Προς το περιεχόμενο

FX 6300 Spikes & Lags

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα community. Έχω εδώ και μερικές μέρες που σπάω το κεφάλι μου να βρω γιατί κολλάω σε παιχνίδια μετά απο κάποια ώρα gaming. Όλα παίζουν ρολόι στο σύστημα, κανονικά fps, κανονικές θερμοκρασίες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα μέχρι να περάσει κάποια ώρα, συνήθως 30' πάνω-κάτω, και να έχω frame drops. Κάθε φορά που γίνεται αυτό ο επεξεργαστής φένεται να χρησιμοποιήται στο μέγιστο, 100%, χωρίς να υπάρχει κάποια εφαρμογή/πρόγραμμα/παιχνίδι να το ζορίζει. Δηλ. στο παιχνίδι βλέπω το usage με το msi afterburner και δείχνει 100% ενώ στο taskmanager δείχνει κανονική χρήση in game (50%-60%).

'Εχω checkάρει τα εξής:

1. Κοίταξα για ιούς.

2. Κοίταξα τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή, τροφοδοτικού, μητρικής και κάρτας γραφικών και είναι normal.

3. Το τροφοδοτικό είναι υπεραρκετό για το σύστημα μου σε watt (Καθαρά 588w, ονομαστικά 630w single rail +12v)

*Ο επεξεργαστής τρέχει στα 4.1Ghz overclock, 1.272v. Έχω τρέξει Prime95 για 2 ώρες και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

*Επίσης τις RAM τις δουλεύω στα 1866Mhz, 1.5v, από 1600mhz μαμά.

Και χωρίς overclock το ίδιο θέμα έχω....δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

post-390152-0-81075200-1470407951_thumb.png

post-390152-0-71883200-1470408026_thumb.png

post-390152-0-11932500-1470408029_thumb.png

post-390152-0-64181900-1470408086_thumb.png

Δημοσ.

Όταν αρχίσουν αυτά που λες έχεις δει στο Task Manager τι είναι αυτό που απασχολεί τόσο τον επεξεργαστεί;

Αυτό είναι το θέμα, τίποτα. In game το afterburner δείχνει 80-100% για 2-3 sec., μετά πέφτει στα κανονικά (γύρω στο 50%) ενώ στο task manager δείχνει normal usuage...

Δημοσ.

Από ό,τι λένε εδώ στο φόρουμ οι μητρικές με 970 chipset δεν είναι και τόσο καλές και βγάζουν προβλήματα στα VRM αυτά όταν υπερθερμαίνονται κόβουν την συχνότητα του επεξεργαστή ακόμα και αν έχει καλές temp,λογικά για αυτό και σου δείχνει ανεβασμένη χρήση αφού με μικρότερη συχνότητα πρέπει να δουλέψει ποιο σκληρά.  

Παίξε κάνα παιχνίδι σε παράθυρο μαζί με κάποιο πρόγραμμα που να σου δείχνει της συχνότητες π.χ. το core temp αν πέφτουν ξαφνικά λογικά θα είναι λόγο VRM. 

• Like 1
Δημοσ.

Από ό,τι λένε εδώ στο φόρουμ οι μητρικές με 970 chipset δεν είναι και τόσο καλές και βγάζουν προβλήματα στα VRM αυτά όταν υπερθερμαίνονται κόβουν την συχνότητα του επεξεργαστή ακόμα και αν έχει καλές temp,λογικά για αυτό και σου δείχνει ανεβασμένη χρήση αφού με μικρότερη συχνότητα πρέπει να δουλέψει ποιο σκληρά.  

Παίξε κάνα παιχνίδι σε παράθυρο μαζί με κάποιο πρόγραμμα που να σου δείχνει της συχνότητες π.χ. το core temp αν πέφτουν ξαφνικά λογικά θα είναι λόγο VRM. 

Με την προηγούμενη που είχα (Gigabyte 970a-ds3) δεν είχα τέτοια προβλήματα. Ξέρω πως η δικιά μου είναι ποιο θερμή από το normal και γενικότερα όλη η σειρά για AMD της MSI έχει βγει ποιο ζεστή λόγο των nikos mofset αλλά και πάλι 65c δεν είναι πολλοί κατά τη γνώμη μου για να μου κάνει τσαλιμάκια. Στο λέω εφόσον την έχω φτάσει 85c με overclock τον επεξεργαστή στα 4.5Ghz και μετά από αρκετή ώρα stress testing.

+++ πρόσεξε λίγο τα screenshots που ανέβασα από το hwmonitor. Minimum clock: 4016Mhz από τα 4100Mhz. Οπότε σίγουρα δεν είναι αυτό...

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση σε έναν νέο δίσκο να δεις αν θα κάνει τα ίδια. Αν δεν τα κάνει ρίχνεις Format.
Εμένα τα VRMs βαράνε για πλάκα 90άρια πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση σε έναν νέο δίσκο να δεις αν θα κάνει τα ίδια. Αν δεν τα κάνει ρίχνεις Format.

Εμένα τα VRMs βαράνε για πλάκα 90άρια πάντως.

Η αλήθεια είναι πως ο δίσκος είναι αρκετά παλιός και έχει τραβήξει πολλά, παρόλα αυτά τον έχω ελέγξει για bad sectors και δεν βρήκα ούτε έναν. Οι επιδόσεις του έχουν πέσει αρκετά, λογικό μετά από τόσα χρόνια. Αλλά και πάλι στην αρχή των παιχνιδιών παίζουν όλα κανονικά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κάτι γίνεται. Μήπως να δοκιμάσω να απενεργοποιήσω το paging file ώστε να μην τράβαει από εκεί το σύστημα;

Οπότε θερμοκρασίες με τίποτα, στις εικόνες που ανέβασα είχα max. 65c.

Δημοσ.

Δεν θέλω να πω ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος.
Απλά έλεγα να κάνεις νέα εγκατάσταση Windows σε νέο δίσκο για να μην χαλάσεις την υπάρχουσα.

65C θερμοκρασία CPU είναι πολύ για AMD.

Δοκίμασε από το BIOS να απενεργοποιήσεις οτιδήποτε έχει να κάνει με Throttle, όπως το Thermal Throttle. 

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο που κοίταξα στο google το tmpin1 είναι άκυρη ένδειξη, το package δείχνει το σωστό στην προκειμένη περίπτωση. Το gta v τραβάει cpu, αλλά γενικά δεν κολλάει, απλά ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται αρκετά ψηλά, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιο θέμα ts.

Δημοσ.

Λίγο που κοίταξα στο google το tmpin1 είναι άκυρη ένδειξη, το package δείχνει το σωστό στην προκειμένη περίπτωση. Το gta v τραβάει cpu, αλλά γενικά δεν κολλάει, απλά ο επεξεργαστής χρησιμοποιείται αρκετά ψηλά, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοιο θέμα ts.

Γενικά με τρέλανει αυτό το πράγμα. Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά με τρελαίνει το γενονός ότι δεν δουλεύει έτσι όπως πρέπει. Έκανα format μήπως στανιάρει και πάλι κάνει το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Δεν θέλω να πω ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος.

Απλά έλεγα να κάνεις νέα εγκατάσταση Windows σε νέο δίσκο για να μην χαλάσεις την υπάρχουσα.

65C θερμοκρασία CPU είναι πολύ για AMD.

Δοκίμασε από το BIOS να απενεργοποιήσεις οτιδήποτε έχει να κάνει με Throttle, όπως το Thermal Throttle. 

65 φτάνει η μητρική, ο fx φτάνει γύρω στους 55. Τελικά έκανα format. Τα ίδια σε μικρότερο βαθμό όμως. Άντι να το κάνει 3 φορές το λεπτό, το κάνει 1....

Δημοσ.

σίγουρα πρόβλημα μητρικής 

όποιος κλοκάρει σε AMD να το κάνει ΜΟΝΟ αν πληρώσει ακριβή-σοβαρή μητρική

μπορείς να το τσεκάρεις ως εξής.

UNDERVOLT τον επεξεργαστή (φυσικά χαμήλωσε αναλόγως και την συχνότητα) να δεις που δεν θα έχεις πρόβλημα

βάλε για παράδειγμα  3 GHz1.125V , δοκίμασε τον και θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ

• Like 1
Δημοσ.

σίγουρα πρόβλημα μητρικής 

όποιος κλοκάρει σε AMD να το κάνει ΜΟΝΟ αν πληρώσει ακριβή-σοβαρή μητρική

μπορείς να το τσεκάρεις ως εξής.

UNDERVOLT τον επεξεργαστή (φυσικά χαμήλωσε αναλόγως και την συχνότητα) να δεις που δεν θα έχεις πρόβλημα

βάλε για παράδειγμα  3 GHz1.125V , δοκίμασε τον και θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ

Μπα, και χωρίς oc το ίδιο κάνει. Δεν πρέπει να είναι θέμα overclock...

Τσέκαρε αν έχεις APM enabled στο bios και κλείστο.

Έχω disabled όλα τα features.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...