Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με την εταιρεία cloud storage Backblaze, το πλέον αξιόπιστο μοντέλο σκληρού δίσκου είναι το Seagate ST4000DM000 των 4TB, με το συγκεκριμένο μοντέλο να αντιπροσωπεύει το 50,4% της συνολικής χωρητικότητας που προσφέρει η εταιρεία στο cloud.

Συνολικά, η εταιρεία Backblaze χρησιμοποιεί 68813 σκληρού δίσκους για τις ανάγκες της υπηρεσίας cloud storage που διαθέτει (περίπου 250 Petabytes συνολικά), και πρόσφατα πρόσθεσε στον “στόλο” της νέα μοντέλα σκληρών δίσκων χωρητικότητας 8TB.

Παραδόξως, παρόλο που τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν υψηλά ποσοστά αστοχίας για την εταιρεία Seagate, το μοντέλο Seagate ST4000DM000 των 4TB που αντιπροσωπεύει το 50,4% της συνολικής χωρητικότητας και που η εταιρεία Backblaze χαρακτηρίζει ως το “workhorse” της, είχε ετήσια ποσοστά αστοχίας μόλις 2,8%, ποσοστό που είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό όπως λέει η ίδια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Αναμφισβήτητα, η σχετική έρευνα της εταιρείας δεν είναι αντιπροσωπευτική για τον κλάδο (η ίδια λέει πως δεν διαθέτει αρκετούς δίσκους της Toshiba ή της Western Digital για να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα) ωστόσο μας δίνει μία εικόνα για την αντοχή των σκληρών δίσκων σε ένα real-life stress test περιβάλλον. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Backblaze.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: Lifehacker

Δημοσ.

ειναι η ιδεα μου ή οτν ενας μηχανικος δισκος εργαζεται 24/7 εχει μικροτερες πιθανοτητες να χαλασει απο καποιον που καθημερινα σταματαει και ξαναξεκιναει?

το εχει παρατηρησει κανεις αλλος?

• Like 8
Δημοσ.

Όταν 2 φορές έχεις χάσει όλη σου την δουλειά στο γραφείο και στο σπίτι λόγω της ''αξιοπιστιας'' των seagate σου φαίνεται κάπως το άρθρο.
Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι biased λόγω του οτι έχω να χρησιμοποιήσω seagate πάνω απο 4 χρόνια.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δε μπα να λένε. Όταν την έχεις πατήσει τόσες φορές απο Seagate δύσκολα γύρισε πίσω!

Λες και τους νοιάζει τι θα επιλέξεις κι αν θα χάσεις ή όχι δίσκο/δεδομένα... :P

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παίδες εδώ μιλάνε για Data Centers και όχι για Commercial Δίσκους.

Μην συγκρίνεται ανόμοια πράγματα.

Και επίσης όπως φαίνεται παραπάνω από μοντέλο σε μοντέλο έχουν αρκετή διαφορά σε αστοχία.

O DX έχει 19% 

ο DM 2.8%

• Like 4
Δημοσ.

Μην ξεχνάτε αυτές οι εταιρίες τρέχουν δίσκους σε διάφορα Raid configurations για να μην έχουν Data Loss

Προφανώς όσο περισσότερους δίσκους έχεις τόσο πιο ακριβές το ποσοστό αποτυχίας. 

Πάρε για παράδειγμα έχεις ένα δίσκο και χάλασε έχεις 100% αποτυχία. Βάζεις άλλον έναν χαλάει πάλι 100%. Βάζεις έναν τρίτο δεν χαλάει άρα πέφτει στο 66%. Βάζεις άλλου 97 και χάλασαν ακόμα 2. 4%. Βάζεις 900 ακόμα και χαλάσαν 20 δίσκοι. 2% Συγκλίνει το ποσοστό. Ακόμα και 99.99% να έχει να μην αστοχήσει σημαίνει ένας στους 10,000 δίσκους θα αστοχήσει. Απλά αν έχεις δεδομένα που δεν θες να χάσεις προνοείς είτε με Raid είτε με Backup να μειώσεις τις πιθανότητες απώλειας 

Δημοσ.

Εμένα πάντως WD με έχουν κρεμάσει 2 φορές... Την πρώτη μάλιστα δεν είχα backup οπότε έχασα αρκετά δεδομένα. Από τότε όλοι μου οι δίσκοι είναι Seagate και μπορώ να πω ότι είμαι full ευχαριστημένος.

• Like 7
Δημοσ.

Εχουν περασει συνολικα 3 seagate απο τα χερια μου. Τους δυο τους εχω ακομα. Ο τριτος εκανε βουτια 2 μετρων.

Εναν WD ειχα, και τα επαιξε στον χρονο.

Τι να πω. Ισως ειμαι κωλος

• Like 1
Δημοσ.

Έχω χάσει data και data μέχρι τώρα όσες φορές έκανα το μέγιστο λάθος και εμπιστεύτηκα western digital δίσκους, απο μικρές, μεσαίες εως και αρκετά μεγάλες χωρητικότητες.

Όταν επιχειρήσα να δοκιμασω data recovery, όσα απο τα αρχεία επανήλθαν ηταν κατεστραμένα.

Προσωπικά για μενα εγγύηση αποτελουν seagate και μόνο!

• Like 1
Δημοσ.

ειναι η ιδεα μου ή οτν ενας μηχανικος δισκος εργαζεται 24/7 εχει μικροτερες πιθανοτητες να χαλασει απο καποιον που καθημερινα σταματαει και ξαναξεκιναει?

το εχει παρατηρησει κανεις αλλος?

αυτο ισχυει για το συνολο των ηλεκτρονικων συσκευων...

και στα μηχανολογικα ... στην εκκινηση και τον τερματισμο δεχονται πολυ περισσοτερα φορτια διαφορων ειδων

seagate .. τι ωραιες εποχες με την σειρα .11 με τα ωραια της bugs ή αργοτερα με κατι 2tb που επιστρεψαμε 8 κομματια στην δουλεια ... αλλα μην κοροϊδευόμαστε απο ολες τις εταιριες οι δισκοι χαλανε ... κακη χρηση - ΔΕΗ - πολυ μεγαλυτερη χωρητικοτητα στο ιδιο μεγεθος ....

ποτε μα ποτε δεν εχεις τα δεδομενα σου σε εναν και μονο δισκο οποιος και αν ειναι αυτος... απλα τα πραγματα

• Like 4
Δημοσ.

Όταν η IBM έβγαζε δίσκους τότε έπαιζαν χωρις αντίπαλο...τωρα νομίζω οτι όλες οι εταιρείες στο ίδιο καζάνι βράζουν με την καθεμία να βγάζει ενα καλο μοντέλο...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όταν η IBM έβγαζε δίσκους τότε έπαιζαν χωρις αντίπαλο...τωρα νομίζω οτι όλες οι εταιρείες στο ίδιο καζάνι βράζουν με την καθεμία να βγάζει ενα καλο μοντέλο...

Το τμήμα δίσκων της ΙΒΜ το πήρε η Hitachi (HGST) και πλέον η WD έχει πάρει το HGST... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...