vaggelhs4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα. Έχω βρει ένα παλιό σύστημα με Athlon 64 Socket 754. Ο CPU είναι πάνω σε μια Aopen AK86L. Βρήκα μια RAM 512MB του την έβαλα, βρήκα και ένα σκληρό WD WD400 40GB. Ο δίσκος είχε φρεσκοβαλμένα Windows xp από άλλο pc με Intel Core 2 DUO. Η μητρική στο bios όλα μπόμπα και μου τον διαβάζει και τα πάντα. Όταν όμως πάει να μπει στο Loading Screen των XP βαράει επανεκκίνηση και πάλι από την αρχή. Φταίει ότι τα XP μπήκαν σε άλλο pc? Ρωτάω γιατί ένας άλλος σκληρός Sata(και όχι IDE) σεταρίστηκε με Lubuntu σε pc με 4670K και μετά δούλεψε ρολόι σε pc με Core 2 duo. O λόγος που έβαλα τον δίσκο να πάρει XP σε άλλο pc είναι ότι δεν είχα CD-R/DVD-R ούτε drive για να το περάσω από το ίδιο το pc. Προσπάθησα να φλασάρω νέο bios αλλά αυτό δεν γίνεται μέσω bios αλλά μόνο μέσω windows Το bios της Aopen υποστηρίζει μόνο USB-FDD και USB-ZIP. Παρόλο που σπουδάζω πληροφορική όλα αυτά τα χρόνια δούλευα με pc απο Socket LGA 775 και πάνω. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω παλαιότερο hardware τι ιδιαιτερότητες έχει. Το πρώτο μου pc ήταν P4 αλλά ήμουν πολύ μικρός και δεν υπήρχε internet τότε σε τέτοια κλίματα όσο σήμερα ώστε να ψάχνομαι.\
17 lines of code Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Τα παράθυρα δεν τρέχουν σε άλλο μηχάνημα χωρίς sysprep. Και ίδιο να είναι,ίδια μητρική,ίδιος επεξεργαστής.δε πρόκειται να χαρείς για πολύ. Εν γένει,αν αλλάξει η μητρική,δε τρέχει. Το λίνουξ τρέχει και σε πατάτα.Και μετά σε καρότο.Και μετά σε πουρέ πατάτας-καρότου.Η ίδια εγκατάσταση. 1
vaggelhs4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Τα παράθυρα δεν τρέχουν σε άλλο μηχάνημα χωρίς sysprep. Και ίδιο να είναι,ίδια μητρική,ίδιος επεξεργαστής.δε πρόκειται να χαρείς για πολύ. Εν γένει,αν αλλάξει η μητρική,δε τρέχει. Το λίνουξ τρέχει και σε πατάτα.Και μετά σε καρότο.Και μετά σε πουρέ πατάτας-καρότου.Η ίδια εγκατάσταση. άρα πρέπει να τρέξω στο sysprep από CMD και μετά να το βάλω σε νέο μηχάνημα;
17 lines of code Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Ναι,αλλά με xp δε νομίζω πως θα κάνεις και πολλά ,εκτός από το να ανοίξει...ίσως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα