watermark απλά την κατεβάζω στον υπολογιστή και την έχω. ok θα παμε να ρωτησουμε και σε επαγγελματία Όπα ρε vadou, ούτε την μάνα να σου είχε προσβάλλει ο φίλος. Μια εντελώς legit ερώτηση έκανε, καπάκι οι καραμπαμπιές. Sinikos, δεν έχω υπόψιν μου κάποιο plugin που να κάνει αυτό που θες. That said, αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, υπάρχουν plugins που επιτρέπουν σε χρήστες που δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα, να κάνουν "παπάδες", με τον κατάλληλο συνδιασμό - το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να τα μάθεις, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο γρήγορο / efficient όσο ο custom κώδικας και το τρελό ξενύχτι που θα φας Έχω δει χρήστη να έχει στήσει με αυτό τον τρόπο site που θα κόστιζε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε custom coding. Φυσικά του βγήκε η πίστη και στο τέλος πλήρωσε εμένα για να το τελειώσω. Με άλλα λόγια - αν ψήνεσαι να λιώσεις να μάθεις το WP σε βάθος, κάνε το. Αλλά μην υποσχεθείς τπτ στον φίλο σου γιατί παίζει και να τα παρατήσεις. Σε ευχαριστώ πολύ
dominotrix Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Αν γνωριζεις εστω και λιγο απο κωδικα, θα πρεπει να κανεις μια σελιδα η οποια θα εμφανιζει ολες τις φωτο του συγκεκριμενου αλμπουμ με μικρογραφιες. Η καθε μικρογραφια (φωτο) θα εχει και ενα checkbox διπλα της. Κανεις λοιπον ενα query και εμφανιζεις ολες τις φωτο (οι οποιες φανταζομαι θα ειναι posts?) και αυτες τις φωτο με ενα id ιδιο με αυτο του input checkbox. Καθε φορα που επιλεγει δηλαδη ο επισκεπτης μια φωτο και πατησει το submit, θα τον πηγαινει σε μια φορμα η οποια θα εχει κρατησει τα id's της καθε φωτο. Και θα στελνει ενα εμαιλ στον φωτογραφο με τα id των φωτο που επιλεχτηκαν. Βρισκει τις φωτο και τις εκτυπωνει. Λιγο τυραννια, αλλα αν ξερεις απο βασικη php θα τα καταφερεις χωρις να χρειαστει να επενδυσεις σε καποιο plugin 'η επαγγελματια (αν και στο συνιστω). 1
sundance_kid Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Επειδή αυτό που θέλει να παρέχει ο φίλος σου είναι αρχικά υπηρεσία και έπειτα προϊόν η λύση που φαίνεται είναι να γίνει με eshop. Όλα τα παραπάνω που ζητάς (είσοδος με κωδικό, ο κάθε πελάτης να βλέπει μόνο τις δικές του φωτο shrinked με watermark) γίνονται πανέυκολα με prestashop και με free plugin, στην ουσία θα σκάει mail με τον μοναδικο κωδικό της κάθε φωτό στον δικό σου και αυτός τις τυπώνει. Επίσης δεν θα έχεις θέμα και στο bulk ανέβασμα των φωτό σαν προϊόντα, γιατί δεν έχεις τιμές κτλ, μόνο κωδικό (άν κατάλαβα καλά) και δεν παίζει να γίνει μπέρδεμα γιατί πρίν τυπώσει θα τις βλέπει shrinked. Η δυσκολία στο παραπάνω δεν είναι ιδιαίτερη, αν θες σε βοηθάμε απο δω. 1
lionheart82 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Με ένα απλό search μπορείς να δεις αυτό εδω το topic για joomla όμως... http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=547639 Ουσιαστικά με το phoca gallery component ανεβάζεις τα gallery και τους ορίζεις τον owner και έτσι ο κάθε ένας βλέπει τις φωτογραφίες του και μόνο. Για το κουμπάκι θα το έκανα με custom made javascript ώστε να ενημερώσει τον φωτογράφο με ένα email πως ο πελάτης θέλει τις χχχ φωτογραφίες… Υπάρχουν και άλλες επιλογές για galleries με watermarks βέβαια και σε πολλές πλατφόρμες αλλά δύσκολα πολύ δύσκολα θα σε καλύψει κάτι στο 100% χωρίς να γίνουν τροποποιήσεις η προσθήκες από developer.
dominotrix Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Επειδή βοηθάω και εγώ φίλο τα Σαββατοκύριακα και τρέχω σε γάμους, πόσους γάμους έχει και θέλει να το κάνει αυτό; Κάπως λίγο παράξενο μου ακούγεται να κάνει ο άλλος login και να τικάρει κλπ, εμεις με καμιά 15αρια γάμους φτιάχνουμε ένα φάκελο και σε άλλον το δίνουμε σε στικάκι ή σε dvd, έχουμε στείλει και με email. Απλά έχουν λογότυπο οι φωτογραφίες να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν και είναι χαμηλή ανάλυση. Τώρα θα φτιάξετε τέτοιο plugin για πόσους γάμους; Όλα αυτά θέλουν προσωπική επαφή, τρέχει που τρέχει να βγάλει τις φωτογραφίες μετά θα περιμένει να κάνει tic o πελάτης σε ένα site; Δε νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερος κοπος για τον πελατη να μπει σε μια σελιδα και να επιλεξει τις φωτο που θελει για εκτυπωση. Ισα ισα ουτε στο μαγαζι χρειαζεται να παει. Εξαλλου, ειναι φωτο οι οποιες ο ιδιος τις θελει - δε κανει αγγαρεια. Οσο για το προγραμματιστικο κομματι, νομιζω πως μπορει να φτιαχτει κατι τετοιο σχετικα ευκολα, αναλογως τις γνωσεις που εχει ο ιδιος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα