Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι SSD έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τους HD για πολλούς από εμάς την τελευταία 5ετία ή και περισσότερο. Ανοίγω αυτό το θέμα για να δούμε την αξιοπιστία τους. Γράψτε εφόσον είχατε failures και ένα μικρό ιστορικό: τί χρήση είχε ο δίσκος, πόσες ώρες λειτουργίας/writes έστω κατα προσέγγιση (πχ. 8 ώρες/ημέρα για 5 χρόνια) αν είχε κάποιου είδους κακομεταχείρηση και βέβαια αν είχε δώσει προειδοποιητικά σημάδια πριν και αν τελικά είχατε απώλεια δεδομένων. Φτάσατε το όριο εγγραφής δεδομένων ή ήταν κάποιο άλλο failure?

Το thread αυτό είναι για failures. Αν έχετε δίσκο που έχει ξεπεράσει τα κατασκευαστικά spec του σε writes ή με κάποιον άλλο τρόπο και συνεχίζει χωρίς πρόβλημα μπορείτε να το γράψετε και ως success story.

Αλλά μην το γεμίσουμε με απλές αναφορές... όλοι ξέρουμε ότι οι SSD είναι πολύ αξιόπιστοι. Εδώ θέλουμε να μάθουμε το πόσο.

Δημοσ.

Έιχα έναν τις OCZ ARC 100 480GB τον άλλαξα γιατί απλά έπεσε η υγεία του στο 98% αλλά δούλευε 24/7 κακομεταχείριση τέρμα έτρωγε άπειρα σβησε γράψε και επειδή ήταν σε λάπτοπ χωρίς μπαταρία πολλές φορές μου είχε φύγει το καλώδιο απο το ρεύμα.Μια μέρα τον άλλαξα με έναν πιο πρωχό της ίδιας εταιρίας και δουλεύει και αυτός 24/7 απροβλημάτιστα.Ίσως να φτιάχναμε και κάτι σαν pooll για τον πιο αξιόπιστο και μη αξιόπιστο καθώς λίγο πολύ όλοι έχουμε δουλέψει σε μηχάνημα με ssd.

Δημοσ.

οπως ειπα και σε αλλο θεμα εμενα τον ειχα 3 χρονια ενα muskin 128g δεν θυμαμαι το μοντελο ακριβως.

το ειχα στο λαπτοπ ως 1ο δισκο και απο το 2015 που εβαλα τα win 10 ειχα 3 φορες κολλημα να μπω στα παραθυρα με μυνημα λαθους οτι δεν εβλεπε δισκο.κατι κακο δεν του εκανα βεβαια και το λαπτοπ ειναι μια χαρα δεν το βαζω σε κρεβατια και λοιπα αρα και απο αερα ολα οκ.

με υγεια στο 85% και ακριβως 3 μερες πριν ληξη η εγγυηση πηγα στο eshop και ευτυχως μου το αλλαξαν και πολυ γρηγορα μιας και παρακαλεσα διοτι ειναι σε λαπτοπ που το χρειαζομαι σε δουλεια.

τωρα εβαλα εναν kingstone 128g απο στοκ ελπιζω να παμε καλα με αυτον αν και λιγο πιο αργος ...(αρκετα :) )

εχω ακομα εναν muskin 240g σαν c: σε σταθερο και ειναι μια χαρα ( φτου φτου) απο το 2015

Δημοσ.

Το Μάιο του 2012 είχε πεθάνει στα ξαφνικά ο OCZ Vertex 2 των 60 GiB που είχα στο laptop μου. Εξαφανίστηκε από το σύστημα χωρίς καμία προειδοποίηση. Δεν φαινόταν ούτε από το BIOS. Ήταν γνωστό πρόβλημα των Vertex 2, το οποίο μαθεύτηκε λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία τους. Ήμουν απ' τους άτυχους που το έπαθαν.

Αντικαταστάθηκε (εντός εγγύησης) με έναν Vertex 3 ίδιας χωρητικότητας.

Φυσικά, τα δεδομένα καπνός, αλλά ευτυχώς οτιδήποτε είναι πραγματικά χρήσιμο, το κρατάω στο Dropbox. Έτσι δε φρίκαρα και πολύ, με εξαίρεση το ότι ήμουν χωρίς υπολογιστή για κάνα 10ήμερο.

Άλλο περιστατικό δε μου έχει τύχει. 

Συνολικά έχουν περάσει απ' τα χέρια μου 6 SSD.

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ, με τον ίδιο OCZ SSD. Ευτυχώς για μένα, δεν είχα κάτι σημαντικό από δεδομένα, εκτός απο τα βασικά (Windows, Office, κλπ.)...

Εδώ και 4 χρόνια έχω τους 2 SSD της υπογραφής μου, σε διάταξη RAID0 και με 100% υγεία και στους 2. Εννοείται πως και σε αυτούς τρέχω μόνο το λειτουργικό και τα προγράμματα για την δουλειά μου...

Δημοσ.

Μόλις απεβίωσε ένας Corsair F120 που είχα στο PC εδώ και μερικά χρόνια. Το τελευταία εβδομάδα είχε κρασάρει απροειδοποίητα. Ξαναέκανε εγκατάσταση τα windows και μόλις την τελείωσα απεβίωσε οριστικά...

Δημοσ.

Μόλις απεβίωσε ένας Corsair F120 που είχα στο PC εδώ και μερικά χρόνια. Το τελευταία εβδομάδα είχε κρασάρει απροειδοποίητα. Ξαναέκανε εγκατάσταση τα windows και μόλις την τελείωσα απεβίωσε οριστικά...

Πες λίγο για τη χρήση του, το μέγεθός του κλπ. Υπάρχει πιθανότητα να είχαν εξαντληθεί τα writes του? Πόσα χρόνια τον είχες? Έχασες δεδομένα?

Δημοσ.

Υπάρχει πιθανότητα να είχαν εξαντληθεί τα writes του?

Μη σε απασχολούν τα write / erase cycles. Ακόμα κι έναν TLC δίσκο θέλεις χρόνια για να τον εξαντλήσεις με συνεχόμενα γράψε - σβήσε. Στην πράξη (που δεν γράφεις - σβήνεις όλη την ώρα) δε θα εξαντληθούν ποτέ. Ή τουλάχιστον όχι πριν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις.

Άμα μιλάμε και για MLC γίνεται 10 φορές πιο ανούσια η κουβέντα.

• Like 1
Δημοσ.

Corsair F60 ..... πριν ενα μηνα. Ξαφνικά μετά απο 5 χρόνια τουμπανοχρήσης ....με άπειρα φορμάτ και δουλεύοντας περίπου 1.5 χρόνο τίγκα γεμάτος, δεν τον ξαναείδε κανένα πισι .... ούτε bios .......ξαφνικός θάνατος. Επειδη ήταν σε πισι άλλου μέλους της οικογενείαςδεν ειχα κοιτάξει υγεία κλπ. Όμως δεν υπήρχαν αρχεία παρα μονο λειτουργικό - προγράμματα και φυσικά είδωλο συστήματος κάθε 2 μήνες. Αρα ολα οκ. Τα λεφτά του τα έβγαλε με το παραπάνω.

Ένας P64 CORSAIR (Ο πρώτος SSD που πήρα το 2009) αυτή τη στιγμή δουλεύει σε λαπτοπ του 2005 και πάει ακόμη κομμάτια !!!

Δημοσ.

ο παλιοτερος που εχω ειναι ενας ocz vertex 2 60gb (νομιζω ειναι mlc),πρεπει να τον εχω πανω απο 5 χρονια,απειρα φορματ κ χρηση δεν καταλαβαινει χριστο

ΟΜΩΣ παντα εχω ramdisk η tmpfs για temp folder του εκαστοτε λειτουργικου και cache των browsers

Δημοσ.

Πες λίγο για τη χρήση του, το μέγεθός του κλπ. Υπάρχει πιθανότητα να είχαν εξαντληθεί τα writes του? Πόσα χρόνια τον είχες? Έχασες δεδομένα?

Χρήση: από network emuletor για την πτυχιακή μου μέχρι επεξεργασία ήχου και εικόνας. Τελευταία το χρησιμοποιούσα σαν home server για διαμοιρασμό αρχείων και μουσικής στο οικιακό δίκτυο.

Μέγεθος: 120GB

Δεν έχασα δεδομένα γιατί τον είχα για δίσκο λογισμικού και προγραμμάτων.

Δεν νομίζω να είχαν εξαντληθεί τα writes του γιατί δεν τον είχα ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα με formats (Μόνο 1). Απλά τους τελευταίους μήνες είχε γίνει Migration σε Win10. 

Δημοσ.

βλέπω οτι πάνε κατευθείαν σε dead φάση σε σχέση με κλασικούς δίσκους που τις περισσότερες φορές ακούς κανα θόρυβο και αρχίζεις να ψάχνεις και πεθαίνει αργά αργά .κάτι λογικό βέβαια

Δημοσ.

Ετσι επαθε προχτες(ξαφνικο θανατο δλδ) ενας Vertex ii 90GB τον οποιο ειχα αγορασει Σεπτεμβριο του 2010.Τον ειχα σκισει ομως 5 χρονια σαν βασικο δισκο.Τελευταια που τον ειχα ελεγξει(πριν κανενα μηνα) ελεγε 100% υγεια.Τον περασμενο Φεβρουαριο ειχα παρει εναν Ultra ii.Μετα απο ενα μηνα χρησης(πολυ ελαφριας μαλιστα,ασχετο αλλα απλα το αναφερω),εκει που το προηγουμενο βραδυ δουλευε τελεια,το επομενο πρωι αποφασισε να εξαφανιστει δια παντως.Της υπογραφης μεχρις τωρα παει αψογα,θα δειξει.Γενικα πιστευω εχουν αποδειξει την αντοχη τους οι ssd,6 χρονια που κρατησε ο Vertex για μενα ηταν υπεραρκετα.

Δημοσ.

Eιχα διαβασει πως οταν ενας ssd δεν μπορει πλεον να κανει εγγραφες, τουλαχιστον μπορει να κανει read, οποτε σωζεις τα δεδομενα σου και τα μεταφερεις αλλου.

Παραπανω ομως στα posts διαβαζω για "ακαριαιους θανατους", δεν τους βλεπει ουτε το Bios και γενικα γινονται μη προσβασιμοι ΚΑΙ στην αναγνωση.  Αυτο το θεωρω ενα μειον σε σχεση με τους μηχανικους οπου παιρνεις και μια προειδοποιηση πως κατι παει στραβα και ξεκινας το backup.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...