antisudias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Θέλω να αγοράσω ένα ups γύρω στα 100 ευρώ.Το σύστημα μου είναι cpu amd fx 9590 mb asrock 990 extreme 6 16g ram ssd 256g hdd 1tera .παρήγγειλα την evga 1070 ftw Και θα πάρω και 1000w corsair τροφοδοτικό.το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω από μάρκες ups Και πώς υπολογίΖονται τα va οπότε χρειάζομαι βοήθεια.
gogosds Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 APC και CyberPower ειναι οι καλυτερες. 1000 watt PSU γιατι ομως; Για τα specs που γραφεις εισαι μια χαρα με ενα καλο 650αρι Evga supernova, corsai axi, seasonic η super flower gold 1
Heatspreader Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Θέλω να αγοράσω ένα ups γύρω στα 100 ευρώ.Το σύστημα μου είναι cpu amd fx 9590 mb asrock 990 extreme 6 16g ram ssd 256g hdd 1tera .παρήγγειλα την evga 1070 ftw Και θα πάρω και 1000w corsair τροφοδοτικό.το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω από μάρκες ups Και πώς υπολογίΖονται τα va οπότε χρειάζομαι βοήθεια. 1000W Corsair; Τι νομίζετε ότι είναι τα Watts και κοιτάτε τόσο μεγάλα τροφοδοτικά; Ένα 700W είναι υπέραρκετο, μην σου πω να πας σε μικρότερο. Με τα χρήματα που θα γλιτώσεις με μικρότερο τροφοδοτικό, θα βάλεις λίγα ακόμα και θα πάρεις αυτό (APC Power Saving Back-UPS Pro 1500). Θα το παντρευτείς. Έχω το προηγούμενο μοντέλο, το άσπρο χωρίς την οθόνη, αυτό της υπογραφής μου κοντά στα 10 χρόνια και άλλαξα μπαταρία πριν 3 χρόνια κοντά. Υ.Γ.: Υπάρχουν και άλλα τροφοδοτικά εκτός από τα Corsair και μάλιστα καλύτερης ποιότητας. 1
antisudias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Η συγκεκριμένη cpu απαιτεί τροφοδοσία 220watt και σε κάποιες φασεις Μπορεί να φτάσει και αρκετά ακόμη...Η κάρτα απαιτεί το ελάχιστο 550 βατ συν ότι έχω 8 ανεμιστήρες συν την υρροψυξη και τα υπόλοιπα περιφερειακά κι αν θελήσω να πάω σε sli θα θέλω έξτρα ρεύμα..Επίσης είναι το μόνο τροφοδοτικό που βρήκα με δέκα χρόνια εγγύηση της corsair. 350 ευρώ ups τα θεωρώ πάρα πολλά...ότι και να μου καεί στο πισί καινούριο να το πάρω δε θα κοστιζει τόσα...Θέλω κάτι γύρω στα 100 και το πολύ
Heatspreader Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Η κάρτα γραφικών καίει το πολύ 150W. Το CPU 220W. Θα σου βάλω άλλα 200W τα υπόλοιπα υποσυστήματα, μητρική, μνήμες, ψύξη, κλπ. Δεν ξεπερνάς τα 600W ούτε σε artificial Load, πόσο μάλλον σε καθημερινή χρήση που εκ των πραγμάτων δεν δουλεύουν όλα στο τέρμα.Πλέον οι απαιτήσεις του Hardware σε ρεύμα έχουν βελτιωθεί θεαματικά. Τα μεγάλα τροφοδοτικά είναι κατάλοιπο από παλιότερες εποχές.Επίσης με ένα τόσο μεγάλο τροφοδοτικό σπάνια θα το δουλεύεις κοντά στο Efficient Point, με αποτέλεσμα να έχεις απώλειες στο ρεύμα.Καλύτερα να έχεις ένας ένα πιο μέτριο τροφοδοτικό και να του δίνεις σωστό ρεύμα με ένα UPS ρυθμισμένο αυστηρά στις αυξομοιώσεις τάσεων, παρά ένα πολύ καλό με ένα φθηνό UPS. Αυτή είναι η δική μου γνώμη, από εκεί και πέρα ότι σ' ευχαριστεί. SLI δεν θα κάνεις. Όχι ότι δεν είναι καλή η πλατφόρμα που έχεις, αλλά είναι Overkill σε μια τέτοια πλατφόρμα να κάνεις SLI. Αν είσαι από τους χρήστες που ζητάνε και το παραμικρό κέρδος δεν θα είχες AMD.
antisudias Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Χεχε Αυτό με τον amd είναι μεγάλη πονεμένη ιστορία τον πήρα Γιατί είχα am3+ μητρική φυσικά όμως δεν είχα προσέξει τα βατ που απαιτεί και θέλει και αναγκαστικά υδροψυξη και έξτρα Καλό κουτί με καλή κυκλοφορία αερα...μακαρι α πήγαινα κατευθειαν σε ιντέλ φύγαν τσάμπα πολλά λεφτά για να γίνει stable το πισί. Σε πληροφορώ όμως Τώρα πετάει..Αλλά με φοβίζει λίγο το τροφοδοτικο Αυτό που φοράω είναι το corsair gs 600. Αν δω ότι δεν έχω θέματα ίσως το κρατήσω και πάω για ακριβότερη ups Όπως λες.thx για τις απαντησεις
Heatspreader Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Χεχε Αυτό με τον amd είναι μεγάλη πονεμένη ιστορία τον πήρα Γιατί είχα am3+ μητρική φυσικά όμως δεν είχα προσέξει τα βατ που απαιτεί και θέλει και αναγκαστικά υδροψυξη και έξτρα Καλό κουτί με καλή κυκλοφορία αερα...μακαρι α πήγαινα κατευθειαν σε ιντέλ φύγαν τσάμπα πολλά λεφτά για να γίνει stable το πισί. Σε πληροφορώ όμως Τώρα πετάει..Αλλά με φοβίζει λίγο το τροφοδοτικο Αυτό που φοράω είναι το corsair gs 600. Αν δω ότι δεν έχω θέματα ίσως το κρατήσω και πάω για ακριβότερη ups Όπως λες.thx για τις απαντησεις Με κάποιον Intel i7 και σε ορισμένες περιπτώσεις με i5, δεν θα είχες καλύτερες θερμοκρασίες. Θα είχες χειρότερες θερμοκρασίες καθώς είναι γνωστό, αλλά κρατιέται μυστικό δυστυχώς, ότι οι Intel είναι ζεστοί σαν την κόλαση. Ένας i5 6600k Stock με μια απλή υδρόψυξη (Corsair H60) σε Full Load το καλοκαίρι πιάνει άνετα τους 75C (θερμοκρασία δωματίου 29C). Ένας i7 όπως καταλαβαίνεις λίγο παραπάνω. Από την άλλη θα είχες καλύτερες επιδόσεις σε κάποιες περιπτώσεις και πάντα με χαμηλότερη κατανάλωση + ότι θα είχες κάρτα γραφικών σε περίπτωση βλάβης της δικής σου.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 +1 για apc και απο μενα. πχ http://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html
Heatspreader Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 +1 για apc και απο μενα. πχ http://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-Back-UPS-1400VA-Schuko.html Αυτό είναι το δεύτερο που έχω την TV και τα Playstation. Ευχαριστημένος είμαι και φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά του. Απλά δεν είχα διαβάσει ιδιαίτερα καλά λόγια στα Reviews. Μπορεί να είναι ψιλά γράμματα βέβαια. Έχει καλή τιμή πάντως για APC και ήταν ο λόγος που το προτίμησα.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Αυτό είναι το δεύτερο που έχω την TV και τα Playstation. Ευχαριστημένος είμαι και φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά του. Απλά δεν είχα διαβάσει ιδιαίτερα καλά λόγια στα Reviews. Μπορεί να είναι ψιλά γράμματα βέβαια. Έχει καλή τιμή πάντως για APC και ήταν ο λόγος που το προτίμησα. ειναι η πιο απλη σειρα της apc.ναι δεν ειναι sinewave ναι δεν εχει Lcd οθονη .ειναι οτι πιο απλο απο apc αλλα αυτο δεν σημαινει οτι α.δεν ειναι καλο .β.οτι ειναι φτηνο.ακομα και τα φτηνα της apc Κανουν οσο αλλα Ups.
Heatspreader Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Καθαρό sinewave δεν βγάζουν ούτε τα ακριβά με την οθόνη νομίζω. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα. Θυμάμαι που λέγανε ότι δεν κάνουν για Active PFC τροφοδοτικά τέτοια UPS...
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Καθαρό sinewave δεν βγάζουν ούτε τα ακριβά με την οθόνη νομίζω. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα. Θυμάμαι που λέγανε ότι δεν κάνουν για Active PFC τροφοδοτικά τέτοια UPS... η σειρα smart ειναι sinewave.οχι η smart sc αλλα η smart.βγαινουν και με lcd οθονη τα καινουρια.απλα αρκετα ακριβα.θεωρουνται κατηγορια για μικρους servers. ναι θεωρητικα αυτα που δεν ειναι sinewave δηλαδη ολα τα φτηνα δεν κανουν για active pfc Psu.στην πραξη απειροι τα χρησιμοποιουν.μπορει να κανει παραξενο θορυβο το Psu αν δεν ειναι sinewave οταν γυρναει στο ups αλλα μπορει να μην ακουγεται και τιποτα. Καθαρό sinewave δεν βγάζουν ούτε τα ακριβά με την οθόνη νομίζω. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα. Θυμάμαι που λέγανε ότι δεν κάνουν για Active PFC τροφοδοτικά τέτοια UPS... to sinewave το καθαρο κανει για active pfc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα