Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ασύρματος αισθητήρας που βλέπετε στην εικόνα, κάποια στιγμή στο μέλλον ενδέχεται να βρεθεί στα σώματα μας, για να παρακολουθεί συγκεκριμένα όργανα ή ακόμα και να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα να ελέγχουν ρομποτικά άκρα.

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ, ανέπτυξαν μία πρώιμη εκδοχή του αισθητήρα που έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Κάθε αισθητήρας ενσωματώνει έναν πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, που μπορεί να μετατρέπει δονήσεις από υπερήχους σε ενέργεια και έτσι δεν απαιτεί κάποιο είδος μπαταρίας. Επίσης δίνει την δυνατότητα στην μικροσκοπική συσκευή να εκπέμπει δεδομένα που έχει συλλέξει από νευρώνες στον εγκέφαλο εφόσον χρειαστεί για τον έλεγχο βιονικών άκρων.

 

Αν και η τρέχουσα έκδοση, που έχει μήκος μόλις τρία χιλιοστά με ένα κύβο ενός χιλιοστού (1 x 1 x 3 mm) συνδεδεμένο στο ένα από τα άκρα της είναι ήδη μικροσκοπική, η ομάδα σχεδιάζει να την κάνει ακόμα πιο μικρή, στο μισό περίπου του πλάτους μίας ανθρώπινης τρίχας (η πλευρά του κύβου θα είναι ίση με 50 εκατομμυριοστά του μέτρου). Τον συγκεκριμένο αισθητήρα τον ονομάζουν “νευρική σκόνη” και έχει ήδη δοκιμαστεί σε αρουραίους (εμφυτεύθηκε σε μυς και νεύρα) με επιτυχία ενώ αποτελείται από βιο-συμβατά υλικά, που θα μπορούσαν να παραμείνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα για τουλάχιστον μία δεκαετία αν όχι για πάντα.

 

Ο Ryan Neely από την ομάδα των επιστημόνων δήλωσε σχετικά: ”Ο αρχικός στόχος του εγχειρήματος νευρική σκόνη, ήταν να φανταστούμε την επόμενη γενιά των διεπαφών εγκεφάλου-μηχανής και να τα καταστήσουμε μία βιώσιμη κλινική τεχνολογία. Αν ένας παραπληγικός θέλει να ελέγξει έναν υπολογιστή ή κάποιον ρομποτικό βραχίονα, θα μπορούσες απλώς να του εμφυτεύσεις αυτό το ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλο, το οποίο θα μπορούσε να παραμείνει εκεί ουσιαστικά για μία ζωή”.

 

 

Πέρα από την παρακολούθηση οργάνων ή τον έλεγχο προσθετικών, η ομάδα πίσω από την “νευρική σκόνη” πιστεύει ότι οι αισθητήρες της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση καρκινικών όγκων ή ακόμα και για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα ορισμένων θεραπειών του καρκίνου. Η ομάδα επίσης πιστεύει ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί μία εκδοχή του αισθητήρα για να διεγείρει νεύρα και μυς ή ακόμη για να αντιμετωπίσει την επιληψία.

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

μπραβο τους 

 

ας τα φυτεψουν στα κεφαλια τους για αρχη να ανταλαζουν ερεθισματα και να βαλουν και καμερες σαν το big brother να τους παρακολουθουμε να βλεπουμε τι φτιαξανε . 

  • Like 1
Δημοσ.

Και κλασσικά θα βγουν τα διάφορα αμνοερίφια να χειροκροτούν.

 

"Είναι τόσο τέλειο να μας ελέγχουν! Είναι τόσο τέλειο να μας φυτεύουν μικροτσιπ και να γνωρίζουν ανα πάσα ώρα και στιγμή που είμαστε και τι κάνουμε! Θέλω και γω εμφύτευμα! Θέλω και γω πλύση εγκεφάλου και υποδούλωση!"

  • Like 1
Δημοσ.

-δε μπορω να ανοιξω το μπουκαλι του νερου.

 

-εκανες update στο firmware?

 

-ναι, αλλα το feature αυτο θα μπει σε επομενη release

  • Like 3
Δημοσ.

Τα εμφυτεύματα θα έρθουν έτσι και αλλιώς. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το αγνοήσεις. Ακόμα και η πρώτη γεννιά να αντισταθεί η επόμενη θα τα φορέσει. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί όλη η νομοθεσία περί ιδιωτικότητος και η προστασία της πληροφορίας που παράγει το κάθε άτομο. Και αυτό πρέπει να γίνει συλλογικά από τις οργανωμένες κρατικές οντότητες και όχι να αφεθεί στα license agreements των εταιριών.

Δυστυχώς με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι η Ε.Ε. κοιμάται ύπνο βαρύ κι ασήκωτο. Μόνο η Γαλλία αντέδρασε για τα δεδομένα που μαζεύουν τα 10άρια από τους πολίτες της και αναρωτιέμαι που είναι τα υπεύθυνα όργανα της Ε.Ε. εδώ και γιατί δεν έγινε αυτό σε κοινοτικό επίπεδο.

Εάν δεν υπάρξει επαρκής νομοθετική προστασία των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα τότε μετά από 50 χρόνια θα γίνουμε όλοι ρομποτάκια. Κυριολεκτικά όχι μεταφορικά.

  • Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος δηλαδή. Είναι ντροπή σε κάθε άρθρο να διαβάζουμε τέτοια σχόλια. Γιατί μπαίνετε σε τεχνολογικά site;

 

Αντί να αναλύετε τις θεωρίες συνωμοσίας σας, σχολιάστε το άρθρο όπως πρέπει. Τα ΠΑΝΤΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δόλιο σκοπό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις έρευνες και τις ανακαλύψεις.

  • Like 6
Δημοσ.

Ολα μα ολα τα αντικείμενα μπορουν να χρησιμοποιηθούν για καλο ή για κακο σκοπο, μα ολα σε λέω! So, αν η τεχνολογία αυτή κάνει στο μέλλον οτι υπόσχεται, γιατί οχι?

Δημοσ.

Θα είναι είδηση του αιώνα η παύση συλλογής πληροφοριών κάθε είδους από κυβερνητικούς και εταιρείες. Απλά δεν γίνεται. Είναι στο DNA των από πάνω από παλιά.

Δημοσ.

Τα ΠΑΝΤΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δόλιο σκοπό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις έρευνες και τις ανακαλύψεις.

απλά συνήθως (τον τελευταίο καιρό ειδικά) τα πάντα πάνε προς εκεί (ουσιαστικά σχεδον όλοι που έχουν έστω ελάχιστοι δύναμη προσπαθούν μαζικά να ελέγχουν τους υπολοίπους (παλιά λέγαμε big brother κλπ... εδω πχ τώρα για παράδειγμα η google ξέρει τα πάντα για μας από τα μερί που πάμε μεχρι παραμικρή λεπτομερια ) (και το κάνει μάλιστα νόμιμα όταν πατάς accept) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...