Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Jimako θα το εξηγήσω μπακάλικα να καταλάβεις, πάνω από το socket βλέπεις 4 κουτάκια τα οποία λέγονται chokes και πάνω από κάθε κουτάκι 2 mosfet, αριστερά και δεξιά από το κύκλωμα αυτό με τα 4 chokes και τα 8 mosfet συνολικά υπάρχουν κάποιες τρύπες από το εργοστάσιο, όπως είπαν και τα παιδιά η asrock θα έβαζε μια πορτοκαλί ψύκτρα σαν αυτή που έχει αριστερά του socket στις υπόλοιπες φάσεις των vrm, αλλά για λόγους κόστους δεν την τοποθέτησε και σου έχει έτοιμες τις τρύπες να βάλεις εσύ μια custom αν χρειάζεται, αν και όπως προείπα δεν είναι απαραίτητο. Είναι λίγο κάπως να παίρνει μητρική 100 ευρώ και να μην έχει ψύξη σε όλα τα vrm αλλά είναι κάπως να έχει ψύξη στα vrm αριστερά του socket και όχι και εκεί, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλά 1151 mobo ακόμη και asus / msi / gigabyte σε αυτά τα λεφτά. So far η h170 pro4s έχει στα λεφτά της ένα πολύ γερό πακέτο. Μάλλον είχα κάνει λάθος σε προηγούμενό μου μήνυμα και είχα πει πως αυτές οι 4 φάσεις πάνω από το socket που είναι ακάλυπτες είναι των ram, είμαι σίγουρος ότι πέταξα τούβλο, μιας και δεν παίζει να είναι 6+4 power phase ειδικά από την στιγμή που έχει h170 chipset και δεν παίζει oc, αλλά είναι 8+2 power phase, κοινώς 8 φάσεις για τον επεξεργαστή και 2 για τις μνήμες jimako. Οι 6 φάσεις αριστερά του socket καλύπτονται, οι 4 πάνω από το socket που είναι 2 για τον επεξεργαστή και 2 για τις μνήμες είναι ακάλυπτες, αλλά δεν θα έχεις θέμα, μιας και 4+2 power phase να είχες θα ήσουν κομπλέ με τον i5 6500. Είμαι σίγουρος πως η asrock συνειδητά έπραξε έτσι, μιας και σου λέει ήδη οι 6 φάσεις για το cpu καλύπτονται, 2 επιπλέον για το cpu και 2 για τις μνήμες δεν θα έχουν θέμα να είναι ακάλυπτες και έτσι πέφτει και το κόστος της μητρικής με το να μην υπάρχει ψύκτρα εκεί. 2
jimmakos7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Επειδή σκέφτομαι να το συναρμολογησω μόνος μου το σύστημα ,είναι εύκολο η να τα πάω σε τεχνικό. Έχω δει και διαβάσει αρκετούς οδηγούς συναρμολογησης πάντως
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Οδηγοί συναρμολόγησης, youtube και θα μάθεις, δεν είναι κάτι δύσκολο, άσε που η χαρά του να χτίζεις το δικό σου μηχάνημα δεν υπάρχει. Κοίτα να αποφεύγεις τεχνικούς και ειδικότερα τεχνικούς της γειτονιάς μιας και μόνο ζημιά μπορούν να σου κάνουν και όχι να σε εξυπηρετήσουν.
jimmakos7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Έχεις κάνα λινκ να στείλεις μήπως και είναι κανένα που δεν έχω δει .
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ορίστε δύο από τα πιο απλά video που βρήκα κάνοντας ένα γρήγορο ψάξιμο :
Sheogorath Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ισως ειναι 6+2+2. Εχει και για την igpu η intel. Η συναρμολογηση ειναι ευκολη αλλα αν μπορεις παρε και ενα φιλο σου παρεα. 4 ματια και δυο μυαλα ειναι καλυτερα 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ισως ειναι 6+2+2. Εχει για για την igpu η intel. Η συναρμολογηση ειναι ευκολη αλλα αν μπορεις παρε και ενα φιλο σου παρεα. 4 ματια και δυο μυαλα ειναι καλυτερα Αυτό δεν το είχα σκεφτεί . Η asrock στο site της δεν εξηγεί πχ 8+2 ή 6+4 ή 6+2+2, απλά κοτσάρει ένα 10 power phase design...
alimentas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Συγνωμη στον φιλο jimmako που δανειζομαι το θεμα του αλλα αλλα επειδη ειμαι στα ιδια το γραφω εδω. Ψαχνω μητρικη μεχρι 90 βαρια βαρια 100 για συστημα με i5 6500,αυτες τις ραμ http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c15fb2k2-16-16gb-2x8gb-ddr4-2400mhz-hyperx-fury-black-dual-kit-p-PER.557983 ,σκληρο τον evo 850.Καρτα θα γινει αγορα μιας 480 αρκετα αμεσα. Διαβασα ολο το θεμα,ειχα κατασταλαξει στην b150m pro4 και σημερα επεσα πανω σ αυτη http://www.e-shop.gr/mitriki-msi-b150m-mortar-retail-p-PER.523872?utm_campaign=newsletter160729&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=7-mitriki+karta&utm_content=7.1-mitriki+msi+b150m+mortar+retail που την εβαλε το e shop στα 86. H γνωμη σας???? Χανει καπου σημαντικα απ την ashrock ή ειναι καλυτερη.M αρεσει και εμφανησιακα πολυ η Mortar και διαβαζω οτι εχει πολυ καλη κατασκευη.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Η h170 pro 4s έχει μακράν καλύτερο power phase και ειδικότερα 8+2 έναντι του 4+2 της mortar και επίσης μιας και παίζουν και οι δύο στα ίδια λεφτά η asrock έχει ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο πακέτο σε σχέση με την mortar.
cpttony Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Ναι, και εγώ δεν θα έπαιρνα την MSI. Ανάμεσα στις δύο ASRock, θα προτίμούσα την Pro4 μόνο για την εμφάνιση. Κατ' άλλα φαίνονται ίδιες. 1
duffyduck Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 απο τις Pro4 και Pro4S, προφανως ειναι προτιμοτερη η Pro4
jgeorgiou Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 o I5 6500 είναι ιδιαιτέρως χαμηλής κατανάλωσης και ΔΕΝ επιβαρύνει την μητρική και τα VRMs. για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πάρτε την φθηνότερη δυνατή μητρική , αρκεί να είναι από σοβαρό κατασκευστή και να διαθέτει τον εξοπλισμό που έχετε ανάγκη. Μην συζητάμε για ψυκτράκια που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι καθαρά διακοσμητικά.
Sheogorath Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Ναι, και εγώ δεν θα έπαιρνα την MSI. Ανάμεσα στις δύο ASRock, θα προτίμούσα την Pro4 μόνο για την εμφάνιση. Κατ' άλλα φαίνονται ίδιες. Έχει και καλύτερο σύστημα ήχου με περισσότερες εξόδους (και μια vga αλλά ποιος νοιάζεται). Ναι δεν έχει πολυσημασία, αλλά αν είναι πολύ μάπα τα vrm θα τρώει throttle. Παράδειγμα που είχε δώσει λινκ ο multy με έναν 4790 σε Η81 της Gigabyte που με revision έκοψε φάση και δεν σήκωνε τούρμπο. 1
jgeorgiou Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 o I7 4790K ????? σε Η81 ....... 350ευρώ επεξεργαστής σε 50ευρώ μητρική? BTW ο Ι5 "καιει" τα μισά από τον 4790 αν λέμε για τον ίδιο επεξεργαστη. ο Ι5 6500 παίζει ΧΑΛΑΡΑ με όλες τις μητρικές/vrm της αγοράς αφου καίει στην πράξη λιγότερο από οσο οι παλιοί Ι3.
Sheogorath Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2016 o I7 4790K ????? σε Η81 ....... 350ευρώ επεξεργαστής σε 50ευρώ μητρική? BTW ο Ι5 "καιει" τα μισά από τον 4790 αν λέμε για τον ίδιο επεξεργαστη. ο Ι5 6500 παίζει ΧΑΛΑΡΑ με όλες τις μητρικές/vrm της αγοράς αφου καίει στην πράξη λιγότερο από οσο οι παλιοί Ι3. Ναι για δοκιμή το είχανε κάνει. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Απλά για longevity δεν μπορώ να προτείνω unheatsinked μητρική. Αν και θα δουλεύει χαλαρά. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα